• Anime/manga
  • Cosplay
  • Muu
  • Pelit

Ohjelmakartta

Iso Sali Auditorio 208 207 205 209 215
10:00
10:30
11:00 Avajaiset
11:30 Taikasotureista Miekkataitoon - Japanilaiset Roolipelit Animesarjoissa On aika kastua! Cosplay 101 - cosplayn alkeet ja tärkeät pointit Let's make a Lapsi - OC paja Pokemon Salihaaste
12:00
12:30 Lipsync -taisto Dark Souls - Myytti vaikeudesta Pelkkää hevostelua, vai jotain syvempää? - Star Stable Online
13:00 Kohti ulkomaan coneja! K-pop Random Dance Play
13:30 Avaruuden Kauniit ja Rohkeat - Ihmissuhteet Mass Effect -trilogiassa Silkkikukka-paja
14:00 Pelialan opiskelu Suomessa
14:30 Jojon eeppiset pahikset Asuste askartelu-paja
15:00 Cosplayvisa Haikala paraskala
15:30 Anime opening & ending kahoot
16:00 Cosplaykilpailu Lethal League Blaze (PC) Cinderella Phenomenon: Aliarvostettu aarre Akvarellityöpaja/piirrustuspaja
16:30
17:00
17:30
18:00 Cosplay Comiketissa ja muuallakin Japanissa Vampyrin historiallinen konteksti K-pop Random Dance Play
18:30 AMV-Show
19:00 Performance panel with TinYasuo Mitä jos minä olen mulkku? Valinnat länsimaalaisissa videopeleissä
19:30
20:00 Mistä On Hyvät Kauhupelit Tehty?
20:30 Super Smash Bros. Ultimate (Nintendo Switch) KH3 tuli, olitko valmis? Merisuolainen animevisailu
21:00
21:30
22:00
09:00
09:30
10:00
10:30
11:00 AMV-Kilpailu Pokemon Salihaaste
11:30 Peruukkiperusteet Sanat ovat konekiväärejä - Hypmic tiivistettynä
12:00 Vesivärityöpaja K-pop Random Dance Play
12:30 TinYasuo Q & A + nimikirjoitustilaisuus
13:00 Pokémon Let's Go -- taskusöpöläisten uudet tuulet Haikala paraskala Pokemon Salihaaste Championturnaus
13:30 Cosplaydeitti Nippon Marathon (Nintendo Switch)
14:00 K-pop Kahoot! MV edition Takumi, vuoristoteiden kuningas
14:30
15:00
15:30 Älä tuomitse mangaa kansien perusteella! Mikä pokémon on kyseessä? K-pop Random Dance Play
16:00 Anime & Video Game Music Concert by Antti Sword Art Online - Ennen ja Nyt
16:30
17:00
17:30 Päättäjäiset
18:00

Tarkemmat ohjelmatiedot

Saturday 11:00

Avajaiset

.

Saturday 11:30

Let's make a Lapsi - OC paja

Mystiset syvien vesien otukset, merenneidot, liskot ja kalat... Luodaan jälleen yhdessä uusia merten valtijoita ja vesielementin edustajia! Autamme aloittelijoita ja tsemppaamme kun tarvitsee. Suosittelemme ottamaan omat piirrustus tarvikkeet, sillä paja on taidepainotteinen. Pajassa on kaksi kierrosta jotka kestävät tunnin.

We also narrate in English if needed!

Cosplay 101 - cosplayn alkeet ja tärkeät pointit

Haluatko kokeilla cosplayn harrastamista, mutta et oikein tiedä mistä aloittaa? Vaikuttaako cosplay liian kalliilta harrastukselta? Älä huoli, Cosplay 101-luennolla käymme läpi kaikki tarvittava, jotta pääset hyvään alkuun uuden harrastuksesi kanssa! Ohjelmaan kuuluu meikit, peruukit, ompelu ja materiaalit, sekä mistä kannattaa ostaa näitä, varsinkin mistä saa laadukkaampaa tavaraa alhaisemmilla hinnoilla. Käymme myös läpi muutamia tärkeitä asioita muistaa conissa, kun liikut cosplay päälläsi. Luento soveltuu parhaimmiten cosplayn juuri aloittaineille tai sen aloittamisen pohtiville, mutta kaikki ovat tervetulleita!

On aika kastua!

Kautta aikain videopeleissä ovat toistuneet tietyt kenttätyypit, kuten metsät, luolastot ja aavikot. Kuitenkin löytyy kenttätyyppi, joka samaan aikaan ihastuttaa ja vihastuttaa ja se on vesikenttä. Luennon aikana sukellamme syvyyksiin ja tarkastelemme eri pelien kautta vesikenttien mekaniikkaa, estetiikkaa ja vihollistyyppejä. Käsittelyssä ovat mm. Super Mario, Kingdom Hearts, Jack & Daxter, Legend of Zelda, Donkey Kong sekä Final Fantasy.

Pokemon Salihaaste

Pokemon Salihaaste – koko viikonlopun!

Haasta salipäälliköt, voita ja kerää kokoelma rintamerkkejä! Kaikki ottelut käydään seitsemännen sukupolven peleissä 3DS konsoleilla. Jos sinulla ei ole omaa peliä tai konsolia mukana, voit lainata sellaista salihaastetta varten salipäälliköltä! (Huom. Vuokrakonsoleita on rajoitetusti). Kerää tarpeeksi salimerkkejä ja voit osallistua toisen conipäivän Championturnaukseen sekä arvontaan – molemmissa voittajille tiedossa upeita palkintoja! Nappaa ohjelmapöydältämme itsellesi salipassi ja matkasi huipulle voi alkaa!

Taikasotureista Miekkataitoon - Japanilaiset Roolipelit Animesarjoissa

Japanilaiset roolipelit, eli JRPG:t, ovat olleet mukanamme aina Nintendon kasibittisestä asti, joten ei ole mikään yllätys että elementit niistä ovat kantautuneet myös useisiin anime- ja mangasarjoihin, sekä lukuisiin kevytnovelleihin - varsinkin erään tietyn fantasia-alalajin teoksiin. Tässä ohjelmassa käydään läpi, miten JRPG:stä tutut elementit näkyvät tämän alalajin klassikkosarjoissa.

Saturday 12:30

Pelkkää hevostelua, vai jotain syvempää? - Star Stable Online

Star Stable Online, tuo vuonna 2011 julkaistu hevosaiheinen MMORPG, on noussut vuosien saatossa aina vain tunnetummaksi ja tunnetummaksi. Se on jatkoa Stabenfeldtin julkaisemille Starshine Legacy- sekä Star Stable- PC-pelisarjoille, mutta mitäs tässä online-versiossa oikeastaan tapahtuu? Liity seuraamme tälle interaktiiviselle luennolle kuuntelemaan, onko kyseinen peli vain pelkkää hevostelua, vai onko siinä jotain syvällisempääkin merkitystä! Huom., luento sisältää jonkin verran spoilereita, mutta luonnollisesti emme koko juonta selitä auki.

Dark Souls - Myytti vaikeudesta

Pelistudio FROM SOFTWAREn huippusuosittu Dark Souls pelisarja mielletään keskusteluissa usein vaikeaksi, haastavaksi ja anteeksiantamattomaksi, ja näiden uskomusten takia moni on alkanut arastamaan pelisarjaa, väittäen että pelisarja ei ehkä ole heille jos se on kerran hurjan vaikea. Tämä ohjelma on suunnattu juuri heille, ja kaikille muillekkin joita kiinnostaa mikä Dark Soulsissa on niin vaikeaa! Tule kuuntelemaan kun perustelen, miksi Dark Souls ei välttämättä ole sitä mitä moni sen sanoo olevan, ja pyrin avaamaan uutta näkökulmaa siihen, miksi Dark Souls on monin tavoin armelias ja rento pelikokemus!

Lipsync -taisto

Oletko kävelevä jukeboxi, joka hoilaa kaikkien biisien mukana? Haluaisitko esiintyä lavalla, mutta selvitä siitä rasittamatta omaa ääntäsi? Sepä hyvä! Tule Lipsync -taistoon!

Lip sync - taisto on leikkimielinen ohjelmanumero, jossa asenne ratkaisee! Laulaminen jää taustanauhan huoleksi ja sinä pääset vetämään muikean lavashown hahmona tai omana itsenäsi. Osallistua voi yksin tai kaverin kanssa.
Lip sync -taistossa jokaisella kierroksella kaksi esitystä kamppailee toisiaan vastaan valitsemillaan kappaleilla ja yleisö päättää kierroksen voittajan. Eikä mikään show ei ole show ilman yleisöä, joten mikäli oma esiintyminen ei inspaa, olet tervetullut myös nauttimaan muiden esityksistä!

Saturday 13:00

K-pop Random Dance Play

K-pop Random Dance Play on tanssipeli, jossa tanssitaan eri K-Pop-biisien kertsejä. Kaikki ovat tervetulleita, iästä ja taidoista riippumatta!

Kohti ulkomaan coneja!

Monia kiehtoo ajatus matkustaa ulkomaille ja tutustua eri con-tapahtumiin mutta suunnitelma katkeaa yleensä budjettiin, kun ajatellaan matkan toteuttamisen maksavan liikaa sekä matkustaminen paikan päälle olevan hankalaa. Pitääkö tämä kuitenkaan täysin paikkansa?

Tällä luennolle käymme läpi muutamia ulkomaan coneja (Ruotsin Närcon, Tanskan J-Popcon, Norjan Desucon ja Puolan Warsaw Comic-Con) missä luennoitsijat ovat käyneet viime vuosina ja kerromme käytännön vinkkejä mitä kannattaa ottaa huomioon ulkomaille matkustaessa, mitä kyseiset tapahtumat tarjosivat sekä budjettitarpeen määristä reissua varten.

Saturday 13:30

Silkkikukka-paja

Pajassa valmistetaan silkkikukka valmiista terälehdistä Cloudberry Lady:n opastamana. Silkkikukat voi käyttää pajan jälkeen alkavassa asuste-askartelupajassa rintakorun tekoon. Ohjelma on yhteistyössä Hellocon ry:n kanssa.

Avaruuden Kauniit ja Rohkeat - Ihmissuhteet Mass Effect -trilogiassa

Monipuolinen hahmokaarti on aina ollut osa Mass Effect -trilogiaa, mutta minkälaiset salatut elämät oikein kätkeytyvätkään Normandyn sopukoihin? Miksi miehistösi hyväksyy vihamielisen pelleilysi pitkin galaksia sanomatta sanaakaan, ja ne harvat jotka uskaltavat nousta vastaan luultavasti kuolevat? Kuinka montaa romanttista partneria voit pyörittää samalla kertaa? Mikä hahmoissa vetoaa niin Shepardiin kuin pelaajaankin? Viime vuonna perutussa mutta nyt palaavassa paneelissa pohdimme Mass Effect -trilogian suhdesolmuja ja hahmojen välistä dynamiikkaa ja suhteita niin keskenään kuin pelaajankin kanssa. Ohjelmassa käsitellään aihetta huumorin ja massiivisten spoilerien kautta.

Saturday 14:00

Pelialan opiskelu Suomessa

Miltä tuntuu saada ilmaiselle opiskelijapelille 14 000 latausta ja yli 100 YouTube-videota? Tai Markiplier pelaa sun peliä?

Dante's Infernya kissapelin tekijä kertoo, missä pelialaa voi opiskella Suomessa ja mitä koulussa oikeasti oppii. Jos haluat tehdä videopelejä ja saada siitä samalla opintopisteitä, tule ottamaan selvää, minne kannattaa hakea kevään yhteishaussa!

Omakohtaisia kokemuksia pelialan opiskelusta ja pelialasta yleensä.

Slides: https://www.slideshare.net/MikkoVoima/pelialan-opiskelu-suomessa-135470498

Saturday 14:30

Asuste askartelu-paja

Pajassa valmistetaan rintakoru/viehe (brooch) Cloudberry Lady:n opastamana.

Jojon eeppiset pahikset

Kiinnostaako sinua pahikset? Miltä kuulostaa David Bowien ulkonäöllä varustettu käsifetisisti tai altruistinen Amerikan presidentti? Hirohiko Arakin persoonallinen tapa luoda hahmoja loistaa eritoten Jojon pahishahmoissa. Käsittelemme luennollamme jokaista sarjan pääantagonistia ja heidän persoonallisuuttaan, motiivejaan ja ylipäätään sitä, mikä tekee kustakin pahiksesta muistettavan, kiehtovan ja uniikin. Luvassa analyyttinen katsaus jokaisesta Jojo-kelmistä huumorilla höystettynä. Luentomme sisältää jonkun verran spoilereita.

Saturday 15:00

Cosplayvisa

Kuka voitti ensimmäisen Suomen mestaruuden? Kuinka monta eri worblamerkkiä löytyy? Tule testaamaan tietosi cosplaysta ja selvittämään, oletko todellinen cosplaytietäjä!

Haikala paraskala

Haikala- peli on Under the Sea versio vanhasta tutusta ihmissusi- pelistä
Tässä versiossa ollaan ihmisten sijaan eri mereneläviä jotka elävät samassa sekakalaparvessa, jonka joukkoon on eksynyt nälkäisiä valeasuisia Haita.
Peliä voidaan pelauttaa aina n. 5:stä hengestä n. 20:neen henkeen asti. Ja yksi peli voi kestää mitä vain 15minuutista -tuntiin. Mutta älä huoli, vetäjiä on kaksi ja siksi myöskin pelejä on kaksi samanaikaisesti, helpottaen ihmisten mukaan tulemista.

Saturday 15:30

Anime opening & ending kahoot

Kuunteletko animetunnareita usein? Tykkäätkö pelata Kahoottia? Hyvä juttu sillä nyt on aika tulla kisaamaan yksin tai kavereitten kanssa leikkimielisessä visailussa!

Tietovisa toteutetaan käyttämällä Kahootia, joka on tietokoneissa ja mobiililaitteissa toimiva selainpohjainen tietovisa-applikaatio. Ottakaa siis mukaan oma mobiililaite, jossa toimii netti. Max 4 hengen ryhmät.

Saturday 16:00

Akvarellityöpaja/piirrustuspaja

Tässä työpajassa teemme pieniä akvarelli (vesiväri) maalausteoksia etukäteen sovitun ohjelman mukaisesti. Ennen aloitusta käydään läpi mm akvarellin pientä historiaa ja rikastuttavia tekniikkavinkkejä josta voi olla hyötyä jopa sellaiselle henkilölle joka ei ole taiteesta kiinnostunut ,tai miksei maalauksen konkareillekkin. Aiheet ja sitä rataa kulkeva tarina ovat päätetty etukäteen tai paikan päällä, joiden perusteella jokainen osallistuja saa mukaansa kaikkien kanssa samoilta ajatuksien pohjalta rakennetun uniikin teoksen. Aiheet tulisi olemaan jotain yukiconin teemaan sopeutuvaa tietenkin. Jos aikaa jää ja innokkaita on tarpeeksi, niin lopuksi voidaan tehdä ryhmissä pieni tutustumishetki jossa kaikki voivat piirtää toisensa ja tämän kautta saa mukaan vielä itsestä piirretyn miniportraitin, ehkäpä vielä uuden kaverinkin kaupanpäälle.
Omia penaaleita ja pensseleitä ja vesiväreja mukaan oman halun ja pystyvyyden mukaan!

Cinderella Phenomenon: Aliarvostettu aarre

Otomepeleistä on paljon mielipiteitä. Joidenkin mielestä ne ovat huonoja, joidenkin mielestä hyviä, jotkut eivät vaan välitä. Tällä luennolla käsitellään vain yhtä otomepeliä mutta se on todellinen "diamond in the rough", Cinderella Phenomenon. Vertailen sitä muihin, suositumpiin otome-genren peleihin ja sarjoihin ja puhun omista mielipiteistäni genreen liittyen. Minulla on paljon sanottavaa ja jos sinullakin on, tule ihmeessä mukaan!

Lethal League Blaze (PC)

Lethal League Blaze on intensiivinen ja nopea pallopeli, josta löytyy ainutlaatuisia hahmoja ja sanoinkuvaamattomia ääniä.  

Tavoite on osua vastustajaan antigravitaatiopallolla käyttämällä iskuja, näpyjä, torjuntoja, heittoja ja erikoiskykyjä.  

Pallo nopeutuu joka osumalla aina todellisuuden rikkoviin vauhteihin.

Cosplaykilpailu

Cosplay valtaa Yukiconin ison salin lavan! Ohjelmassa nähdään yksilökilpailu, ryhmäkilpailu ja photoshoot kilpailu. Tule seuraamaan pukuloistoa ja upeita valokuvaotoksia

Saturday 18:00

Vampyrin historiallinen konteksti

Vampyr-pelissä liikutaan 1910-luvun Lontoossa, jossa vampyyreiden lisäksi törmätään muun muassa suffragetteihin, anarkisteihin, maahanmuuttajiin ja espanjantautiin. Tule kuulemaan lisää tietoa näistä historiallisista elementeistä ja avamaan lisää pelin maailmaa.

Cosplay Comiketissa ja muuallakin Japanissa

Moni suomalainen cosplayaaja haluaisi ehkä joskus kokeilla cosplayta Comiketissa tai muussa japanilaisessa tapahtumassa, mutta rohkeus, aika tai kielitaito ei kenties riitä? Tässä ohjelmassa kolmen Comiketin veteraani valottaa cosplaykäytäntöjä Japanin kenties tunnetuimmassa tapahtumissa ja tarjoaa samalla lyhyen katsauksen myös japanilaiseen pukuilukulttuuriin suomalaisesta näkövinkkelistä.

K-pop Random Dance Play

K-pop Random Dance Play on tanssipeli, jossa tanssitaan eri K-Pop-biisien kertsejä. Kaikki ovat tervetulleita, iästä ja taidoista riippumatta!

Saturday 18:30

AMV-Show

Viime vuoden tapaan tälläkin kertaa Yukiconissa on AMV-show! AMV-show’n sisältö koostuu AMV-kilpailuun lähetetyistä videoista, jotka eivät yltäneet finaaliin asti. AMV-show'ssa ei ole erillistä palkintojen jakoa, mutta show’n aikana on käynnissa Yleisön Suosikki -palkinnon yleisöäänestys. Show järjestetään yhteistyössa AMV.fi kanssa. Ohjelma saattaa sisältää nopeasti vaihtuvia kuvia tai vilkkua valoja.

Saturday 19:00

Mitä jos minä olen mulkku? Valinnat länsimaalaisissa videopeleissä

Valinnat videopelien maailmassa ovat välillä vaikeita, mutta jotkut päätökset määrittelevät pelaajan ihmisenä. Tule kuuntelemaan ja keskustelemaan videopelien valinnoista ja etenkin niistä, jotka kertovat sinusta enemmän uskotkaan.
Luento sisältää rajuja teemoja ja luennoitsijan hallitsematonta kielenkäyttöä, joten luento ei sovi kaikista pienemmille conittajille.

Performance panel with TinYasuo

This panel is for you, who are interested in the theatrical side of cosplay. Throughout the panel you will learn about different aspects to consider when composing a cosplay performance and acting it out on stage. You will get step by step guidance from the first idea in the process, to the finished performance when you take your leave from the stage. There will also be time for questions and maybe for further discussion about some panel topics.

Saturday 20:00

Mistä On Hyvät Kauhupelit Tehty?

Ikävöitkö vanhoja kunnon kauhupelivideoita? Nostattaako ajatus Raumooglen vanhoista Amnesia-videoista kaihoisat kyyneleet silmänurkkiisi? Rakastatko selkäpiirtä karmivia pelejä? Tämä luento on juuri sinulle!
Käsittelemme kauhupelejä, ja sitä miten ne ovat muuttuneet aikojen saatossa. Vertaamme uusia ja vanhoja kauhupelejä toisiinsa, ja pohdimme mikä niissä on mahtavaa ja mikä puolestaan tökkii. Keskustelemme myös pelivideoista ja siitä miten ne ovat genrenä muuttuneet vuosien varrella.
Nappaa siis mukaasi Morso-dakimakura ja parhaat Five Nights At Freddys- salaliittoteoriat ja liity seuraamme!

Saturday 20:30

Merisuolainen animevisailu

Tervetuloa monipuoliseen animevisaan, joka vuoden coniteeman kunniaksi keskittyy merenalaisiin seikkailuihin! Joukkoon saattaa eksyä kysymyksiä paitsi animesta myös peleistä. Kisataan 1-3 hengen ryhmissä ja mukaan voivat tulla kaikentasoiset harrastajat.

KH3 tuli, olitko valmis?

Kolmetoista vuotta sitä on odotettu ja nyt se on vihdoin täällä: Kingdom Hearts 3!!! Mutta minkälainen peli se loppujen lopuksi onkaan? Ohjelmamme on jaettu kahteen osaan ja soveltuu siten kaikille halukkaille kuulijoille riippumatta siitä, oletko HC-fani vai harkitsetko vasta pelin ostoa. Ensimmäisessä osiossa käsittelemme spoilerivapaasti sitä, mitä meille luvattiin, mitä saimme, ja anamme rehellisen arviomme pelistä. Tämän jälkeen spoilereita välttelevien on mahdollista poistua, sillä toisessa osiossa syvenymme pelisarjan päätösosan juoneen ja mietimme, mitä elämällään voi tehdä nyt, kun ei tarvitse enää odottaa.

Super Smash Bros. Ultimate (Nintendo Switch)

Super Smash Bros. palaa Yukiconiin pääturnaukseksi pelisarjan uusimman edustajan voimin. Kasaa tiimi kolmesta vahvimmasta hahmostasi, paketoi vastustajasi ja selvitä tiesi finaaleihin uudessa Squad Strike -formaatissa.

Sunday 11:00

Pokemon Salihaaste

Pokemon Salihaaste – koko viikonlopun!

Haasta salipäälliköt, voita ja kerää kokoelma rintamerkkejä! Kaikki ottelut käydään seitsemännen sukupolven peleissä 3DS konsoleilla. Jos sinulla ei ole omaa peliä tai konsolia mukana, voit lainata sellaista salihaastetta varten salipäälliköltä! (Huom. Vuokrakonsoleita on rajoitetusti). Kerää tarpeeksi salimerkkejä ja voit osallistua toisen conipäivän Championturnaukseen sekä arvontaan – molemmissa voittajille tiedossa upeita palkintoja! Nappaa ohjelmapöydältämme itsellesi salipassi ja matkasi huipulle voi alkaa!

AMV-Kilpailu

Jälleen kerran Yukiconin ruudulle ovat päätyneet alkuvuoden kovimmat animemusiikkivideot! Tule katsomaan, mitkä videot taistelivat tiensä finaaliin! Kilpailun aikana on käynnissä Yleisön Suosikki -palkinnon yleisöäänestys. Kilpailu järjestetään yhteistyössä AMV.fi kanssa ja uutuutena tänä vuonna kilpailussa on AMV.fi Teemapalkinto. Ohjelma saattaa sisältää nopeasti vaihtuvia kuvia tai vilkkua valoja.

Sunday 11:30

Sanat ovat konekiväärejä - Hypmic tiivistettynä

Hypnosis Mic on alati suosiotaan kasvattava multimediaprojekti, joka on viimeisen vuoden aikana laajentanut fanikuntaansa niin Japanissa kuin maailmallakin. Kahdestatoista 2D pojasta kertova musiikkiprojekti on saanut yhä useampia ihmisiä kiinnostumaan räpistä ja sen kulttuurista, mutta silti tämä ääninäyttelijöiden räppäämien kappaleiden ja niiden ympärille luotujen hahmojen tähdittämä tuoteperhe on vielä monille vieras. Anna räppipoikien väreillä suoraan aivoihisi tällä luennolla, jolla kolme sarjan fania kertoo, mistä tässä on kyse ja miten Hypmiciin pääsee sisään.
Welcome to the division!

Peruukkiperusteet

Eikö cosplay-peruukki tottele? Taistelevatko työkalut vastaan? Koetko päänsärkyä yrittäessäsi saada selkoa siitä, kuinka animehahmon kirkkaat, painovoimaa uhmaavat hiukset saisi aikaan? Tarvitseeko cosplayssa peruukkia ollenkaan? Luennolla käymme läpi peruukkien hankkimisen, niiden muokkaamiseen, käytön, kuljetuksen, ylläpidon ja säilytyksen perusteet. Saat luennosta hyvän kuvan siitä, mitä kannattaa kokeilla tietyn lopputuloksen saavuttamiseksi, tai edes mistä lähteä liikkeelle.

Sunday 12:00

Vesivärityöpaja

Onko inspiraatio hukassa? Kaipaatko uusia tekniikoita fanarttiin? Tässä rennossa työpajassa on tarkoituksena kokeilla erilaisia tekniikoita vesiväreillä, hakea rentoutta työskentelyyn ja yksinkertaisesti pitää hauskaa erilaisten harjoitusten parissa. Et tarvitse aiempaa kokemusta vesivärien käyttöön osallistuaksesi, mutta paja sopii myös kokeneemmillekin. Halutessasi voit käyttää omia tarvikkeita (vesivärejä, siveltimiä, paperia) tai paikanpäältä löytyviä materiaaleja.

K-pop Random Dance Play

K-pop Random Dance Play on tanssipeli, jossa tanssitaan eri K-Pop-biisien kertsejä. Kaikki ovat tervetulleita, iästä ja taidoista riippumatta!

Sunday 12:30

TinYasuo Q & A + nimikirjoitustilaisuus

Ohjelma alkaa ennakkoon kerätyillä kysymyksillä, jonka jälkeen pidetään nimikirjoitustilaisuus. Muistathan huolehtia itsellesi jotain johon pyytää nimikirjoituksen ennen tilaisuutta, esimerkiksi printin tai vihon. TinYasuon printtejä voi ostaa Yukiconin oheismyyntipöydältä tapahtuman aukioloaikoina. Ohjelma pidetään englanniksi

Sunday 13:00

Pokémon Let's Go -- taskusöpöläisten uudet tuulet

Pokémon Let's Go, Pikachu! sekä Pokémon Let's Go, Eevee! ovat uusin lisäys alati kasvavaan Pokémon-pelien joukkoon. Tällä luennolla 14 vuotta Pokémon-pelejä kuluttanut pelaaja vertailee Pokémon Let's Go:ta aiempiin Pokémon-peleihin. Kuinka Nintendo Switch -konsolille siirtyminen muuttaa pokémonien kouluttamista ja nappaamista? Voiko Kanto-alueesta saada irti enää mitään uutta ja kiinnostavaa sisältöä? Mikä on Pokémon Go:n ja Pokémon Let's Go:n välinen suhde?

Luento ei sisällä suuria juonipaljastuksia, mutta paneutuu kyllä esimerkiksi catch combojen saloihin.

Haikala paraskala

Haikala- peli on Under the Sea versio vanhasta tutusta ihmissusi- pelistä
Tässä versiossa ollaan ihmisten sijaan eri mereneläviä jotka elävät samassa sekakalaparvessa, jonka joukkoon on eksynyt nälkäisiä valeasuisia Haita.
Peliä voidaan pelauttaa aina n. 5:stä hengestä n. 20:neen henkeen asti. Ja yksi peli voi kestää mitä vain 15 minuutista -tuntiin. Mutta älä huoli, vetäjiä on kaksi ja siksi myöskin pelejä on kaksi samanaikaisesti, helpottaen ihmisten mukaan tulemista.

Pokemon Salihaaste Championturnaus

Sunnuntaina pidettävässä Championturnauksessa pääsevät Salihaasteen parhaat osallistujat ottelemaan toisiaan vastaan, jonka päätteeksi selviää, kuka on YUKICON 2019 Champion! Turnaukseen ei voi osallistua vuokratulla konsolilla ja pelillä. Vain Ultra Sun ja Ultra Moon versiot sallitaan! Kerää 5 hard merkkiä Salihaasteesta voidaksesi osallistua turnaukseen ja ilmoittaudu mukaan viimeistään tuntia ennen turnauksen alkua. Ilmoittautuminen tapahtuu ohjelmahuoneemme info-pisteellä. Turnausta seuraamaan ovat tervetulleita myös katsojat ja kannustajat. Finaaliottelut näytetään mahdollisuuksien mukaan isolta screeniltä. Turnaus pidetään samassa tilassa salihaasteen kanssa.

Sunday 13:30

Nippon Marathon (Nintendo Switch)

Venyttele lihaksesi ja valmistaudu conihistorian kovimpaan maratoniin. Heittele kanssakilpailijoita hedelmillä pinkoessasi ympäri Japanin ja selviydy voittajaksi joko taidolla tai puhtaalla tuurilla.

Cosplaydeitti

NNNYYYANGH! Hei sinä! Juuri sinä! Haluatko löytää itsellesi seuraa? No sittenhän kerää ROHKEUTESI JA OSALLISTU COSPLAYDEITTIIN! Vain todelliset soturit uskaltavat tänne, ja vain todellisella soturilla on tarpeeksi TUNTEEN PALOA, että onnistuu täältä jonkun hurmaamaan! ONKO SINUSTA SIIHEN!

Cosplaydeitti on leikkimielinen seuranhakuohjelma, jossa ihmiset esittävät cossaamiaan hahmoja. Ohjelman suositusikäraja on 12-vuotta. Ohjelma kuvataan ja julkaistaan taltiointina myöhemmin.

Sunday 14:00

Takumi, vuoristoteiden kuningas

Eurobeat intensifies! Ysärin helmi, Initial D- manga- ja animesarja, tunnetaan menevistä musiikeistaan ja lujaa kaarteissa kurvailevista autoistaan sekä niistä tehdyistä meemeistä. Luennolla tutustutaan tarkemmin sarjaan vitsien takana ja esitellään sen vähemmälle huomiolle jääneitä naurettavia ja mahtavia piirteitä. Keskitymme sarjan huumoriarvoon, mutta raapaisemme paikoitellen aiheita myös pintaa syvemmältä. Luennosta nauttiminen ei vaadi sarjan aikaisempaa tuntemista eikä merkittävimpiä spoilereita käsitellä.

K-pop Kahoot! MV edition

Millä musiikkivideolla pizzakuskille käy köpelösti? Mikä kappale säestää zombiepidemian alkua? Entäpä millä videolla J-Hope tanssii Guccin sateenkaaripuserossa?

Tule ottamaan mittaa K-pop -musiikkivideotietämyksestäsi leikkimielisessä Kahoot-tietovisassa, jossa tavoitteena on tunnistaa musiikkivideo kuvakaappauksen perusteella mahdollisimman nopeasti. Visassa käydään useampi vaikeudeltaan samantasoinen kierros, joten mukaan voi liittyä vähän myöhässäkin.

Visaan voi osallistua paikan päällä kuka tahansa, jolla on käytössään Internet-yhteydellinen älypuhelin tai tabletti.

Sunday 15:30

Mikä pokémon on kyseessä?

Tule pelaamaan kanssamme sitä hieman vaikeampaa versiota piirrä ja arvaa pelistä

Säännöt ovat niin yksinkertaiset että jopa Ash muistaa ne: Ei joukkueita, kaikki osallistujat saavat vuoron. Piirtäjän tavoitteena on että arvaajat Eivät tunnista piirrettävää pokémonia, pisteitä tulee arvaajille oikeista arvauksista ja piirtäjille kun aika loppuu mutta oikeaa arvausta ei tule. Osallistuminen ei vaadi piirustustaitoa, tarkoituksena on vain pitää hauskaa

Vain aito pokémon mestari kävelee ulos pääpalkinnon kera!

Älä tuomitse mangaa kansien perusteella!

Mitä kaikkea voin oppia mangan piiloviesteistä tulkitsemalla sitä hieman tavallista syvemmin? Millä eri tavoin ihmiset ylipäätänsä lukevat mangaa? Voinko kehittää omaa tarinankerrontaani lukemalla mangaa eri näkökulmista?

Nimeni on Mae Korvensivu ja minä teen Arktiselle Banaanille mangasarjaa Clownfish Twister. Haluan avata mangan tulkintaani ja lukutapaani henkilökohtaiseen syväluotaukseen asti. Pääasiassa auttaakseni nuoria kirjailijoita ja mangan faneja kehittymään kirjoittajina! Manga ei ole vain kauniita kuvia, vaan myös mukaansa tempaavaa juonta!

Ideana on tutkia muutamaa eri mangasarjaa ja sitä, kuinka ennakkoluulot niitä kohtaan saattavat johtaa pikaiselta vilaisulta harhaan.

Teknistä ja vähemmän teknistä tietoa luvassa sekä kokeneemmille, että vasta-alkajille! Luvassa myös KYSYMYKSIÄ JA VASTAUKSIA osio, jossa voit itse kysellä ja ahdistella minua uteliaisuudellasi! Eli ota omat kysymykset mukaan!

K-pop Random Dance Play

K-pop Random Dance Play on tanssipeli, jossa tanssitaan eri K-Pop-biisien kertsejä. Kaikki ovat tervetulleita, iästä ja taidoista riippumatta!

Sunday 16:00

Sword Art Online - Ennen ja Nyt

Sword Art Online on animeyhteisössä monesti joko rakastettu tai vihattu animesarja. Useiden kriitikoiden mielestä SAO on suoraan sanottuna huono anime, vaikka se on yksi maailman suosituimmista animeista ikinä. Tämän paneelin esittäjä ei itse pitänyt alkuperäisestä SAO:sta juuri ollenkaan mutta uusi kausi, Alicization, aiheutti täysin käänteisen reaktion animea kohtaan. Tässä paneelissa käydään analyyttinen katsaus Sword Art Onlinen suosioon ja kritiikkiin sekä miksi uusi kausi on huomattava parannus aiempiin verrattuna.

Anime & Video Game Music Concert by Antti

Once again, it’s time to unleash an epic music adventure through anime and video game music covers! Welcome to experience Antti’s awesome orchestral sounds, combined with dance music elements! Featuring music from Fairy Tail, Boku no Hero Academia, Sword Art Online, Studio Ghibli, Castlevania, Phoenix Wright, Touhou, Pokemon and Undertale.

Sunday 17:30

Päättäjäiset

.