The English translation of Kompassi is a work in progress. We apologize for the large number of missing translations.

If you are able to read Finnish, we recommend switching to Finnish via the link at the upper right.

Ohjelmakartan ulkopuolinen ohjelma

Friday 15:00

Figumaalauskilpailun töiden jättäminenFigupelaaminenKilpailu/Turnaus

Töiden jättäminen pelitiskille pe klo 15 ja la klo 15 välillä.

Kategoriat: Yksittäinen Showcase, Yksittäinen pelipöytä, ryhmä, avoin, Mordheim ja dioraama. Lisäksi työllä voi osallistua teema-kisaan varsinaisen luokan lisäksi.

RytmipelipisteAloittelijaystävällinenKovaääninen

Rytmipelit Ropeconissa! Useammista coneista tuttu tanssi-ja rytmipelipiste ajatutuu nyt viimein myös Ropeconiin. Pisteellä on pelattavissa perinteinen tanssipeli sekä useita muita rytmipelejä. Piste on auki aamusta iltaan.

Potato Republic - 1700AloittelijaystävällinenDemoIn EnglishPöytäroolipelaaminen

Tavoitteena jokavuotinen verkon ylitse pelattava banaanivaltio valloitus peli poliittinen peli seurapeli rento peli PELI.
Ensimmäisessä iteraatiossaan (ALPHA VERSIO) pelin ideana on kehittää pienen saarivaltion infrastruktuuria ja tietenkin pelaajan rahakukkaroa. Pelin taustalla tulee pyörimään arviolta 10000 yksilöllistä NPC-hahmoa ja heidän pyörittämänsä ekonomia. Pelin käyttöliittymä tulee olemaan englanniksi.

Katsotaan mihin tämä johtaa. Vapaa ilmoittautuminen osoitteessa shiroten.com

Lautapelien lainauspiste | Board game libraryAloittelijaystävällinenFigupelaaminenIn EnglishKorttipelaaminenSopii lapsilleLautapelaaminenPerheohjelma

Ropeconissa on jälleen tarjolla iso kasa lautapelejä pelattavaksi, ja lautapelitiskin asiantuntijat myös opastavat sopivan pelin löytämisessä. Lautapelitiskiltä voit lainata itsellesi pelin panttia vastaan ja kysellä itsellesi peliseuraa. Panttina voidaan käyttää esimerkiksi ajokorttia tai kännykkää. Pelejä ei saa viedä pois Halli 3:sta.

There is once more a plethora of board games to choose from at the board game library of Ropecon. You can borrow a game from the library for a collateral (e.g. driver's license or mobile phone) and find people to play with. If you have trouble choosing or need instructions on how to play, our staff will be glad to help you. It is forbidden to take the games outside of Hall 3.

Friday 16:00

Ropeconin esittelykierrosAloittelijaystävällinenPerheohjelma

Oletko ensi kertaa Ropeconissa? Haluatko päästä tutustumaan Ropeconin maailmaan, mutta et tiedä mistä aloittaa? Oletko käynyt vuosia sitten, etkä tiedä mistä lähteä tutustumaan Ropeconiin uudelleen? Tai haluatko lähteä tekemään jotain ihan muuta kuin mihin olet tottunut? Tule esittelykierrokselle! Kierroksella pääset tutustumaan muihin ensikertalaisiin ja kiertämään tapahtumaa tuutorin kanssa. Kierrokset lähtevät Infon vierestä.

Charlie ei surffaaAloittelijaystävällinen

Roolipelikampanja Vietnamin sodasta. Nyt 24. kertaa Ropeconissa. http://www.charlieeisurffaa.com

Ilmoittautuminen pelipaikalla, peliin voi päästä mukaan kesken skenaarion ja voi poistua kun on tarve. Aikaisempaa pelikokemusta ei tarvita. Huom! Tänä vuonna ei ole mahdollista pelata kommunistisia pelaajahahmoja (sissejä).

Skenaariot kestänevät 6+ tuntia.

Peli perjantaina klo 16-23, lauantaina klo 10-23, sunnuntaina klo 10-16

Friday 17:00

IkuisuusvankilaAloittelijaystävällinen

Ikuisuusvankila on vuonna 2018 alkunsa saanut kevyt dungeon crawler -tyylinen roolipeli, jossa pelaajat pelaavat vankeja, joiden tarkoitus on paeta jatkuvasti muuttuvasta vankilasta. Aikaa on n. 55 minuuttia (eli loput tunnista sääntöjen selittämisen jälkeen), tehtävänä on peitota kymmenen huonetta. Aina kun koko vankijoukko kuolee, aloittavat he alusta.

Pelissä on valmiit hahmot. Säännöt ovat yksinkertaiset, mutta nokkeluutta, ongelmanratkaisukykyä ja tiimityötä vaaditaan kuitenkin. Ikuisuusvankilaa pelitestattiin Ropeconissa vuonna 2018 ja se sai paljon hyvää palautetta, jonka pohjalta peliä on muokattu entistä paremmaksi. Kun kaipaat kevyttä välipalasnäkkiä conihyörinän keskelle tai jotain uutta, tämä on sinun pelisi!

Arkistojen UumenissaVain täysi-ikäisille

Kuinka vaikeaa muutaman paperin hakeminen arkistosta voisi olla? Tässä pelissä siihen kysymykseen etsitään vastausta, kun Warhammer 40 000 -maailman nuoret virkamiehet lähetetään Administratumin syviin holveihin hakemaan sektorille elintärkeitä papereita. Kyllä, korjaus -ja turvallisuusbudjettia on leikattu rajusti eikä kukaan ole käynyt monissa holvien osissa satoihin vuosiin, mutta huhut mutanttirotista, seonneista kyborgeista ja muusta vastaavasta ovat varmasti vain toimiston juoruja...

Seikkailu yhdistää scifitoimintaa, kauhua ja ennen kaikkea mustaa huumoria, kun aivan väärään paikkaan joutuneet virkailijat yrittävät selvitä hengissä työpäivästään. Verovirkailijan tutkinnosta tai sektorin koulutusjärjestelmän erityisosaamisesta on yllättävän vähän apua kun matka vie pesäkaupungin syvyyksissä olevaan arkistoon, ja valot alkavat himmenemään. Osastolla 4481A kukaan ei kuule huutoasi!

Dark Heresyn toisen laitoksen sääntöjen tunteminen hyödyllistä, mutta ei mitenkään pakollista.

Kylmä keikkaAloittelijaystävällinen

Joukko Keisarin Inkvisition akolyytteja on matkalla avaruusfrigatti Kultaisella onnella Mallista Scintillaan tehtävänään haalia itselleen samalla aluksella kuljetettava kylmän kaupan esine. Mikä voisi mennä vikaan?

Luvassa petoksia, kuolemaa, tutkimista, outoja tapahtumia, mustaa huumoria. Suositellaan yli 15-vuotiaille.

Syksy 1255, Mysteeri pähkinäpellossaAloittelijaystävällinen

Sankariteot eivät katso kokoa. Tässä David Petersenin sarjakuvasarjaan perustuvassa maailmassa otat hiirikaartilaisen roolin keskiaikaissävytteisessä valtakunnassa ja ryhdyt eeppiseen seikkailuun, jossa mittasuhteet ovat sinua vastaan. Mouse Guard RPG on Luke Cranen palkittu indie-peli aloittelijaystävällisellä dice pool -mekaniikalla, joka tähtää pelaajien laajempaan osallistumiseen tarinankerronnassa. Peli ei vaadi ennakkotietämystä pelimekaniikoista taikka maailmasta.

Pelaajien tehtävänä on lähteä selvittämään, mikä oikein vaivaa Whitepinen maapähkinäpeltoa. Tämä siis ennen kuin koko sato on menetetty.

Badly WritenAloittelijaystävällinen

Neljä sankaria "Plothole", "Deus-ex-Machina", "God person" ja "GMs friend" istuvat tavernassa nurkkapöydässä takan edessä keskustelemassa mystisen tummaan pukeutuneen vanhan käheä-äänisen miehen kanssa, kun yllättäen kuninkaan lähetti tuo heille viestin...

Nopea parodia peli, jolla aloittaa Coni

peli fAloittelijaystävällinenSopii lapsillePerheohjelma

Huumoria ja juonittelua DD säännöillä, taistelu sivuosassa

Intergalaktinen Turpakäräjä Tehtävä 1Aloittelijaystävällinen

Intergalaktinen Turpakäräjä on helppo ja hauska roolipeli, joka on kehitetty Ropeconissa 2009 aamuyön pikkutunteina. Pelissä pelaajat ottavat nohevan avaruusjääkärin roolin ja taistelevat vihamielisiä muukalaisia vastaan. Jääkäreiden suurimmat uhat heidän terveydelleen ovat Federaation huonot varusteet, toiset jääkärit ja heidän oma ammattitaidottomuutensa. Tämän 10. juhlavuoden kunniaksi Federaatio laukaisee vastahyökkäyksen vihamieliselle planeetalle usean osaston voimin. Ota osaa taisteluun, toivo parasta ja tervetuloa turpakäräjille!

Roads of Wonder: the Sorcerer’s BequestIn English

Interesting adventurous types from around the Tolkhan Marches receive an invitation to an old friend's final farewell party.
Master Arimos wants them at his tower to have a good time on his last day in this world. Old debts of gratitude can be repaid, and the road is inviting. New acquaintainces are made, plans hatched and adventure awaits!
Be warned, there's a slight possibility of spooky or violent elements, depending on your choices!

Friday 18:00

Pathfinder Society Scenario #8-16: House of Harmonious WisdomAloittelijaystävällinen

Pathfinder Society peli tason 1-5 hahmoille. Peli vedetään ensisijaisesti suomeksi, mutta voidaan tarvittaessa myös vetää englanniksi. Mikäli sinulla ei ole omaa hahmoa, niin meillä on tarjolla valmiiksi luotuja hahmoja peliä varten. This game will be run primarily in Finnish but can also be run in English.

Peli koostuu viidestä lyhyemmästä palasesta jotka muodostavat yhden kokonaisuuden. Osien välissä on mahdollista liittyä uusia pelaajia tai vanhojen poistua, kunhan pelaajamäärä pysyy 3-6ssa.

The mighty Lung Wa once controlled much of Tian Xia, but the empire crumbled a century ago. Three Successor States have squabbled for dominance ever since, each insisting that it alone is the rightful inheritor of Lung Wa's glory. In the shadow of these mighty nations, the humble land of Shokuro has sought the means to discourage its neighbors' territorial ambitions and earn their respect. When a retired hero learns of a lost, legendary palace that might protect relics of the old empire, she calls on the Pathfinder Society for assistance finding the fabled site. The PCs must travel to each of the Successor States in search of clues to uncover the palace and the treasures within.

House of Harmonious Wisdom includes five 1-hour adventures that take the PCs across central Tian Xia in search of imperial treasures and forgotten secrets. The series includes a beginning adventure and a finale, but players can experience the other parts in any order.

Starfinder Society Scenario #1-01: The CommencementAloittelijaystävällinen

Starfinder Society - peli tason 1 - 2 hahmoille.

Vastavalmistuneet Tähdenetsijät suorittavat tehtäviä järjestön johtajille. Skenaario tutustuttaa pelaajat Tähdenetsijä-järjestöön ja Absalom-asemaan. Käyttää d20-systeemiä (kuten D&D tai Pathfinder), mutta sopii myös pelisysteemiä tuntemattomille. Peli vedetään ensisijaisesti suomeksi, mutta voidaan tarvittaessa vetää myös englanniksi. Mikäli sinulla ei ole omaa hahmoa, niin tarjolla on valmiiksi luotuja hahmoja peliä varten.

This game will be run primarily in Finnish but can also be run in English.

"All Starfinders complete their training by conferring with Guidance—a network of uploaded personalities embodying paragons from the Starfinder Society's history. Before receiving the blessing of Guidance, the PCs must meet with and assist critical missions on behalf of key leaders of the Society's leading factions. With the events of the Scoured Stars Incident still fresh in everyone's memory, there's plenty that needs doing to set the Society back on track."

(tags: tier 1-2, repeatable)

Star Trek: Decision Point

Hahmot ovat osa pelastustehtävää, jonka tarkoituksena on paikallistaa S.S. Tesla, joka syöksyi maahan syrjäiselle alueelle Orgun III:lla.

Star Trek: The Next Generationin aikaan (7. kauden jälkeen) sijoittuva Living Campaign -skenaario. Tietämys Star Trekistä suotavaa, jotta pelikokemuksesta saisi mahdollisimman paljon irti. Pelimekaniikka suhteellisen kevyt.

Maze of frustrationsAloittelijaystävällinen

Heräät vähitellen vaunujen tärinään. Katselet hämmentyneenä ympärillesi ja huomaat käsiesi olevan sidottu köydellä.
Vaunujen vastakkaisella penkillä istunut mies tokaisee: "Hei, sinä. Heräsit vihdoinkin. Yritit ylittää rajan, vai? Kävelit suoraan väijytykseen, kuten mekin ja tuo varas", hän sanoo nyökäten päätään kohti yhtä teistä.
"Minne viette meitä?", kysyy varas.
"Suut suppuun sielä takana", vartija huudahtaa. "Teidät viedään Turhautumisen sokkeloon".
"Ei, mitä tahansa, mutta ei sitä!", kiljuu varas.
Vartija kolkkaa hänet tajuttomaksi teidän lähestyessänne temppeliä.

Pathfinder Society Scenario #10-01 Oathbreakers DieAloittelijaystävällinen

Pathfinder Society peli tason 1-5 hahmoille. Peli vedetään ensisijaisesti suomeksi, mutta voidaan tarvittaessa myös vetää englanniksi. Mikäli sinulla ei ole omaa hahmoa, niin meillä on tarjolla valmiiksi luotuja hahmoja peliä varten. This game will be run primarily in Finnish but can also be run in English.

The city of Daggermark is best known for its poisoners and assassins, who maintain active guilds that enjoy the full respect of local authorities. Local venture-captain Istivil Bosk prefers to keep his head down and stays out of their affairs, but he has recently learned that a Pathfinder agent has been targeted for assassination. Can the PCs enact the venture-captain's daring plot to save this agent without becoming the assassins' next victims?

Pathfinder Society Scenario #10-19: Corpses in Kalsgard

Pathfinder Society peli tason 5-9 hahmoille. Peli vedetään ensisijaisesti suomeksi, mutta voidaan tarvittaessa myös vetää englanniksi. Mikäli sinulla ei ole omaa hahmoa, niin meillä on tarjolla valmiiksi luotuja hahmoja peliä varten. This game will be run primarily in Finnish but can also be run in English.

"The great Linnorm King Sveinn Blood-Eagle prepares for his final voyage to legendary Vallenhall, but all is not right in his kingdom. As Sveinn's unworthy children battle over the soon-to-be-vacant throne, Kalsgard's gnomes find themselves beset by a rash of sudden deaths.

While these deaths appear to be caused by the Bleaching, a dread affliction that saps the life and light from gnomes who succumb to ennui, a gnome Pathfinder and priestess of Nivi Rhombodazzle believes that something more is afoot. She’s recruited you to uncover the affliction's origins in a city where mighty Ulfen warriors are on the verge of war."

Starfinder Society Scenario #1-25 Beacon Code Dilemma

Uudelleenpelattava Starfinder Society -peli tason 3-6 hahmoille. Peli vedetään ensisijaisesti suomeksi, mutta voidaan tarvittaessa myös vetää englanniksi. Mikäli sinulla ei ole omaa hahmoa, niin meillä on tarjolla valmiiksi luotuja hahmoja peliä varten. This game will be run primarily in Finnish but can also be run in English.

The Church of Triune approaches the Starfinder Society with a stunning discovery: a centuries old Society starship has been found in the Drift! The PCs must search the Lorespire Complex for all the information they can on this starship before heading into the Drift and uncovering what befell the lost vessel.

The Beacon Code Dilemma is a replayable scenario designed to help introduce players to threats and terrain that trained Starfinders regularly contend with. With randomized mechanical and story elements, when you play this scenario, you'll never play the same scenario twice.

Starfinder Society: Skitter ShotAloittelijaystävällinen

Tämä peli on suunniteltu neljälle valmishahmolle ja pelistä voi myös saada kokemusta omalla Starfinder Society hahmolla. Peli vedetään ensisijaisesti suomeksi, mutta voidaan tarvittaessa myös vetää englanniksi. This game will be run primarily in Finnish but can also be run in English.

All Hands on Deck!

Don't worry, the skittermanders are here to help!

When a routine salvage operation deep in the Vast goes awry, the skittermanders Dakoyo, Gazigaz, Nako, and Quonx must board a luxurious cruise liner controlled by a rogue artificial intelligence to save their vesk boss and a group of hapless passengers. All manner of obstacles block their path to success, from malfunctioning massage tables to cybernetic undead to vermin from another plane, but if the skittermanders can work together (something skittermanders do best), they are sure to be hailed as tiny, furry heroes! That is, of course, if the passing pirate starship doesn't blast them all out of space first...

In addition to this exciting adventure, this book includes four pregenerated characters that are ready to play, with full stat blocks and backstories. The inside back cover also holds a wealth of information that will help you roleplay the six-armed creatures, such as their species' thoughts on food, religion, and how to relate to other cultures, as well as examples of skittermander slang.

Skitter Shot is an adventure for four skittermander characters who are eager to help those in need and explore a seemingly abandoned starship, written for the wildly popular Starfinder Roleplaying Game.

Pathfinder Society Scenario #5-08: The ConfirmationAloittelijaystävällinen

Skenaario on 1-2 tasojen hahmoille ja se on uudelleen pelattavissa 1-tasolla.

Melkein kaikki Polunnäyttäjät käyvät läpi laajan kolmivuotisen tai pidemmän koulutuksen oppiakseen ammattitaitonsa, ja viimeinen testi ennen ylentämistä tulokkaista täysivaltaisiksi Polunnäyttäjiksi on Konfirmaatio, vaativaa kenttätyötä sisältävä tutkimusprojekti, jonka tarkoitus on valmentaa tulevaan työhön Polunnäyttäjänä. Myös kenttätoimeksiannon aikanaan saaneet silloin tällöin osallistuvat näihin koitoksiin tutustuakseen Polunnäyttäjien seuran sääntöihin ja odotuksiin. Vaikka Konfirmaatio on tyypillisesti yksilösuoritus, seura löysi Kortosin saarelta hiljattain kohteen joka olisi täydellinen tulokkaille, mutta ehkä liian vaarallinen yksin hoidettavaksi. Kohteen salaisuuksien onnistunut tutkinta ei pelkästään rikastuta seuran tietovarantoa, vaan myös edistää tulevien agenttien jännittävää urakehitystä.

WH40k ApocalypseFigupelaaminenKilpailu/Turnaus

Greetings, my fellow Imperials, Xenos and Heretics!

The always somewhat epic Fluffy Heralds of Armageddon are hosting a Warhammer 40,000 Apocalypse game this year at Ropecon 2019.

For the past three years, we have showcased the utter magnificence and chaos of unnecessarily large-scale miniature matches at Ropecon, and 2019 will not be different!

Our match will be a non-narrative team-deathmatch, where you can witness the imperials, forces of chaos and the random assortment of xenos, fighting side-by-side or at each others throats (we don't know yet), until one side stands victorious over the others. ´Cause we wouldn't have it any other way.

We are of course looking for more people who wish to join us in the match. There will be a posting on Sotavasara.net about the rule-package and information on registration at a later date.

To all players joining us, and those coming to enjoy the show;
Thank you and we'll see you all there!

Friday 18:30

Ropeconin esittelykierrosAloittelijaystävällinenPerheohjelma

Oletko ensi kertaa Ropeconissa? Haluatko päästä tutustumaan Ropeconin maailmaan, mutta et tiedä mistä aloittaa? Oletko käynyt vuosia sitten etkä tiedä mistä lähteä tutustumaan Ropeconiin uudelleen? Tai haluatko lähteä tekemään jotain ihan muuta kuin mihin olet tottunut? Tule esittelykierrokselle! Kierroksella pääset tutustumaan muihin ensikertalaisiin ja kiertämään tapahtumaa tuutorin kanssa. Kierrokset lähtevät Infon vierestä.

Friday 19:00

Rockin' With My BabyAloittelijaystävällinenVain täysi-ikäisille

Vuosi on 1981, paikkana Porvoo. Rockabilly-musiikki ja alakulttuuri ovat lyöneet läpi nuorison parissa ja tänään paikallinen nuoriso on kerääntynyt huoltoaseman parkkipaikalle tanssimaan.

Larpissa käsitellään aikuisuuden kynnyksen juuri ylittäneiden nuorten elämää, toiveita ja ihastuksia. Painopiste on kevyessä ihmissuhdedraamassa ja rakkauden etsinnässä.

Osallistujien sukupuolella ei ole väliä. Pelaajat saavat valita omastaan ja hahmon sukupuolesta riippumattoman seuraajan tai viejän roolin, joka määrittelee keistä hahmo on kiinnostunut romanttisessa mielessä.

Larppi sisältää kosketusta, mutta ei intiimiä fyysistä peliä. Odotettavissa oleva kosketus kohdistuu käsiin, käsivarsiin ja yläselkään. Mikäli pelaajalla ei ole asiaan vaikuttavia rajoitteita, tanssitaan tässä larpissa seisten, pitäen tanssiparia käsistä. Tanssi on muokattavissa pyörätuoliystävälliseksi. Voit tanssia myös kainalosauvojen kanssa, jolloin vienti ja seuraaminen tapahtuu siten, että seuraaja peilaa viejän liikkeitä näköaistin avulla. Riittävä kuuloaisti on larpissa välttämätön: osallistujien on voitava kuulla mitä muut pelaajat puhuvat tavallisella puheäänellä musiikin soidessa taustalla.

8-16 täysi-ikäiselle pelaajalle. Ilmoittautuminen alkaa perjantaina 26.7. klo 16 larp- ja roolipelitiskillä Messukeskuksen eteläisen sisäänkäynnin aulassa.

Ikuisuusvankila - Keanu Reeves EditionAloittelijaystävällinen

Ikuisuusvankila on vuonna 2018 alkunsa saanut kevyt dungeon crawler -tyylinen roolipeli, jossa pelaajat pelaavat vankeja, joiden tarkoitus on paeta jatkuvasti muuttuvasta vankilasta. Aikaa onn. 55 minuuttia (eli loput tunnista sääntöjen selittämisen jälkeen), tehtävänä on peitota kymmenen huonetta. Aina kun koko vankijoukko kuolee, aloittavat he alusta.

Ikuisuusvankilan Keanu Reeves -versiossa hahmot ovat kaikki Keanu Reevesin elokuvarooleja ja vankilan huoneet jollakin tavalla hänen elokuviinsa liittyviä. Oletko aina halunnut nähdä, miten John Wick, Neo ja Ted toimivat tiiminä? Nyt on mahdollisuutesi!

Säännöt ovat yksinkertaiset, mutta nokkeluutta, ongelmanratkaisukykyä ja tiimityötä vaaditaan kuitenkin. Ikuisuusvankilaa pelitestattiin Ropeconissa vuonna 2018 ja se sai paljon hyvää palautetta, jonka pohjalta peliä on muokattu entistä paremmaksi. Kun kaipaat kevyttä välipalasnäkkiä conihyörinän keskelle tai jotain uutta, tämä on sinun pelisi!

Mouse Guard, Summer 1157. Snakes and Kings.In English

THE GAME WILL BE IN ENGLISH, BUT IF ALL THE PLAYERS ARE FINNISH THEN IT WILL BE PLAYED IN FINNISH.

Being a hero is not a matter of size. In Mouse Guard RPG you take on the role of a guard mouse in the world of David Petersen’s Mouse Guard comics. This game is based on character driven storytelling where you as a player try to hold on to your character’s beliefs against ever-growing dangers. The game doesn’t require experience of the Mouse Guard -world or game mechanics.

Your patrol has just ended a failed snake hunt, but guard mice have little time to rest. Your next mission is to escort the king of Lillygrove and his daughter to an important negotiation in a nearby town.

Sankariteot eivät katso kokoa. Tässä David Petersenin sarjakuvasarjaan perustuvassa maailmassa otat hiirikaartilaisen roolin keskiaikaissävytteisessä valtakunnassa ja ryhdyt eeppiseen seikkailuun, jossa mittasuhteet ovat sinua vastaan. Mouse Guard -pöytäroolipeli loistaa tarinankerronnassa, joka etenee hahmojen ehdoilla. Kuinka vahvasti sinun hahmosi kykenee seisomaan uskomuksesi takana kun vastassa ovat pedot ja ankara luonto? Peli ei vaadi ennakkotietämystä pelimekaniikoista taikka maailmasta.

Partionne on juuri päättänyt epäonnistuneen käärmejahdin, mutta kaartilaisilla ei ole aikaa levätä. Seuraavaksi partio lähtee saattamaan Lillygroven kuningasta ja hänen tytärtään tärkeisiin neuvotteluihin, joissa myös kaartilaisilla on oma lehmä ojassa.

Intergalaktinen Turpakäräjä Tehtävä 2Aloittelijaystävällinen

Intergalaktinen Turpakäräjä on helppo ja hauska roolipeli, joka on kehitetty Ropeconissa 2009 aamuyön pikkutunteina. Pelissä pelaajat ottavat nohevan avaruusjääkärin roolin ja taistelevat vihamielisiä muukalaisia vastaan. Jääkäreiden suurimmat uhat heidän terveydelleen ovat Federaation huonot varusteet, toiset jääkärit ja heidän oma ammattitaidottomuutensa. Tämän 10. juhlavuoden kunniaksi Federaatio laukaisee vastahyökkäyksen vihamieliselle planeetalle usean osaston voimin. Ota osaa taisteluun, toivo parasta ja tervetuloa turpakäräjille!

Jailbreak

Kun joku ajoi auton täynnä räjähteitä pahki vankilan seinään, joukko vankeja onnistui pakenemaan syntyneessä kaaoksessa. He ottivat yhden vartijoista vangikseen, kaappasivat auton ja pakenivat syrjäteille. He joutuivat hylkäämään auton bensan loputtua, minkä jälkeen yltyvä ukkonen ja raesade pakottivat heidät etsimään suojaa. Edessäpäin häämöttää pieni maatila, jonka ikkunoissa palaa vielä valot.

Skenaario perustuu enimmäkseen pelaajien väliseen konfliktiin. Pelaajahahmoiksi on tarjolla karanneita vankeja, vanginvartija sekä maatilan asukkeja.

Unicorn SeasonIn EnglishVain täysi-ikäisille

(In English below)

Unicorn Season on tragikomedia siitä, kuinka heteronormatiivisuus pilaa kaiken – myös polyamorisen deittailun.

Maagisen realismin sävyttämä peli kertoo kolmista kolmen hengen treffeistä ja lähestyy huumorin keinoin vakaviakin aiheita.

Peli on osa Suomen Kulttuurirahaston työskentelyapurahalla toteutettavaa queerfeminististä liveroolipelisarjaa.

Hahmoista kolme on cismiehiä ja loput kuusi (suurimmaksi osaksi afab) naisoletettuja. Pelaajien ei tarvitse olla samaa sukupuolta hahmonsa kanssa.

Ikäraja 18 - ei ensikertalaisille - queerfeministinen. Suomeksi ja/tai englanniksi. Kaikkien samassa ryhmässä ja kaikkien yksisarvisten pitää pystyä pelaamaan samalla kielellä.

***
Unicorn Season is a tragicomedy about how heteronormativity ruins everything – including polyamorous dating.

The game tells a story of three dates for three, is sprinkled with magical (sur)realism and uses comedy to reflect serious topics.

Unicorn Season is a part of a series of queerfeminist live-action role-playing games designed on a working fund from Finnish Cultural Foundation.

Age limit 18 - not for first timers - queer feminist. In Finnish and/or English. Everyone in the same group and all unicorns need to be able to play in a same language.

3-9 pelaajalle. Ilmoittautuminen alkaa perjantaina 26.7. klo 16 larp- ja roolipelitiskillä Messukeskuksen eteläisen sisäänkäynnin aulassa.

For 3-9 participants. Sign-up at the LARP and RPG Desk near the southern entrance on Friday July 26 at 16.

https://www.myrtinlehti.com/unicorn-season.html

Raid on Kaer SorangoAloittelijaystävällinenIn English

The benevolent Republic of Eternal Tranquility needs you! A new emperor has been crowned in the empire on the northern shores of the Goblin sea, and he is plotting a war against the Republic! In the dwarven fortress of Kaer Sorango a new naval weapon is under development and a group of brave commando saboteurs is assembled.

Your mission is to gather intelligence about the new threat, and neutralize it, by any means necessary. Glory to the Republic!

Heroes of DragonspireAloittelijaystävällinen

Dragonspiren unelias kylä Dragonride-vuoriston juurella on aina houkutellut seikkailijoita, jos ei mainion nimensä, niin
sitten kummallisia tapahtumia ja taikuutta sisältävän historiansa vuoksi. Niin on käynyt myös nyt, kun seikkailijaryhmä
on saapunut kylään tavoitteenaan maine ja varsinkin kunnia. Onko se kunnia helppo löytää, vai kasvaako sen sijaan maine, sen saat selville kun tulet mukaan peliin!

Tarjolla on valmiita hahmoja joista valita, mutta omankin saa toki tehdä. Ota yhteyttä ennen peliä, jos tarvitset apua.

Tason 5 seikkailu myös taktiikasta kiinnostuneille. Tästä huolimatta roolipelaaminen on täysin suotavaa.

Kirjeitä Pohjolassa (työpaja)Aloittelijaystävällinen

Suomi, määrittelemätön ajankohta tulevaisuudessa. Tuntemattomasta syystä Suomen koko sähköverkko on kaatunut muutama kuukausi sitten. Maanlaajuiset ongelmat ovat mittavat: bensaa ei saa, koska mittarit eivät toimi, kauppojen kassat eivät toimi eivätkä kylmäkaapit toimi. Puhelimet, tietokoneet, tukiasemat, internet.... Mikään ei toimi. Lisäksi talvi ja ennennäkemättömän kovat pakkaset ovat aiheuttaneet ongelmia. Ulkomaailmasta ei ole tietoa. Onko sama ongelma kohdannut muuta maailmaa? Ainut tapa saada yhteys läheisiin on joko jotenkin mennä heidän luokseen tai kirjoittaa kirje. Suomen postilaitos on noussut arvoon arvaamattomaan ja lukemattomat vapaaehtoiset kuljettavat kirjeitä ympäri Suomea. Sinä olet myös päättänyt kirjoittaa kirjeen. Kenelle se on?

Pelaajat luovat hahmot itse työpajassa pelinjohtajan avustuksella. Työpajaan varataan aikaa noin 2 tuntia, max 3, minkä aikana luodaan hahmo ja kontaktit sekä mahdollisesti syvennetään hahmojen välisiä suhteita lyhyiden kohtausten pelaamisen kautta. Työpajan jälkeen pelaajat kirjoittavat vähintään yhden kirjeen jollekin kontaktilleen Ropeconin aikana ja sen jälkeen niin monta kuin jaksavat, ehtivät ja haluavat. Jokainen kirjoittaa ja saa vähintään yhden kirjeen.

2-10 pelaajalle. Ilmoittautuminen työpajaan alkaa perjantaina 26.7. klo 16 larp- ja roolipelitiskillä Messukeskuksen eteläisen sisäänkäynnin aulassa. Peli puretaan yhteisessä purkutilaisuudessa (debrief) sunnuntaina 28.7. klo 14.30-15.30.

Matti - Master SorcererAloittelijaystävällinenVain täysi-ikäisille

Liity mukaan seikkailuun, kun taikajuomariippuvainen Matti elää päivän kerrallaan uskollisten seikkailijaystäviensä kanssa, matkaten kohti tuntematonta! Salaperäisestä taikajuomasta kumpuavien taikavoimiensa avulla Matti kykenee mihin tahansa, vain Matin (pelaajien) mielikuvitus on rajana.

Matti - Master Sorcerer on tarinavetoinen peli, jossa päihderiippuvainen velho kohtaa todellisuutensa rajat. Tunnelma on tragikoominen, pelaajien kohdatessa sekä fantastisia, että musertavan arkisia uhkia. Jokainen pelaaja pelaa vuorollaan mestarivelhoa, muiden osallistuessa peliin sivurooleissa. Peli on äärimmäisen sääntökevyt, muutamaa noppaa käytetään tarinankerronnan tukena.

Matti - Master Sorcerer syntyi halloweenina 2017 roolipelaavan kaveriporukan haasteesta luoda noin tunnin mittainen peli. Hersyvän huumorin ja syvien vesien välillä tasapainoilevaa peliä on sittemmin hiottu ja peluutettu usean pelinjohtajan toimesta. Matti - Master Sorcerer on saanut pelaajiltaan hyvän vastaanoton.

Pelin teemat ovat raskaita. Sisältövaroituksissa lieviä spoilereita.
SV: Pelaajahahmon todellisuudentajun hämärtyminen. Mahdollinen uhkaava kotiintunkeutumistilanne. Päihteet, päihderiipuvuus. Pelissä pelaajat mallintavat taikajuomaa juomalla vettä tai alkoholitonta virvoitusjuomaa.

Me olemme goblineita: Kotiluolan puolustusAloittelijaystävällinen

Puolusta urheana (tai ei niin urheana luultavimmin) goblinina kotiluolaasi seikkailijoilta, jotka hyökkäävät sinne osana koston kierrettä.

Seikkailu, jossa pelaajahahmot ovat goblineita ja puolustavat reverse dungeon -tyyppisesti kotiluolaansa kasvavalta määrältä seikkailijoilta, jotka hyökäävät sinne kostona kaupunkiin tehdystä hyökkäyksestä. Oletettavissa suuria ongelmia, koska keskivertoseikkailijaryhmä on niin paljon tehokkaampi kuin keskiverto goblini. Onnistutteko puolustuksessa todennäköisyyksiä vastaan?

Robin Hood's Last StandAloittelijaystävällinenIn EnglishVain täysi-ikäisille

The beginning of the legend of Robin Hood has been told many times, but how about the end? Robin Hood’s Last Stand explores an alternative, less-than-glorious finale for the adventures of the merry man in green. The story is not one of those child-friendly adventure stories, where the heroes effortlessly succeed in everything they do, but rather dark and even depressing in tone.

The Sheriff of Nottingham has finally got the Merry Men Robin Hood and his Merry Men surrounded. The only thing keeping him from storming the hideout is the Merry Men holding Guy of Gisbourne hostage. Robin Hood's Last Stand goes through this seemingly hopeless situation in six scenes that flow almost seamlessly into each other.

The game fits six to seven players (including one NPC). Players may choose sex and gender for their short, pre-written characters freely.

Materials for the game are written in English, but it can be played in any language.

For 6 to 7 participants over 18. Sign-up at the LARP and RPG Desk near the Southern Entrance on Friday July 26 at 16:00.

Friday 20:00

Kunniattomat koirat

Maaliskuu on tuonut kevään Rokuganiin. Suljet silmäsi. Istut kostean ruohon pehmustamalla mäellä katsoen pohjoiseen kohti Maailmanrangan vuoristoa. Tunnet ilmavirran hivuttavan sitomattomia hiuksiasi kasvoillesi. Tuulen vieraan jäinen syleily saa tyyneytesi järkkymään silmänräpäyksen kestävän hetken. Tiedät kuitenkin, mistä on kyse. Henka no kaze, muutoksen tuuli, puhaltaa.

Tunsit joskus vuosia sitten saman tuulen puhaltavan nauttiessasi päivällistä perheesi kanssa. Nyt perheesi on vain muisto menneisyydestä - sinulla ei ole enää edes klaania, jonka kunniaa kantaa. Tuo petollinen tuuli toi mukanaan katastrofin, jonka myötä sinä ja muutama muu pienestä klaanistasi jäivät jäljelle - häpeätahraksi muistuttamaan menneistä virheistä. Noista päivistä sinä, isännätön samurai, rōnin, olet vaeltanut välillä yksin ja välillä seurueena. Ja taas kauan sitten sinut pettänyt muutoksen tuuli puhaltaa. Kenties näiden kärsimysten vuosien jälkeen on mahdollisuutesi näyttää, ettet ole vain kunniaton koira.

'Kunniattomat koirat' on samuraidraama, jossa vuosia sitten kaiken menettäneet samurait kohtaavat itsensä ja menneisyytensä. Mausteena draamalle on mysteeriä ja pulmallisia päätöksiä.

D&D Scamatania jumalan synty ja kuolemaAloittelijaystävällinenVain täysi-ikäisille

Olette Örkkien armeijan sotilaita Scamatanian maailmassa ajalta ennen jumalia. Haltioiden sotalaivue on saapunut teidän hallitsemaanne maailmaan, ja nyt on teidän tehtävänä pitää nämä lurjukset poissa kodistanne. Tule kokemaan yhdessä, miltä mytologian synty on näyttänyt Scamataniassa ja miten se on tapahtunut.

Systeeminä D&D 5e Scamatanian kotikutoisessa maailmassa. Muutamia kotikutoisia asioita, joita tuon kampanjasta mukaan, sekä Wizards of the Coastin omia Unearthed Arcanassa ilmestyneitä asioita voi olla pelissä mukana. Pelaajien hahmot ovat valmishahmoja ja tasolla 5. Aikaisempaa osaamista ei vaadita, ja tarvittaessa opetetaan, mutta varaudu tutkimaan hahmon mekaniikkoja pelin alussa, sekä kysymään jos jokin on hahmossa epäselvää. Avoimella mielellä ja pienellä heittäytymisellä pääset pitkälle. Kesto maksimissaan 4 tuntia hitaallakin porukalla.

World War Wrestling FederationAloittelijaystävällinen

Showpaini on totista totta, ja se ei ole leikin asia. Kesken vuoden suurimman painitapahtuman alkaa kummallinen tapahtumien vyyhti. GM toimittaa kaiken tarvittavan materiaalin.

Expedition to the UndermountainAloittelijaystävällinen

Deep in the city of Waterdeep lies the most famous dungeon in the entire Forgotten Realms. The famous retreat of wizard Halaster Blackcloak, home of thousands of monsters, devious traps and magnificent treasures. Hundreds, perhaps thousands of adventurers have perished in these halls of horrors, claimed to be built by Halaster for only his own amusement.
Among the adventurers of Faerun, this place is known as the Undermountain.
Now, the owner of the Yawning Portal Inn is holding a competition. Which group of adventurers can manage to return from Undermountain and bring back more gold than others? Victors will get their name carved on bronze plates on the famous inn's wall. Answer the challenge! Undermountain awaits!

D&D 5-ediikkaan käännetty megaluolastokomppaus nostalgisemmilta ajoilta. Koko massiivista kompleksia ei ole tarkoitus käydä läpi. Vain mihin rahkeet riittävät. Valmiit hahmot ja peliä voidaan vetää tarpeen vaatiessa myös englanniksi.

PelilabraAloittelijaystävällinen

Haluatko kokea, miltä suomalainen pelikoulutus tuntuu oman Ropeconisi pohjalta? Ilmoittaudu Pelilabraan, jossa pääsee kokemaan Game Lab -koulutuksen pienoiskoossa! Peli pohjautuu Oulu Game Labin käyneen pelialan ammattilaisen henkilökohtaisiin kokemuksiin. Kevyt hahmonluonti, kevyt mekaniikka ja hyvällä tuurilla yksi 1d1 000 000 heitto!

Hyvää Syntymäpäivää, Mestari!Aloittelijaystävällinen

Mestarin syntymäpäivään on vain viikko aikaa, mutta hän on aivan liian ujo ja nöyrä pyytääkseen minkäänlaisia juhlallisuuksia tilaisuutta varteen. Pelaajat astuvat mestarin alaisuudessa toimivien palvelusneitojen rooliin, joiden tehtäväksi tulee järjestää yllätysjuhlat. Mutta mestarin kartanossa sattuu ja tapahtuu, ja yksikään päivä on harvoin samanlainen. Niin draama kuin koomiset sattumukset ovat tuttu näky.

Humoristinen ja aloittelijaystävällinen systeemi tarjoaa paljon mielenkiintoista tapahtumaa ja hullunkurista menoa. Valmishahmoja tarjolla, tai hahmon voi myös luoda paikan päällä. Järjestelmä on D6-pohjainen.

Varoituksen sanana, pelin juoni ei itsessään ole mitenkään aikuisluonteinen, mutta pelijärjestelmä saattaa joskus johtaa hieman... Siivottomaan huumoriin. Ei välttämättä paras valinta tosikoille.

Tämä peli vedetään myös englanniksi nimellä "Happy Birthday, Master!"

Friday 21:00

Star Wars Edge of the Empire Beginner GameAloittelijaystävällinenIn English

Tässä pelissä tutustutaan Fantasy Flight Gamesin Edge of the Empire -roolipeliin Beginner Game -pakkaukseen kuuluvan Pako Mos Shuutasta -seikkailun myötä. Pelissä opetellaan pelijärjestelmän säännöt pelaamisen yhteydessä, joten peli soveltuu sekä pelaajille, jotka haluavat ensikosketuksen Edge of the Empire -pelijärjestelmään että ylipäänsä roolipelejä ensimmäistä kertaa kokeilevalle.

Edge of the Empire sijoittuu galaksin laitamille Tähtien sota -universumissa. Elokuvista tutut imperiumin ja kapinallisten kamppailut jäävät taka-alalle, sillä Ulkokehän karu maailma tarjoaa hahmoille aivan muuta ajateltavaa. Pelaajat ovat palkkionmetsästäjiä, salakuljettajia ja muita Ulkokehän asukkeja, jotka yrittävät selvitä (ja kenties rikastua) Ulkokehän karuissa ryönän ja ryökäleiden tyyssijoissa.

Pako Mos Shuutasta -seikkailussa pelaajat ovat jääneet velkaa Teemo the Huttille. Koska elämä Huttien palveluksessa on kaikkea muuta kuin mukavaa, sankarimme ovat päättäneet suorittaa pakosuunnitelmansa. Saavatko he jätettyä Tatooinen hiekat taakseen, vai ovatko he ikuisesti Teemo the Huttin vankeja?

Pelataan suomeksi, jos kaikki pelaajat puhuvat suomea, muussa tapauksessa englanniksi. Peli järjestetään kahdesti viikonlopun aikana, joten jos tämä aika ei sovi kalenteriisi, katso myös toinen mahdollinen peliaika.

-----

This game is an introduction to the Edge of the Empire roleplaying game by Fantasy Flight Games through the adventure Escape from Mos Shuuta included in the Beginner Game box. It introduces the rules of the system during play so the game is suitable for those looking to experience the Edge of the Empire game system for the first time and to players who have never played roleplaying games before.

Edge of the Empire takes places on the outer edges of the Star Wars universe. The conflict between the Galactic Empire and the Rebel Alliance we know from the movies is left behind, as life on the harsh Outer Rim keeps our characters busy. The players are bounty hunters, smugglers, and other characters trying to survive (and perhaps even get rich) in the hives of scum and villainy on the Outer Rim.

In the Escape from Mos Shuuta adventure, the players have through various ways ended indebted to Teemo the Hutt. As servitude to the Hutts can be described in many ways, none of which pleasant, our heroes have decided to enact their plan of escape. Will they succeed, leaving the sands of Tatooine behind them, or are they forever doomed to do the bidding of the Hutts?

The game will be played in English, unless all players speak Finnish. The game will be organized twice during the weekend, so if this time slot does not fit your calendar, check the other available time slot.

Vetehisten Virsi (1)AloittelijaystävällinenSopii lapsille

Astinkivisaarilta kuuluu kummia. Meri on jäässä, verenpunaiset revontulet tanssivat taivaalla ja huhu kiertää, että kuolleetkin ovat nousseet haudoistaan. Ihmiset ovat lukkiutuneet koteihinsa vampyyrien pelossa. Kuiskitaan, että huolimattomat seikkailijat ovat suututtaneet Aaltojen Kuningattaren ja maailmanloppu on lähellä. Mutta kenties sinä pystyt keräämään johtolangat käsiisi ja korjaamaan edeltäjiesi virheet?

Space Station CitadelAloittelijaystävällinenIn English

Routine job, they said. Good pay for a job well done, TriOp takes care of their own, they said. The space station Citadel, beyond Mars orbit, is an excellent place for R&D - outside the reach of international law, industrial espionage, and ethics. Something has gone wrong, though, and the latest batch of cyberimplantation surgery patients recovering in the medbay will soon come to face with it.

Mood and action themed cyberpunk game based on the System Shock game and fan novel. No familiarity with game/theme necessary, rules-light, fit for beginners. Can be played in English or Finnish.

Rutiinihomma, sanottiin. Hyvästä työstä tarjotaan viimein hyvä palkkio - Trioptimum-korporaatio huolehtii omistaan, niinkuin slogani sanoo. Avaruusasema Marsin kiertoradan ulkopuolella on tarjonnut loistavat mahdollisuudet suorittaa tutkimusta kansainvälisen lain, teollisuusvakoilun ja etiikan ulottumattomissa. Jotain on kuitenkin mennyt pieleen, ja pian myös sairaalasiiven heräämössä kyberimplantoinnin jälkeen tajuihinsa palaavat potilaat huomaavat sen.

Tunnelma- ja toimintahenkinen cyberpunk-peli sijoittuu System Shock -pelin maailmaan, ei taustatietovaatimuksia, kevyet säännöt, sopii aloittelijoille. Voidaan vetää suomeksi tai englanniksi.

Delta Green - Operation PELLUCID FRONDAloittelijaystävällinenVain täysi-ikäisille

Oletko valmis kohtaamaan asioita, joita ei voi järjellä selittää? Oletko valmis puolustamaan maatasi uhilta, jotka vaarantavat ihmiskunnan olemassaolon? Oletko valmis piilottamaan totuuden kansalaisilta, jotta heidän ei tarvitsisi kärsiä sen seurauksia?

Koditon mies löydetään kuolleena talon seinästä seattlelaisesta pientalonaapurustosta. Tehtävänne on selvittää mahdollinen yliluonnollinen uhka, poistaa se ja saada lopputolos näyttämään tavalliselta. Hahmonne ovat ammateiltaan lainvalvojia, vakoojia, lääkäreitä, tutkijoita ja rikollisia, mutta samalla myös osa Delta Greeniä, Yhdysvaltojen salaista ohjelmaa, jonka tehtävä on suojella ihmiskuntaa yliluonnollisilta uhilta, usein oman yksityiselämän hinnalla. Uskallatko ottaa kutsun vastaan?

Pelinä toimii Delta Green: The Roleplaying Game, joka on yhdistelmä Call of Cthulhua ja modernia salaliittokauhua, kuten True Detective ja X-Files. Säännöt ovat melko simppelit ja ne käydään läpi heti pelin alussa. Pelaajat saavat valita hahmonsa valmiiksi luoduista hahmoista ennen pelin alkua.

Sisältövaroitus: Peli sijoittuu todellisuuteen perustuvaan maailmaan ja sisältää samalla taustana viittauksia huumaavien aineiden käytöstä, perheväkivallasta ja mielenterveysongelmista. Sisällön takia peli tulee olemaan K-18.

Kaikki Cthulhu-peleistä ja modernista kauhusta kiinnostuneet tervetuloa mukaan!

NoitasuoAloittelijaystävällinen

Muinaisuus. Rauta-aika. Virvatulet ovat näyttäytyneet suolla. Merkit ovat epäselvät. Suolla lienee aarnihauta, aarre, tai suuri kirous. Tämä voi päätyä vain suureen verijuhlaan, hulluuteen tai kaikkeuden löytämiseen. Retrohenkinen seikkailu legendaarista ANKHia verestäen.

Dead of NightAloittelijaystävällinenVain täysi-ikäisille

On vuosi 1984 ja hahmot ovat joululomalla automatkalla Coloradossa laskettelemaan resortiin, mutta lumimyrsky yllättää päivällä, ja matkanteko hidastuu. Onneksi läheltä löytyy hylätyn oloinen mökki, jossa yön voisi viettää odotellessa myrskyn laantumista.

Pelaajat miettivät yhdessä ryhmän teinejä, mikä määrittää sosiaaliset kiemurat peliin. Teinikauhua ja teinidraamaa aikana, kun kännyköitä ei vielä ollut. Hahmonluonti on hyvin nopea ja pelimekaniikka äärimmäisen simppeli, joten peli sopii myös aloittelijoille. Pelimekaniikka hieman tukee kliseisten elementtien pelaamista, mutta tarina on kuitenkin kauhua, joten liian humoristista pläjäystä ei ole tiedossa. Riippuen pelaajista, ehkä hieman romanttisia elementtejä, muttei missään tapauksessa seksiä.

The Last Voyage of SS Andrea DoriaAloittelijaystävällinenIn English

25.7.1956, the New York bound ocean liner SS Andrea Doria is sailing in heavy fog past the island of Nantucket. The journey is nearing its end but an accident awaits in the fog.. as well as something... ancient.

The game contains horror elements but with a light touch

Friday 22:00

Sankarten polku: Grivensirin morsianAloittelijaystävällinen

Sankarten polku jatkuu! Näillä samoilla hahmoilla on pelattu Ropeconissa jo 10 vuotta. Tule ohjaamaan temppeliritaria, magiankäyttäjää, varasta, haltiaa ja kääpiötä eeppisessä seikkailussa. Pelijärjestelmä on monimutkainen D&D:n mestarisäännöt (hahmot ovat jo tasoilla 20+), mutta ystävällinen pelinjohtaja pitää monimutkaiset säännöt helppoina ja pääpaino on muussa kuin hahmolomakkeessa. Hahmoilla on paljon taikuutta ja tehokkaita taikaesineitä ja heillä on selvitettävänään koko valtakuntaa uhkaava tuho. Mukana on klassiseen tyyliin niin taisteluita, neuvotteluja sivuhahmojen kanssa kuin myös mysteerejä selvitettäväksi, mutta nyt hahmoilla on resursseja ohittaa monia vaarojaan taikaesineidensä ja loitsujen turvin.

Käteismaksu - BurnerAloittelijaystävällinen

Delta Green on Yhdysvaltain virastojen sisällä elävä salaliitto, joka suojelee Amerikkaa suurilta muinaisilta, alieneilta ja muulta kummalta. Tästä pelihahmot eivät kuitenkaan tiedä mitään, he ovat tavallisia tallaajia, jotka tietämättään sotkeentuvat johonkin liian suureen.

Ilta pimenee ulkoilmaostarilla. Vain puhelinliikkeessä palaa valo. Kaveriporukka yrittää tienata muutamaa lisädollaria "epävirallisilla ylitöillä".

Valmishahmot, aiempaa sääntötuntemusta ei tarvita.

Lupus in TabulaAloittelijaystävällinenEi sovellu lapsilleIn EnglishKorttipelaaminenPerheohjelma

Jo kymmenen vuoden ajan Ropeconin yössä on metsästetty Tabulan kylää riivaavia ihmissusia. Säännöt ovat helpot ja yksi peli kestää noin 45+ minuuttia. Pelissä sinun tulee pyrkiä löytämään muiden kyläläisten kanssa ihmissuhdet joukostanne ennen kuin he laittavat koko kylän suihinsa. Vai oletko itse yksi ihmissusista? Molemmat puolet voivat menestyä vain intuitiolla, neuvottelutaidoilla ja terveellä epäluottamuksella kaikkia kohtaan. Pelejä pelataan aamuun asti myös merkityn ohjelma-ajan ulkopuolella.

Väinämöisen kanteleAloittelijaystävällinenIn EnglishTeema

Suomalainen mytologia on kiinnostavaa monien mielestä, mutta se usein unohdetaan roolipelien ja pop-kulttuuriin maailmassa. Tämä seikkailu vie matkailijamme pois heidän pienestä kylästään Kalevalan maassa, hakemaan hyvin tärkeää esinettä mysteeriselle työnantajalle. Pelaajahahmot ovat tasolla 3. Omat hahmot ovat tervetulleita, kunhan ne ovat tasolla kolme ja on tehty virallisilla D&D 5e säännöillä (Ei UA).

Finnish mythology is interesting to many, but it is often forgotten in the world of roleplaying and pop culture. This adventure will take our travelers out from their small village in the land of Kalevala to retrieve a very important artifact for their mysterious employer. The player characters are at level 3. Custom characters are welcome as long as they are made to be third level and with standard D&D 5e rules (No UA).

(FI) We broke down on the highway (suomenkielinen pelautus)Aloittelijaystävällinen

A group of artistic divas, in the middle of nowhere. They've been sharing a ride to a talent festival, and then the van broke down. Now, the wolves are starting to howl. And the voices of those wolves sound quite human.

For 5-12 participants. Sign-up at the LARP and RPG Desk near the southern entrance on Friday July 26 at 18.

We broke down on the highway is held in English on Saturday July 27 at 16.30-18.

Kuumien öiden kirousAloittelijaystävällinenVain täysi-ikäisille

New Orleansin kesäyöt kutsuvat liittovaltion tutkijoita, kun oudot kuolemat ahdistavat kaupungin asukkaita. Onko asialla hullu sarjamurhaaja, nostaako pahamaineisen Klaanin kaltainen väkivaltainen kultti päätään, vai ovatko vanhojen taikauskojen henget saapuneet vaatimaan verisiä uhrejaan? Paikallisilla poliiseilla on kiire huhujen ja levottomuuksien kitkemisessä ennen kuin selittämättömien ruumiiden paine purkautuu mellakoiksi. Miten vieraat selviytyvät vanhan kaupungin salaisuuksien keskellä?

Saturday 00:00

JumalatAloittelijaystävällinen

Taas on se aika vuodesta, kun Jumalat heräävät unestaan. Mitä he luovat ja mitä he tuhoavat?

Tänä vuonna selkeämmät ja helpommat säännöt.

Ilmoittautuminen pelipaikalla.

Saturday 08:00

Figumaalauskisan töiden jättäminenFigupelaaminenKilpailu/Turnaus

Töiden jättäminen pelitiskille pe klo 15 ja la klo 15 välillä.

Kategoriat: Yksittäinen Showcase, Yksittäinen pelipöytä, ryhmä, avoin, Mordheim ja dioraama. Lisäksi työllä voi osallistua teema-kisaan varsinaisen luokan lisäksi.

Saturday 09:00

RytmipelipisteAloittelijaystävällinenKovaääninen

Rytmipelit Ropeconissa! Useammista coneista tuttu tanssi-ja rytmipelipiste ajatutuu nyt viimein myös Ropeconiin. Pisteellä on pelattavissa perinteinen tanssipeli sekä useita muita rytmipelejä. Piste on auki aamusta iltaan.

Nojatuoliupseeriston jokakesäinen tavoitekilvoitteluFigupelaaminenKilpailu/Turnaus

Se on täällä taas: isompi, pahempi ja kuumempi kuin koskaan!

Lauantaina 27.7. Ropeconissa, Messukeskuksessa, kootaan yhteen fantasiaminiatyyrisodinnan harrastajia yli aikojen ja sääntömuutosten. Nojatuoliupseeriston jokakesäisen tavoitekilvoittelun idea on kerätä sekä uudet että vanhat harrastajat, sekä aihepiiristä kiinnostuneet, rakastamansa ajanvietteen pariin hyvässä hengessä kisaillen.

”Hammerointi” on muuttunut kultaisista ajoistaan, kun Suurdemonit yhä lentelivät ylemmissä ilmakehissä viskomassa kirveitä. Tai korkeaotsaiset heerokset ratsastivat Valkeilla lohikäärmeillä käsissään isoimmat taikamelat ja kaulassaan Musta amuletti jahdaten eteerisiä maageja ja näiden kirjastokokoelmia. Tai kun Muutoksen demonit lensivät ja loitsivat sinut kumoon... Ja uusin armeijakirja oli aina rikki. Mutta pelaaminen oli silti parhautta!

Se on sitä vieläkin.

Kutsun teidät kaikki pelaamaan 9th Age ”hammeria” koko roolipelikansan keskuuteen Ropeconiin. Paikalle odotettavissa mukavaa peliseuraa, hienoja figuureja, haastavia skenaarioita sekä palkinnoista notkuva saalispöytä, jonka kimppuun osallistuneet päästetään mielenkiintoisessa järjestyksessä:

Nimensä veroisesti kyseessä on tavoitekilvoittelu, jossa sijoitukset ratkotaan taistelukentän ja noppien rinnalla erittäin vahvasti pelaajan suorittamien tavoitteiden avulla. Tavoitelista (https://drive.google.com/open?id=108gfdF6R2cz6ORQ2wm1fR66SvB-oH_Mc) sisältää kaikki tavoitteet joita voit metsästää itsellesi ja armeijallesi. Monet ovat suoritettavissa jo ennen turnausta omalla toiminnalla, armeijan kokoamisella ja maalauksella.

Tässä joitain poimittuja esimerkkejä tavoitelistalta:
[ ] Cargo Express – Sinulla on tarpeelliset movement trayt armeijasi yksiköitä varten ja ”tarjotin” sen siirtelyyn
[ ] Mummolan vintiltä – Armeijassasi on figuuri joka on yli 25 vuotta vanha
[ ] Eläkeläiset – 75%+ armeijastasi koostuu yli 30 vuotta vanhoista miniatyyreistä
[ ] The Final Countdown – vähintään yksi armeijasi modeleista on maalattu turnausta edeltävän yön aikana
[ ] Perussettiä – EI LAINKAAN muita kuin core ja character -valintoja
[ ] Porilaisten marssi – Armeijasi koostuu kokonaan infantry-luokituksen omaavista yksiköistä
Huomaa, että joissain tavoitteissa on mahdollista saada helpompi taso (Mummolan vintiltä) ja hyvinkin haastava taso (Eläkeläiset). Kaikki tavoitteista eivät ole helppoja, tai edes samanaikaisesti saavutettavissa. Turnauksen aikana on mahdollista tavoitteita reilulla käytöksellä, hassuttelulla, taidolla sekä tuurilla:
[ ] Re-roll the re-roll – Anna vastustajasi uusia epäonninen heitto
[ ] Skottitervehdys – deployaat koko armeijasi selin vastustajaan
[ ] Rohirrim! – Chargaa ratsuväellä mäeltä
[ ] Dodge this! – Tapa modeli BS ampumisella, joka vaatii 7+ osumiseen
[ ] Herttakuningatar – Tapa characteri leathal strikella
[ ] Ropecon – Roolipelaa armeijasi komentajaa kokonaisen kierroksen ajan
Osa tavoitteista on luokiteltu haastavimpaan kategoriaan, eikä niiden suorittaminen onnistu välttämättä keneltäkään kenraalilta – osa vaatii heittäytymistä, sopivia vihollisia tai jopa tiettyjä yksiköitä omasta listasta. Ei heikkohermoisille:
[ ] Harjoituksen puutetta – olet pelannut vuoden sisään max. 10 peliä hammeria (=Warhammer fantasy battle / 9th Age)
[ ] Grandmaster of the Age of 40k Warmachine Bowl – osallistut johonkin toiseenkin figuturnaukseen Ropeconissa
[ ] Yatzy! – Heitä tasan viidellä nopalla juuri samat viisi numeroa
[ ] Ultimate Warrior – Pukeudu armeijasi teeman mukaisesti ja tunnusta sen värejä
[ ] Bararum! – Sylvan spirit –rulen omaava yksikkö tuhoaa yksikön, jolla flaming attacks TAI valtaosalla modeleista kirveet (SE)
[ ] I HAVE HAD IT WITH THESE MOTHERFUCKING SNAKES ON THIS MOTHERFUCKING PLANE! – Snake Swarms yksiköt aiheuttavat 10+ haavaa samalla vuorolla (SA)

Voit toki myös unohtaa tavoitteet, tuoda hienoimmat nappulasi paikalle, nauttia peleistä ja katsoa mihin se riittää. Jos kuitenkin tavoitelistan sisältö saa sinut myhäilemään, tulevat peliseura ja turnauksen tapahtumat olemaan taatusti mieleenpainuvia ja mitä todennäköisimmin myös mukavia. Ilmoittautumiset yms. yhteydenotot, sekä tarkat turnaustiedot Sotavasaran turnausketjussa: https://www.sotavasara.net/keskustelu/viewtopic.php?f=11&t=120183.

Peleistä ja tunnelmasta pääsee nauttimaan myös turnaus-striimiä seuraamalla joko omasta mobiililaitteestaan tai kisastudiosta turnauspaikan laidalta - selostuksen kanssa, tietenkin!

Jos harrastuksesi on sinulle enemmän kuin katkenneet otsasuonet ja puhkikulunut sääntökirja, haluat esitellä aikaan, valuuttaan, hikikarpaloihin ja parisuhteeseen vaihdettua persoonallista kokoelmaasi, sekä kohdata muita samanhenkisiä fantasiastrategia-harrastajia - ÄLÄ EPÄRÖI!

Yhdeksäs hetki elää!

Saturday 10:00

Susi, ihmisvampyyri, neuroverkko ja

"Noora asui lapsena yhä huolissaan ja hänen äitinsä oli usein Lumin mukana. Kadehdit häntä, sillä olit aina ollut vampyyri."

“Susi, ihmisvampyyri, neuroverkko ja” on Suomen ensimmäinen keinotekoisen neuroverkon avulla generoitu larppi. Verkon opetusaineistona on käytetty mm. Pyhävuoren perilliset -pelin hahmotekstejä. Pelin hahmot ovat tietokoneen tuottamia, mutta pelattavan kokemuksen varmistamiseksi konegeneroituja tekstejä valikoidaan ihmissilmin.

Pelaajilta toivotaan kiinnostusta luoda periaatteessa vakavahenkistä peliä epäkonventionaalisen ja ajoittain jopa absurdin tekstin pohjalta. Tarkoituksena on tuottaa pelikokemus epätavallisella tavalla ja tutkia samalla konegeneroidun materiaalin mahdollisuuksia ja rajoja liveroolipeleissä.

6 pelaajalle. Ilmoittautuminen alkaa perjantaina 26.7. klo 18 larp- ja roolipelitiskillä Messukeskuksen eteläisen sisäänkäynnin aulassa.

VastarintaVain täysi-ikäisille

Vastarinta on Black Box-draama radikalisoitumisesta ja tavallisten ihmisten elämästä totalitaristisen hallinnon alla dystooppisessa lähitulevaisuuden Suomessa. Peli käsittelee pienen vastarintaryhmän matkaa aktivismista maan alla tapahtuvaan aseellisen toimintaan. Vastarinnan keskeisiä teemoja ovat pelossa eläminen ja väkivallan uhka, vastarintatoimintaan liittyvät moraalikysymykset sekä radikalisoitumisen vaikutukset ryhmään ja sen jäseniin.

5-10 pelaajalle. Ilmoittautuminen alkaa perjantaina 26.7. klo 18 larp- ja roolipelitiskillä Messukeskuksen eteläisen sisäänkäynnin aulassa.

Charlie ei surffaaAloittelijaystävällinen

Roolipelikampanja Vietnamin sodasta. Nyt 24. kertaa Ropeconissa. http://www.charlieeisurffaa.com

Ilmoittautuminen pelipaikalla, peliin voi päästä mukaan kesken skenaarion ja voi poistua kun on tarve. Aikaisempaa pelikokemusta ei tarvita. Huom! Tänä vuonna ei ole mahdollista pelata kommunistisia pelaajahahmoja (sissejä).

Skenaariot kestänevät 6+ tuntia.

Peli perjantaina klo 16-23, lauantaina klo 10-23, sunnuntaina klo 10-16

Rikastu tai kuoleAloittelijaystävällinen

Forbidden Lands on ruotsalaisen Free Leaguen ropesysteemi, jonka tarkoituksena on tarjota kokemus "nuoruuden muistojen kultaamista D&D-seikkailuista". Pelissä esitellään lyhyesti säännöt, minkä jälkeen palkkametsästäjiä, onnenonkijoita ja seikkailunnälkäisiä vaeltajia pelaavat pelaajat valitsevat itse, mistä he haluavat lähteä liikkeelle. Tarjolla on aarteita, umpikujia, ansoja, taisteluja ja selviytymistä, ja mikä parasta, minkä tahansa kukkulan takana voi odottaa kuolema.

Tässä pelissä pelaajat ovat merkittävässä asemassa siinä, mitä tulee tapahtumaan. PJ tarjoaa tilukset, joilla temmeltää. Pelaajat päättävät, mitä niillä tehdä.

Ropeconin esittelykierrosAloittelijaystävällinenPerheohjelma

Oletko ensi kertaa Ropeconissa? Haluatko päästä tutustumaan Ropeconin maailmaan, mutta et tiedä mistä aloittaa? Oletko käynyt vuosia sitten etkä tiedä mistä lähteä tutustumaan Ropeconiin uudelleen? Tai haluatko lähteä tekemään jotain ihan muuta kuin mihin olet tottunut? Tule esittelykierrokselle! Kierroksella pääset tutustumaan muihin ensikertalaisiin ja kiertämään tapahtumaa tuutorin kanssa. Kierrokset lähtevät Infon vierestä.

Indeksin Ryöstö

Rondolm on rauhallinen kaupunki, joka kätkee salaisuuden sisäänsä: Laittoman velhouden opinahjon. Kaupungin jäädessä lohikäärmeiden sodassa naapurivaltakunnan miehittämäksi ja ryöstämäksi, velhot tarvitsevat jonkun hakemaan opiston tärkeimmän teoksen turvaan: Kirjan nimeltä Index. Pelin säännöt ovat D&D:stä rankalla kädellä muokatut. Valmishahmoja saatavilla. Tuo monta d20:ä mukanasi.

Timantin sävyvirheAloittelijaystävällinenVain täysi-ikäisille

Tarinoita tietoisuuden ajalta on kehitteillä oleva maapallon lähitulevaisuuteen sijoittuva dystooppinen tieteisroolipeli. Teknologia on kehittynyt tasolle, jolla ihmisyys on kyseenalaistunut, koska tietoisuuden siirto kehosta toiseen on mahdollista ja kehoista on tullut tietoisuuksien omaisuutta.

Pelaajat pelaavat Novatrix-etsivätoimiston työntekijöitä. Toimisto saa toimeksiannon hankkia taustatietoja toimeksiantajalle, joka haluaa haastaa oikeuteen tyttärensä tuhkasta valmistetun timantin valmistajan, koska timantissa on sävyvirheitä.

Peli sisältää inhorealistisia elementtejä ja seksuaalisuuteen liittyviä juonielementtejä. Ei sovelly high fantasy -mentaliteetille.

Saturday 11:00

Kontakti Omega DraconiksellaVain täysi-ikäisille

Omega Draconiksen kaukaisessa kaivostähtijärjestelmssä tapahtuu kummia. Aluksia on hävinnyt, avaruuden pimeydessä ja asteroidivöiden varjoissa nähdään outoja vilahduksia tutkasignaaleista ja tummia siluetteja kaasujättiläisten kelmeää pintaa vasten. Harwald Extrasolar Industries -megakorporaatio palkkaa ryhmän palkkasotureita selvittämään, mikä kummittelee järjestelmässä - ja hoitamaan päiväjärjestyksen nopeasti takaisin rutiiniin.

Mothership on yksinkertainen D100-scifikauhupelijärjestelmä, hieman Alien-elokuvien hengessä. Genrenä toimii Event Horizon/Prometheus/Interstellar -tyylinen avaruuskauhukuumottelu. Seikkailu on melko kuolettava, vaikeustaso kohtuullisen rankka, mutta järjestelmä on helppo oppia ja sisäistää!

Nerf HammerAloittelijaystävällinen

"Olet seikkailijoiden eliittiä. Yksi parhaista... mutta enää vain hetken."

Nerf Hammer kääntää perinteisen hahmonkehityksen päälaelleen. Tästä seikkailusta ei ole tarkoituskaan selvitä hengissä.

Intergalaktinen Turpakäräjä Tehtävä 3Aloittelijaystävällinen

Intergalaktinen Turpakäräjä on helppo ja hauska roolipeli, joka on kehitetty Ropeconissa 2009 aamuyön pikkutunteina. Pelissä pelaajat ottavat nohevan avaruusjääkärin roolin ja taistelevat vihamielisiä muukalaisia vastaan. Jääkäreiden suurimmat uhat heidän terveydelleen ovat Federaation huonot varusteet, toiset jääkärit ja heidän oma ammattitaidottomuutensa. Tämän 10. juhlavuoden kunniaksi Federaatio laukaisee vastahyökkäyksen vihamieliselle planeetalle usean osaston voimin. Ota osaa taisteluun, toivo parasta ja tervetuloa turpakäräjille!

Bolwardin nousu IIAloittelijaystävällinen

Uusintapelautus viime vuodelta, jatkoa Bolwardin kohtalolle! 3 kuukautta on kulunut Suuriruhtinaan juhlista ja kaupunkia uhanneesta yliluonnollisesta pahasta. Nyt Suuriruhtinas on kutsunut harvat ja valitut luokseen juhlistamaan kaupungin tulevaisuutta sekä avioliittoaan. Kutsu on salaperäinen ja sisältänyt pyynnön kaikkien osallistuvan rituaaliin. Pystyvätkö ihmiset yhdistymään erimielisyyksistä huolimatta? Ihmissuhteita ja draamaa viktoriaanisen Englannin kaltaisessa Bolwardin kaupunkivaltiossa steampunkin henkeen. Hahmot voivat sisältää rankkoja teemoja.

Pelaajalle annetaan hahmo ja taustamateriaali (briiffi maailmasta) ilmoittautumisen yhteydessä. Kaikki hahmot ovat 1-sivuisia, joidenkin kohdalla on peliin liittyviä liitteitä. Pelissä on aloittelijaystävällisiä hahmoja, mutta myös hahmoja joilla on paljon taustatietoja ja papereita peliä varten.

8-9 pelaajalle. Ilmoittautuminen alkaa perjantaina 26.7. klo 18 larp- ja roolipelitiskillä Messukeskuksen eteläisen sisäänkäynnin aulassa.

PakettimatkaVain täysi-ikäisille

"Tämänhetkisen tiedon mukaan Halpamatka Oy:n linja-auton onnettomuudessa on loukkaantunut useita kymmeniä suomalaisia. Ainakin neljä henkilöä on menehtynyt ja useita muita on kriittisessä tilassa. Pelastustyöt onnettomuuspaikalla jatkuvat. Toimittajamme seuraa tilannetta paikan päällä."Halpamatka Oy:n turistibussin suistuttua tieltä suomalaiset lukevat turmasta uutisia aamukahvinsa äärellä.

Pakettimatka-larp vie pelaajat pohtimaan elämän päättymistä äkillisesti, kuolemaan liittyviä pelkoja ja valintoja sekä uskontoja ja uskomuksia kuolemanjälkeisestä. Raskaita teemoja käsitellään ripauksella huumoria hieman douglasadamsmaiseen tapaan.

4-10 pelaajalle. Ilmoittautuminen alkaa perjantaina 26.7. klo 20 larp- ja roolipelitiskillä Messukeskuksen eteläisen sisäänkäynnin aulassa.

Beneath A Metal SkyAloittelijaystävällinen

Pelaajat löytävät avaruuden laitamailla planeetan kiertoradalta hiljaisen, suuren avaruusaluksen. Sen tutkiminen on suuri mahdollisuus, mutta miksi alus vaikuttaa hylätyltä?

Pelimekanismina Dreadissa on Jenga-torni, joten pelaajien omat taidot punnitaan. Kylmähermoisuudesta ja sorminäppäryydestä on apua.

Peli on hyvin tunnelmallinen ja ahdistava, sisältää jonkin verran väkivaltaa.

Saturday 12:00

ArmeijaparaatiFigupelaaminen

Tänä vuonna Ropeconissa on myös uusi maalauskilpailu kokonaisille armeijoille. Tähän voi osallistua tuomalla armeijan maksimissaan 24”x 24” esillepanoalustan kera äänestettäväksi. Armeijat asetellaan pöydille lauantaina ennen klo 13 ja yleisöäänestys on avoinna klo 17 asti, jonka jälkeen toimitetaan palkinnonjako eniten ääniä saaneen armeijan omistajalle ääntenlaskutauon jälkeen. Pelityyppi on vapaa, mutta armeija luonnollisesti vaatii vähän enemmän kuin ryhmällisen verran ukkoja. Toisaalta tätä voi kompensoida erityisen näyttävällä “display-alustalla”, jos välttämättä haluat tuoda Infinity- tai Necromunda -jengisi mukaan kisaan.

Cars & FamilyAloittelijaystävällinen

OLETTE RYHMÄ KANSAINVÄLISIÄ VARKAITA, JOTKA KÄYTTÄVÄT AUTOJAAN JA KOKEMUSTAAN KATUAJOISTA TEHDÄKSEEN TOINEN TOISTAAN USKALIAAMPIA KEIKKOJA! Ryhmän pomo Von Petrol joutui kammottavaan drifatusonnettomuuteen kesken laittoman katuajon ja taistelee nyt hengestään sairaalassa. JA teillä on vielä KEIKKA KESKEN joka on PAKKO hoitaa loppuun, tai muuten!

Kevyt toimintapeli pilke silmäkulmassa. Autoja. Räjähdyksiä. Koskettavia hetkiä perheen kesken. Räjähdyksiä perheen kesken.

Käytössä turvamekaniikkoina: X-Kortti. Lines and Veils. Ennen peliä käytävä keskustelu mukavuusalueista.

Blades in the DarkAloittelijaystävällinenIn English

You are daring scoundrels in the industrial-fantasy city of Doskvol. Having all been recently released from the dreaded Ironhook prison, it is now time to get your revenge on the gang member that betrayed you all those years ago.

Blades in the Darks motto is "plan now, act later" and it achieves that by cutting between shots of the action and flashbacks to planning, making it play out like an oceans film. If you want to experience a great heist game, and hate wasting hours prepping for events that never happen, this is the game for you!

Guided Tour to Ropecon!AloittelijaystävällinenIn EnglishPerheohjelma

Is it your first Ropecon? Or are you just looking for someone to guide you through everything that is happening here? Where can you find tabletop role-playing games, dance practice or foam weapon fighting? Come and join our tour! The pink caped tutors will show you around Ropecon. The tour will start next to the Info Desk.

Star Trek: Doomed to Repeat the Past

Tähtilaivasto on saanut salaisen viestin Klingonien imperiumilta, jossa pyydetään apua ruton torjumiseen. Tämä rutto kyllä tuhottiin jo vuosisatoja sitten, joten miksi tämä sama vitsaus iski uudelleen?

Star Trek: The Next Generationin aikaan (7. kauden jälkeen) sijoittuva Living Campaign -skenaario. Tietämys Star Trekistä suotavaa, jotta pelikokemuksesta saisi mahdollisimman paljon irti. Pelimekaniikka suhteellisen kevyt.

Figuprojektien vertaisryhmän miitti ja figujenvaihtopisteFigupelaaminen

Figuprojektien vertaisryhmä on Facebookissa toimiva, kaikille avoin, lähes seitsemänsadan figuharrastajan ryhmä. Vertaisryhmä järjestää myös miittejä, joihin kaikki figuilusta kiinnostuneet ovat tervetulleita mukaan kertomaan projekteistaan tai saamaan uusia ideoita. Ropeconin miitissä on luvassa ainakin rentoa rupattelua, figujenvaihtopiste (figuja rahaksi, rahaa figuiksi, figuja figuiksi) ja erilaisten maalausprojektien esittelyä. Tervetuloa paikalle!

Pathfinder Society Scenario #10-00: The Hao Jin CataclysmAloittelijaystävällinen

ILMOITTAUTUMISLOMAKE LARP- JA ROOLIPELITISKILLÄ

Pathfinder Society -peli tason 1-11 hahmoille. Peli vedetään ensisijaisesti suomeksi, mutta voidaan tarvittaessa myös vetää englanniksi. Mikäli sinulla ei ole omaa hahmoa, niin meillä on tarjolla valmiiksi luotuja hahmoja peliä varten. This game will be run primarily in Finnish but can also be run in English.

Many centuries ago, the legendary sorceress Hao Jin crafted a museum demiplane, ripping locations from across Golarion to add to her personal collection. When she vanished without a trace, the demiplane began falling into disrepair. Ever since the Pathfinder Society gained access to this realm seven years ago, its agents have been gradually exploring the demiplane's wonders, meeting its people, and cataloging its preserved historical relics.

Former Pathfinder Master of Spells Aram Zey has just made a terrible discovery—the demiplane's deterioration has reached a critical stage. Unless the Pathfinder Society intervenes, the entire demiplane will rip apart violently, ejecting most of its contents into the Astral Plane and killing everyone inside. Yet it isn't as simple as sewing the demiplane back together with some metaphysical thread. Powerful forces from both within the tapestry and outside of it seek to hasten the destruction or profit off the chaos, and the impending apocalypse has thrown the tapestry's civilizations into turmoil.

Saturday 13:00

Me olemme goblineita: Vastahyökkäys kaupunkiinAloittelijaystävällinen

Puolusta urheana (tai ei niin urheana luultavimmin) goblinina kotiluolaasi seikkailijoilta osallistumalla vastahyökkäykseen kaupunkiin.

Seikkailu, jossa pelaaja hahmot ovat goblineita ja osallistuvat kaupunkiin hyökkäykseen vastavetona seikkailijoiden hyökkäyksille kotiluolaan.

Oletettavissa suuria ongelmia, koska keskivertoseikkailijaryhmä on niin paljon tehokkaampi kuin keskivertogoblini. Onnistutteko hyökkäyksessä todennäköisyyksiä vastaan?

Matti - Master SorcererAloittelijaystävällinenVain täysi-ikäisille

Liity mukaan seikkailuun, kun taikajuomariippuvainen Matti elää päivän kerrallaan uskollisten seikkailijaystäviensä kanssa, matkaten kohti tuntematonta! Salaperäisestä taikajuomasta kumpuavien taikavoimiensa avulla Matti kykenee mihin tahansa, vain Matin (pelaajien) mielikuvitus on rajana.

Matti - Master Sorcerer on tarinavetoinen peli, jossa päihderiippuvainen velho kohtaa todellisuutensa rajat. Tunnelma on tragikoominen, pelaajien kohdatessa sekä fantastisia, että musertavan arkisia uhkia. Jokainen pelaaja pelaa vuorollaan mestarivelhoa, muiden osallistuessa peliin sivurooleissa. Peli on äärimmäisen sääntökevyt, muutamaa noppaa käytetään tarinankerronnan tukena.

Matti - Master Sorcerer syntyi halloweenina 2017 roolipelaavan kaveriporukan haasteesta luoda noin tunnin mittainen peli. Hersyvän huumorin ja syvien vesien välillä tasapainoilevaa peliä on sittemmin hiottu ja peluutettu usean pelinjohtajan toimesta. Matti - Master Sorcerer on saanut pelaajiltaan hyvän vastaanoton.

Pelin teemat ovat raskaita. Sisältövaroituksissa lieviä spoilereita.
SV: Pelaajahahmon todellisuudentajun hämärtyminen. Mahdollinen uhkaava kotiintunkeutumistilanne. Päihteet, päihderiipuvuus. Pelissä pelaajat mallintavat taikajuomaa juomalla vettä tai alkoholitonta virvoitusjuomaa.

Intergalaktinen Turpakäräjä Tehtävä 4Aloittelijaystävällinen

Intergalaktinen Turpakäräjä on helppo ja hauska roolipeli, joka on kehitetty Ropeconissa 2009 aamuyön pikkutunteina. Pelissä pelaajat ottavat nohevan avaruusjääkärin roolin ja taistelevat vihamielisiä muukalaisia vastaan. Jääkäreiden suurimmat uhat heidän terveydelleen ovat Federaation huonot varusteet, toiset jääkärit ja heidän oma ammattitaidottomuutensa. Tämän 10. juhlavuoden kunniaksi Federaatio laukaisee vastahyökkäyksen vihamieliselle planeetalle usean osaston voimin. Ota osaa taisteluun, toivo parasta ja tervetuloa turpakäräjille!

Jumissa (1. pelautus)Aloittelijaystävällinen

"Jumissa" on peli suljettuun tilaan laitetuista ihmisistä, joiden tehtävä on selvittää, missä he ovat, miksi he ovat siellä ja miten he pääsevät sieltä ulos. Larppia voi ajatella myös eräänlaisena pakohuonepelinä, jossa vihjeet ovat fyysisten esineiden sijaan hahmokuvauksissa ja jossa twisti on M. Shamayamalama -luokan aivopierua. Et tarvitse proppeja, tule paikalle sellaisena kuin olet. Sopii myös aloittelijoille ja ensikertalaisille. Ikäsuositus 16+

3-12 pelaajalle. Ilmoittautuminen alkaa perjantaina 26.7. klo 20 larp- ja roolipelitiskillä Messukeskuksen eteläisen sisäänkäynnin aulassa.

Pelistä järjestetään toinen pelautus sunnuntaina 28.7. klo 14-16.

Roudan maa: Kaiken toivon loppuAloittelijaystävällinenTeema

Haluatko pelata kalevalaisella sankarilla, joka on kova? Haluatko sellaisen hahmon, joka pystyy painimaan karhujen kanssa ja loitsimaan suohon? Tässä seikkailussa mennään Tuonelaan asti ja vastukset ovat sen mukaisia. Silti pelissä voi olla kyse isommista teemoista, kuten toivosta, anteeksiannosta, henkilökohtaisesta surusta ja kansan olemassaolosta tai pyyhkiytymisestä. Peli voi sisältää taistelua, jos se tuntuu hahmoista helpoimmalta tavalta selvittää vastukset, mutta yhtä hyvin taistelut saattavat jäädä väliinkin.

Pelissä on osittain valmiit hahmot ja valmiita hahmoja, mutta jos tiedät minkälaista hahmoa haluat pelata muinaissuomalaisessa maailmassa, voidaan luoda pelin alussa myös omia hahmoja (tähän käytetään max 10 minuuttia). Pelimaailma on viikinkiaikainen fantasiaversio Suomesta, mutta maailmaa enemmän pelissä vaikuttavat muutamat keskeiset henkilöt ja tuonpuoleinen.

seikkailu uAloittelijaystävällinenSopii lapsillePerheohjelma

juonittelua ja huumoria, vähemmän taistelua

Saturday 14:00

#aavanmerentuollapuolen eli kaikilla muilla menee kuitenkin paremmin (1. pelautus)AloittelijaystävällinenVain täysi-ikäisille

“#aavanmerentuollapuolen” on freeformahtava black box -larppi kuudelle pelaajalle, tsehovilainen komedia myyttisiin mittasuhteisiin kasvaneeseen kaipuusta parempaan elämään.

Pelissä millenniaali-kaveriporukka viettää yhdessä leppoisaa mökkiviikonloppua, mutta haikailee koko ajan johonkin muualle, jossa kaikilla muilla on kaikki paremmin ja hienompaa. Elämä on koko ajan toisaalla. Tyytymättömyys omaan elämään korostuu, koska kaikki vertailevat koko ajan omaa elämäänsä toisten ihmisten some-postauksiin. Hahmot luovat somen kautta myyttistä Helsinkiä ja maailmaa. Some on nykyhetken mythos jossa myyttiset hahmot, sankarit ja jumalat asuvat. Sen rinnalla oma näyttäytyy kalpeana, koska ei se pärjää some-todellisuudelle. Larpin aikana ei someteta oikeasti, vaan sille on käytössä peliä varten luodut metatekniikat.

6 pelaajalle. Ilmoittautuminen alkaa perjantaina 26.7. klo 20 larp- ja roolipelitiskillä Messukeskuksen eteläisen sisäänkäynnin aulassa.

Larpista järjestetään toinen pelautus sunnuntaina 28.7. klo 11-14.

Ropeconin esittelykierrosAloittelijaystävällinenPerheohjelma

Oletko ensi kertaa Ropeconissa? Haluatko päästä tutustumaan Ropeconin maailmaan, mutta et tiedä mistä aloittaa? Oletko käynyt vuosia sitten etkä tiedä mistä lähteä tutustumaan Ropeconiin uudelleen? Tai haluatko lähteä tekemään jotain ihan muuta kuin mihin olet tottunut? Tule esittelykierrokselle! Kierroksella pääset tutustumaan muihin ensikertalaisiin ja kiertämään tapahtumaa tuutorin kanssa. Kierrokset lähtevät Infon vierestä.

Viimeinen ehtoollinenAloittelijaystävällinenVain täysi-ikäisille

Tervetuloa kieroilemaan ja punomaan juonia kauhujen kartanoon! Sinä ja vampyyriystäväsi vietätte viikonlopun hylätyssä kartanossa keskellä metsää. Teillä kaikilla on omat juonenne ja tavoitteenne noille kolmelle päivälle, jotka vietätte yhdessä. Auta ystävää, pelasta joukkosi, puukota selkään tai salamurhaa pahin vihollisesi! Viimeinen ehtoollinen on roolipeli, jossa pelaajan toimintaa tuetaan lautapelimäisillä elementeillä. Sopii hyvin siis myös aloittelijalle, joka haluaa tunnustella ja opetella roolipelien mekaniikkoja, mutta olemme kiinnostuneita myös kokeneiden lautapelaajien näkemyksistä pelin jatkokehitystä ajatellen. Itse luotu lautapelimäinen systeemi.

Ilmoa rohkeasti mukaan! 3-6 pelaajaa per kierros, 2 kierrosta. Kehittäjät Nella Nyman ja Heikki Leppänen

Jailbreak

Kun joku ajoi auton täynnä räjähteitä pahki vankilan seinään, joukko vankeja onnistui pakenemaan syntyneessä kaaoksessa.
He ottivat yhden vartijoista vangikseen, kaappasivat auton ja pakenivat syrjäteille. He joutuivat hylkäämään auton bensan loputtua, minkä jälkeen yltyvä ukkonen ja raesade pakottivat heidät etsimään suojaa. Edessäpäin häämöttää pieni maatila, jonka ikkunoissa palaa vielä valot.

Skenaario perustuu enimmäkseen pelaajien väliseen konfliktiin. Pelaajahahmoiksi on tarjolla karanneita vankeja, vanginvartija sekä maatilan asukkeja.

Eclipse Phase: TerminaalivaiheAloittelijaystävällinen

Scifiä ja epätoivoa. Tutkimusryhmä kamppailee identiteettinsä, muistinsa ja todellisuutensa kanssa hylätyllä habitaatilla. Ja aika loppuu.

Maailma on Eclipse Phasen / Altered Carbonin tyylinen. Muukin scifituntemus takaa tarvittavan taustatiedon.

Koulun diskon kassan arvoitusAloittelijaystävällinenSopii lapsille

Kallion alakoulun kevätjuhladisko oli vuoden kohokohta. Mutta mitä sitten tapahtuikaan: diskon buffetin kassa hävisi kuin tuhka tuuleen!

4B-luokan leirikoulusuunnitelmat ovat uhattuina, jollei kassaa löydetä. Ja onko tässä kaikki, vai onko kassan häviämisen lisäksi tapahtunut muutakin epäilyttävää?

Tule mukaan selvittämään! Koulun diskon kassan arvoitus on lyhyt roolipeliseikkailu noin 7 - 12 -vuotiaille salapoliiseille. Aiempi kokemus roolipeleistä ei ole välttämätön. Peliin voi tulla mukaan yksin taikka tuoda mukaan vanhemman tueksi, jos niin haluaa. Mukana pelissä on myös yksi 9-vuotias pelaaja, joka on pelinjohtajan oma lapsi ja on osallistunut pelin suunnitteluun.

Peli pelataan yksinkertaisilla ja toimivilla, ja tietysti myös jänniä nopanheittoja sisältävillä säännöillä. Säännöt palkitsevat pelaajien yhteistyöstä haasteiden ratkaisemisessa ja varmistavat, että kaikki pääsevät mukaan arvoituksen ratkaisemiseen.

Snekin paluuAloittelijaystävällinenSopii lapsillePerheohjelma

HUOM!!! Voit joko tuoda oman ensimmäisen tason Astraterran 2. laitoksen hahmon tai käyttää pelivalmista hahmoa jonka saat pelinjohtajalta.

Joku on vienyt kaukoporteista osia ympäri Astraterran, mikä on johtanut siihen, että kaukoportteja on sammunut. Ensin kähvelöiden luultiin olevan asialla, mutta sitten Port Arcossa on huomattu kaapuhiippareja, joiden luullaan olevan asialla, yhdellä on nähty vihreä ja suomuinen häntä. On saatu selville että kaikki ovat menneet kartoittamattomalle pienelle saarelle. Löytöretkeilijäin seura on palkannut sinut ja muut retkikunnan jäsenet ottamaan selvää, kuka on näiden entisten takana ja palauttamaan varastetut osat.

Loveboat: The 40K EditionAloittelijaystävällinen

”Unohda selvät hetket ja tarkat muistikuvat, sillä niin paljon on unohtunut, eikä kukaan krapulainen voi enää muistaa kunnolla. Unohda laadukkaat juomat ja sivistynyt lomailu, sillä synkässä tulevaisuudessa on vain rellestämistä. Tähtien seassa ei ole rauhaa, vain loputonta naimista ja dokausta, ja janoisten asiakkaiden naurua.”

Tässä reipashenkisessä parodiapelissä pelaajat pääsevät Warhammer 40 000:n maailmaan ja universumin kovimman lemmen- ja bilelaivan, Keisarin Rakkauden, kyytiin. Hahmot ovat kyseisen luksusristeilijän turvallisuushenkilöstöä, jonka vastuulla ovat niin hätätilanteet kuin matkustajien mukavuudesta huolehtiminen, eivätkä työt koskaan lopu synkässä tulevaisuudessa. Olipa kyseessä sitten eksoottisten viinojen täydentäminen ja bileiden pitäminen käynnissä, alienprostituoitujen toimittaminen hyttiin ja sieltä pois tai häiriköiden taltuttaminen allasosastolla, Keisarin Rakkauden miehet ja naiset tekevät työnsä kunnian, Keisarin ja hyvien bileiden nimeen.

ObsidiaanitorniVain täysi-ikäisille

Haltiavelhotar Cheyral saa kirjeen entiseltä opettajaltaan Lyonialta, joka pyytää avukseen kääntäjää, herbalistia ja alkemistia Obsidiaanitorniin.

Torni on muinainen rakennus, jonka rakentajat ovat kadonneet aikoja sitten ja joka pitää sisällään lukuisia salaisuuksia.

Salaisuuksia, joihin moni haluaa päästä käsiksi...

Velhotarha (alle 7v.)AloittelijaystävällinenIn EnglishSopii lapsillePerheohjelma

Pienten velholasten edessä on suuri haaste, kirjaimellisesti! Taikaolento on kärttyisellä tuulella ja on taikojien tehtävänä selvittää miten otuksen saisi rauhoitettua. Pitääpä jonkun rohkean uskaltautua sen aitaukseenkin. Uskallatko silittää otusta, ja keksitkö mikä on sen lempiruokaa? Tule ottamaan selvää!

Tämä larppi on tarkoitettu alle kouluikäisille lapsille ja heidän huoltajilleen yhdessä osallistuttavaksi. Velhokoulusta järjestetään erilliset pelautukset 7-12- ja 13-18-vuotiaille. Tässä pelissä ei ole varsinaisia hahmoja, joten jokainen pelaaja saa osallistua itsenään tai keksiä hahmolleen oman nimen. Peliin voi osallistua myös englanniksi.

5-10 pelaajalle. Ilmoittautuminen alkaa lauantaina 27.7. klo 12 larp- ja roolipelitiskillä Messukeskuksen eteläisen sisäänkäynnin aulassa.

Saturday 15:00

Star Wars Edge of the Empire Beginner GameAloittelijaystävällinenIn English

Tässä pelissä tutustutaan Fantasy Flight Gamesin Edge of the Empire -roolipeliin Beginner Game -pakkaukseen kuuluvan Pako Mos Shuutasta -seikkailun myötä. Pelissä opetellaan pelijärjestelmän säännöt pelaamisen yhteydessä, joten peli soveltuu sekä pelaajille, jotka haluavat ensikosketuksen Edge of the Empire -pelijärjestelmään että ylipäänsä roolipelejä ensimmäistä kertaa kokeilevalle.

Edge of the Empire sijoittuu galaksin laitamille Tähtien sota -universumissa. Elokuvista tutut imperiumin ja kapinallisten kamppailut jäävät taka-alalle, sillä Ulkokehän karu maailma tarjoaa hahmoille aivan muuta ajateltavaa. Pelaajat ovat palkkionmetsästäjiä, salakuljettajia ja muita Ulkokehän asukkeja, jotka yrittävät selvitä (ja kenties rikastua) Ulkokehän karuissa ryönän ja ryökäleiden tyyssijoissa.

Pako Mos Shuutasta -seikkailussa pelaajat ovat jääneet velkaa Teemo the Huttille. Koska elämä Huttien palveluksessa on kaikkea muuta kuin mukavaa, sankarimme ovat päättäneet suorittaa pakosuunnitelmansa. Saavatko he jätettyä Tatooinen hiekat taakseen, vai ovatko he ikuisesti Teemo the Huttin vankeja?

Pelataan suomeksi, jos kaikki pelaajat puhuvat suomea, muussa tapauksessa englanniksi. Peli järjestetään kahdesti viikonlopun aikana, joten jos tämä aika ei sovi kalenteriisi, katso myös toinen mahdollinen peliaika.

-----

This game is an introduction to the Edge of the Empire roleplaying game by Fantasy Flight Games through the adventure Escape from Mos Shuuta included in the Beginner Game box. It introduces the rules of the system during play so the game is suitable for those looking to experience the Edge of the Empire game system for the first time and to players who have never played roleplaying games before.

Edge of the Empire takes places on the outer edges of the Star Wars universe. The conflict between the Galactic Empire and the Rebel Alliance we know from the movies is left behind, as life on the harsh Outer Rim keeps our characters busy. The players are bounty hunters, smugglers, and other characters trying to survive (and perhaps even get rich) in the hives of scum and villainy on the Outer Rim.

In the Escape from Mos Shuuta adventure, the players have through various ways ended indebted to Teemo the Hutt. As servitude to the Hutts can be described in many ways, none of which pleasant, our heroes have decided to enact their plan of escape. Will they succeed, leaving the sands of Tatooine behind them, or are they forever doomed to do the bidding of the Hutts?

The game will be played in English, unless all players speak Finnish. The game will be organized twice during the weekend, so if this time slot does not fit your calendar, check the other available time slot.

VierasVain täysi-ikäisille

"Alien – Kahdeksas matkustaja" -elokuvan inspiroima tarina Weyland-Yutani -yhtiön geologis-biologisesta tutkimusryhmästä, joka suuntaa pimeään avaruuteen etsien seuraavaa planeettaa yhtiölle asutettavaksi tai louhittavaksi. Aluksen seitsemän hengen miehistö päätyy kohtaamaan enemmän haasteita matkallaan hiljaiseen yöhön kuin mihin oli varautunut.

Kauhupeli. Jonkinverran kehokauhua. Ahtaita paikkoja, avaraa tyhjyyttä. Hahmot luodaan yhdessä ja pelaajien itsemääräämisoikeus tiettyyn hahmoon on rajallinen. Käytössä turvamekaniikkoina: X-Kortti. Lines and Veils. Ennen peliä käytävä keskustelu mukavuusalueista.

Kadotettu paratiisiAloittelijaystävällinen

Ryhmä uskalikkoja vaeltaa maailmansa rannalle yrittäessään estää sitä kohtaavan tuhon. Sessio happoista tunnelmointia tulevaisuuden raunioilta. Pelaajat tulevat kertomaan hahmojensa kautta paljon myös pelimaailmasta.

SS Andrea Dorian viimeinen matkaAloittelijaystävällinen

25.7.1956, New Yorkiin matkaa tekevä loistoristeilijä SS Andrea Doria seilaa raskaassa sumussa Nantucketin saaren edustalla. Matkan päätös häämöttää, mutta sumussa odottaa onnettomuus... ja jotain... muinaista.

Pelissä on kauhuelementtejä, mutta peli pelataan kevyehköllä otteella.

Kylmä keikkaAloittelijaystävällinen

Joukko Keisarin Inkvisition akolyytteja on matkalla avaruusfrigatti Kultaisella onnella Mallista Scintillaan tehtävänään haalia itselleen samalla aluksella kuljetettava kylmän kaupan esine. Mikä voisi mennä vikaan?

Luvassa petoksia, kuolemaa, tutkimista, outoja tapahtumia, mustaa huumoria. Suositellaan yli 15-vuotiaille.

Figumaalauskisan yleisöäänestysAloittelijaystävällinenFigupelaaminenIn English

Figumaalauskilpailun yleisöäänestys

Tänä vuonna on mahdollista äänestää kahta suosikkityötään. Sekä yksittäistä figua (eli showcase- ja pelipyötäluokkien figua, että "muuta", eli kaikkien muiden luokkien figua. Äänestys tapahtuu pelitiskillä.

Musta Karhu 2028AloittelijaystävällinenVain täysi-ikäisille

Tervetuloa tummasävyiseen suomifilmiin. Hahmot kohtaavat totuuksia, joita peitellään suurelta yleisöltä. Mustan Karhun palveluksessa kaikki paranormaali on normaalia ja mahdollisesti jopa vierailijat planeettamme ulkopuolelta ovat totta. Kun jotakin liian mielenkiintoista tapahtuu, saapuu Musta Karhu paikalle. Ja jäljet peitetään. Tarkasti. Mustan Karhun riveistä löytyy jokaisen alan huippuosaajia. Ja nyt on aika lähteä ensimmäiselle tehtävälle. Peli sijoittuu 2028 lähitulevaisuuden Suomeen.

Saturday 16:00

Matti - Master SorcererAloittelijaystävällinenVain täysi-ikäisille

Liity mukaan seikkailuun, kun taikajuomariippuvainen Matti elää päivän kerrallaan uskollisten seikkailijaystäviensä kanssa, matkaten kohti tuntematonta! Salaperäisestä taikajuomasta kumpuavien taikavoimiensa avulla Matti kykenee mihin tahansa, vain Matin (pelaajien) mielikuvitus on rajana.

Matti - Master Sorcerer on tarinavetoinen peli, jossa päihderiippuvainen velho kohtaa todellisuutensa rajat. Tunnelma on tragikoominen, pelaajien kohdatessa sekä fantastisia, että musertavan arkisia uhkia. Jokainen pelaaja pelaa vuorollaan mestarivelhoa, muiden osallistuessa peliin sivurooleissa. Peli on äärimmäisen sääntökevyt, muutamaa noppaa käytetään tarinankerronnan tukena.

Matti - Master Sorcerer syntyi halloweenina 2017 roolipelaavan kaveriporukan haasteesta luoda noin tunnin mittainen peli. Hersyvän huumorin ja syvien vesien välillä tasapainoilevaa peliä on sittemmin hiottu ja peluutettu usean pelinjohtajan toimesta. Matti - Master Sorcerer on saanut pelaajiltaan hyvän vastaanoton.

Pelin teemat ovat raskaita. Sisältövaroituksissa lieviä spoilereita.
SV: Pelaajahahmon todellisuudentajun hämärtyminen. Mahdollinen uhkaava kotiintunkeutumistilanne. Päihteet, päihderiipuvuus. Pelissä pelaajat mallintavat taikajuomaa juomalla vettä tai alkoholitonta virvoitusjuomaa.

NahkametsäAloittelijaystävällinenVain täysi-ikäisille

Hopeametsän kreivikunta on hiljainen, rauhaisa siivu tuhoutuneessa maailmassa. Kyläläiset elävät synkän, vääntyneen metsän varjossa, mutta huoleti, turmeltuneita petoja pelkäämättä. Kreivikunta on paikka, jonka muu maailma tuntuu unohtaneen. Asiat muuttuvat, kun alueella katoaa läpikulkumatkalla ollut nuori pappi. Papilla oli mukanaan paketti, jonka sisältö on elintärkeä Paimenille, totalitaristisen uskonnon salaiselle poliisille. Ryhmä Paimenia lähetetään etsimään kadonnutta kuriiria - ja heitä odottaa musta metsä, sekä sen hymyilevät asukkaat...

Peli sisältää kauhuelementtejä ja mahdollisesti väkivaltaa, eikä sovi herkimmille tai alaikäisille.

Sammon Ryöstö 2323AloittelijaystävällinenSopii lapsilleTeema

HUOM! Peli siirretty aamusta iltapäivälle.

Tähtilaivat RPCN Väinämöinen, RNPC Ilmarinen ja RNPC Lemminkäinen on määrätty Kalevalan sotilasliiton toimesta Pohjolan hallitsemille sektoreille ryöstämään uniikkia Sampo-nimistä automaattista planeettaresurssien kerääjäsatelliittia. Pelissä pelataan RPCN Väinämöisen viisihenkistä miehistöä. Pelissä käytetään yksinkertaista 3d6-järjestelmää, jossa kaikkien hahmojen perusheitto kaikkeen tekemiseen on 3d6. Järjestelmä opetetaan pelaajille pelin kuluessa. Pelissä on eduksi avaruuslaivascifin genrekliseiden tuntemus, mutta se ei ole välttämätöntä. Tule mukaan hakemaan Sampo Kalevalaan!

Pelin tarina mukailee Sammon ryöstön kertomusta Suomen kansalliseepoksesta Kalevalasta.

(FI) First they came (suomenkielinen pelautus)Vain täysi-ikäisille

The SS are looking for someone in your neighbourhood’s, maybe you. Will you manage to survive? Will you redeem your sins? At what cost? A larp by Alessandro and Andrea Giovannucci (Chaos League)

You will play blindfolded for an intimate experience, based only on sound, whispers and memories. A co-creative larp dealing with complicity/rebelling against the regime and the struggle for survival. You will play an opponent of the regime, exploring pain and paranoia. You will have a chance to understand how you came to your predicament. Were you part of the problem, as well?

For 3 or 6 participants. Sign-up at the LARP and RPG Desk near the southern entrance on Saturday July 27 at 11.

First they came is held in English on Sunday July 28 at 11-12.30.

SydäntalviAloittelijaystävällinen

Things from the Flood heittää pelaajat 90-luvun Ruotsiin, pieneen saaristokaupunkiin, jossa tapahtuu kummia. Lumessa on näkynyt jättimäisiä jalanjälkiä, sähköt reistailevat ja kaukaisuudessa esiin värjyvät toisinaan valtavat tornit. Aikuiset eivät suostu puhumaan tai tunnu huomaavan mitään kummallista, joten kylän teinien on otettava ohjat käsiinsä ja selvitettävä, mistä oikein on kysymys.

Things from the Flood on Free Leaguen jatko-osa tunnelmalliselle "Tales from the Loop" -pelille. Pelissä pelataan teini-ikäisiä ja eläydytään 90-luvun tunnelmaan. Tule kokemaan nuoruuden kultaiset ja kivuliaat vuodet uudelleen - mysteerillä ja vaaralla höystettynä!

Saturday 16:30

(EN) We broke down on the highway (in English)AloittelijaystävällinenIn English

A group of artistic divas, in the middle of nowhere. They've been sharing a ride to a talent festival, and then the van broke down. Now, the wolves are starting to howl. And the voices of those wolves sound quite human.

For 5 to 12 participants. Sign-up at the LARP and RPG Desk near the Southern Entrance on Saturday July 27 at 11:00.

We broke down on the highway is held in Finnish on Friday July 26t at 22:00-23.30.

Saturday 17:00

Vankiplaneetta X16Aloittelijaystävällinen

Teille luvattiin uusi alku uudella planeetalla, kunhan korvaatte vankilatuomionne rakentamalla uuden kolonian. Harmi vain, ettei planeetta ollutkaan aivan niin asutukselle otollinen kuin väitettiin.

Nyt te, sekä vangit että vartijat, olette jumissa täällä. Karun ympäristön puristuksessa raja sivistyksen ja raakuuden välillä on häilyvä. Miten te tasapainoilette tällä nuoralla?

Jason Morningstarin (mm. Fiasco) Durance on sääntökevyt ohjattuun improvisaatioon perustuva tarinankerrontapeli.

Voi sisältää väkivaltaa mutta ei sillä mässäilyä. Ikäraja 16+.

Company of Heroes 2: The Pearl of HopeAloittelijaystävällinenIn English

After the defeat of the Bandit Leader calling himself the Count, the City of Cawold enjoyed a brief boost in morale. However, the port is still closed, with the army commander refusing to allow entrance before he receives words from his superiors. With more refugees arriving daily, and no word from the Imperial capital, despair is threatening the city and its people. Before any other action can be taken, the morale of the city must be raised.

Having released the founder of the Company of Heroes from captivity, and rescued his daughter, the group is now ready for their first mission as members of the Company. The group must venture out to a remote temple site on the coast of the crumbling Empire, to recover a legendary artifact called the Pearl of Hope. Perhaps this relic of a religion of an age past could be the key to rally the people’s courage, in order to start organized resistance against the unknown invaders of the Empire.

A squad of imperial soldiers were dispatched to the rumored location of the Pearl, almost immediately after the invasion started. That was months ago, however, and there has been no word from the squad. Your task is to recover the Pearl, using any means necessary, perhaps finding out what happened to the Imperial squad in the process.

This game continues a story that started at Ropecon 2018, but you do not need to have played before to join. There are premade characters, and you do not need previous experience with D&D to play. If you want to help continue the story of the Company of Heroes you are most welcome.

The game is more story focused, although combat is likely to happen at some point. While nothing very disturbing will be explicitly described, there is a subtext of physical and psychological abuse in the scenario. Depending on the age and overall character of the players, this can be adjusted by the DM.

The game will be run in English. Due to the story-driven nature of the game, a good command of English is more important than a strong knowledge of game rules.

Happy Birthday, Master!AloittelijaystävällinenIn English

The Master's birthday is only a week away, but they are far too shy and humble to ask for any kind of party for the occasion. The players will step into the role of maids working under the Master, tasked with throwing a surprise party. But it's rarely quiet or calm in the mansion, with all manner of hijinks, hilarity, and drama meaning that rarely does a boring day go by.

A humorous and beginner friendly system offers all manner of interesting and silly things to do. Ready-made characters will be available, or characters can also be made on the spot. The system is D6-based.

As a word of warning, while the plot itself is not adult in nature, the system can sometimes be prone to producing somewhat crude humor. Not the best choice for anyone too serious.

This game will also be run in Finnish under the name "Hyvää Syntymäpäivää, Mestari!"

PelilabraAloittelijaystävällinen

Haluatko kokea, miltä suomalainen pelikoulutus tuntuu oman Ropeconisi pohjalta? Ilmoittaudu Pelilabraan, jossa pääsee kokemaan Game Lab -koulutuksen pienoiskoossa! Peli pohjautuu Oulu Game Labin käyneen pelialan ammattilaisen henkilökohtaisiin kokemuksiin. Kevyt hahmonluonti, kevyt mekaniikka ja hyvällä tuurilla yksi 1d1 000 000 heitto!

Saturday 18:00

Pathfinder Society Scenario #10-16: What the Helms Hide

Pathfinder Society peli tason 1-5 hahmoille. Peli vedetään ensisijaisesti suomeksi, mutta voidaan tarvittaessa myös vetää englanniksi. Mikäli sinulla ei ole omaa hahmoa, niin meillä on tarjolla valmiiksi luotuja hahmoja peliä varten. This game will be run primarily in Finnish but can also be run in English.

"Disagreements among the Pathfinders erupted into violence 300 years ago, spurring the Society's leaders to don helms that hid their identities and protected them from assassins. These ten members of the Decemvirate have remained anonymous to this day, but a recent discovery may uncover new information about this dangerous part of the Society's history. With a unique window into the past, it falls to the PCs to identify these original leaders and the secrets they buried before donning the helms—in the process helping to unveil a hidden threat to the Society.

What the Helms Hide includes four 1-hour adventures that send the PCs across the Inner Sea region to uncover the secretive Decemvirate's past. The series includes a finale adventure, but players can experience the other parts in any order."

Pathfinder Society: Tapestry's Trial (Tier 7-11)

A Pathfinder Society Scenario for level 7-11 characters.

Remembered as the Ruby Phoenix, the legendary sorcerer Hao Jin disappeared without a trace centuries ago never to be seen since. The Pathfinder Society has spent much of the past decade exploring her vast museum demiplane, yet in recent years the demiplane's very existence has begun to unravel, threatening to cast its contents into the void. The Society's leaders believe that only Hao Jin herself might be able to repair her creation, and a new lead at last reveals where she had gone: the realm of perfect law, Axis. As elite agents, the PCs must track her down and convince her to save the tapestry demiplane and all of the creatures that live there.

Premade characters of level 7 will be available.

Game will be played in English if any of the players require so!

The Skeletons - Hiljaisuuden ikuiset vartijatAloittelijaystävällinen

Vuodet vierivät. On vain pimeys. On vain hiljaisuus. Suojelet järkkymättömänä sarkofagia vailla ajatusta, vailla hengenvetoa. Nimesi on haihtunut muististasi. Liha on luiltasi pudonnut. Vartioit vain.

Sitten hetkessä on valoa ja liikettä. Nostat aseesi haudanryöstäjää vastaan. Et ole elossa enää, mutta tämän väkivallan ja kaaoksen hetken ajan sinä todella elät. Muistat välähdyksiä siitä, kuka joskus olit, ja voit jälleen maistaa auringon. Mutta hetki kuluu ja jälleen saapuu hiljaisuus. Ja vuodet vierivät.

Skeletons on meditatiivinen free-form -roolipeli. Vuosien vieriessä pelissä istutaan välillä ihan hiljaa.

Starfinder Society Scenario #1-16 Dreaming of the FutureAloittelijaystävällinen

Starfinder Society -peli tason 1-4 hahmoille. Peli vedetään ensisijaisesti suomeksi, mutta voidaan tarvittaessa myös vetää englanniksi. Mikäli sinulla ei ole omaa hahmoa, niin meillä on tarjolla valmiiksi luotuja hahmoja peliä varten. This game will be run primarily in Finnish but can also be run in English.

The Starfinder Society pursues the dream visions of a Liavaran dreamer, seeking information lost in a time before the Gap. Three broken fragments form the key to a forgotten repository of knowledge hidden within the Pact Worlds. It's up to the PCs to find these missing fragments and brave the dangerous reliquary to secure a new source of prescient knowledge for the Society.

Starfinder Society Scenario #1-33: Data Breach

Skenaario on 3-6 tasojen hahmoille. Mikäli sinulla ei ole omaa hahmoa, niin meillä on tarjolla valmiiksi luotuja hahmoja peliä varten. This game will be run primarily in Finnish but can also be run in English.

Seuratessaan tiedustelutietoja laajasta salaliitosta Tähdenetsijöiden seuraa vastaan agentit aloittavat uskaliaan hyökkäyksen linnoitettua kompleksia vastaan lähellä Liittomaailmojen kaupunkia. Käytössä on vain rajallisesti aikaa murtautua kohteeseen ja noutaa arvokasta tietoa ennen kuin automatisoitu systeemi deletoi tiedostot, joten agenttien on käytettävä kaikkia taitojaan tehtävän kilpajuoksussa aikaa vastaan.

Pathfinder Society #7-10 The Consortium CompactAloittelijaystävällinenIn EnglishSopii lapsille

A Pathfinder Society Scenario designed for levels 1-2.

The Aspis Consortium pays well, but few can stand its underhanded tactics for long. One operative fed up with the Consortium's practices has contacted the Pathfinder Society with a tempting offer: assist her in leaving the organization, and she will supply the Society with years of insider intelligence about their longstanding rival. It's up to the PCs to navigate Diobel—a proud town run by cutthroat smugglers—earn the defector's trust, and deal a telling blow to their Aspis foes.

"The Consortium Compact" is an evergreen, replayable scenario designed to help introduce players to the Pathfinder Society, the Isle of Kortos, and one of the Society's longstanding rivals.

Written by Mike Kimmel.

Players are encouraged to bring their own Pathfinder Society characters, or can use an official iconic character provided at the table.

Starfinder Society Scenario: Skitter Crash

Starfinder Society -peli tason 3 skittermander-hahmoille. Pelissä käytetään ensisijaisesti valmishahmoja, mutta mikäli sinulla on sopivalla tasolla (3) oleva skittermander-hahmo, voit tuoda sen peliin valmishahmon tilalle. Peli vedetään ensisijaisesti suomeksi, mutta voidaan tarvittaessa myös vetää englanniksi. This game will be run primarily in Finnish but can also be run in English.

Skitters in the Swamp!

The galaxy's favorite skittermanders are back and ready to help—but this time, they're the ones in trouble!

After a successful salvaging mission, the heroes are riding a joyous high aboard their very own starship. However, angry space pirates with a grudge crash the party—and then a bizarre interstellar cyclone engulfs both sides' vessels and flings them into a strange world's atmosphere! Thanks to the help of a tiny mining vessel, the skittermanders are able to escape to this swampy planet. Once they take in their boggy surroundings, it's up to the furry heroes to track down their ship, avoid vengeful enemies, work with the sluglike scholars living in the muck, and find a way off this dangerous planet once and for all!

Pathfinder Society Scenario #8-16: House of Harmonious WisdomAloittelijaystävällinen

Pathfinder Society peli tason 1-5 hahmoille. Peli vedetään ensisijaisesti suomeksi, mutta voidaan tarvittaessa myös vetää englanniksi. Mikäli sinulla ei ole omaa hahmoa, niin meillä on tarjolla valmiiksi luotuja hahmoja peliä varten. This game will be run primarily in Finnish but can also be run in English.

"The mighty Lung Wa empire once controlled much of the continent of Tian Xia, but the empire crumbled a century ago. Three Successor States have squabbled for dominance ever since, each insisting that it alone is the rightful inheritor of Lung Wa's glory. In the shadow of these mighty nations, the humble land of Shokuro has sought the means to discourage its neighbors' territorial ambitions and earn their respect.

When a retired hero learns of a lost, legendary palace that might protect relics of the old empire, she calls on the Pathfinder Society for assistance finding the fabled site. You must travel to each of the Successor States in search of clues to uncover the palace and the treasures within."

House of Harmonious Wisdom includes five 1-hour adventures that take the PCs across central Tian Xia in search of imperial treasures and forgotten secrets. The series includes a beginning adventure and a finale, but players can experience the other parts in any order.

Saturday 19:00

dungeon.exeIn English

When hi-tech meets high magic; in a fantasy world where the advancement of technology was accelerated due to the prevalence of magic, things are not too much unlike our world. Stuff still breaks, the trains run late, there's way too much traffic downtown, your spellbook can still run out of space even though you've gone digital, and your infernal patron sends you monthly reminders about renewing the subscription to your pact.

And sometimes a megacorporation invents a highly invasive ritual spell that could not only expose millions of people to identity theft and surveillance but also expose any number of government agents and intelligence workers to criminals and terrorists.

dungeon.exe is a straightforward high fantasy technothriller where you play adventuring troubleshooters in a modern fantasy world. Kinda like if that Tom Cruise fellow from the Mission: Impossible movies was an elf wizard. The game uses D&D 5th edition rules with material adapted from Unearthed Arcana's Modern Magic articles and the d20 supplement Urban Arcana.

Ukkosenjumalan pidotAloittelijaystävällinenVain täysi-ikäisille

Suuri sielunsyöjätalvi on taas takana ja uuden maailmanajan alun kunniaksi ukkosenjumala Ronga kutsuu oman sukunsa ja Auringonjumalan suvun suuriin pitoihin. Samalla on hyvä aika sopia kuinka jumalat ohjaavat maailmaa tulevalla maailmanajalla.

Maailma on taas autio ja tyhjä, joten nyt on erinomainen aika jakaa maailma eri pantheonien kesken. Ei myöskään pidä unohtaa äärettömän astraalimeren toisella puolella odottavia olentoja, jotka saattavat palata taas syömään maailman sieluja.

Paikalla juomaa (alkoholitonta) ja pientä purtavaa tunnelmaan pääsemiseksi. Omiakin saa tuoda jotta päästään parempiin pitotunnelmiin.

Knalli & SateenvarjoAloittelijaystävällinen

"Ministeriön erikoisosasto on sellainen virasto, jossa huippuvirkamiehet ovat aina valmiina helpottamaan muiden ministeröiden ylenmääräistä työtaakkaa. Siellä työskentelevät miehet ja naiset ovat valmiita tarttumaan niin verotusasioihin kuin maatalouskysymyksiin."

Samannimisen kuunnelmasarjan inspiroima kevyt ja humoristinen peli, jossa kommelluksilta ei voida välttyä. Pelaajat ovat erikoisosaston työtävieroksuvia alempia virkamiehiä, jotka koittavat parhaansa mukaan selvitä esimiehensä antamista tärkeistä ja vähemmän tärkeistä tehtävistä. Onko sinusta työskentelemään kuin orja 12-15 (teetaukoja unohtamatta)?

Pispalan punainen ruuti 1942

Skenaariossa pelataan jatkosodan alkuvaiheessa toimivan kommunistisen vastarintaryhmän syntyä, kasvua ja loppua. Hahmot ovat työläisnuoria, jotka vastustavat Suomen ja Saksan sotaa heidän neuvostoliittolaisia työläistovereitaan vastaan. Valtiollisen poliisin verkko kuitenkin kiristyy nuorten ympärillä. Lopussa pelaajien äänet ratkaisevat hahmojen kohtalon. Peli perustuu osittain Hannu Salaman romaaniin Siinä näkijä missä tekijä sekä vastaavassa vastarintaryhmässä todellisuudessa toimineiden muistelmiin.

4-6 pelaajalle. Ilmoittautuminen alkaa lauantaina 27.7. klo 11 larp- ja roolipelitiskillä Messukeskuksen eteläisen sisäänkäynnin aulassa.

Viimeinen ehtoollinenAloittelijaystävällinenVain täysi-ikäisille

Tervetuloa kieroilemaan ja punomaan juonia kauhujen kartanoon! Sinä ja vampyyriystäväsi vietätte viikonlopun hylätyssä kartanossa keskellä metsää. Teillä kaikilla on omat juonenne ja tavoitteenne noille kolmelle päivälle, jotka vietätte yhdessä. Auta ystävää, pelasta joukkosi, puukota selkään tai salamurhaa pahin vihollisesi! Viimeinen ehtoollinen on roolipeli, jossa pelaajan toimintaa tuetaan lautapelimäisillä elementeillä. Sopii hyvin siis myös aloittelijalle, joka haluaa tunnustella ja opetella roolipelien mekaniikkoja, mutta olemme kiinnostuneita myös kokeneiden lautapelaajien näkemyksistä pelin jatkokehitystä ajatellen. Itse luotu lautapelimäinen systeemi.

Ilmoa rohkeasti mukaan! 3-6 pelaajaa per kierros. Kehittäjät Nella Nyman ja Heikki Leppänen

Kirsikkakujan murhaAloittelijaystävällinen

Sisarusten periessä rapistuneen talon vanhat salaisuudet alkavat paljastua. Murhamysteeri pikku herttuakunnassa 1800-luvulla.

Against the Cult of the Night GodAloittelijaystävällinenIn EnglishVain täysi-ikäisille

"Two or three years ago it was just another dark cult, now... they're everywhere. It is said that they are deceivers... they murder people in the night... I know nothing.” - Street Merchant of Giamun

Your party has arrived to the ancient city of Giamun, known as "The Crossroads of the World", but things have changed since you last came here, there is a new tower overlooking the city, consecrated to an obscure Night God. Citizens are now afraid to go out at night, some bizarre crimes have been happening...

Do you have what it takes to face the Cult of the Night God?

This game will be played in Spanish. Adult themes of violence and evil will be present in the game, so players discretion is advised when joining.

The game system is Dungeon World, an old school D&D flavoured game with modern, streamlined, story-driven rules. Dungeon World was the 2012 Golden Geek RPG of the Year, the 2012 Indie RPG Game of the Year (as well as winning the awards for Best Support and Best Production) and was the Best Rules Gold Winner in the 2013 Ennie Awards.

Harmaan Vasallit 0200423AloittelijaystävällinenVain täysi-ikäisille

On vuosi 2029 (ajanlasku vastaa reaalimaailman ajanlaskua). Te (pelaajahahmot) olette Krootstadin - Trumanian toisiksi suurimman kaupungin huolto- ja hallintokeskus 423n ympärillä olevassa taajamassa majailevista henkilöistä muodostunut ryhmä joka kutsuu itseään nimellä "Harmaan Vasallit". Ryhä perustettiin - tai perustui - kun Eräs oli saanut postissa lähetyksen joka sisälsi neomalarialääkettä jonka hinta oli pompsahtanut pilviin Mowilcorpin ostettua lääkepatentin jonka saatteena oli paperille tulostettu kirje jossa luki:

"Koska kohtalo minulle lottovoittoja soi teitä auttaa nyt voin. Ajat kovat on mutta toivoanne ällös heittäkö - kuninkaan aika palaaava on. Mutta siihen asti valtakuntaa vartioitava on." Allekirjoituksen tilalla oli harmaa vaakunakilpi jossa pystyssä miekka sen poikki Shooty-23 rynnäkkökarbiinin tunennettu profiili vasemmassa yläkentässä punainen sydän ja oikeassa oranssi septagrammi.

Keskuksessa käydessäsi lataamassasi uutissyötteessä kerrottiin "Harmaaksi ritariksi" kutsutusta moottoripyörällä liikkuvasta harmaa -asuisesta aseistetusta ja vaarallisesta rikollisesta. Haksterien kryptonetistä hakemat huhut sensijaan kertoivat toista tarinaa. Harmaan Ritarin ja hänen "aseenkantajansa" urotöistä liikkui jos jonkinlaisia juttuja. Joku olikin nähnyt kaksi Harmaa-asuista moottoripyöräilijää joilla näytti olevan jonkinlaiset kilvet ja aseistusta ajavan ohi ja kuullut tulitaistelun ääniä oligarkkikondominion liepeiltä. Ajat todellakin ovat kovat - tai karut ja ankeat ainakin. Vesiannoksia ja ostovoimaturvaa on kavennettu tasaiseti ja lääkkeiden yms hinnat kohonneet. Korruptio ja rikollisus rehottaa. Anarkomonarkistinen liike joka toivoo "Kuninkaan paluuta" - legenan mukaan enne Trumanian jouduttua neuvostoliiton miehittämäksi sitä oli hallinnut kuningas joka pukeutui harmaaseen pukuun ja janoa ei tunnettu. Kuninkaalla oli kuulemma apunaan "värikäs velho". Harvempi uskoo että melkein sata vuotta sitten hallinnut kuningas olisi edelleen elossa mutta ei sitä mahdottomanakaan pidetä. Tyytyväisyys hallitukseen ja Euroopan unioniin on laskussa ja rikollisuus rehottaa - tai rehotti - koska valtion väkivaltamonopoli Trumaniassa ulottuu käytännössä vaan joitain satoja - pienemmissä keskuksissa ehkä vain vähän toistasataa metriä keskusten vesilinnojen ja toimistokompleksien ympärille ja vaikka kaikkien täytyy käytännössä asioida keskuksissa niitten läheisyyteen ei voi/saa jäädä asumaan tai norkoilemaan. Kaupunkikeskustaa suojaa vartiontiliikkeet mutta keskustassa oleskelu on maksullista. Niinpä keskusten ympäristön asukkien on ollut tarpeellista muodostaa "suojeluryhmiä". 423n Harmaan Vasallit on yksi tällaisista. HVn regulaarit - (ei ehkä kaikki heistä) ja ehkä jokunen uudempi tyyppi ovat kokoontuneet "varjokatokselle" viettämään aikaan ja suunnittelemaan tulevaa...

Tyyli on siis "Kyberpunkkia slaavikyykyssä" maustettuna (ehkä) ripauksella fanta-asiaa / maagista realismia ehkä horroriakin.

Alkuosa pelistä on tarkoitus vetää melkolailla freeformina jossa pelaajat jutustelevat hahmoinaan keskenään ja PJn esittämien EPHeitten kanssa tämän jälkeen kirjataan hahmojen statit paperille (perustuen freeformauksen aikan kerrottouihin asioihin) ja vedän varmaankin jonkinlaisen äkson-pätkän jossa päästään viuhuttamaan noppiakin. Hahmoja saatetaan muokata hiukan tämän jälkeenkin ja sittn pelaajat voivat päättää lähtevätkö etsimän toimintaa ja ongelmia ympäristöstä - eli s(e)ikkailemaan ja minne. Ainakin ensimmäiset 3 t täysin revolving door metodilla eli mukaan pääsee ainakin sinä aikana ja todennäköisesti myöhemminkin ja tietty aina voi lähteä muihin touhuihin jos kiinnostus lopahtaa tai on muuuta ohjelmaa. Tietty pelimaailmaan pääsee parhaiten sisään kun tulee ajoissa.

Freeformaukseen voi valmistautua miettimällä etukäteen mitä hahmostaan kertoisi. Hahmot enimmäkseen tuntee toisensa jo entuudestaan - voi siis kertoa hahmon mennneisyydestä takaumien ja nostalgiatrippailun kautta ja ihan suoraan kertomalla off-characterina että mitä toinen pelaaja tietäis hahmosta ja mitä sun hahmossa on mitä muut pelaajat ei tiedä sitten PJlle..

Pelimaailma on palttiarallaa realistinen eli siis hahmojen historiaan ihan semmoia juttuja mitä vois ola tämän maailman ihmisellä henkilöhistoriassaan. Mystisemmät ja maagisemmat ja scifimmät yms maailmasesifiset jutut jaetaan sitten PJn puolesta.

Hahmosta voi miettiä seuraavia.

- Kuka olet? Nimi nimeämislinjaus on että Trumanialaisilel jhahmoille etunimi joka kuulosta suomalaiselta mutta ei ole yleinen suomalainen nimi. Sukunimeksi jokin suomenkielen sana joka tarkoitata jotain joka kertoo hahmosta mutta ei kuitenkaan välttämättä ole Trumanian kielessä samaa merkitsevä... Siis vaikka "Junno Kolvi" voi olla sähköinsinööri.. Kitta turpakäräjä - väkivaltaisuuteen taipuvainen naishenkilö... yms...

- Ootko mistä(än) kotoisin. Mistä hahmo on päätynyt seudulle. Voit keksiä omasta päästä paikakkuntia ja kertoa jotain diibadaabaa tai sitten päättää että hahmo on jostain ihan tosimaailman paikasta... Siis pelimaailma on tyyppiä "reaalimaailma + muuta"...

- Onko susta mihin(kään)? Mitä erityiskykyjä tai taitoja haluat hahmolla olevan. Hahmo voi olla hyvä monessakin asiassa mutta suunnilleen tasapainotetaan hahmot silleen että munchikinoimaan ei pääse - mitään bätmänmarysuelistaa että oon maailman paras sadassa eri asiassa ei kantsi edes tarjota. Useaakin asiaa missä hahmo vois olla parempi kuin keskivertojäbä tai -jäbätär voi kuitenkin esittää ja niistä sitten valitaan että missä vähän parempi ja missä enempi parempi.

- Mikä sua vaivaa? Voi kantsia keksiä hahmolleen jotain eritysiongelmia. Jos sellaisia että niillä vois olal pelissä merkitystä niin vai saada hyvitystä ja siis kykypuolelle vastaaavasti plussaa. Voi myös keksiä valittamisen aiheita joista ruikuttaa freeformin aikana...

- Mitä sä täällä teet? Milä hahmo tulee toimeen EU avustusten ja valtion vesijakelun lisäksi ja yleensä selviää hengissä. Nämä voipi olla kyberpink hahmoluokkien kaltaisia. (Katusamurait hoitaa suojelua, hacksterit hakee tietoa kryptonetistä (niinku internet mutta kaikki ei osaa käyttää), Kuskit kuskaa kulkuneuvoja, Trubarit hoitaa viihdytyspuolta (ja propagandaa), väsärit väsää varusteita, hiipparit hiipparoi, dyykkarit dyykkaa, diilearit teke diilejä ja diilauksia...) Juuri kellään ei kuitenkaan ole vakituista työpaikkaa (pätkätöitä tai keikkaa saattaa olla) - ei ne majailis 423n nurkilla jos olis. Multiklassaus mahdollista ja jopa suotavaa...

- Miten tänne päädyit? Noh kenekään unelmaelämä nuorena ei varmaan ollut että päätyy hengaa 423n nurkille ja kuskaa kusipulloi vaihtoon keskukselle yms... Ei varmaan oli joskus muita aikeita mutta ei menny ihan putkeen...

- Mitä mieltä... hallituksesta - pankeista - mutanteista - maahanmuttajista - "harmaasta ritarista, kuninkaasta yms legendasta"... Eli siis asenne ja asenoituminen on xxpunkissa tietty tärkeintä... Ei oo pakko ottaa kantaa mutta hauskempaa joss ainakin jollain hahmolla on jostain asiasta jotain kannanottoa keksittynä. Tässä vaiheessahan et tietty tiedä pelimaailman tilanteista yhtään mitään - siis voit vapaasti keksiä mitä luulet tietäväsi.

- Miitä oot kuullut tai nähnyt viimeaikoina? Pelimaailma on sen verran avoin että siihen voi tuoda oikeastaan melkein mitä vaan. Trumania sijaitsee jossain Transylvanian ja Latverian liepeillä eli siinä SAATTAA OLLA vampyyreita, tuntematonta huipputeknologiaa alieneita tai mitä lie anomalioita... Et oo ees välttämättä sekaisin nestehukasta, helteistä ja lääkeyhtiöttein uutuustuotteista jos heität jotain uhvompaa legendaa...

Pelisysteemistä sen verran että omatekoinen task-pohjainen eli jos kun pelihahmo tekemässä jotain jonka loppulos voi olla monenlainen niin heitetään noppaa ja hahmosta kirjatut seikat ynnä ymäpäristö ja varusteet vauriot jne vaikuttaa todennäköisyyksiin pelinjohtajan "perstuntumarealismilla" arvioiden... Voi aina ite huomauttaa että - mun hahmohan on hyvä tässä niin saako bonusta jos pelinjohtaja ei heti muista ottaa huomioon...

Saturday 19:30

Call of the GroveAloittelijaystävällinenIn English

You awaken in an ancient Forest, lush, mysterious and bountiful. You explore. You find others like yourself. In time, you emerge into a clearing – perhaps to seek something more, perhaps to tame the wild. You form a community to work together – thus, the Village is born. It promises companionship, unity, a boon for hard work. But the Forest is still there, beckoning, touching something deep inside: a wild spark, a promise of power.

What will you choose? This journey, steeped in finno-ugric/estonian folklore, will make you explore the duality of nature and civilization. In this world, we all have two halves, both with their own appeal and power – the alluring mythological creature from the forest and its more mundane counterpart who becomes unique through connections with others.
During the larp you play six days. The game has a limited verbal component and a musical background.

For 6-12 participants. Sign-up at the LARP and RPG Desk near the Southern Entrance on Saturday July 27 at 11:00.

Saturday 20:00

Vaino 1839Vain täysi-ikäisille

Eletään alkusyksyä vuonna 1839 Varhaispellon kylässä Suomen Suuriruhtinaskunnassa. Viimeiset kaksi viikkoa ovat olleet kuin luojan itsensä ivaa kylän väelle. Kelit ovat kohdelleet oudosti ja kyläläiset ovat todistaneet tienoilla mitä kummallisimpia ilmiöitä: yhtäkkisiä valonpilkahduksia, vilahtavia etiäisiä ja kummitusten kaltaisia varjoja. Valkoinen varis on huutanut kaivolla ja lapset ovat leikkineet vieraan mustan kissan kanssa Juseliuksen navetan kupeessa. Pastori Turpeinen epäilee kirousta ja jotkut kyläläiset puhuvat metsästä kumpuavasta noituudesta. On lauantaipäivä ja jokin tuntuu tänään olevan hyvin pahasti väärin…

"Vaino 1839" on surrealistinen kauhumysteeri historiallisessa Suomessa. Pelissä on mukana X-kortti. Osa pelin tapahtumista voi olla herkemmille järkyttäviä tai häiritseviä.

Maze of frustrationsAloittelijaystävällinen

Heräät vähitellen vaunujen tärinään. Katselet hämmentyneenä ympärillesi ja huomaat käsiesi olevan sidottu köydellä.
Vaunujen vastakkaisella penkillä istunut mies tokaisee: "Hei, sinä. Heräsit vihdoinkin. Yritit ylittää rajan, vai? Kävelit suoraan väijytykseen, kuten mekin ja tuo varas", hän sanoo nyökäten päätään kohti yhtä teistä.
"Minne viette meitä?", kysyy varas.
"Suut suppuun sielä takana", vartija huudahtaa. "Teidät viedään Turhautumisen sokkeloon".
"Ei, mitä tahansa, mutta ei sitä!", kiljuu varas.
Vartija kolkkaa hänet tajuttomaksi teidän lähestyessänne temppeliä.

The CouncilAloittelijaystävällinenIn English

The Council is a fantasy drama in which you play as the King or one of his councilors trying to save a devastated kingdom. To solve problems, councilors have to propose solutions, manage resources and win ruler's approval. The king's word carries the most weight, but he can not solve issues without the loyalty of his councilors. However, resources and time are finite – unlike the issues – and each unsolved problem will result in consequences. The game is played in English and may include mature content.

Intergalaktinen Turpakäräjä Tehtävä 5Aloittelijaystävällinen

Intergalaktinen Turpakäräjä on helppo ja hauska roolipeli, joka on kehitetty Ropeconissa 2009 aamuyön pikkutunteina. Pelissä pelaajat ottavat nohevan avaruusjääkärin roolin ja taistelevat vihamielisiä muukalaisia vastaan. Jääkäreiden suurimmat uhat heidän terveydelleen ovat Federaation huonot varusteet, toiset jääkärit ja heidän oma ammattitaidottomuutensa. Tämän 10. juhlavuoden kunniaksi Federaatio laukaisee vastahyökkäyksen vihamieliselle planeetalle usean osaston voimin. Ota osaa taisteluun, toivo parasta ja tervetuloa turpakäräjille!

Me olemme goblineita: Kotiluolan epätoivoinen puolustusAloittelijaystävällinen

Puolusta urheana (tai ei niin urheana luultavimmin) goblinina kotiluolaasi seikkailijoilta, jotka hyökkäävät sinne osana koston kierrettä.

Seikkailu, jossa pelaajahahmot ovat goblineita ja puolustavat reverse dungeon -tyyppisesti kotiluolaansa kasvavalta määrältä seikkailijoilta, jotka hyökäävät sinne kostona kaupunkiin tehdystä hyökkäyksestä. Oletettavissa suuria ongelmia, koska keskivertoseikkailijaryhmä on niin paljon tehokkaampi kuin keskiverto goblini. Onnistutteko puolustuksessa todennäköisyyksiä vastaan?

Saturday 21:00

Murha Tzu LingissäAloittelijaystävällinen

Kralorelalaisen Tzu Lingin kaupungin harmoninen rauha on rikkoutunut: kaupungin ja koko maakunnan eksarkki on murhattu. Kaupunki voi ajautua kaaokseen, jos tapausta ei saada pian selvitettyä. Niinpä tuomari Deng apulaisineen kutsutaan tutkimaan murhaa. Pystyvätkö he ratkaisemaan tapauksen kaikkien lohikäärmetaiteen sääntöjen mukaan?

Peli sijoittuu Gloranthan maailmaan, jota ei tarvitse tuntea etukäteen. Sääntöinä toimii HeroQuestin suomenkielinen laitos, jonka sääntöjä ei tarvitse osata peliin osallistuakseen. Pelissä on valmiit hahmot.

Väinämöisen kanteleAloittelijaystävällinenIn EnglishTeema

Suomalainen mytologia on kiinnostavaa monien mielestä, mutta se usein unohdetaan roolipelien ja pop-kulttuuriin maailmassa. Tämä seikkailu vie matkailijamme pois heidän pienestä kylästään Kalevalan maassa, hakemaan hyvin tärkeää esinettä mysteeriselle työnantajalle. Pelaajahahmot ovat tasolla 3. Omat hahmot ovat tervetulleita, kunhan ne ovat tasolla kolme ja on tehty virallisilla D&D 5e säännöillä (Ei UA).

Finnish mythology is interesting to many, but it is often forgotten in the world of roleplaying and pop culture. This adventure will take our travelers out from their small village in the land of Kalevala to retrieve a very important artifact for their mysterious employer. The player characters are at level 3. Custom characters are welcome as long as they are made to be third level and with standard D&D 5e rules (No UA).

The Forgotten OnesIn English

Long buried underground ruins have recently been discovered. Many have already braved the dark tunnels, but no one who had gone beyond the initial chamber has returned. Disappeared investigators assumed dead are piling up. Without the investigators too valuable to be wasted anymore the investigation has come to a halt.

The solution is you, a person awaiting execution. You were approached and offered a choice: to die the next morning or take the chance with a dangerous expedition.

During the game you explore the treacherous ruins, diving deep into the mystery of their contents. Coming across a variety of enemies, traps and choices as you discover the secrets hidden within the ruins and take a shot at reclaiming your freedom.

This game contains violence, gore and some horror themes. Recommended for ages 16+.

This game is beginner friendly to a point, but any kind of prior tabletop rpg experience is a plus.

Choose a character from a variety of pre-made characters, or people with prior experience with D&D 5e can make their character on the spot if they so wish.

Torn MemoriesAloittelijaystävällinenIn EnglishVain täysi-ikäisille

1982, a haunted house and kids on bikes. Torn Memories is a horror mystery set in a small rural town in the 80s á la Stranger Things. The whole game takes place inside the "Hunt House" a rumored haunted house where the preteen player characters are forced to stay the night because of a dare. Kids on Bikes is a very character-oriented game and as such, the character creation process is a very integral part of the game-play experience and will take up to one third of the 5 hour play time.

Content Warnings: Bullying, possible graphic violence, possible murder, violence against children by adults

The game can be played EITHER in Finnish or English

KeltanokkapartioAloittelijaystävällinenVain täysi-ikäisille

Asento! Lepo! Sto! Lpo! Tervetuloa Vietnamiin. On aika laittaa kommunistit ojennukseen syrjäisimmänkin viidakon kolkassa.

Olette vastatulleita. Kukaan ei kunnioita teitä. Kuulutte vitoskomppaniaan, kaikki muu on sinulta mennyt ohi. Partionne kulkee jossain Mekong-joen varrella etelä-Vietnamissa.

Tiedustelu ei kerro sitten mitään näistä koordinaateista ja luutnantti Merritin osastokin on hukassa. Partionne etenee solan kautta alueelle ja etsii luutnantin. Kysyttävää?

Saturday 22:00

Matti - Master SorcererAloittelijaystävällinenVain täysi-ikäisille

Liity mukaan seikkailuun, kun taikajuomariippuvainen Matti elää päivän kerrallaan uskollisten seikkailijaystäviensä kanssa, matkaten kohti tuntematonta! Salaperäisestä taikajuomasta kumpuavien taikavoimiensa avulla Matti kykenee mihin tahansa, vain Matin (pelaajien) mielikuvitus on rajana.

Matti - Master Sorcerer on tarinavetoinen peli, jossa päihderiippuvainen velho kohtaa todellisuutensa rajat. Tunnelma on tragikoominen, pelaajien kohdatessa sekä fantastisia, että musertavan arkisia uhkia. Jokainen pelaaja pelaa vuorollaan mestarivelhoa, muiden osallistuessa peliin sivurooleissa. Peli on äärimmäisen sääntökevyt, muutamaa noppaa käytetään tarinankerronnan tukena.

Matti - Master Sorcerer syntyi halloweenina 2017 roolipelaavan kaveriporukan haasteesta luoda noin tunnin mittainen peli. Hersyvän huumorin ja syvien vesien välillä tasapainoilevaa peliä on sittemmin hiottu ja peluutettu usean pelinjohtajan toimesta. Matti - Master Sorcerer on saanut pelaajiltaan hyvän vastaanoton.

Pelin teemat ovat raskaita. Sisältövaroituksissa lieviä spoilereita.
SV: Pelaajahahmon todellisuudentajun hämärtyminen. Mahdollinen uhkaava kotiintunkeutumistilanne. Päihteet, päihderiipuvuus. Pelissä pelaajat mallintavat taikajuomaa juomalla vettä tai alkoholitonta virvoitusjuomaa.

Changeling the Lost - Hearts on TrialAloittelijaystävällinenVain täysi-ikäisille

Joukko lapsia kaapattiin keijujen maailmaan, jossa he joutuivat esittämään osansa keijujen huvituksissa. He kuitenkin pääsivät viimein pakoon, muuttuneina, vaihdokkaina. Vuosia on kulunut, eivätkä he voi enää palata edelliseen elämäänsä. Hearts on Trial on pelin toisen edition melko suoraviivainen esittelyseikkailu, joka tarjoaa mahdollisuuden tutustua pelin konseptiin ja sääntöihin. Valmiit hahmot.

PakanatAloittelijaystävällinen

Pakanat on samaiseen sarjakuvaan (Tuomas Myllylä) löyhästi perustuva kertomus suomalaisheimosta viikinkiaikana. Pelaajat hallitsevat Ars Magica -tyylisesti kokonaista sukua, joista he voivat valita hahmoja lyhyitä seikkailuja varten. Sankareita! Myyttejä! Verta! Hikeä! Kyyneleitä!

Maze of frustrationsAloittelijaystävällinen

Heräät vähitellen vaunujen tärinään. Katselet hämmentyneenä ympärillesi ja huomaat käsiesi olevan sidottu köydellä.
Vaunujen vastakkaisella penkillä istunut mies tokaisee: "Hei, sinä. Heräsit vihdoinkin. Yritit ylittää rajan, vai? Kävelit suoraan väijytykseen, kuten mekin ja tuo varas", hän sanoo nyökäten päätään kohti yhtä teistä.
"Minne viette meitä?", kysyy varas.
"Suut suppuun sielä takana", vartija huudahtaa. "Teidät viedään Turhautumisen sokkeloon".
"Ei, mitä tahansa, mutta ei sitä!", kiljuu varas.
Vartija kolkkaa hänet tajuttomaksi teidän lähestyessänne temppeliä.

Lupus in tabulaAloittelijaystävällinenEi sovellu lapsilleIn EnglishKorttipelaaminenPerheohjelma

Jo kymmenen vuoden ajan Ropeconin yössä on metsästetty Tabulan kylää riivaavia ihmissusia. Säännöt ovat helpot ja yksi peli kestää noin 45+ minuuttia. Pelissä sinun tulee pyrkiä löytämään muiden kyläläisten kanssa ihmissuhdet joukostanne ennen kuin he laittavat koko kylän suihinsa. Vai oletko itse yksi ihmissusista? Molemmat puolet voivat menestyä vain intuitiolla, neuvottelutaidoilla ja terveellä epäluottamuksella kaikkia kohtaan. Pelejä pelataan aamuun asti myös merkityn ohjelma-ajan ulkopuolella.

Sunday 00:00

JumalatAloittelijaystävällinen

Taas on se aika vuodesta, kun Jumalat heräävät unestaan. Mitä he luovat ja mitä he tuhoavat?

Tänä vuonna selkeämmät ja helpommat säännöt.

Ilmoittautuminen pelipaikalla.

Sunday 03:30

Color out of SpaceAloittelijaystävällinenIn EnglishVain täysi-ikäisille

old world of Darkness mage the Ascencion 20y edition

Sunday 08:30

Kings of War -turnausFigupelaaminenKilpailu/Turnaus

Tarjolla jo pienen, mutta innokkaan Kings of War -porukan turnaus. Turnauksessa pelataan 1750 pisteen listoilla.

Turnauksessa pääroolissa ovat hyvä henki ja hienot armeijat, joilla pelataan ehkä tasapainoisimman massataistelupelin säännöillä. Käytössä turnauksessa on Clash of Kings 2019 -sääntöpaketti, ja ilmoittautuminen tapahtuu sotavasara.net -sivuston kautta.

Sunday 09:00

RytmipelipisteAloittelijaystävällinenKovaääninen

Rytmipelit Ropeconissa! Useammista coneista tuttu tanssi-ja rytmipelipiste ajatutuu nyt viimein myös Ropeconiin. Pisteellä on pelattavissa perinteinen tanssipeli sekä useita muita rytmipelejä. Piste on auki aamusta iltaan.

Sunday 10:00

Sick AgainAloittelijaystävällinenVain täysi-ikäisille

On vuosi 2012 ja Yhdysvaltojen tautien torjuntakeskus (CDC) on saanut ilmoituksen Arizonan osavaltiossa sijaitsevasta tuppukylästä, jossa paikallisessa sairaalasta on pyydetty apua mystisen, nopeasti leviävän ja tappavan taudin torjunnassa. Pelaajat ovat nopeasti paikalle lähetettyjä asiantuntijoita, joiden tulee ottaa tilanne haltuun.

Delta Green oli alunperin Call of Cthulhun moderniin aikaan sijoittuva versio, mutta sai 2018 oman systeeminsä. Peli on tyyliltään hyvin samanlainen kun CoC, tutkimukseen, salapoliisityöhön ja mielenterveyden rappeutumiseen keskittyvä.

Pelityyli on hyvin kevyt, sääntöjä ei tarvitse tuntea, eivätkä ne juuri tule pelaamisessa esiin. Enimmäkseen tämä peli keskittyy oudon sairauden tutkimiseen, potilaiden hoitoon, leviämisen estämiseen ja hengissä pysymiseen. Kuuden tunnin peliaika on karkea arvio, sillä pelityyli on hyvin vapaa; nopeat tutkijat voivat saada taudin kuriin jo huomattavasti ennen kuuden tunnin rajapyykkiä.

Charlie ei surffaaAloittelijaystävällinen

Roolipelikampanja Vietnamin sodasta. Nyt 24. kertaa Ropeconissa. http://www.charlieeisurffaa.com

Ilmoittautuminen pelipaikalla, peliin voi päästä mukaan kesken skenaarion ja voi poistua kun on tarve. Aikaisempaa pelikokemusta ei tarvita. Huom! Tänä vuonna ei ole mahdollista pelata kommunistisia pelaajahahmoja (sissejä).

Skenaariot kestänevät 6+ tuntia.

Peli perjantaina klo 16-23, lauantaina klo 10-23, sunnuntaina klo 10-16

Perintö

Perintö on liveroolipeli, joka on ideoitu Knudepunkt 2019:ssa Design through play workshopissa. Pelin materiaalit on luonut Riikka Böök, joka oli osa pelin ideoinutta 10 hengen työryhmää.

Sisarukset, 10 vuotta vanha kiista ja kuolleet vanhemmat. Perintö on käsissä ja mitä sillä tehdään? Sisarukset kokoontuvat ensimmäistä kertaa vuosiin ja heillä on tunti aikaa päättää mitä perinnöllä tehdään. Jos sisarukset eivät onnistu täyttämään testamentin ehtoja, perintö lahjoitetaan järjestölle jonka toiminta on kaikista sisaruksista vastenmielistä.

Peliä ennen on valmisteluosio, jossa jaetaan hahmot, syvennetään kontakteja ja käydään läpi pelissä käytettävät pelimekaniikat. Pelissä on 2-3 sisarusta sekä heidän päänsisäiset ajatukset. Yhtä sisarusta pelaa 3-4 pelaajaa. Peli kestää tunnin, jonka jälkeen on varattu aikaa pelin purkuun.

6-12 pelaajalle. Ilmoittautuminen alkaa lauantaina 27.7. klo 13 larp- ja roolipelitiskillä Messukeskuksen eteläisen sisäänkäynnin aulassa.

Star Trek: Fading Suns

Pelaajahahmojen alus on toimittamassa tieteellistä välineistöä Osarinin tähtijärjestelmässä sijaitsevalle tiedeasema Epsilon 19:lle. Osarin-järjestelmän tähti on luhistumassa epäluonnollisen nopeasti ja Epsilon 19 rakennettiin tarkkailemaan tähteä ja selvittämään, miksi näin tapahtuu.

Star Trek: The Next Generationin aikaan (7. kauden jälkeen) sijoittuva Living Campaign -skenaario. Tietämys Star Trekistä suotavaa, jotta pelikokemuksesta saisi mahdollisimman paljon irti. Pelimekaniikka suhteellisen kevyt.

Sammon Ryöstö 2323AloittelijaystävällinenSopii lapsilleTeema

Tähtilaivat RPCN Väinämöinen, RNPC Ilmarinen ja RNPC Lemminkäinen on määrätty Kalevalan sotilasliiton toimesta Pohjolan hallitsemille sektoreille ryöstämään uniikkia Sampo-nimistä automaattista planeettaresurssien kerääjäsatelliittia. Pelissä pelataan RPCN Väinämöisen viisihenkistä miehistöä. Pelissä käytetään yksinkertaista 3d6-järjestelmää, jossa kaikkien hahmojen perusheitto kaikkeen tekemiseen on 3d6. Järjestelmä opetetaan pelaajille pelin kuluessa. Pelissä on eduksi avaruuslaivascifin genrekliseiden tuntemus, mutta se ei ole välttämätöntä. Tule mukaan hakemaan Sampo Kalevalaan!

Pelin tarina mukailee Sammon ryöstön kertomusta Suomen kansalliseepoksesta Kalevalasta.

Lasers and Feelings: Space JanitorsAloittelijaystävällinenIn English

Even on the final frontier someone's still gotta keep this place running.

Lasers and Feelings is an extremely rules-light role-playing game specifically emulating the sort of science fiction stories you'd see in treks into the stars. However, I'm inserting my own twist into it: instead of playing as the officers and movers and shakers on this totally enterprising spaceship, you're the maintenance crew. The higher ups have disappeared and it's up to the janitors, mechanics, receptionists and security guards (those poor red-shirted souls) of the ship to solve the space anomaly of the week.

Hukkalapsi

Oli synkkä ja myrskyinen ilta. Punaisen Lehmän klaanin jäsenet löytävät pyhätön eteen hylätyn lapsen, vastasyntyneen. Lapsen ilmestyminen on ryyditetty hyvillä ja huonoilla ennusmerkeillä. Mistä lapsi on ilmestynyt ja miten sankarimme pystyvät luovimaan klaanin sisäisten paineiden sisällä, kun hukattua lasta vedetään eri suuntiin?

Peli sijoittuu Sartariin, Gloranthassa.

Intergalaktinen Turpakäräjä Tehtävä 6Aloittelijaystävällinen

Intergalaktinen Turpakäräjä on helppo ja hauska roolipeli, joka on kehitetty Ropeconissa 2009 aamuyön pikkutunteina. Pelissä pelaajat ottavat nohevan avaruusjääkärin roolin ja taistelevat vihamielisiä muukalaisia vastaan. Jääkäreiden suurimmat uhat heidän terveydelleen ovat Federaation huonot varusteet, toiset jääkärit ja heidän oma ammattitaidottomuutensa. Tämän 10. juhlavuoden kunniaksi Federaatio laukaisee vastahyökkäyksen vihamieliselle planeetalle usean osaston voimin. Ota osaa taisteluun, toivo parasta ja tervetuloa turpakäräjille!

KonvertointityöpajaAloittelijaystävällinenFigupelaaminen

Uutena ohjelmana konvertointityöpaja sunnuntaiaamuna. Tule ja askartele. Lisätietoa infotiskillä.

Blades in the DarkAloittelijaystävällinenIn English

You are daring scoundrels in the industrial-fantasy city of Doskvol. Having all been recently released from the dreaded Ironhook prison, it is now time to get your revenge on the gang member that betrayed you all those years ago.

Blades in the Darks motto is "plan now, act later" and it achieves that by cutting between shots of the action and flashbacks to planning, making it play out like an oceans film. If you want to experience a great heist game, and hate wasting hours prepping for events that never happen, this is the game for you!

Eclipse Phase: TerminaalivaiheAloittelijaystävällinen

Scifiä ja epätoivoa. Tutkimusryhmä kamppailee identiteettinsä, muistinsa ja todellisuutensa kanssa hylätyllä habitaatilla. Ja aika loppuu.

Maailma on Eclipse Phasen / Altered Carbonin tyylinen. Muukin scifituntemus takaa tarvittavan taustatiedon.

Mouse Guard, Summer 1157. Snakes and kings.Aloittelijaystävällinen

THE GAME WILL BE IN ENGLISH, BUT IF ALL THE PLAYERS ARE FINNISH THEN IT WILL BE PLAYED IN FINNISH.

Being a hero is not a matter of size. In Mouse Guard RPG you take on the role of a guard mouse in the world of David Petersen’s Mouse Guard comics. This game is based on character driven storytelling where you as a player try to hold on to your character’s beliefs against ever-growing dangers. The game doesn’t require experience of the Mouse Guard world or game mechanics.

Your patrol has just ended a failed snake hunt, but guard mice have little time to rest. Your next mission is to escort the king of Lillygrove and his daughter to an important negotiation in a nearby town.

Sankariteot eivät katso kokoa. Tässä David Petersenin sarjakuvasarjaan perustuvassa maailmassa otat hiirikaartilaisen roolin keskiaikaissävytteisessä valtakunnassa ja ryhdyt eeppiseen seikkailuun, jossa mittasuhteet ovat sinua vastaan. Mouse Guard -pöytäroolipeli loistaa tarinankerronnassa, joka etenee hahmojen ehdoilla. Kuinka vahvasti sinun hahmosi kykenee seisomaan uskomuksesi takana kun vastassa ovat pedot ja ankara luonto? Peli ei vaadi ennakkotietämystä pelimekaniikoista taikka maailmasta.

Partionne on juuri päättänyt epäonnistuneen käärmejahdin, mutta kaartilaisilla ei ole aikaa levätä. Seuraavaksi partio lähtee saattamaan Lillygroven kuningasta ja hänen tytärtään tärkeisiin neuvotteluihin, joissa myös kaartilaisilla on oma lehmä ojassa.

Timantin sävyvirheAloittelijaystävällinenVain täysi-ikäisille

Tarinoita tietoisuuden ajalta on kehitteillä oleva maapallon lähitulevaisuuteen sijoittuva dystooppinen tieteisroolipeli. Teknologia on kehittynyt tasolle, jolla ihmisyys on kyseenalaistunut, koska tietoisuuden siirto kehosta toiseen on mahdollista ja kehoista on tullut tietoisuuksien omaisuutta.

Pelaajat pelaavat Novatrix-etsivätoimiston työntekijöitä. Toimisto saa toimeksiannon hankkia taustatietoja toimeksiantajalle, joka haluaa haastaa oikeuteen tyttärensä tuhkasta valmistetun timantin valmistajan, koska timantissa on sävyvirheitä.

Peli sisältää inhorealistisia elementtejä ja seksuaalisuuteen liittyviä juonielementtejä. Ei sovelly high fantasy -mentaliteetille.

Sunday 11:00

Kesä 1157, Käärmeitä ja kuninkaitaAloittelijaystävällinen

Sankariteot eivät katso kokoa. Tässä David Petersenin sarjakuvasarjaan perustuvassa maailmassa otat hiirikaartilaisen roolin keskiaikaissävytteisessä valtakunnassa ja ryhdyt eeppiseen seikkailuun, jossa mittasuhteet ovat sinua vastaan. Mouse Guard -pöytäroolipeli loistaa tarinankerronnassa, joka etenee hahmojen ehdoilla. Kuinka vahvasti sinun hahmosi kykenee seisomaan uskomuksesi takana, kun vastassa ovat pedot ja ankara luonto? Peli ei vaadi ennakkotietämystä pelimekaniikoista taikka maailmasta.

Partionne on juuri päättänyt epäonnistuneen käärmejahdin, mutta kaartilaisilla ei ole aikaa levätä. Seuraavaksi partio lähtee saattamaan Lillygroven kuningasta ja hänen tytärtään tärkeisiin neuvotteluihin, joissa myös kaartilaisilla on oma lehmä ojassa.

Me olemme goblineita: Pako luolastaAloittelijaystävällinen

Puolusta urheana (tai ei niin urheana luultavimmin) goblinina heimosi jäänteitä, jotka pakenevat kotiluolastaan seikkailijoiden kostoa.

Seikkailu, jossa pelaajahahmot ovat goblineita ja yrittävät saada heimon naiset ja lapset turvaan seikkailijoilta.

Oletettavissa suuria ongelmia, koska keskivertoseikkailijaryhmä on niin paljon tehokkaampi kuin keskivertogoblini. Onnistutteko väistelyssä todennäköisyyksiä vastaan?

Intergalaktinen Turpakäräjä Tehtävä 7Aloittelijaystävällinen

Intergalaktinen Turpakäräjä on helppo ja hauska roolipeli, joka on kehitetty Ropeconissa 2009 aamuyön pikkutunteina. Pelissä pelaajat ottavat nohevan avaruusjääkärin roolin ja taistelevat vihamielisiä muukalaisia vastaan. Jääkäreiden suurimmat uhat heidän terveydelleen ovat Federaation huonot varusteet, toiset jääkärit ja heidän oma ammattitaidottomuutensa. Tämän 10. juhlavuoden kunniaksi Federaatio laukaisee vastahyökkäyksen vihamieliselle planeetalle usean osaston voimin. Ota osaa taisteluun, toivo parasta ja tervetuloa turpakäräjille!

#aavanmerentuollapuolen eli kaikilla muilla menee kuitenkin paremmin (2. pelautus)AloittelijaystävällinenVain täysi-ikäisille

“#aavanmerentuollapuolen” on freeformahtava black box -larppi kuudelle pelaajalle, tsehovilainen komedia myyttisiin mittasuhteisiin kasvaneeseen kaipuusta parempaan elämään.

Pelissä millenniaali-kaveriporukka viettää yhdessä leppoisaa mökkiviikonloppua, mutta haikailee koko ajan johonkin muualle, jossa kaikilla muilla on kaikki paremmin ja hienompaa. Elämä on koko ajan toisaalla. Tyytymättömyys omaan elämään korostuu, koska kaikki vertailevat koko ajan omaa elämäänsä toisten ihmisten some-postauksiin. Hahmot luovat somen kautta myyttistä Helsinkiä ja maailmaa. Some on nykyhetken mythos jossa myyttiset hahmot, sankarit ja jumalat asuvat. Sen rinnalla oma näyttäytyy kalpeana, koska ei se pärjää some-todellisuudelle. Larpin aikana ei someteta oikeasti, vaan sille on käytössä peliä varten luodut metatekniikat.

6 pelaajalle. Ilmoittautuminen alkaa lauantaina 27.7. klo 13 larp- ja roolipelitiskillä Messukeskuksen eteläisen sisäänkäynnin aulassa.

Larpista järjestetään ensimmäinen pelautus lauantaina 27.7. klo 14-17.

(EN) First they came (in English)In EnglishVain täysi-ikäisille

The SS are looking for someone in your neighbourhood, maybe you. Will you manage to survive? Will you redeem your sins? At what cost? A larp by Alessandro and Andrea Giovannucci (Chaos League)

You will play blindfolded for an intimate experience, based only on sound, whispers and memories. A co-creative larp dealing with complicity/rebelling against the regime and the struggle for survival. You will play an opponent of the regime, exploring pain and paranoia. You will have a chance to understand how you came to your predicament. Were you part of the problem, as well?

For 3 or 6 participants. Sign-up at the LARP and RPG Desk near the Southern Entrance on Saturday July 27 at 15.

First they came is held in Finnish on Saturday July 27 at 16-17.30.

Wyvernin sisaretAloittelijaystävällinen

Dara Hapan patriarkaalisessa yhteiskunnassa naisten osa on ahdas. Aatelisrouvat ovat kuitenkin perustaneet oman salaseuransa, joka joutuu yllättäviin vaikeuksiin. Paljastuuko perinteitä rikkova salaseura miehille vai onnistuvatko naiset ratkaisemaan ongelman itse?

Peli sijoittuu Gloranthan maailmaan, jota ei tarvitse tuntea etukäteen. Sääntöinä toimii HeroQuestin suomenkielinen laitos, jonka sääntöjä ei tarvitse osata peliin osallistuakseen. Pelissä on valmiit hahmot, jotka ovat kaikki naisia. Luonnollisestikaan pelaajien sukupuoli ei ole siihen sidoksissa. Kannattaa huomata, että peli sijoittuu hyvin patriarkaaliseen yhteyskuntaan, jossa sovinistiset asenteet ovat normi.

Verta sakeampaaAloittelijaystävällinenVain täysi-ikäisille

Ruostejärven rauniokaivos purkaa vanhoja pilvenpiirtäjiä ja sulattaa niitä kallisarvoiseksi metalliksi. Nyt kaivosta varjostaa nimetön kauhu - öisin raunioissa liikkuu jotakin, karavaanit katoilevat ja ennen tyyni järvi on alkanut vellomaan öisin. Kaivoksen omistajat anovat apuun Paimenia, totalitaristisen uskonnon salaista poliisia. Mitä rauniokaivoksen varjoista löytyy? Ja voivatko tutkijat luottaa edes toisiinsa?

Peli ei sovi herkimmille tai alaikäisille kauhuelementtien ja mahdollisen väkivallan takia.

Sunday 12:00

Pathfinder Society Scenario #10-12: Breath of the DragonskullAloittelijaystävällinen

Pathfinder Society -peli tason 1-5 hahmoille. Peli vedetään ensisijaisesti suomeksi, mutta voidaan tarvittaessa myös vetää englanniksi. Mikäli sinulla ei ole omaa hahmoa, niin meillä on tarjolla valmiiksi luotuja hahmoja peliä varten. This game will be run primarily in Finnish but can also be run in English.

What began as a straightforward mission to escort the displaced Farheaven Clan back to their original homeland in Sarkoris is quickly beset with misfortune. The forest where the Farheavens live is burning, and they need urgent aid. But the Farheavens aren't the only ones in danger, and tensions and blame between the locals have almost risen to open violence. Meanwhile, the inferno's source rages unchecked. Can the Pathfinder Society diffuse this volatile situation and restore peace and safety to the region?

Pathfinder Society #9-16 Fallen Family, Broken NameAloittelijaystävällinenIn EnglishSopii lapsille

A series of five quests designed for levels 1–5.

The Goblinblood Wars that ravaged Isger more than a decade ago didn't just set fire to villages; they destroyed families. Among these was the wealthy Irrica family, all but one who perished during this tumultuous time. Now that Isger's government has begun declassifying reports, the Pathfinder Society has learned that the Irricas commanded some supernatural force that convinced even the mighty House Thrune to give them space. With these leads now public knowledge, the Society sends the PCs to piece together the broken family's history and recover this secret weapon before it falls into the wrong hands.

Fallen Family, Broken Name includes five 1-hour adventures that take the PCs across Isger to uncover the Goblinblood Wars' forgotten events and a family's tragic past. The series includes a beginning adventure and a finale, but players can experience the other parts in any order.

Written by Saif Ansari, Louis Manko Levite, Kendra Leigh Speedling, Kevin Willis, and Scott Young.

Players are encouraged to bring their own Pathfinder Society characters, or can use an official iconic character provided at the table.

seikkailu oAloittelijaystävällinenSopii lapsille

huumoria ja juonittelua, taistelu sivuosassa

Maze of frustrationsAloittelijaystävällinen

Heräät vähitellen vaunujen tärinään. Katselet hämmentyneenä ympärillesi ja huomaat käsiesi olevan sidottu köydellä.
Vaunujen vastakkaisella penkillä istunut mies tokaisee: "Hei, sinä. Heräsit vihdoinkin. Yritit ylittää rajan, vai? Kävelit suoraan väijytykseen, kuten mekin ja tuo varas", hän sanoo nyökäten päätään kohti yhtä teistä.
"Minne viette meitä?", kysyy varas.
"Suut suppuun sielä takana", vartija huudahtaa. "Teidät viedään Turhautumisen sokkeloon".
"Ei, mitä tahansa, mutta ei sitä!", kiljuu varas.
Vartija kolkkaa hänet tajuttomaksi teidän lähestyessänne temppeliä.

SpellboundAloittelijaystävällinenIn English

A LARP by Maria & Jeppe Bergmann Hamming.

In a time before reason and order, before the forests were cut down, the lakes straightened and all of the soil farmed. In the shadows, in the corner of your eyes, beneath the earth we walked upon, dwelled something not human. Before the dawn of reason shredded the shadows of magic, it was the time of the Undergrounders. Magical creatures of the North that played, danced, and longed to be near humans.

Sometimes a young man or woman would venture into the forest on Midsummer’s Eve and catch the eyes of an undergrounder. They would be lured to the halls of the Mountain King, where they would forget time, love, loyalty and all that they left behind. There they would get lost for perhaps even hundreds of years before returning to a world changed.

This scenario is about Humans and Undergrounders, about luring and being lured, about losing yourself and remembering and about finding your way back home. And it’s about those things that bring you back home: Faith, Love & Hope. In the scenario you play a night in the halls of the Mountain King, a night of seduction, ecstasy, memories, conflict and the possibility of returning back home, when dawn disturbs the magic of the underground.

The scenario is non-verbal, and includes dancing and music. Half of the players are required to wear a mask (provided). Players are recommended to wear comfortable clothes and shoes, and if possible something white/light and black/dark (for example a spare shirt). Players are divided to two groups, and different colours make them easier to tell apart.

For 10 to 24 participants over 16 years of age. Sign-up at the LARP and RPG Desk near the Southern Entrance on Saturday July 27 at 15:00.

Starfinder Society #1-22: The Protectorate Petition

Copaxi-laji on asuttanut planeettaansa Lähiavaruudessa jo pitkään, mutta vasta hiljattain ottanut yhteyttä Liittomaailmojen yhteisöön ja anonut protektoraatin asemaa. Osana delegaatiota, joka lähtee tutkimaan anomuksen lainvoimaisuutta, matkaan lähtee ryhmä Tähdenlöytäjien agentteja. Pelaajahahmot muodostavat tämän agenttiryhmän, jonka tavoitteena on tutkia copaxien historiaa ja selvittää, onko copaxien anomus puoltamisen arvoinen - mutta myös kaivella varjoissa ja raunioissa etsien mahdollisia syitä, joiden vuoksi anomus tulisi hylätä.

The copaxi species has long inhabited its world in Near Space, but recently contacted the Pact Worlds and petitioned to become a protectorate of the system. A group of Starfinder agents is sent as part of a delegation to investigate the validity of this petition. These agents - the player characters - will investigate the history of the copaxi people and figure out whether they should vouch for the acceptance of the petition... but also dig around in shadows and ruins for possible reasons to stand against its acceptance instead.

Seikkailu ei sisällä avaruustaistelua. Seikkailussa ei ole erityistehtävää millekään faktiolle.

Game can be run in English if requested and all players are comfortable with it.

This scenario does not contain starship battles. This scenario does not contain a specific faction mission.

Starfinder Society Scenario #2-01: Pact World Warriors

Starfinder Society peli tason 1-4 hahmoille. Peli vedetään ensisijaisesti suomeksi, mutta voidaan tarvittaessa myös vetää englanniksi. Mikäli sinulla ei ole omaa hahmoa, niin meillä on tarjolla valmiiksi luotuja hahmoja peliä varten. This game will be run primarily in Finnish but can also be run in English.

Recovering from its recent trials in the Scoured Stars, the Starfinder Society finds itself the target of a vicious media smear campaign. To combat this unexpected threat, the Society sends a group of agents to build up some standing in the Pact Worlds by taking part in a series of televised events orchestrated by the undead media mogul, Zo!. What these heroic agents don't know, is that their competition is willing to do whatever it takes to stop them from restoring the Society's tattered image.

Content in Pact World Warriors begins the Year of a Thousand Bites storyline.
Scenario Tags: Faction (Acquisitives)

Pathfinder Society Scenario #6–10: The Wounded Wisp (PFRPG) PDFAloittelijaystävällinen

Pathfinder Society peli tason 1-2 hahmoille. Peli vedetään ensisijaisesti suomeksi, mutta voidaan tarvittaessa myös vetää englanniksi. Pelaajahahmot ovat kaikki saman järjestön palveluksessa. Mikäli sinulla ei ole omaa hahmoa, niin meillä on tarjolla valmiiksi luotuja hahmoja peliä varten. This game will be run primarily in Finnish but can also be run in English.

Yli 400 vuotta sitten Tiennäyttäjien Järjestö sai alkunsa arkisessa tavernassa jossa vuosisadat ovat vierineet ohi vailla mullistuksia. Kun rutiinikäynti siellä paljastaa erään Tiennäyttäjien perustajajäsenen jättämiä johtolankoja, pelaajahahmot päätyvät ratkomaan niitä ympäri Absalomin kaupungin—löytääkseen aarteen Järjestön pimeimmiltä vuosilta.

More than 400 years have transpired since the Pathfinder Society began in a humble tavern that has quietly weathered the centuries without incident. When a routine errand there uncovers a clue left behind by one of the founding Pathfinders, it’s up to the PCs to solve a puzzle whose pieces are scattered across Absalom—and whose prize dates back to the Society’s darkest years.

"The Wounded Wisp" is an evergreen, replayable scenario designed to help introduce players to the history of the Pathfinder Society and Absalom’s greatest sites.

AjojahtiAloittelijaystävällinenVain täysi-ikäisille

Tunnistamaton hahmo on aiheuttanut suurta tuhoa Terra Minorissa, laita-alueiden asukkaita on menehtynyt väkivaltaisissa hyökkäyksissä! Uhreissa on syviä haavoja ja ruumiinosia on kateissa! On ollut haastavaa jäljittää myöhäiseen aikaan tehtyjä satunnaisia iskuja… Adeptus Arbiteksen väkivaltayksikkö ja Inkvisitio ovat paikalla vaarallista tilannetta varten!

Starfinder Society Scenario #1-32: Acts of AssociationAloittelijaystävällinen

Starfinder Society - peli tason 1 - 4 hahmoille.

Muukalaisdiplomaatti haluaa tutustua Absalom-aseman huvituksiin. Teidän tehtävänne on varmistaa, että vierailu sujuu kommelluksitta. Käyttää d20-systeemiä (kuten D&D tai Pathfinder), mutta sopii myös pelisysteemiä tuntemattomille. Peli vedetään ensisijaisesti suomeksi, mutta voidaan tarvittaessa vetää myös englanniksi. Mikäli sinulla ei ole omaa hahmoa, niin tarjolla on valmiiksi luotuja hahmoja peliä varten.

This game will be run primarily in Finnish but can also be run in English.

"One of the Society's foremost diplomats is just about to sign a major deal with a visiting alien species. Before the documents can be finalized, the visiting dignitary requests a tour of the station. In order to preserve the Society's negotiations and good standing with this species, the PCs must escort this dignitary across the station and avoid any diplomatic incidents."

(tags: tier 1-4, repeatable)

Sunday 13:00

Ikuisuusvankila - Keanu Reeves EditionAloittelijaystävällinen

Ikuisuusvankila on vuonna 2018 alkunsa saanut kevyt dungeon crawler -tyylinen roolipeli, jossa pelaajat pelaavat vankeja, joiden tarkoitus on paeta jatkuvasti muuttuvasta vankilasta. Aikaa onn. 55 minuuttia (eli loput tunnista sääntöjen selittämisen jälkeen), tehtävänä on peitota kymmenen huonetta. Aina kun koko vankijoukko kuolee, aloittavat he alusta.

Ikuisuusvankilan Keanu Reeves -versiossa hahmot ovat kaikki Keanu Reevesin elokuvarooleja ja vankilan huoneet jollakin tavalla hänen elokuviinsa liittyviä. Oletko aina halunnut nähdä, miten John Wick, Neo ja Ted toimivat tiiminä? Nyt on mahdollisuutesi!

Säännöt ovat yksinkertaiset, mutta nokkeluutta, ongelmanratkaisukykyä ja tiimityötä vaaditaan kuitenkin. Ikuisuusvankilaa pelitestattiin Ropeconissa vuonna 2018 ja se sai paljon hyvää palautetta, jonka pohjalta peliä on muokattu entistä paremmaksi. Kun kaipaat kevyttä välipalasnäkkiä conihyörinän keskelle tai jotain uutta, tämä on sinun pelisi!

Dead of NightAloittelijaystävällinenVain täysi-ikäisille

Mielisairaala ("for the criminally insane") 1990-luvun puolenvälin tienoilla Los Angelesissa. Eräänä yönä alkaa tapahtumaketju, jota kukaan ei olisi uskonut mahdolliseksi, paitsi yksi, joka ei olekaan hullu. Hän varoitti teitä...

Hahmot ovat potilaita ja/tai henkilökuntaa, pelaajalla on täysi vapaus valita. Hahmonluonti on nopeaa, ja samalla mietitään yhteisön sosiaaliset kiemurat ja hieman nokkimisjärjestystä potilaiden ja henkilökunnan välillä. Itse peli on nopeatempoinen, kun erikoiset tapahtumat alkavat nostaa päätään. Tarina on kauhua, pienillä scifimäisillä elementeillä. Aloittelijat tervetulleita.

Koi no Ai 19 - Käänteis isekaiAloittelijaystävällinen

Koi no Ain lukion kirjallisuuskerholla ei mene hyvin. Ainoan jäsenen, Aoi Fukuyaman tarvitsisi saada aikaan novellikokoelma lukukauden loppuun mennessä, tai hän menettää kerhohuoneensa. Lopulta hän päätyy epätoivoiseen tekoon. Koska Isekai (vieras maailma) -tarinat ovat niin suosittuja, päättää hän manata maailmaan seitsemän sankaria eri maailmoista auttamaan antologian kirjoittamisessa.

Kuinka omien maailmojensa mahtavimmat sankarit mahtuvat japanilaisen lukion penkkeihin? Pystyvätkö hekään pelastamaan tuhoontuomittua kirjallisuuskerhoa?

Lady Norton’s DiamondsAloittelijaystävällinenIn EnglishKunniavieras

Welcome to the Empire of Steam. You are all members of a notorious gang of jewel thieves known as “The Toffs.” Your daring exploits have both thrilled and horrified good old London town, and Her Majesty’s police force are no nearer to working out who you are or where you’re hiding. But could your next job - an attempt to steal Lady Norton’s magnificent diamond necklace - be a theft too far? Plan your heist, then see if you can carry it out. Will your reputation grow even further, or will you find yourselves languishing at Her Majesty’s pleasure? Only time will tell...

(For ages 8+. No experience necessary. Pregenerated characters will be provided.)

Dungeon WorldAloittelijaystävällinen

Dungeon Worldia miniatyyreillä ja battle mapeilla höystettynä. Nopeatempoista ja sääntökevyttä, hyvin aloittelijaystävällistä D&D -varianttia.

Kaikki Pois Piiloista

Kaikki Pois Piiloista on ydintuhkasta nouseva kertomus Laskeuman Lapsista, joiden on aika kohdata Jätemaiden raaka todellisuus ja jättää taaksensa Holvin kehto…

Hahmot ovat Virtuaaliälyjen kasvattamia Hollywoodin Holvissa. Jokaisella hahmolla on vanhempinaan Hollywoodin tähtiä - ketä tahansa oikeastaan, kaikki heidät oli Tuhoon mennessä ohjelmoitu Virtuaaliälyiksi. He voivat olla tietenkin mistä tahansa päin maailmaa tai somea. He voivat olla oikeita tähtiä tai heidän esittämiään hahmoja visuaalisessa fiktiossa. Tuo omat virtuaalivanhempasi ja heidän sekavat suhteensa mukanasi; keitä kaikkia he olivat ja miten he sinut kasvattivat! Ja muista, että sinulla on myös heidän geeninsä, ne on tallennettu takautuvasti myös geeniteknologiaa edeltäneiden sukupolvien jälkeläisiltä. Saatat siis myös näyttää heiltä.

Jostain syystä vuotta 2020 uudempia tähtiä ei ole ego- ja geenipankeissa…

Tervetuloa, Maailmantuhon Selviytyjä. Toivottavasti viihdyt Tietologien suunnittelemassa Täydellisessä Yhteisössä. Sinulla on Tarkoitus!

Systeemi: EP:n virtaviivaistettu d100. Juuri niin kerronnallinen kuin pelaajista irtoaa. Ei suositella ihan lapsille (mutta lapsenmielisille kyllä) eikä vallan väärinkäytöstä ahdistuville. Suositellaan heille, joiden mielestä maailmanloppu ei välttämättä aina ole hyvä, mutta aina kiva.

Sunday 14:00

Jumissa (2. pelautus)Aloittelijaystävällinen

"Jumissa" on peli suljettuun tilaan laitetuista ihmisistä, joiden tehtävä on selvittää, missä he ovat, miksi he ovat siellä ja miten he pääsevät sieltä ulos. Larppia voi ajatella myös eräänlaisena pakohuonepelinä, jossa vihjeet ovat fyysisten esineiden sijaan hahmokuvauksissa ja jossa twisti on M. Shamayamalama -luokan aivopierua. Et tarvitse proppeja, tule paikalle sellaisena kuin olet. Sopii myös aloittelijoille ja ensikertalaisille. Ikäsuositus 16+

3-12 pelaajalle. Ilmoittautuminen alkaa lauantaina 27.7. klo 15 larp- ja roolipelitiskillä Messukeskuksen eteläisen sisäänkäynnin aulassa.

Pelistä järjestetään ensimmäinen pelautus lauantaina 27.7. klo 13-15.

Black Box 101 WorkshopAloittelijaystävällinenIn English

Practical workshop about using a Black Box environment in LARP design. How to build a Black Box? How can I use it to improve my LARP design? The workshop includes lots of practical exercises and experiments with light and sound equipment.

For 2 to 12 participants. Sign-up at the LARP and RPG Desk near the Southern Entrance on Saturday July 27 at 15:00.

Sunday 14:30

Kirjeitä Pohjolassa (purkutilaisuus)Aloittelijaystävällinen

Kirjeitä Pohjolassa -larpin purkutilaisuus, jossa käydään läpi pelaajien fiiliksiä ja voidaan pelaajien niin halutessa pelata myös hahmojen kohtaamisia.

Feedback privacy policy…