The English translation of Kompassi is a work in progress. We apologize for the large number of missing translations.

If you are able to read Finnish, we recommend switching to Finnish via the link at the upper right.

Ohjelmakartan ulkopuolinen ohjelma

Friday 15:00

Lautapelien lainauspiste | Board game libraryAloittelijaystävällinenIn EnglishSopii lapsilleLautapelaaminen

Ropeconissa on jälleen tarjolla iso kasa lautapelejä pelattavaksi, ja lautapelitiskin asiantuntijat myös opastavat sopivan pelin löytämisessä. Lautapelitiskiltä voit lainata itsellesi pelin panttia vastaan ja kysellä itsellesi peliseuraa. Panttina voidaan käyttää esimerkiksi ajokorttia tai kännykkää. Pelejä ei saa viedä pois Halli 3:sta.

There is once more a plethora of board games to choose from at the board game library of Ropecon. You can borrow a game from the library for a collateral (e.g. driver's license or mobile phone) and find people to play with. If you have trouble choosing or need instructions on how to play, our staff will be glad to help you. It is forbidden to take the games outside of Hall 3.

RytmipelipisteAloittelijaystävällinenKovaääninen

Rytmipelit Ropeconissa! Useammista coneista tuttu tanssi-ja rytmipelipiste ajatutuu nyt viimein myös Ropeconiin. Pisteellä on pelattavissa perinteinen tanssipeli sekä useita muita rytmipelejä. Piste on auki aamusta iltaan.

Potato Republic - 1700AloittelijaystävällinenPöytäroolipelaaminen

Tavoitteena jokavuotinen verkon ylitse pelattava banaanivaltio valloitus peli poliittinen peli seurapeli rento peli PELI.
Ensimmäisessä iteraatiossaan (ALPHA VERSIO) pelin ideana on kehittää pienen saarivaltion infrastruktuuria ja tietenkin pelaajan rahakukkaroa. Pelin taustalla tulee pyörimään arviolta 10000 yksilöllistä NPC-hahmoa ja heidän pyörittämänsä ekonomia. Pelin käyttöliittymä tulee olemaan englanniksi.

Katsotaan mihin tämä johtaa. Vapaa ilmoittautuminen osoitteessa shiroten.com

Friday 16:00

Ropeconin esittelykierrosAloittelijaystävällinenPerheohjelma

Oletko ensi kertaa Ropeconissa? Haluatko päästä tutustumaan Ropeconin maailmaan, mutta et tiedä mistä aloittaa? Oletko käynyt vuosia sitten, etkä tiedä mistä lähteä tutustumaan Ropeconiin uudelleen? Tai haluatko lähteä tekemään jotain ihan muuta kuin mihin olet tottunut? Tule esittelykierrokselle! Kierroksella pääset tutustumaan muihin ensikertalaisiin ja kiertämään tapahtumaa tuutorin kanssa. Kierrokset lähtevät Infon vierestä.

Charlie ei surffaaAloittelijaystävällinen

Roolipelikampanja Vietnamin sodasta. Nyt 24. kertaa Ropeconissa. http://www.charlieeisurffaa.com
Ilmoittautuminen pelipaikalla, peliin voi päästä mukaan kesken skenaarion ja voi poistua kun on tarve. Aikaisempaa pelikokemusta ei tarvita. Huom! Tänä vuonna ei ole mahdollista pelata kommunistisia pelaajahahmoja (sissejä).
Skenaariot kestänevät 6+ tuntia.
Peli perjantaina klo 16-23, lauantaina klo 10-23, sunnuntaina klo 10-16

Friday 18:00

WH40k ApocalypseFigupelaaminenKilpailu/Turnaus

Greetings, my fellow Imperials, Xenos and Heretics!

The always somewhat epic Fluffy Heralds of Armageddon are hosting a Warhammer 40,000 Apocalypse game this year at Ropecon 2019.

For the past three years, we have showcased the utter magnificence and chaos of unnecessarily large-scale miniature matches at Ropecon, and 2019 will not be different!

Our match will be a non-narrative team-deathmatch, where you can witness the imperials, forces of chaos and the random assortment of xenos, fighting side-by-side or at each others throats (we don't know yet), until one side stands victorious over the others. ´Cause we wouldn't have it any other way.

We are of course looking for more people who wish to join us in the match. There will be a posting on Sotavasara.net about the rule-package and information on registration at a later date.

To all players joining us, and those coming to enjoy the show;
Thank you and we'll see you all there!

Friday 18:30

Ropeconin esittelykierrosAloittelijaystävällinenPerheohjelma

Oletko ensi kertaa Ropeconissa? Haluatko päästä tutustumaan Ropeconin maailmaan, mutta et tiedä mistä aloittaa? Oletko käynyt vuosia sitten etkä tiedä mistä lähteä tutustumaan Ropeconiin uudelleen? Tai haluatko lähteä tekemään jotain ihan muuta kuin mihin olet tottunut? Tule esittelykierrokselle! Kierroksella pääset tutustumaan muihin ensikertalaisiin ja kiertämään tapahtumaa tuutorin kanssa. Kierrokset lähtevät Infon vierestä.

Friday 19:00

Unicorn SeasonVain täysi-ikäisille

Unicorn Season on tragikomedia siitä, kuinka heteronormatiivisuus pilaa kaiken – myös polyamorisen deittailun.

Maagisen realismin sävyttämä peli kertoo kolmista kolmen hengen treffeistä ja lähestyy huumorin keinoin vakaviakin aiheita.

Peli on osa Suomen Kulttuurirahaston työskentelyapurahalla toteutettavaa queerfeminististä liveroolipelisarjaa.

Hahmoista kolme on cismiehiä ja loput kuusi (suurimmaksi osaksi afab) naisoletettuja. Pelaajien ei tarvitse olla samaa sukupuolta hahmonsa kanssa.

3-9 pelaajalle. Ilmoittautuminen alkaa perjantaina 26.7. klo 16 larp- ja roolipelitiskillä Messukeskuksen eteläisen sisäänkäynnin aulassa.

Robin Hood's Last StandAloittelijaystävällinenIn EnglishVain täysi-ikäisille

The beginning of the legend of Robin Hood has been told many times, but how about the end? Robin Hood’s Last Stand explores an alternative, less-than-glorious finale for the adventures of the merry man in green. The story is not one of those child-friendly adventure stories, where the heroes effortlessly succeed in everything they do, but rather dark and even depressing in tone.

The Sheriff of Nottingham has finally got the Merry Men Robin Hood and his Merry Men surrounded. The only thing keeping him from storming the hideout is the Merry Men holding Guy of Gisbourne hostage. Robin Hood's Last Stand goes through this seemingly hopeless situation in six scenes that flow almost seamlessly into each other.

The game fits six to seven players (including one NPC). Players may choose sex and gender for their short, pre-written characters freely.

Materials for the game are written in English, but it can be played in any language.

For 6-7 participants. Sign-up at the LARP and RPG Desk near the southern entrance on Friday July 26 at 16.

Rockin' With My BabyAloittelijaystävällinenVain täysi-ikäisille

Vuosi on 1981, paikkana Kerava. Rockabilly-musiikki ja alakulttuuri ovat lyöneet läpi nuorison parissa ja tänään paikallinen nuoriso on kerääntynyt huoltoaseman parkkipaikalle tanssimaan.

Larpissa käsitellään aikuisuuden kynnyksen juuri ylittäneiden nuorten elämää, toiveita ja ihastuksia. Painopiste on kevyessä ihmissuhdedraamassa ja rakkauden etsinnässä.

Osallistujien sukupuolella ei ole väliä. Pelaajat saavat valita omastaan ja hahmon sukupuolesta riippumattoman seuraajan tai viejän roolin, joka määrittelee keistä hahmo on kiinnostunut romanttisessa mielessä.

Larppi sisältää kosketusta, mutta ei intiimiä fyysistä peliä. Odotettavissa oleva kosketus kohdistuu käsiin, käsivarsiin ja yläselkään.

Mikäli pelaajalla ei ole asiaan vaikuttavia rajoitteita, tanssitaan tässä larpissa seisten, pitäen tanssiparia käsistä. Tanssi on muokattavissa pyörätuoliystävälliseksi. Voit tanssia myös kainalosauvojen kanssa, jolloin vienti ja seuraaminen tapahtuu siten, että seuraaja peilaa viejän liikkeitä näköaistin avulla. Riittävä kuuloaisti on larpissa välttämätön: osallistujien on voitava kuulla mitä muut pelaajat puhuvat tavallisella puheäänellä musiikin soidessa taustalla.

8-16 pelaajalle. Ilmoittautuminen alkaa perjantaina 26.7. klo 16 larp- ja roolipelitiskillä Messukeskuksen eteläisen sisäänkäynnin aulassa.

Kirjeitä Pohjolassa (työpaja)Aloittelijaystävällinen

Suomi, määrittelemätön ajankohta tulevaisuudessa. Tuntemattomasta syystä Suomen koko sähköverkko on kaatunut muutama kuukausi sitten. Maanlaajuiset ongelmat ovat mittavat: bensaa ei saa, koska mittarit eivät toimi, kauppojen kassat eivät toimi eivätkä kylmäkaapit toimi. Puhelimet, tietokoneet, tukiasemat, internet.... Mikään ei toimi. Lisäksi talvi ja ennennäkemättömän kovat pakkaset ovat aiheuttaneet ongelmia. Ulkomaailmasta ei ole tietoa. Onko sama ongelma kohdannut muuta maailmaa? Ainut tapa saada yhteys läheisiin on joko jotenkin mennä heidän luokseen tai kirjoittaa kirje. Suomen postilaitos on noussut arvoon arvaamattomaan ja lukemattomat vapaaehtoiset kuljettavat kirjeitä ympäri Suomea. Sinä olet myös päättänyt kirjoittaa kirjeen. Kenelle se on?

Pelaajat luovat hahmot itse työpajassa pelinjohtajan avustuksella. Työpajaan varataan aikaa noin 2 tuntia, max 3, minkä aikana luodaan hahmo ja kontaktit sekä mahdollisesti syvennetään hahmojen välisiä suhteita lyhyiden kohtausten pelaamisen kautta. Työpajan jälkeen pelaajat kirjoittavat vähintään yhden kirjeen jollekin kontaktilleen Ropeconin aikana ja sen jälkeen niin monta kuin jaksavat, ehtivät ja haluavat. Jokainen kirjoittaa ja saa vähintään yhden kirjeen.

2-10 pelaajalle. Ilmoittautuminen työpajaan alkaa perjantaina 26.7. klo 16 larp- ja roolipelitiskillä Messukeskuksen eteläisen sisäänkäynnin aulassa. Peli puretaan yhteisessä purkutilaisuudessa (debrief) sunnuntaina 28.7. klo 14.30-15.30.

Friday 22:00

(FI) We broke down on the highway (suomenkielinen pelautus)Aloittelijaystävällinen

A group of artistic divas, in the middle of nowhere. They've been sharing a ride to a talent festival, and then the van broke down. Now, the wolves are starting to howl. And the voices of those wolves sound quite human.

For 5-12 participants. Sign-up at the LARP and RPG Desk near the southern entrance on Friday July 26 at 18.

We broke down on the highway is held in English on Saturday July 27 at 16.30-18.

Lupus in TabulaAloittelijaystävällinenKorttipelaaminen

Jo kymmenen vuoden ajan Ropeconin yössä on metsästetty Tabulan kylää riivaavia ihmissusia. Säännöt ovat helpot ja yksi peli kestää noin 45+ minuuttia. Pelissä sinun tulee pyrkiä löytämään muiden kyläläisten kanssa ihmissuhdet joukostanne ennen kuin he laittavat koko kylän suihinsa. Vai oletko itse yksi ihmissusista? Molemmat puolet voivat menestyä vain intuitiolla, neuvottelutaidoilla ja terveellä epäluottamuksella kaikkia kohtaan. Pelejä pelataan aamuun asti myös merkityn ohjelma-ajan ulkopuolella.

Saturday 09:00

Nojatuoliupseeriston jokakesäinen tavoitekilvoitteluFigupelaaminenKilpailu/Turnaus

Se on täällä taas: isompi, pahempi ja kuumempi kuin koskaan!

Lauantaina 27.7. Ropeconissa, Messukeskuksessa, kootaan yhteen fantasiaminiatyyrisodinnan harrastajia yli aikojen ja sääntömuutosten. Nojatuoliupseeriston jokakesäisen tavoitekilvoittelun idea on kerätä sekä uudet että vanhat harrastajat, sekä aihepiiristä kiinnostuneet, rakastamansa ajanvietteen pariin hyvässä hengessä kisaillen.

”Hammerointi” on muuttunut kultaisista ajoistaan, kun Suurdemonit yhä lentelivät ylemmissä ilmakehissä viskomassa kirveitä. Tai korkeaotsaiset heerokset ratsastivat Valkeilla lohikäärmeillä käsissään isoimmat taikamelat ja kaulassaan Musta amuletti jahdaten eteerisiä maageja ja näiden kirjastokokoelmia. Tai kun Muutoksen demonit lensivät ja loitsivat sinut kumoon... Ja uusin armeijakirja oli aina rikki. Mutta pelaaminen oli silti parhautta!

Se on sitä vieläkin.

Kutsun teidät kaikki pelaamaan 9th Age ”hammeria” koko roolipelikansan keskuuteen Ropeconiin. Paikalle odotettavissa mukavaa peliseuraa, hienoja figuureja, haastavia skenaarioita sekä palkinnoista notkuva saalispöytä, jonka kimppuun osallistuneet päästetään mielenkiintoisessa järjestyksessä:

Nimensä veroisesti kyseessä on tavoitekilvoittelu, jossa sijoitukset ratkotaan taistelukentän ja noppien rinnalla erittäin vahvasti pelaajan suorittamien tavoitteiden avulla. Tavoitelista (https://drive.google.com/open?id=108gfdF6R2cz6ORQ2wm1fR66SvB-oH_Mc) sisältää kaikki tavoitteet joita voit metsästää itsellesi ja armeijallesi. Monet ovat suoritettavissa jo ennen turnausta omalla toiminnalla, armeijan kokoamisella ja maalauksella.

Tässä joitain poimittuja esimerkkejä tavoitelistalta:
[ ] Cargo Express – Sinulla on tarpeelliset movement trayt armeijasi yksiköitä varten ja ”tarjotin” sen siirtelyyn
[ ] Mummolan vintiltä – Armeijassasi on figuuri joka on yli 25 vuotta vanha
[ ] Eläkeläiset – 75%+ armeijastasi koostuu yli 30 vuotta vanhoista miniatyyreistä
[ ] The Final Countdown – vähintään yksi armeijasi modeleista on maalattu turnausta edeltävän yön aikana
[ ] Perussettiä – EI LAINKAAN muita kuin core ja character -valintoja
[ ] Porilaisten marssi – Armeijasi koostuu kokonaan infantry-luokituksen omaavista yksiköistä
Huomaa, että joissain tavoitteissa on mahdollista saada helpompi taso (Mummolan vintiltä) ja hyvinkin haastava taso (Eläkeläiset). Kaikki tavoitteista eivät ole helppoja, tai edes samanaikaisesti saavutettavissa. Turnauksen aikana on mahdollista tavoitteita reilulla käytöksellä, hassuttelulla, taidolla sekä tuurilla:
[ ] Re-roll the re-roll – Anna vastustajasi uusia epäonninen heitto
[ ] Skottitervehdys – deployaat koko armeijasi selin vastustajaan
[ ] Rohirrim! – Chargaa ratsuväellä mäeltä
[ ] Dodge this! – Tapa modeli BS ampumisella, joka vaatii 7+ osumiseen
[ ] Herttakuningatar – Tapa characteri leathal strikella
[ ] Ropecon – Roolipelaa armeijasi komentajaa kokonaisen kierroksen ajan
Osa tavoitteista on luokiteltu haastavimpaan kategoriaan, eikä niiden suorittaminen onnistu välttämättä keneltäkään kenraalilta – osa vaatii heittäytymistä, sopivia vihollisia tai jopa tiettyjä yksiköitä omasta listasta. Ei heikkohermoisille:
[ ] Harjoituksen puutetta – olet pelannut vuoden sisään max. 10 peliä hammeria (=Warhammer fantasy battle / 9th Age)
[ ] Grandmaster of the Age of 40k Warmachine Bowl – osallistut johonkin toiseenkin figuturnaukseen Ropeconissa
[ ] Yatzy! – Heitä tasan viidellä nopalla juuri samat viisi numeroa
[ ] Ultimate Warrior – Pukeudu armeijasi teeman mukaisesti ja tunnusta sen värejä
[ ] Bararum! – Sylvan spirit –rulen omaava yksikkö tuhoaa yksikön, jolla flaming attacks TAI valtaosalla modeleista kirveet (SE)
[ ] I HAVE HAD IT WITH THESE MOTHERFUCKING SNAKES ON THIS MOTHERFUCKING PLANE! – Snake Swarms yksiköt aiheuttavat 10+ haavaa samalla vuorolla (SA)

Voit toki myös unohtaa tavoitteet, tuoda hienoimmat nappulasi paikalle, nauttia peleistä ja katsoa mihin se riittää. Jos kuitenkin tavoitelistan sisältö saa sinut myhäilemään, tulevat peliseura ja turnauksen tapahtumat olemaan taatusti mieleenpainuvia ja mitä todennäköisimmin myös mukavia. Ilmoittautumiset yms. yhteydenotot, sekä tarkat turnaustiedot Sotavasaran turnausketjussa: https://www.sotavasara.net/keskustelu/viewtopic.php?f=11&t=120183.

Peleistä ja tunnelmasta pääsee nauttimaan myös turnaus-striimiä seuraamalla joko omasta mobiililaitteestaan tai kisastudiosta turnauspaikan laidalta - selostuksen kanssa, tietenkin!

Jos harrastuksesi on sinulle enemmän kuin katkenneet otsasuonet ja puhkikulunut sääntökirja, haluat esitellä aikaan, valuuttaan, hikikarpaloihin ja parisuhteeseen vaihdettua persoonallista kokoelmaasi, sekä kohdata muita samanhenkisiä fantasiastrategia-harrastajia - ÄLÄ EPÄRÖI!

Yhdeksäs hetki elää!

RytmipelipisteAloittelijaystävällinenKovaääninen

Rytmipelit Ropeconissa! Useammista coneista tuttu tanssi-ja rytmipelipiste ajatutuu nyt viimein myös Ropeconiin. Pisteellä on pelattavissa perinteinen tanssipeli sekä useita muita rytmipelejä. Piste on auki aamusta iltaan.

Saturday 10:00

Charlie ei surffaaAloittelijaystävällinen

Roolipelikampanja Vietnamin sodasta. Nyt 24. kertaa Ropeconissa. http://www.charlieeisurffaa.com
Ilmoittautuminen pelipaikalla, peliin voi päästä mukaan kesken skenaarion ja voi poistua kun on tarve. Aikaisempaa pelikokemusta ei tarvita. Huom! Tänä vuonna ei ole mahdollista pelata kommunistisia pelaajahahmoja (sissejä).
Skenaariot kestänevät 6+ tuntia.
Peli perjantaina klo 16-23, lauantaina klo 10-23, sunnuntaina klo 10-16

VastarintaVain täysi-ikäisille

Vastarinta on Black Box-draama radikalisoitumisesta ja tavallisten ihmisten elämästä totalitaristisen hallinnon alla dystooppisessa lähitulevaisuuden Suomessa. Peli käsittelee pienen vastarintaryhmän matkaa aktivismista maan alla tapahtuvaan aseellisen toimintaan. Vastarinnan keskeisiä teemoja ovat pelossa eläminen ja väkivallan uhka, vastarintatoimintaan liittyvät moraalikysymykset sekä radikalisoitumisen vaikutukset ryhmään ja sen jäseniin.

5-10 pelaajalle. Ilmoittautuminen alkaa perjantaina 26.7. klo 18 larp- ja roolipelitiskillä Messukeskuksen eteläisen sisäänkäynnin aulassa.

Susi, ihmisvampyyri, neuroverkko ja

"Noora asui lapsena yhä huolissaan ja hänen äitinsä oli usein Lumin mukana. Kadehdit häntä, sillä olit aina ollut vampyyri."

“Susi, ihmisvampyyri, neuroverkko ja” on Suomen ensimmäinen keinotekoisen neuroverkon avulla generoitu larppi. Verkon opetusaineistona on käytetty mm. Pyhävuoren perilliset -pelin hahmotekstejä. Pelin hahmot ovat tietokoneen tuottamia, mutta pelattavan kokemuksen varmistamiseksi konegeneroituja tekstejä valikoidaan ihmissilmin.

Pelaajilta toivotaan kiinnostusta luoda periaatteessa vakavahenkistä peliä epäkonventionaalisen ja ajoittain jopa absurdin tekstin pohjalta. Tarkoituksena on tuottaa pelikokemus epätavallisella tavalla ja tutkia samalla konegeneroidun materiaalin mahdollisuuksia ja rajoja liveroolipeleissä.

6 pelaajalle. Ilmoittautuminen alkaa perjantaina 26.7. klo 18 larp- ja roolipelitiskillä Messukeskuksen eteläisen sisäänkäynnin aulassa.

Ropeconin esittelykierrosAloittelijaystävällinenPerheohjelma

Oletko ensi kertaa Ropeconissa? Haluatko päästä tutustumaan Ropeconin maailmaan, mutta et tiedä mistä aloittaa? Oletko käynyt vuosia sitten etkä tiedä mistä lähteä tutustumaan Ropeconiin uudelleen? Tai haluatko lähteä tekemään jotain ihan muuta kuin mihin olet tottunut? Tule esittelykierrokselle! Kierroksella pääset tutustumaan muihin ensikertalaisiin ja kiertämään tapahtumaa tuutorin kanssa. Kierrokset lähtevät Infon vierestä.

Saturday 11:00

Bolwardin nousu IIAloittelijaystävällinen

Uusintapelautus viime vuodelta, jatkoa Bolwardin kohtalolle! 3 kuukautta on kulunut Suuriruhtinaan juhlista ja kaupunkia uhanneesta yliluonnollisesta pahasta. Nyt Suuriruhtinas on kutsunut harvat ja valitut luokseen juhlistamaan kaupungin tulevaisuutta sekä avioliittoaan. Kutsu on salaperäinen ja sisältänyt pyynnön kaikkien osallistuvan rituaaliin. Pystyvätkö ihmiset yhdistymään erimielisyyksistä huolimatta? Ihmissuhteita ja draamaa viktoriaanisen Englannin kaltaisessa Bolwardin kaupunkivaltiossa steampunkin henkeen. Hahmot voivat sisältää rankkoja teemoja.

Pelaajalle annetaan hahmo ja taustamateriaali (briiffi maailmasta) ilmoittautumisen yhteydessä. Kaikki hahmot ovat 1-sivuisia, joidenkin kohdalla on peliin liittyviä liitteitä. Pelissä on aloittelijaystävällisiä hahmoja, mutta myös hahmoja joilla on paljon taustatietoja ja papereita peliä varten.

8-9 pelaajalle. Ilmoittautuminen alkaa perjantaina 26.7. klo 18 larp- ja roolipelitiskillä Messukeskuksen eteläisen sisäänkäynnin aulassa.

PakettimatkaVain täysi-ikäisille

"Tämänhetkisen tiedon mukaan Halpamatka Oy:n linja-auton onnettomuudessa on loukkaantunut useita kymmeniä suomalaisia. Ainakin neljä henkilöä on menehtynyt ja useita muita on kriittisessä tilassa. Pelastustyöt onnettomuuspaikalla jatkuvat. Toimittajamme seuraa tilannetta paikan päällä."Halpamatka Oy:n turistibussin suistuttua tieltä suomalaiset lukevat turmasta uutisia aamukahvinsa äärellä.

Pakettimatka-larp vie pelaajat pohtimaan elämän päättymistä äkillisesti, kuolemaan liittyviä pelkoja ja valintoja sekä uskontoja ja uskomuksia kuolemanjälkeisestä. Raskaita teemoja käsitellään ripauksella huumoria hieman douglasadamsmaiseen tapaan.

4-10 pelaajalle. Ilmoittautuminen alkaa perjantaina 26.7. klo 20 larp- ja roolipelitiskillä Messukeskuksen eteläisen sisäänkäynnin aulassa.

Saturday 12:00

Guided tour to Ropecon!AloittelijaystävällinenIn EnglishPerheohjelma

Is it your first Ropecon? Or are you just looking for someone to guide you through everything that is happening here? Where can you find table top games, dance practice or boffering? Come and join our tour! The pink caped tutors will show you around Ropecon. The tour will start next to the Info Desk.

Figuprojektien vertaisryhmän miitti ja figujenvaihtopisteFigupelaaminen

Figuprojektien vertaisryhmä on Facebookissa toimiva, kaikille avoin, lähes seitsemänsadan figuharrastajan ryhmä. Vertaisryhmä järjestää myös miittejä, joihin kaikki figuilusta kiinnostuneet ovat tervetulleita mukaan kertomaan projekteistaan tai saamaan uusia ideoita. Ropeconin miitissä on luvassa ainakin rentoa rupattelua, figujenvaihtopiste (figuja rahaksi, rahaa figuiksi, figuja figuiksi) ja erilaisten maalausprojektien esittelyä. Tervetuloa paikalle!

ArmeijaparaatiFigupelaaminen

Tänä vuonna Ropeconissa on myös uusi maalauskilpailu kokonaisille armeijoille. Tähän voi osallistua tuomalla armeijan maksimissaan 24”x 24” esillepanoalustan kera äänestettäväksi. Armeijat asetellaan pöydille lauantaina ennen klo 13 ja yleisöäänestys on avoinna klo 17 asti, jonka jälkeen toimitetaan palkinnonjako eniten ääniä saaneen armeijan omistajalle ääntenlaskutauon jälkeen. Pelityyppi on vapaa, mutta armeija luonnollisesti vaatii vähän enemmän kuin ryhmällisen verran ukkoja. Toisaalta tätä voi kompensoida erityisen näyttävällä “display-alustalla”, jos välttämättä haluat tuoda Infinity- tai Necromunda -jengisi mukaan kisaan.

Saturday 13:00

Jumissa (1. pelautus)Aloittelijaystävällinen

"Jumissa" on peli suljettuun tilaan laitetuista ihmisistä, joiden tehtävä on selvittää, missä he ovat, miksi he ovat siellä ja miten he pääsevät sieltä ulos. Larppia voi ajatella myös eräänlaisena pakohuonepelinä, jossa vihjeet ovat fyysisten esineiden sijaan hahmokuvauksissa ja jossa twisti on M. Shamayamalama -luokan aivopierua. Et tarvitse proppeja, tule paikalle sellaisena kuin olet. Sopii myös aloittelijoille ja ensikertalaisille. Ikäsuositus 16+

3-12 pelaajalle. Ilmoittautuminen alkaa perjantaina 26.7. klo 20 larp- ja roolipelitiskillä Messukeskuksen eteläisen sisäänkäynnin aulassa.

Pelistä järjestetään toinen pelautus sunnuntaina 28.7. klo 14-16.

Saturday 14:00

#aavanmerentuollapuolen eli kaikilla muilla menee kuitenkin paremmin (1. pelautus)AloittelijaystävällinenVain täysi-ikäisille

“#aavanmerentuollapuolen” on freeformahtava black box -larppi kuudelle pelaajalle, tsehovilainen komedia myyttisiin mittasuhteisiin kasvaneeseen kaipuusta parempaan elämään.

Pelissä millenniaali-kaveriporukka viettää yhdessä leppoisaa mökkiviikonloppua, mutta haikailee koko ajan johonkin muualle, jossa kaikilla muilla on kaikki paremmin ja hienompaa. Elämä on koko ajan toisaalla. Tyytymättömyys omaan elämään korostuu, koska kaikki vertailevat koko ajan omaa elämäänsä toisten ihmisten some-postauksiin. Hahmot luovat somen kautta myyttistä Helsinkiä ja maailmaa. Some on nykyhetken mythos jossa myyttiset hahmot, sankarit ja jumalat asuvat. Sen rinnalla oma näyttäytyy kalpeana, koska ei se pärjää some-todellisuudelle. Larpin aikana ei someteta oikeasti, vaan sille on käytössä peliä varten luodut metatekniikat.

6 pelaajalle. Ilmoittautuminen alkaa perjantaina 26.7. klo 20 larp- ja roolipelitiskillä Messukeskuksen eteläisen sisäänkäynnin aulassa.

Larpista järjestetään toinen pelautus sunnuntaina 28.7. klo 11-14.

Ropeconin esittelykierrosAloittelijaystävällinenPerheohjelma

Oletko ensi kertaa Ropeconissa? Haluatko päästä tutustumaan Ropeconin maailmaan, mutta et tiedä mistä aloittaa? Oletko käynyt vuosia sitten etkä tiedä mistä lähteä tutustumaan Ropeconiin uudelleen? Tai haluatko lähteä tekemään jotain ihan muuta kuin mihin olet tottunut? Tule esittelykierrokselle! Kierroksella pääset tutustumaan muihin ensikertalaisiin ja kiertämään tapahtumaa tuutorin kanssa. Kierrokset lähtevät Infon vierestä.

Velhotarha (alle 7v.)AloittelijaystävällinenIn EnglishSopii lapsillePerheohjelma

Pienten velholasten edessä on suuri haaste, kirjaimellisesti! Taikaolento on kärttyisellä tuulella ja on taikojien tehtävänä selvittää miten otuksen saisi rauhoitettua. Pitääpä jonkun rohkean uskaltautua sen aitaukseenkin. Uskallatko silittää otusta, ja keksitkö mikä on sen lempiruokaa? Tule ottamaan selvää!

Tämä larppi on tarkoitettu alle kouluikäisille lapsille ja heidän huoltajilleen yhdessä osallistuttavaksi. Velhokoulusta järjestetään erilliset pelautukset 7-12- ja 13-18-vuotiaille. Tässä pelissä ei ole varsinaisia hahmoja, joten jokainen pelaaja saa osallistua itsenään tai keksiä hahmolleen oman nimen. Peliin voi osallistua myös englanniksi.

5-10 pelaajalle. Ilmoittautuminen alkaa lauantaina 27.7. klo 9 larp- ja roolipelitiskillä Messukeskuksen eteläisen sisäänkäynnin aulassa.

Saturday 16:00

(FI) First they came (suomenkielinen pelautus)Vain täysi-ikäisille

The SS are looking for someone in your neighbourhood’s, maybe you. Will you manage to survive? Will you redeem your sins? At what cost? A larp by Alessandro and Andrea Giovannucci (Chaos League)

You will play blindfolded for an intimate experience, based only on sound, whispers and memories. A co-creative larp dealing with complicity/rebelling against the regime and the struggle for survival. You will play an opponent of the regime, exploring pain and paranoia. You will have a chance to understand how you came to your predicament. Were you part of the problem, as well?

For 3 or 6 participants. Sign-up at the LARP and RPG Desk near the southern entrance on Saturday July 27 at 11.

First they came is held in English on Sunday July 28 at 11-12.30.

Saturday 16:30

(EN) We broke down on the highway (in English)AloittelijaystävällinenIn English

A group of artistic divas, in the middle of nowhere. They've been sharing a ride to a talent festival, and then the van broke down. Now, the wolves are starting to howl. And the voices of those wolves sound quite human.

For 5-12 participants. Sign-up at the LARP and RPG Desk near the southern entrance on Saturday July 27 at 11.

We broke down on the highway is held in Finnish on Friday July 26 at 22-23.30.

Saturday 19:00

Pispalan punainen ruuti 1942

Skenaariossa pelataan jatkosodan alkuvaiheessa toimivan kommunistisen vastarintaryhmän syntyä, kasvua ja loppua. Hahmot ovat työläisnuoria, jotka vastustavat Suomen ja Saksan sotaa heidän neuvostoliittolaisia työläistovereitaan vastaan. Valtiollisen poliisin verkko kuitenkin kiristyy nuorten ympärillä. Lopussa pelaajien äänet ratkaisevat hahmojen kohtalon. Peli perustuu osittain Hannu Salaman romaaniin Siinä näkijä missä tekijä sekä vastaavassa vastarintaryhmässä todellisuudessa toimineiden muistelmiin.

4-6 pelaajalle. Ilmoittautuminen alkaa lauantaina 27.7. klo 11 larp- ja roolipelitiskillä Messukeskuksen eteläisen sisäänkäynnin aulassa.

Saturday 19:30

Call of the groveAloittelijaystävällinenIn English

You awaken in an ancient Forest, lush, mysterious and bountiful. You explore. You find others like yourself. In time, you emerge into a clearing – perhaps to seek something more, perhaps to tame the wild. You form a community to work together – thus, the Village is born. It promises companionship, unity, a boon for hard work. But the Forest is still there, beckoning, touching something deep inside: a wild spark, a promise of power.

What will you choose? This journey, steeped in finno-ugric/estonian folklore, will make you explore the duality of nature and civilization. In this world, we all have two halves, both with their own appeal and power – the alluring mythological creature from the forest and its more mundane counterpart who becomes unique through connections with others.
During the larp you play six days. The game has a limited verbal component and a musical background.

For 6-12 participants. Sign-up at the LARP and RPG Desk near the southern entrance on Saturday July 27 at 11.

Saturday 22:00

Lupus in tabulaAloittelijaystävällinenKorttipelaaminen

Jo kymmenen vuoden ajan Ropeconin yössä on metsästetty Tabulan kylää riivaavia ihmissusia. Säännöt ovat helpot ja yksi peli kestää noin 45+ minuuttia. Pelissä sinun tulee pyrkiä löytämään muiden kyläläisten kanssa ihmissuhdet joukostanne ennen kuin he laittavat koko kylän suihinsa. Vai oletko itse yksi ihmissusista? Molemmat puolet voivat menestyä vain intuitiolla, neuvottelutaidoilla ja terveellä epäluottamuksella kaikkia kohtaan. Pelejä pelataan aamuun asti myös merkityn ohjelma-ajan ulkopuolella.

Sunday 08:30

Kings of War -turnausFigupelaaminenKilpailu/Turnaus

Tarjolla jo pienen, mutta innokkaan Kings of War -porukan turnaus. Turnauksessa pelataan 1750 pisteen listoilla.

Turnauksessa pääroolissa ovat hyvä henki ja hienot armeijat, joilla pelataan ehkä tasapainoisimman massataistelupelin säännöillä. Käytössä turnauksessa on Clash of Kings 2019 -sääntöpaketti, ja ilmoittautuminen tapahtuu sotavasara.net -sivuston kautta.

Sunday 09:00

RytmipelipisteAloittelijaystävällinenKovaääninen

Rytmipelit Ropeconissa! Useammista coneista tuttu tanssi-ja rytmipelipiste ajatutuu nyt viimein myös Ropeconiin. Pisteellä on pelattavissa perinteinen tanssipeli sekä useita muita rytmipelejä. Piste on auki aamusta iltaan.

Sunday 10:00

Charlie ei surffaaAloittelijaystävällinen

Roolipelikampanja Vietnamin sodasta. Nyt 24. kertaa Ropeconissa. http://www.charlieeisurffaa.com
Ilmoittautuminen pelipaikalla, peliin voi päästä mukaan kesken skenaarion ja voi poistua kun on tarve. Aikaisempaa pelikokemusta ei tarvita. Huom! Tänä vuonna ei ole mahdollista pelata kommunistisia pelaajahahmoja (sissejä).
Skenaariot kestänevät 6+ tuntia.
Peli perjantaina klo 16-23, lauantaina klo 10-23, sunnuntaina klo 10-16

Perintö

Perintö on liveroolipeli, joka on ideoitu Knudepunkt 2019:ssa Design through play workshopissa. Pelin materiaalit on luonut Riikka Böök, joka oli osa pelin ideoinutta 10 hengen työryhmää.

Sisarukset, 10 vuotta vanha kiista ja kuolleet vanhemmat. Perintö on käsissä ja mitä sillä tehdään? Sisarukset kokoontuvat ensimmäistä kertaa vuosiin ja heillä on tunti aikaa päättää mitä perinnöllä tehdään. Jos sisarukset eivät onnistu täyttämään testamentin ehtoja, perintö lahjoitetaan järjestölle jonka toiminta on kaikista sisaruksista vastenmielistä.

Peliä ennen on valmisteluosio, jossa jaetaan hahmot, syvennetään kontakteja ja käydään läpi pelissä käytettävät pelimekaniikat. Pelissä on 2-3 sisarusta sekä heidän päänsisäiset ajatukset. Yhtä sisarusta pelaa 3-4 pelaajaa. Peli kestää tunnin, jonka jälkeen on varattu aikaa pelin purkuun.

6-12 pelaajalle. Ilmoittautuminen alkaa lauantaina 27.7. klo 13 larp- ja roolipelitiskillä Messukeskuksen eteläisen sisäänkäynnin aulassa.

Sunday 11:00

#aavanmerentuollapuolen eli kaikilla muilla menee kuitenkin paremmin (2. pelautus)AloittelijaystävällinenVain täysi-ikäisille

“#aavanmerentuollapuolen” on freeformahtava black box -larppi kuudelle pelaajalle, tsehovilainen komedia myyttisiin mittasuhteisiin kasvaneeseen kaipuusta parempaan elämään.

Pelissä millenniaali-kaveriporukka viettää yhdessä leppoisaa mökkiviikonloppua, mutta haikailee koko ajan johonkin muualle, jossa kaikilla muilla on kaikki paremmin ja hienompaa. Elämä on koko ajan toisaalla. Tyytymättömyys omaan elämään korostuu, koska kaikki vertailevat koko ajan omaa elämäänsä toisten ihmisten some-postauksiin. Hahmot luovat somen kautta myyttistä Helsinkiä ja maailmaa. Some on nykyhetken mythos jossa myyttiset hahmot, sankarit ja jumalat asuvat. Sen rinnalla oma näyttäytyy kalpeana, koska ei se pärjää some-todellisuudelle. Larpin aikana ei someteta oikeasti, vaan sille on käytössä peliä varten luodut metatekniikat.

6 pelaajalle. Ilmoittautuminen alkaa lauantaina 27.7. klo 13 larp- ja roolipelitiskillä Messukeskuksen eteläisen sisäänkäynnin aulassa.

Larpista järjestetään ensimmäinen pelautus lauantaina 27.7. klo 14-17.

(EN) First they came (in English)In EnglishVain täysi-ikäisille

The SS are looking for someone in your neighbourhood’s, maybe you. Will you manage to survive? Will you redeem your sins? At what cost? A larp by Alessandro and Andrea Giovannucci (Chaos League)

You will play blindfolded for an intimate experience, based only on sound, whispers and memories. A co-creative larp dealing with complicity/rebelling against the regime and the struggle for survival. You will play an opponent of the regime, exploring pain and paranoia. You will have a chance to understand how you came to your predicament. Were you part of the problem, as well?

For 3 or 6 participants. Sign-up at the LARP and RPG Desk near the southern entrance on Saturday July 27 at 15.

First they came is held in Finnish on Saturday July 27 at 16-17.30.

Sunday 12:00

SpellboundAloittelijaystävällinenIn English

A LARP by Maria & Jeppe Bergmann Hamming.

In a time before reason and order, before the forests were cut down, the lakes straightened and all of the soil farmed. In the shadows, in the corner of your eyes, beneath the earth we walked upon, dwelled something not human. Before the dawn of reason shredded the shadows of magic, it was the time of the Undergrounders. Magical creatures of the North that played, danced, and longed to be near humans.

Sometimes a young man or woman would venture into the forest on Midsummer’s Eve and catch the eyes of an undergrounder. They would be lured to the halls of the Mountain King, where they would forget time, love, loyalty and all that they left behind. There they would get lost for perhaps even hundreds of years before returning to a world changed.

This scenario is about Humans and Undergrounders, about luring and being lured, about losing yourself and remembering and about finding your way back home. And it’s about those things that bring you back home: Faith, Love & Hope. In the scenario you play a night in the halls of the Mountain King, a night of seduction, ecstasy, memories, conflict and the possibility of returning back home, when dawn disturbs the magic of the underground.

The scenario is non-verbal, and includes dancing and music. Half of the players are required to wear a mask (provided). Players are recommended to wear comfortable clothes and shoes, and if possible something white/light and black/dark (for example a spare shirt). Players are divided to two groups, and different colours make them easier to tell apart.

For 10-30 participants over 16 years of age. Sign-up at the LARP and RPG Desk near the southern entrance on Saturday July 27 at 15.

Sunday 13:00

Lady Norton’s DiamondsAloittelijaystävällinenIn EnglishKunniavieras

Welcome to the Empire of Steam. You are all members of a notorious gang of jewel thieves known as “The Toffs.” Your daring exploits have both thrilled and horrified good old London town, and Her Majesty’s police force are no nearer to working out who you are or where you’re hiding. But could your next job - an attempt to steal Lady Norton’s magnificent diamond necklace - be a theft too far? Plan your heist, then see if you can carry it out. Will your reputation grow even further, or will you find yourselves languishing at Her Majesty’s pleasure? Only time will tell...

(For ages 8+. No experience necessary. Pregenerated characters will be provided.)

Sunday 14:00

Black Box 101 WorkshopAloittelijaystävällinenIn English

Practical workshop about using Black Box environment in LARP design. How to build a Black Box? How can I use it to improve my LARP design? The workshop includes lots of practical excercises and experiments with light and sound equipment.

For 2-12 participants. Sign-up at the LARP and RPG Desk near the southern entrance on Saturday July 27 at 15.

Jumissa (2. pelautus)Aloittelijaystävällinen

"Jumissa" on peli suljettuun tilaan laitetuista ihmisistä, joiden tehtävä on selvittää, missä he ovat, miksi he ovat siellä ja miten he pääsevät sieltä ulos. Larppia voi ajatella myös eräänlaisena pakohuonepelinä, jossa vihjeet ovat fyysisten esineiden sijaan hahmokuvauksissa ja jossa twisti on M. Shamayamalama -luokan aivopierua. Et tarvitse proppeja, tule paikalle sellaisena kuin olet. Sopii myös aloittelijoille ja ensikertalaisille. Ikäsuositus 16+

3-12 pelaajalle. Ilmoittautuminen alkaa lauantaina 27.7. klo 15 larp- ja roolipelitiskillä Messukeskuksen eteläisen sisäänkäynnin aulassa.

Pelistä järjestetään ensimmäinen pelautus lauantaina 27.7. klo 13-15.

Sunday 14:30

Kirjeitä Pohjolassa (purkutilaisuus)Aloittelijaystävällinen

Kirjeitä Pohjolassa -larpin purkutilaisuus, jossa käydään läpi pelaajien fiiliksiä ja voidaan pelaajien niin halutessa pelata myös hahmojen kohtaamisia.

Feedback privacy policy…