Tarkemmat ohjelmatiedot

Saturday 12:00

Magic: The Gathering -turnaus

8-man single elimination turnauksia pääasiallisesti drafteina,
mutta muutkin formaatit onnistuvat. Lisäksi "Tampere Championship -
Standard" competetive turnaus alkaen klo 14.

Draftien hinnat 15€, muut 5€. Kaikissa jaetaan palkintoja 1.5xpelaajien
määrä boostereita.

Saturday 13:00

Tapaus Röllin matkatavaratEnnakkoilmoittautuminen

Kulmakonttori seikkailee: Tapaus Röllin Matkatavarat
Itä-Suomen läänissä metsästäjät ovat ilmoitelleet metsässä tekemistään
kummista havainnoista, jotka ovat päätyneet Kulmakonttorin pöydälle.
Tutkijat lähetetään selvittämään syytä ja saavat selville synkän
salaisuuden. 5 Pelaajaa

Avajaiset

Tervetuloa tapahtumaan! Avajaisissa esitellään kunniavieraat ja käydään läpi viikonlopun ohjelmaa.

CORPS2Ennakkoilmoittautuminen

Vaihtoehtohistoriaa Espanjan Sisällissodan aikoihin. Omalaatuisina syntyneet ihmiset erikoisina ominaisuuksineen ovat päätyneet Tasavallan puolelle. Anarkistiprikaatin ryhmä päätyy sekaantumaan erikoisiin tapahtumiiin Barcelonan laitamilla.

Sääntöjärjestelmä: CORPS 2 laitos (enimmäkseen). Pelaajille annetaan valmiit hahmot.

Warmachines turnaus

Steamroller 2015 seuraavalla variantilla: 35 pistettä ei maalauspakkoa 1-2 listaa, d&c 0 45 minuutin nordic deathclock(depo ei kellossa, kellon saa pysäyttää vessareissuihin, sääntökyssäreihin jne). Palkintoja luvassa!

Android Netrunner – demo

Alkuperäisen Richard Garfieldin Netrunnerin pohjalta suunniteltu asymmetrinen LCG, missä hakkeri yrittää tunkeutua yrityksen tietojärjestelmään varastaakseen yrityksen suunnitelmat samalla kun yritys puolustautua. Tule tutustumaan peliin! Huomaa sunnuntain turnaus.

Warhammer 40k Conquest-turnaus

Warhammer 40,000: Conquest LCG- turnaus. Peliä pelataan 3-4 swiss kierrosta, jonka jälkeen top 4 pääsee semifinaaliin. Käytössä ovat viralliset FFG:n turnaussäännöt. Pakoissa saa olla kortteja coren lisäksi 1. cyclestä ja The great devourer lisäosista. Turnaukseen osallistuvien pakkojen paperilistat täytyy toimittaa viralliselle tuomarille ennen turnauksen alkua. Tulosta/ kirjoita siis listasi ja tule turnaukseen. Voittajalle on palkinto luvassa!

Pokémon TCG -aluemestaruusturnausEnnakkoilmoittautuminen

Ilmoittautuminen klo 12-12:45, ensimmäinen kierros alkaa klo 13.
Turnausformaattina Expanded, eli käytössä ovat kaikki Black & White -setin ja sitä uudemmat kortit. Palkintoja jokaisen ikäsarjan (-10v, 11-14v, 15v+) kahdeksalle parhaalle sisältäen boostereita, korttisuojia, pelimattoja ja muita oheistuotteita. Voit saapua paikalle myös kuulemaan lisää pelistä sekä liiga- ja turnaustoiminnasta. Ennakkoilmoittautuminen ja lisäinfoa Pokémon-foorumilla http://pkmn.foorumi.eu/viewtopic.php?f=20&t=3322

Saturday 14:00

Valokeila roolipeleissä

Jääkö jonkun hahmo muiden varjoon? Onko porukka pimennossa? Jääkö mielikuva pelimaailmasta hämäräksi? Nämä ongelmat, ja monet muut, voi korjata ja ehkäistä valokeilan taidokkaalla sivalluksella!

Huomion valokeila siirtyy, laajenee ja kapenee roolipelin aikana. Kuin elokuvan kamera se rajaa ympäristöä ja ohjaa huomiota. Toisin kuin moisessa passiivisessa mediassa, roolipeleissä valokeilan suuntaamiseen osallistuvat kaikki, ja siksi kaikkien on hyvä olla sinut sen käyttämisen kanssa. Jos keilat menevät ristiin, lopputuloksena voi olla sekasorto, itku ja hampaiden kiristely.

Tämä esitelmä käsittelee valokeilan vaikutuksia hahmoihin, tarinaan, pelin kulkuun ja pelaajiin itseensä. Tutkin valokeilaa ilmiönä sekä työkaluna, ja esimerkkien kautta esittelen keinoja sen tasapainoiseen käyttöön koko peliporukan toimesta.

Roolipelit vasta-alkajille

Perustietoutta pöytäroolipelaamisesta ja pelinjohtamisesta asiaa harkitseville aikuisille. Sitten ohjeet miten oma peli käynnistetään ja pidetään käynnissä. Lopuksi vinkkejä miten ongelmatilanteet hoidetaan. Luento sopii niin aloittelijalle kuin omaa peliään edelleen kehittäville pelaajille ja pelinjohtajille.

Rakkaudesta rangaistaan 1Ennakkoilmoittautuminen

Rakkaudesta rangaistaan (Pelautetaan 3 kertaa)
Lamentations of the Flame Princess -seikkailu 3 – 6 hengelle

Tule kokemaan rakkautta, anarkiaa ja silkkaa kauhua pöytäroolipelien parissa! Peli ei sovellu lapsille, heikkähermoisille, vanhuksille, feministeille, avaruusolennoille tai oikeastaan kenellekään. Pelinjohtajaa ei saa polttaa noitana.

Saturday 15:00

Kunniavieraspaneeli: Koko perheen roolipelit

Tracon Hitpointin kunniavieraat Miska Fredman ja Mike Pohjola ovat suunnitelleet roolipelejä kaikenikäisille. Mitä täytyy ottaa huomioon kun suunnitellaan kuusivuotiaalle? Kuinka peli sujuu koko perheen kesken? Tule kuuntelemaan Astraterran ja Myrskyn Sankareiden suunnittelijoita!

Lady BlackbirdEnnakkoilmoittautuminen

Säännöt: The Shadow of Yesterday + Pool
Setting: The Wild Blue
Pelaajamäärä: 5
Kesto: 5h
Genre: Steampunk-fantasia
Teemat: Vauhdikas, hauska ja romanttinen seikkailu alkuperäisen Star Warsin, Fireflyn ja Studio Ghiblin hengessä
Pelityyli: Seikkailu syntyy pelaajien aktiivisuudesta, joten energiaa, ääntä ja huumoria
Muuta: Valmiit hahmot, sopii aloittelijoille, ei ennakkotietovaatimuksia

Tales from the Wild Blue Yonder

Lady Blackbird is on the run from an arranged marriage to Count Carlowe. She hired a smuggler skyship, The Owl, to take her from her palace on the Imperial world of Ilysium to the far reaches of the Remnants, so she could be with her once secret lover, the pirate king Uriah Flint.

However—Just before reaching the halfway point of Haven, The Owl was pursued and captured by the Imperial cruiser Hand of Sorrow, under charges of flying a false flag.

How will Lady Blackbird and the others escape the hand of sorrow? What dangers lie in their path? Will they be able to find the secret lair of the pirate king? If they do, will Uriah Flint accept Lady Blackbird as his bride? By the time they get there, will she want him to?

Saturday 16:00

Runkkarista punkkariksi – kyberpunk-roolipelien historia

Mistä kyberpunk-roolipelit saivat alkunsa? Mitkä ovat niiden yhdistävät teemat? Luento pureutuu kyberpunk-aiheisten roolipelien historiaan, nykytilaan ja perintöön, sekä tarkastelee genreä yleisemmin.

Saturday 17:00

DreadEnnakkoilmoittautuminen

Dread on The Impossible Dreamin julkaisema kauhuroolipeli, jossa tarinankerronta ja hahmot ovat pääosassa. Noppien heittely korvataan Tower of Dreadin (alias Huojuvan tornin) palikoilla – jos hahmo tekee jotain stressitilassa tai yrittää jotain, mitä hän ei ennalta osaa, on pelaajan vedettävä palikka tornista. Pelaajan onnistuessa hahmo onnistuu, mutta epäonnistuminen johtaa hahmon tiensä päähän. Pelin edetessä, tarinan syvetessä ja tunnelman kohotessa käsien tärinä on pahasta.

Pelaajia 3 – 6 per pelikerta, yhden skenaarion kesto 2 – 4 h. Skenaarioita vedetään kestosta riippuen kahdesta ylöspäin.

ValintaEnnakkoilmoittautuminen

He heräävät.
Heillä on edessään valinta, jonka ei ratkaise kuin yksi asia: kuolema.
Kuoleeko tappaja?
Vai kuoleeko viaton sielu?
Kuoleeko tulevaisuuden kannalta elintärkeä henkilö?
Vai joku joka on muutenkin lähellä elämänsä loppua?
Päästäänkö yhdellä kuolemalla?
Vai jääkö vain yksi henkiin?
Muuttuuvatko ihmiset pakokauhuisiksi eläimiksi?
Montako kyykäärmettä onkaan joukossa?
Valinta on sinun. Mutta aikaa ei ole rajattomasti...

Valinta on pelaajalähtöinen, sosialisointiin painottuva dystooppinen minilarppi, jossa on erittäin suuri todennäköisyys että hahmosi kuolee. Kuolleilla hahmoille on järjestetty eräänlaista if-gamea. Pelissä esiintyy rasistisia ja homofobisia hahmoja, sekä hahmoja joita on koulukiusattu joten mikäli koet kyseiset teemat liian raskaiksi, en suosittele tulemista! Jos voit pelata pelissä jossa näitä on mutta et voi pelata hahmoa joka on vaikkapa entinen kiusattu, voit tulla, mutta informoi asiasta ilmoittautuessa.

Pelisuunnittelupaja

Kiinnostaako oman pelin tekeminen? Pelisuunnittelun opettajan vetämässä pajassa aloitetaan pelisuunnittelun perusteiden luennolla ja edetään sitten käymään porukalla läpi kuuntelijoiden omia peli-ideoita ja -raakileita.

Lohikäärmeliitto esittää: Parempaa roolipelaamista!

"Eeppisiä hahmokohtaloita! Maailmaamullistavia tarinoita! Parempaa ajankäyttöä!

Keskustelemme yhdessä muun muassa siitä, millaiset säännöt tukevat eeppistä roolipelaamista, miten ekologiset hahmolokerot toimivat hahmosuunnittelussa sekä siitä, millainen pelaaminen edistää hahmokeskeistä draamaa.

Ohjelmassa myös: lokerotyöpaja!

Toinen tuleminen fantastisen vastaanoton muutoin animeconina tunnetussa suuressa suomalaisessa fanikulttuuritapahtumassa saaneelle eeppiselle roolipeliohjelmalle!"

Outside the Dungeon of MalborEnnakkoilmoittautuminen

Järjestelmä: World of Dungeons
Pelaajia 3-5
Aika 4h
Ikäraja: 18

Viimeiset kaksi viikkoa Malborin luolissa olivat rankkoja. Paikka oli pahempi kuin kukaan teistä uskalsi kuvitella. Paljon tapahtui, mutta olette sentään hengissä, toisin kuin vähemmän onnekkaat ryhmänne jäsenet. Raikas ilma ja laskeva aurinko ovat toivottavat teidät jälleen tervetulleeksi maan pinnalle, mutta huomaatte nopeasti, että tämä ei ole se sama paikka, josta laskeuduitte luoliin.

Saturday 18:00

Rakkaudesta rangaistaan 2Ennakkoilmoittautuminen

Rakkaudesta rangaistaan (Pelautetaan 3 kertaa)
Lamentations of the Flame Princess -seikkailu 3 – 6 hengelle

Tule kokemaan rakkautta, anarkiaa ja silkkaa kauhua pöytäroolipelien parissa! Peli ei sovellu lapsille, heikkähermoisille, vanhuksille, feministeille, avaruusolennoille tai oikeastaan kenellekään. Pelinjohtajaa ei saa polttaa noitana.

Saturday 19:00

Roolipeliteoria ja sen opettelu

Roolipelit ovat harrastuksena olleet olemassa jo kohta 40 vuotta, mutta teoreettinen pohja harrastukselle on vieläkin aika hajanainen. Roolipelikerho Excaliburissa on viimeisen vuoden aikana aktivoiduttu keskustelemaan aiheesta, ja nyt tulimme kertomaan mitä tähän mennessä on opittu. Esitys pohjaa pitkälti Big Model:iin, mutta käymme läpi myös keskustelujen järjestämistä sekä tuloksien hyödyntämistä itse roolipeleissä.

Saturday 20:00

Mike Pohjola: Elämä ja teot

Kunniavieras Mike Pohjola kertoo pelisuunnittelijan ja kirjailijan elämästään, larppaamisesta ja muista projekteistaan.

Saturday 21:00

Miska Fredman: Elämä ja teot

Kunniavieraamme Miska kertoo miten siniselle ruutuviholle tehdyistä peleistä on lopulta päädytty ammattipelisuunnittelijaksi.

Immersio roolipeleissä

Immersio on tila, jota monet roolipelaajat sanovat pitävänsä peleissään tavoittelemisen arvoisena. Käsitteen merkityksestä ei silti tunnu olevan minkäänlaista yhteisymmärrystä, joten keskustelu aiheesta taantuu usein riitelyksi. Luennolla esitellään ensin, millaisia erilaisia mielentiloja roolipelaajat kuvaavat esimerkiksi käsitteillä immersio, uppoutuminen tai eläytyminen. Lopuksi pohditaan keinoja saavuttaa ja ylläpitää näitä tiloja pelaajan, pelinjohtajan ja pelisuunnittelijan roolissa.

Saturday 22:00

Sunday 09:00

Warhammer 40k turnaus

WH40k Patrol turnaus, voittajille palkintoja luvassa! Lisää säännöistä: https://app.box.com/s/fanxy4bhsd5ogp8i4vtxzmj5vqm4cwim .

Sunday 10:00

Matka Lahteen (Cthonian Highways demopeli)Ennakkoilmoittautuminen

Postapokalyptisessä fiktiossa Suuret Muinaiset ovat tullee takaisin herättämään pahennusta ja maailma on rikki. Joskus pohjoismaina tunnetulla alueella kituuttaa vielä useampia linnoituskaupunkeja. Sisu E13 rekkaa operoivat asfalttisoturit saavat tehtäväksi ajaa henkilökuljetus Valtatie 12 pitkin Tampereelta Lahteen. eikä homma tietenkään mene aivan putkeen.

Pelaajia 2-5

Miekat ja muut sivistyneemmän aikakauden aseet, miten niitä käytettiin

Keskustelua historiallisista aseista niiden käyttötavoista, yleisistä väärinkäsityksistä aseisiin liittyen sekä mitä tietämys näistä tarjoaa roolipelikokemukselle.

Rakkaudesta rangaistaan 3Ennakkoilmoittautuminen

Rakkaudesta rangaistaan (Pelautetaan 3 kertaa)
Lamentations of the Flame Princess -seikkailu 3 – 6 hengelle
.
Tule kokemaan rakkautta, anarkiaa ja silkkaa kauhua pöytäroolipelien parissa! Peli ei sovellu lapsille, heikkähermoisille, vanhuksille, feministeille, avaruusolennoille tai oikeastaan kenellekään. Pelinjohtajaa ei saa polttaa noitana.

X-wing turnaus

Escalation-turnaus FFG:n turnaussäännöillä. Neljä kierrosta 60/90/120/150 pistettä. Palkintoja luvassa!

Magic: The Gathering -turnaus

8-man single elimination turnauksia pääasiallisesti drafteina,
mutta muutkin formaatit onnistuvat. Lisäksi "Tampere Championship – Modern"
competetive turnaus. klo 10-16.

Draftien hinnat 15€, muut 5€. Kaikissa jaetaan palkintoja 1.5xpelaajien
määrä boostereita.

Android Netrunner-turnaus

Android: Netrunner turnaus max 16 pelaajalla pelataan 4 kierrosta swissiä, 16-32 pelataan 5 kierrosta swissiä. 65 minuutin kierrosaika. Toisen kierroksen jälkeen lounastauko.
Palkintoina FFG 2015 Summer tournament kit. Kaikki vähintään 2 viikkoa
ennen turnausta yleisesti saatavilla olevat kortit sallittuja

A Game of Thrones LCG-turnaus

Osallistu Agot LCG turnaukseen. Käytössä on vain core setti. Käytössä viralliset FFG Joust turnaussäännöt. Voittajalle on palkinto luvassa!

Sunday 12:00

Things That Happen to Other PeopleEnnakkoilmoittautuminen

Neljä ihmistä kertomassa tarinoita sisällissodan rikki runtelemassa valtiossa. Tarinoita jotka auttavat selviämään päivästä seuraavaan. Fastavalille tyypilliseen tapaan skenaario on kohtauskäsikirjoitettu, mutta samaan aikaan sisältää improilua kysymyksillä tuetun tarinankerronnan muodossa. Lisäksi pelissä pelataan koko keholla ("semi-larp"-tyyliin). Sisältää enimmäkseen ihmissuhdedraamaa, aikuisia teemoja ja tunteita!

Pelaajien määrä: 4

Interaktiivisuuden käsikirjoittaminen

Mike Pohjola on tehnyt osallistuvaa ja interaktiivista tarinankerrontaa monessa eri muodossa: transmediaa, roolipelejä, larppeja, interaktiivista teatteria ja valinta romaaneja. Mutta miten tarinan voi kirjoittaa, jos katsoja, lukija tai pelaaja saa valita, mitä siinä tapahtuu? Interaktiivisuuden käsikirjoittamisen lyhyt oppimäärä.

SlaaraphenlandEnnakkoilmoittautuminen

Säännöt: Kakkumekaniikka (ei nopanheittoa)
Setting: Löyhästi Warhammer Fantasy
Pelaajamäärä: 4
Kesto: 2h
Genre: Synkkä fantasia, huumori
Teemat: Ylitsepääsemätön maallinen himo ja houkutus, sisältää aikuismaisia teemoja
Pelityyli: Pelissä on humoristisia kohtauksia ja saa nauraa, kunhan homma pysyy kasassa
Muuta: Pelissä käytetään kakkumekaniikkaa, mikä kirjaimellisesti tarkoittaa kakun syömistä, joten ei valitettavasti allergikoille. Valmiit hahmot, sopii aloittelijoille, ei ennakkotietovaatimuksia.

Kaikki ovat kuulleet tarinoita yltäkylläisyyden valtakunnasta, Slaaraphenlandista. Nälänhätä koettelee pientä kylää ja neljä nälkäistä nuorukaista lähtee etsimään tätä satumaista paratiisia, jossa neidot palvelevat sankareita ja kaikki hyvä on ilmaista.

Sunday 13:00

Tapaus pirullinen osuuskuntaEnnakkoilmoittautuminen

Kulmakonttori seikkailee: Tapaus Pirullinen Osuuskunta
Kulmakonttorin tutkijat lähetetään Turkuun selvittämään sen lähellä
tapahtuvia kummia tapahtumia ja yhteensattumuksia. Miksi ihmiset ovat
unohtaneet miten Turkuun päästään ja miksi Geologianlaitos on mitannut
seudulla enemmän pieniä maanjäristyksiä? 5 Pelaajaa

Blood Bowl ja monimuotoiset pelikokemukset

Blood Bowl on kulttiklassikon aseman saavuttanut vuonna 1986 julkaistu miniatyyreilla pelattava lautapeli.1 Siinä erilaiset fantasiarodut ottavat toisistaan mittaa amerikkalaista jalkapalloa ja rugbya muistuttavassa urheilulajissa. Lautapelistä on vuosien saatossa julkaistu useita laitoksia, ja siitä on tehty erilaisia digitaalisia adaptaatioita. Viimeistään Cyaniden julkaisema tietokone- ja konsolipeli toi Blood Bowlin myös suuremman yleisön tietoisuuteen. Mikä on pelin suosion salaisuus? Miten eri tavoin peliä pelataan? Kuinka vannoutuneet harrastajat kokevat pelin modernit inkarnaatiot? Onko fyysinen ja digitaalinen Blood Bowl sama peli ensinkään? Tässä esityksessä pohditaan näitä, ja muita Blood Bowl pelikokemukseen liittyviä kysymyksiä.

Duel Masters: Korttipelin alkeet ja anime tutuksi

Muistatko vielä vanhan Duel Mastersin? Violettipaitaisen piikkitukan korttihirviöineen? Ai etkö? No ei se mitään! Nyt sinulla ja kavereillasi on silti mahdollisuus oppia pelaamaan Duel Masters -korttipeliä ja tulla Kaijudo-mestariksi! Luento käsittelee ensimmäisen ja Sacred Lands kausien olentojen ja loitsujen ominaisuuksia sekä korttipelin alkeita että animesarjaa lyhyesti. Myös peliä pelanneet ja sarjaa katsoneet/mangaa lukeneet voivat oppia uutta kehittäen strategiaansa ja löytää helpommin peliseuraa. Kettou Da! Hyväksytkö haasteen!

Sunday 14:00

Roolipelisuunnittelu Ironspinen tyyliin

Ironspine on julkaissut muun muassa roolipelit Heimot ja Astraterra. Vuosien varrella roolipelien suunnitteluun ja julkaisuun on muodostunut oma kaavansa. Miten roolipelin suunnittelu tapahtuu Ironspinen tapaan. Mitkä ovat pelisuunnittelun eri vaiheet ja mitä suunnittelussa tulee ottaa huomioon.

Esitelmä keskittyy erityisesti erilaisiin käytännön seikkoihin ja tuotannon kokonaisuuden kannalta oleellisiin asioihin.

Sunday 15:00

PRAEDOR 2000-2015: viisitoista vuotta Jaconian seikkailijoita

Praedor-roolipelin julkaisemisesta tulee joulukuussa 15 vuotta. Sarjakuvataiteilija Petri Hiltusen samannimisiin fantasiasarjakuviin pohjautuva pulp-henkinen roolipeli on ollut yksi suosituimmista ja ennen kaikkea pelatuimmista kotimaisista roolipeleistä. Pelin kirjoittaja Ville "Burger" Vuorela kertoo roolipelin syntyvaiheista, suunnittelufilosofiasta, vastaanotosta, sudenkuopista ja tulevaisuudensuunnitelmista sekä erikseen, että osana kasvavaa Praedor-brändiä.

Esitelmässä on Petri Hiltusen kuvitus, mutta ei ruotsinkielistä tekstitystä.

Sunday 17:00

Päättäjäiset

Tule päättäjäisiin kuuntelemaan kiitos-puheet ja seuraamaan turnauksien palkintojenjakoa.