• Anime/manga
  • Cosplay
  • Muu
  • Pelit

Ohjelmakartta

207 208 209 205 Iso sali Auditorio
10:00
10:30 Avajaiset
11:00 Nuo kengät tuon menneisyyden kanssa? Taikakoulutus animessa ==> Hiveswap: Matka sarjakuvasta peliksi! Cosplaymusiikkivideo workshop
11:30
12:00
12:30 Yhteiskunta Night in the Woodsissa What if Zelda was a girl? Jpop & Kpop Kahoot Kunniavierasohjelma: Hato Moa & Damurushi Cosplaydeitti
13:00 "Let's make a Lapsi" OC- paja
13:30 Odin Sphere syvemmin tarkasteltuna Waifusi on kapitalistisika -- miksi idolipelit myyvät? Tunnista anime!-visailu
14:00
14:30 Oresama Teacher - hulvaton perseily
15:00 Kohti shoottia ja sen yli! Näin kehität cosplaykuvauksiasi Unelmieni trans isukki EA - Peliteollisuuden paholainen
15:30 Ready, Steady, Edit! - AMV-editointi ruohonjuuritasolta
16:00 KH3 tulee, oletko valmis? Ylikello-kahoot! Cosplaykisat
16:30 Tetris (NES) turnaus
17:00 Art blockien räjäytystalkoot
17:30 Avaruuden Kauniit ja Rohkeat - Ihmissuhteet Mass Effect -trilogiassa Isekai - elämä toisessa maailmassa on peliä Danganronpa: Hope vs Despair
18:00
18:30 World of Warcraft - ennen ja nyt Kunniavierasohjelma: Ileia
19:00 Japanese popular culture in Estonian media Pakkelia Naamaan Vai Ei - Cosplaymeikki Ja Sen Tärkeys
19:30 Hyvät ja Huonot animet
20:00 AMV-show
20:30 Mobiilipelit – pelkkää kasuaalia hupia? Valitsen sinut! -musikaali: Mitä tuli tehtyä
21:00 Super Smash Bros (Wii U) Turnaus
21:30
22:00
09:00
09:30
10:00 Taikapoikaelämää rakkauden ja kylpemisen voimalla Cosplayn ulkonäköpaineet Keittiöpsykologialla kirjoittajan nirvanaan
10:30
11:00 Worbla-työpaja AMV-kilpailu
11:30 Love Live Sunshine - samaa vai samaa ja parempaa? Ace Attorneyn pelitekniikoiden kehittyminen
12:00 Kuningaskuntien Lokaalit
12:30 Mario Kart 8 Deluxe (Switch) Turnaus
13:00 Okami:Aurinko nousee The Legend of Zelda - Aloittelijan opas Helppo animevisailu Tunnistatko tämän Pokémonin? Kunniavierasohjelma: Hato Moa & Damurushi
13:30
14:00
14:30
15:00 Otaku? Vanhemmat? Mitä teen!? Cosplay ja fanius Dota 2 - "Peli joka tekee muista peleistä tarpeettomia" K-Pop Random Play Dance STAND UP -CONEDIAA!
15:30
16:00 Unreality: betwiXt
16:30
17:00 Päättäjäiset
17:30
18:00

Tarkemmat ohjelmatiedot

Lauantai 10:00

Lauantai 10:30

Avajaiset

Tarkemmat tiedot julkaistaan lähempänä tapahtumaa.

Lauantai 11:00

Cosplaymusiikkivideo workshop

Oletko aina halunnut tarttua kameraan ja lähteä tekemään cosplaymusiikkivideota vain huomataksesi käsikirjoituksen tökkivän, cossaajien karkaavan ja sopivien kuvauspaikkojen olevan olemattomia? Tai oletko vain kaivannut ihmisiä, joille voit avautua CMVeiden koukuttavasta maailmasta?

Cosplaymusiikkivideo - workshopissa olemme valmiita auttamaan juuri sinua oman projektisi kanssa - oli kyse sitten punaisen langan metsästyksestä tai 14 kuvauspaikan suurprojektin hallinnasta. Nappaa siis kaverin lisäksi projektisuunnitelmasi mukaan ja tule rohkeasti keskustelemaan ideoistasi! Vaihtoehtoisesti tarjoamme myös syvällistä keskustelua aina videoiden värimaailmojen symboliikasta sympatia-itkuun yömyöhään venyvistä kuvauspäivistä.

Nuo kengät tuon menneisyyden kanssa?

Videopelit ja pukusuunnittelu harvemmin yhdistetään samaan lauseeseen, mutta silti jokaisella videopelin hahmolla on (enemmän tai vähemmän) vaatetta päällään. Mitä hahmoista voikaan päätellä puvustuksen kautta? Entä mitä tapahtuu, kun logiikka ja puvustus eivät kohtaa? Miten puvustusta voisi hyödyntää paremmin peleissä? Luennolla pohditaan pukusuunnittelua ja sen toteutusta ja merkitystä länsimaisissa videopeleissä. Luvassa paljon yksityiskohtien ylianalysointia ja yleistä pukuhifistelyä!

Taikakoulutus animessa

Taikuus on ollut jo pitkään osa animea, mutta taikakoulut ovast vakiintuneet osaksi animekerrontaa vasta 2000-luvulla, kymmeniä vuosia jäljessä länsimaista fiktiota. Ohjelmassa pohditaan syitä animen taikakoulukehitykselle, avataan taikakoulukerronnan muutosta ja tarkastellaan animetaikakoulujen tulevaisuutta. Samalla mietitään, miten erilaiset animehahmon arkkityypit ovat sopeutuneet taikakouluihin ja mietiään, onko Little Witch Academialla ja Harry Potterilla oikeastaan mitään eroa.

==> Hiveswap: Matka sarjakuvasta peliksi!

2017 ihmiset innostuivat uudesta Hiveswap pelistä, mutta mistä oikein on kysymys ja mitä kaikkea taustalla on tapahtunut ennen pelin julkaisemista? Ohjelmassa käsitellään itse Hiveswap peliä ja sitä, miten Homestuck sarjakuvasta päästiin Hiveswap pelin julkaisemiseen asti.
Ohjelma sopii erityisesti henkilöille, jotka eivät tunne peliä tai Homestuck sarjakuvaa.

Lauantai 11:30

Lauantai 12:00

Lauantai 12:30

Yhteiskunta Night in the Woodsissa

"Kuollaan missä vaan, mutta ei täällä". Horjuvan mielenterveyden ja mystisten tapahtumien lomassa Night in the Woods kuvaa raastavan realistisesti Yhdysvaltojen Ruostevyöhykkeen piirteitä. Luennolla paneudutaan pelin sosioekonomisiin teemoihin. Sisältää juonipaljastuksia ja puhetta Yhdysvaltojen taloudellisesta tilanteesta.

What if Zelda was a girl?

Jos tämän luennon nimi saa veresi kuohumaan, olet todennäköisesti ahminut The Legend of Zelda -pelisarjaa usean vuoden ajan. Nämä erinomaiset pelit ovat vaikuttaneet meihin lähtemättömällä tavalla, ja mikä olisikaan parempi lähtökohta tämän vaikutusvoiman analysointiin kuin Internetin keskustelulautojen, meemien, trollien ja youtubettajien vuorovaikutuksia tutkimalla. Jos sinua kiinnostavat vihreään pukeutuneet keijut, nostalgian kultaamat muistot, genderbending, creepypastat, okariinan soittotutoriaalit, tai mitkä tahansa muut Zelda-fandomiin yhdistettävät ilmiöt, tulethan mukaan!

Jpop & Kpop Kahoot

Tule pelaamaan Kahootia kpopin ja jpopin parissa! 20 kysymystä kpopista ja jpopista, genren artisteista ja tunnetuista biiseistä. Top 3 voittajat saavat huikeita palkintoja (ei niinkään huikeita :D ) Kahootiin on kaikki tervetulleita pelaamaan, mitä isompi sakki sitä parempi!

Cosplaydeitti

Haah... Taas on see aika vuodesta kun yksinäiset Yukiconin kansalaiset vaeltelevat ympäri conia, jäätymässä ulkona ja kuluttamassa rahansa. Mutta tänä vuonna me aiomme auttaa näitä yksinäisiä, aiomme löytää heille jotain sydäntä lämmittävää ja arvokkaampaa kuin kulta, me aiomme löytää heille sielunkumppanit. Tule katsomaan löytävätkö sielut itsellensä toisen puoliskonsa täyttämään heidän sydämensä rakkaudella.

Kunniavierasohjelma: Hato Moa & Damurushi

Talkshow ja Q&A.

Lauantai 13:00

"Let's make a Lapsi" OC- paja

Haluatko luoda oman hahmon, muttet ole uskaltanut? Nyt on hetkesi! Tule pajaan tekemään kanssamme maaginen hahmo mukavin mielin! Opastamme ja tsemppaamme tarpeen mukaan! Panostamme enemmän hahmon ulkonäköön ja persoonaan, joten suosittelemme ottamaan omat piirrustuskamat mukaan. People who don't speak finnish are also welcome to the OC workshop! We'll translate everything if needed!

Lauantai 13:30

Odin Sphere syvemmin tarkasteltuna

Mitä kaikkea jäi Odin Spherea pelatessa huomioimatta tai mitä kaikkea ei selvinnyt vain pelaamalla? Ovatko Gwendolynin siivet aidot? Mikä oli Corneliuksen miekan nimi? Keiden kaikkien hallussa Titrelin sormus aikajanallisesti kulki? Tule kuuntelemaan luentoa, jossa pureudutaan syvemmin Odin Spheren tarinaan ja hahmoihin. Luennolla käsitellään jonkin verran myös germaanista mytologiaa, josta peli on saanut paljon vaikutteita.
Ohjelma sisältää paljon juonenpaljastuksia, jolloin sitä suositellaan jo peliin tarkemmin tutustuneille.

Waifusi on kapitalistisika -- miksi idolipelit myyvät?

Jokaisen Twitter-aikajanalta löytyy se yksi, joka on syytämässä rahojaan parhaaseen idolitypyyn tai -poikaan lähes viikoittain. Satasten edestä Lovecaa, oheissälää, printtejä ja cosseja... Joskus se yksi oletkin sinä itse.
Miten se elämä meni tähän? Luennolla perehdytään sokerisen pinnan alta paljastuvaan myyntimekaniikkaan: mikä virtuaali-idoleissa koukuttaa, ja millä pelaajia saadaan maksamaan muuten ilmaisesta pelistä.

Tunnista anime!-visailu

Onko sinulla hyvä havainnointikyky ja omaat hyvän visuaalisen muistin? Sitten pärjäät tässä anime-aiheisessa tietovisassa taatusti loistavasti! Eri sarjoja tunnistetaan tässä visailussa kuvien pohjalta. Kuvissa saattaa esiintyä esimerkiksi sarjasta tuttuja eläimiä, logoja tai outoja hiustyylejä.

Lauantai 14:00

Lauantai 14:30

Oresama Teacher - hulvaton perseily

Gekkan Shoujo Nozaki-kun sarjasta paremmin tunnetun Izumi Tsubakin Oresama Teacher vilisee toinen toistaan pöljempiä hahmoja ja odottamattomia tilanteita. Entinen jengipomo Mafuyu haluaisi vain viettää idyllistä shoujo-sankarittaren elämää uudessa lukiossaan, mutta tietenkään mikään ei mene niin yksinkertaisesti. Lapsuuden ihastukset, paha oppilaskunnan hallitus, ninjat, kirjekyyhkyt, jengipomot ja jänömiehet eivät tässä riehakkaassa sarjassa ole todellakaan aina sitä miltä näyttävät.

Esittelemme sarjaa häpeilemättömästi fanittaen. Suuria juonipaljastuksia ei tarvitse pelätä. Ohjelma sopii niin sarjaan tutustuneille kuin siitä mitään mistään tietämättömillekin.

Lauantai 15:00

Kohti shoottia ja sen yli! Näin kehität cosplaykuvauksiasi

Malli näyttää kuin suosikkisarjastanne hypänneeltä, kuvauspaikkanne on upea, eikä laitteistossakaan ole moittimista - jotain jää silti uupumaan, mutta mitä se on? Luennolla useita kuvauksia tehnyt cosplaykuvaaja antaa vinkkejä photoshootin suunnitteluun ja itse kuvaustilanteeseen. Luento on aloittelijaystävällinen

Unelmieni trans isukki

Dream Daddy on peli jossa pelaat isää joka deittailee naapuruston muita kuumia isiä. Jo tämä saa pelin kiinnostamaan HLBT yleisöä, mutta entä kun paljastuu että tämän lisäksi voit muokata hahmostasi trans miehen ja että myös yksi deittailtavista miehistä on trans? Onko tämä nyt sitä edustusta jota olemme hakeneet jo kauan? Mitä mieltä yhteisö on ollut siitä miten peli käsittelee trans hahmojaan?

EA - Peliteollisuuden paholainen

Muistatko ne ajat, kun ostit 60 euron pelin pleikkarillesi ja sait pelata koko peliä yhdellä kertaa ilman lisämaksuja? Ohi ovat nämä ajat kun yhä useampi ja useampi peliyhtiö adoptoi pakolliset Day 1 DLC:t, mikromaksut, lootboksit ja pay2win konseptit. Monien rakastama peliyhtiö EA on mennyt liian pitkälle ja tässä luennossa/paneelissa käydään läpi mikä nykyajan peliteollisuudessa on vikana ja miten se voi tuhota rakkaat pelimme lopullisesti.

Lauantai 15:30

Ready, Steady, Edit! - AMV-editointi ruohonjuuritasolta

Elämme uutta AMV-aikakautta. AMV:itä, editoijia ja kilpailuita tulee kuin sieniä sateella, eikä loppua toistaiseksi ole näkyvissä. Samalla myös kisojen finaaleissa nähtävien videoiden taso on noussut ja jopa vanhoillakin koirilla tuntuu menevän sormi suuhun kun oma video ei päässytkään karsinnoista läpi. Tällä luennolla ei kuitenkaan haukuta huonoja videoita maanrakoon vaan annetaan vinkkejä aivan ruohonjuuritasolta, kuinka voisit parantaa videoidesi laatua ja kuinka voisit helpottaa omaa editointiurakkaasi, sekä kuinka valmistautua AMV-kilpailuihin, olit sitten aloittelija tai konkari. Ohjelmassa käydään myös läpi hieman itse editointiprosessiakin luennoitsijoiden tekemän yhteisen videon kautta. Luennon pitäjät ovat kokeneita editoijia, joilla on kokemusta sekä kisaamisesta että tuomaroinnista. Ohjelma saattaa sisältää suolaa ja seksuaalista sisältöä.

Lauantai 16:00

KH3 tulee, oletko valmis?

Kingdom Heartsin menestystarina on alkanut jo 15 vuotta sitten, mutta suurimman osan siitä ajasta fanit ovat odottaneet sarjan kolmatta osaa tulevaksi. Nyt, kun kolmannen pelin julkaisuajankohta alkaa vihdoinkin oikeasti (toivottavasti) olla käsinekosketeltavissa, herää kysymys: Mitä me voimme tältä kauan kaivatulta installaatiolta odottaa? Luennolla käsitellään pelisarjan tulevaisuutta niin juonen, hahmojen, pelin sisältöjen kuin fanikulttuurinkin kannalta. Mennään siis yhdessä kohti Kingdom Hearts 3:a ― ja sen yli?

Ylikello-kahoot!

Tule osoittamaan tietämyksesi hauskaan ja osittain varsin haastavaankin Overwatch-tietovisaan! Visassa on kysymyksiä niin aloittelijoille kuin Overwatch-loren läpikotaisin kolunneille konkareillekin. Parhaimmat palkitaan ja huonoimmat saavat varmasti halauksia ja henkistä tukea täysin 'main' sankaristaan riippumatta. Saavu siis rohkeasti näyttämään tietosi ja taitosi!

Cosplaykisat

Cosplay valtaa Yukiconin ison salin lavan! Ohjelmassa nähdään yksilökilpailu, ryhmäkilpailu ja photoshoot kilpailu. Tule seuraamaan pukuloistoa ja upeita valokuvaotoksia

Lauantai 16:30

Tetris (NES) turnaus

Tarkemmat tiedot julkaistaan lähempänä tapahtumaa.

Lauantai 17:00

Art blockien räjäytystalkoot

Mikä on, kun ideat, jotka parveilevat ja kukkivat kuin viimeistä päivää eivät koskaan saa muotoa, joka kestäisi päivän valoa? Kovin monelle suurin syy on art block, joka hävittää sekä luovuuden että tekemisen ilon. Monet näistä blockeista ovat kuitenkin taiteilijan itsensä rakentamia ja näin ollen taiteilija itse voi ne myös räjäyttää.

Työpajassa pyrimme hajottamaan kuvien tekemiseen liittyviä pelkoja improvisaatiopiirtämisen, muiden kokeilevien tekniikoiden, sekä esimerkkien ja ideoiden avulla. Pakkaa siis piirrustusvälineet mukaasi ja tule voittamaan tuulimyllyt, jotka seisovat sinun ja luovuutesi välissä.

Lauantai 17:30

Avaruuden Kauniit ja Rohkeat - Ihmissuhteet Mass Effect -trilogiassa

Monipuolinen hahmokaarti on aina ollut osa Mass Effect -trilogiaa, mutta minkälaiset salatut elämät oikein kätkeytyvätkään Normandyn sopukoihin? Miksi miehistösi hyväksyy vihamielisen pelleilysi pitkin galaksia sanomatta sanaakaan, ja ne harvat jotka uskaltavat nousta vastaan luultavasti kuolevat? Kuinka montaa romanttista partneria voit pyörittää samalla kertaa? Mikä hahmoissa vetoaa niin Shepardiin kuin pelaajaankin? Paneelissa pohdimme Mass Effect -trilogian suhdesolmuja ja hahmojen välistä dynamiikkaa ja suhteita niin keskenään kuin pelaajankin kanssa. Ohjelmassa käsitellään aihetta huumorin ja massiivisten spoilerien kautta.

Isekai - elämä toisessa maailmassa on peliä

Nykyajan japanilaisen populaarikulttuurin parissa törmää lähes vääjäämättä isekai-sarjoihin, joissa siirrytään eri keinoin toiseen maailmaan. Valtaosa näistä sarjoista puolestaan lainaa elementtejä videopelien maailmasta. Millaisia isekai-sarjoja nykyään tehdään, ja miksi ne ovat niin suosittuja ja runsaslukuisia? Entä miten pelillisyys käytännössä näkyy teoksessä, jonka media ei ole peli?
Tällä luennolla keskitytään moderneihin isekai-sarjoihin ja erityisesti siihen, miten peleistä tutut teemat ja ilmiöt näkyvät niissä.

Danganronpa: Hope vs Despair

Vapaa keskustelu Danganronpa sarjasta ja sen spin-offeista. Tule jakamaan mielipiteesi esim. Danganronpan anime sovituksesta, pelien juonesta, hahmoista ja musiikista. Keskustelu on kaikesta virallisesta Danganronpa materiaalista, joten shippaukset ja fanficit voi jättää ovien ulkopuolelle, mutta teorioita voi kertoa vapaasti. Cosplay on hyväksyttyä. Killing Gamen aloittaminen kiellettyä. Keskustelu saattaa muistuttaa Class Trialia.

Lauantai 18:00

Lauantai 18:30

World of Warcraft - ennen ja nyt

Blizzard Entertainmentin World of Warcraft julkaistiin 13 vuotta sitten, ja se loi uuden ajan ja standardit MMORPG:lle, tuttavallisemmin mörpeille. Se pohjautui Blizzardin menestyneelle RTS-pelisarjalle Warcraft. Pelillä on pitkä taival alkuvaiheista, eikä pelaajakadoiltakaan ole vältytty. Tule kuuntelemaan WoWin tarinaa sen loren, designin ja veteraanipelaajan näkökulmasta. Miksi WoWi elää vielä vahvasti yli kymmenen vuoden jälkeen kun muut mörpit ovat tulleet ja menneet? Mitä on luvassa WoWin tulevaisuudessa, ja ehkä tärkeintä: onko WoWilla enää tulevaisuutta?

Kunniavierasohjelma: Ileia

Tarkemmat tiedot julkaistaan lähempänä tapahtumaa.

Lauantai 19:00

Japanese popular culture in Estonian media

Once upon a time, way way back in the early 2000s, Spirited Away came out in cinemas all across the world. In Estonia as well as in Finland. This marks the time Estonian media realised anime is a thing. While many of us, still aren't sure what the heck anime is exactly, in 2015 one BA Student from Tallinn University decided to do a research on how and what Estonian media writes about Japanese pop culture and if we have evolved beyond only knowing about Miyazaki and his anime. In 2016, I finished my research, which covers everything from the very start of the 21st century to the end of 2015 and shows how the scope of themes has gotten a lot broader. Now I am a Master's student of communication and media.

Estonians here like to think we and Finns very much alike in ways, so,perhaps this too will interest some fans of Japanese pop culture from Finland.

If you don't know anything about Estonian media landscape - don't worry - that will be briefly covered that too.

Pakkelia Naamaan Vai Ei - Cosplaymeikki Ja Sen Tärkeys

Cosplay koostuu usein muustakin kun pelkästä puvusta, mutta kuinka tärkeä meikki ja maskeeraus on kokonaisuuden kannalta? Keskustelemme aluksi yleisön kanssa cosplaysta ja meikin osuudesta siinä, sekä käsittelemme meikin ja maskeerauksen eri osia, kuten esimerkiksi piilolinssejä, tekoripsiä ja mahdollisia special effects-ominaisuuksia. Lopuksi esitämme mallin avustuksella muutaman vinkin cosplaymeikin tekemiseen.

Lauantai 19:30

Hyvät ja Huonot animet

Kimuranttisia kysymyksiä, uunituoreita uutisia - näihin conikansan lähettämiin ongelmiin otamme kantaa ei-niin-haudanvakavasti valittujen panelistiemme kanssa. Tule mukaan humoristiseen paneelishow'n jossa pääset vaikuttamaan yleisöäänestyksellä!
Suosittelemme ohjelmaa yli 15-vuotiaille mahdollisen kielenkäytön vuoksi.

Lauantai 20:00

AMV-show

Viime vuoden tapaan tälläkin kertaa Yukiconissa on AMV-show! AMV-show’n sisältö koostuu AMV-kilpailuun lähetetyistä videoista, jotka eivät yltäneet finaaliin asti. AMV-show'ssa ei ole erillistä palkintojen jakoa, mutta show’n aikana on käynnissa Yleisön Suosikki -palkinnon yleisöäänestys. Show järjestetään yhteistyössa AMV.fi kanssa. Ohjelma saattaa sisältää nopeasti vaihtuvia kuvia tai vilkkua valoja.

Lauantai 20:30

Mobiilipelit – pelkkää kasuaalia hupia?

Mobiilipelaaminen on erilaista länsimaissa verrattuna Aasian maihin. Luennolla keskitymme enimmäkseen japanilaisiin mobiilipeleihin ja tapaan, jolla niitä pelataan. Käsittelemme suosituimpia pelejä laidasta laitaan, osa peleistä löytyy käännettynä mutta suurin osa löytyy vain japaniksi. Genreinä mm. JRPG:t, rytmipelit, strategiapelit ja deittipelit.

Valitsen sinut! -musikaali: Mitä tuli tehtyä

Vuonna 2016 esitetty Pokémon-musikaali Valitsen sinut! sisälsi 50 hengen tiimin, kaksi joukkorahoituskampanjaa, yli 100 pukua ja yli kaksi vuotta työtä, mutta miten kaikki oikein tapahtui? Luennolla musikaalilaiset muistelevat monenlaisia sattumuksia matkan varrelta ja antavat vinkkejä tuleviin projekteihin. Miten treeniaikataulut kannattaa suunnitella, kuinka nopeasti voi vaihtaa asua Pokémonista toiseen ja mitä tehdään, kun esityslavalla onkin ylimääräinen flyygeli? Tervetuloa tutustumaan muun muassa kamalimpiin kenraaliharjoituksiin, tekniikan ihmeisiin ja moniin muihin asioihin, joita et vielä musikaalista tiennyt! Huom: Sisältää spoilereita. Musikaalin tuntemus helpottaa luennon seuraamista, mutta ei ole välttämätöntä.

Lauantai 21:00

Super Smash Bros (Wii U) Turnaus

Tarkemmat tiedot julkaistaan lähempänä tapahtumaa.

Lauantai 21:30

Lauantai 22:00

Sunnuntai 09:00

Sunnuntai 09:30

Sunnuntai 10:00

Taikapoikaelämää rakkauden ja kylpemisen voimalla

Kaksikautinen anime Binan koukou chikyuu Boei-bu LOVE! seuraa viiden taikapojaksi päätyneen lukiolaisen arkielämää, joka koostuu enimmäkseen rakkauden puolesta taistelemisesta ja kylpemisestä. Luennolla käsitellään sarjan maailmaa, hahmoja ja juonta, ja selvitetään miten se yksinkertaisuudestaan huolimatta onnistuu viihdyttämään katsojaa. Ohjelma sisältää pienimuotoisia spoilereita, mutta sopii myös sarjaan ennestään perehtymättömille.

Cosplayn ulkonäköpaineet

Cosplayn harrastaminen on entistä suositumpaa. Ihmisiä saapuu harrastamaan monista eri taustoista, monin eri odotuksineen ja tavotteineen. Parin viime vuoden aikana kuitenkin on alkanut syntymään paljon ulkonäkökritiikkiä niin puvuissa kuin cossaajalle itselleen. Tätä voi tulla niin kasvotusten kuin netinkin puolella hyvinkin raasti ja harrastajaa loukkaavasti. Tämä voi jättää todella suuria itseluottamusongelmia ja pahimmillaan pilata harrastukseen kokonaan . Onko cosplay oikeasti jatkuvaa täydellisyyden tavoittelemisen kehää vai pitäisikö oikeasti miettiä missä alkaa mennä hyvän maun raja niin harrastajana kuin krtitiikin antajana. Luennolla pohdimme niin omista kokemuksistamme kuin ajatuksia ja kommenteja muilta harrastajilta ulkonäköpaineisiin ja sen tuottamiseen/vastaanottoon. Myös mietimme kuitenkin , pitääkö kaikkeen olla yltiöpositiivinen ja aina kehuva. Milloin ja minkälainen kritiikki olisi hyvä antaa toiselle? Kuinka paljon väärät ja oikeat sanat tuottavat harrastajalle? Minkälaiset ''kehut'' taas voivat loukatakkin ja pahimmillaan laittomia? Mitä cosplay loppujenlopuksi on ja miksi harrastamme sitä? Keskusteluun saa hypätä mukaan niin kysymyksin kuin omine näkökulmineen. Luennoitsijoiden puheet eivät edusta mitään täydellistä faktaa, vaan omaa näkemystä aiheeseen. Luentoa ei taltioida ja toivomme ettei videokuvaa esityksestä yleisöstäkään otettaisi.

Keittiöpsykologialla kirjoittajan nirvanaan

Oletko koskaan katsonut hahmojasi ja miettinyt, että ei jessus eihän tässä vaihdu kuin hiustyyli. Jos vastauksesi on kyllä ja vaikka ei olisikaan niin tule katsomaan ja kuuntelemaan, kuinka keittiöpsykologisin keinoin ja netin tyhmien testien avulla voit luoda vaihtelua animeprotagonistien ja Nathan Drakien muodostamaan riviin.

Sunnuntai 10:30

Sunnuntai 11:00

Worbla-työpaja

Tervetuloa tutustumaan Worblan saloihin! Pajassa käydään läpi Worblan työstämisen perusteita ja kokeillaan Worblaa myös ihan käytännössä kokeneiden cossaajien ohjaamana.

AMV-kilpailu

Jälleen kerran Yukiconin ruudulle ovat päätyneet alkuvuoden kovimmat animemusiikkivideot! Videot ovat kaikki uusia upeita taideteoksia, sillä tänä vuonna kilpailuun lähetettyjä videoita ei olla julkaistu etukäteen. Tule katsomaan, mitkä videot taistelivat tiensä finaaliin! Kilpailun aikana on käynnissa Yleisön Suosikki -palkinnon yleisöäänestys. Kilpailu järjestetään yhteistyössa AMV.fi kanssa. Ohjelma saattaa sisältää nopeasti vaihtuvia kuvia tai vilkkua valoja.

Sunnuntai 11:30

Love Live Sunshine - samaa vai samaa ja parempaa?

Love Live Sunshine jatkoi alkuperäisen viitoittamalla tiellä, mikä sekä miellytti että vihastutti, riippuen keneltä kysyt. Tukehtuiko Sunshine muussiin vai riittikö tähtivoima ilman edellistä sukupolvea? Yritän ohjelmassa pohtia sarjan meriittejä, Love Live -tuoteperheen jatkuvuutta sekä ihan vain sitä, kuka on paras tyttö.

Ace Attorneyn pelitekniikoiden kehittyminen

Ace Attorney sarjan ensimmäinen osa ilmestyi 12 vuotta sitten. Sen jälkeen kuuden pääpelin parissa on hypätty lakimiehen kenkiin ja ratkaistu oikeudenkäyntejä niin meedioiden kuin psykologian keinojen avulla.

Tule kuuntelemaan kuinka pelisarjan fani vertailee osia ja niiden käyttämiä pelitekniikkoja keskenään. Onko jokin käytetty tapa ylitse muiden ja miksi? Vai onko ensimmäinen aina se kaikista parhain?

Sunnuntai 12:00

Kuningaskuntien Lokaalit

Tietyt kenttätyypit näkyvät toistuvan RPG-genren videopeleissä, ja vieläpä samoissa rooleissa. Metsät, luolat, tehtaat ja linnat kuuluvat kaikki omiin erityispiirteitä omaaviin luokkiinsa. Tällä luennolla tutustutaan kenttäsuunnittelusta löytyviin arkkityyppeihin ja niiden imagoon. Luento käy sekä kenttäsuunnittelusta että ylipäätään peleistä kiinnostuneelle yleisölle.

Sunnuntai 12:30

Mario Kart 8 Deluxe (Switch) Turnaus

Tarkemmat tiedot julkaistaan lähempänä tapahtumaa.

Sunnuntai 13:00

Tunnistatko tämän Pokémonin?

Hyvät Pokémon kouluttajat, onneksi olkoon!

Teille on avautunut ainutlaatuinen tilaisuus osallistua maineikkaan Pokémon Akatemian "Tunnistatko tämän Pokémonin" avoimeen kokeeseen.
Aikaisempina vuosina Akatemiamme on kutsunut vain harvat ja valitut kokeeseen mutta nyt ensimmäistä kertaa avaamme ovemme kaikille halukkaille. Kokeen tarkoitus on kartoittaa Pokémon tietämystäsi erilaisilla kuva-arvoituksilla joiden vaikeusasteet vaihtelevat helpoista silueteista pienien yksityiskohtien tunnistamiseen.
Tule siis testaamaan taitosi ja varmista paikkasi Pokémon Akatemian uutena oppilaana!

Huom. Päästäksesi Akatemiaan sisään sinun tulee saada täydet pisteet kokeesta (100 %) ja lahjoittaa yksi shiny Pokémon Team ry:lle.
Pokémonin voi myös vaihtoehtoisesti toimittaa suoraan Rehtori Gio Vannille.

Okami:Aurinko nousee

Okami, tuo Capcomin ja Clover Studion unohdettu pelihelmi. Ohjelmassamme pyrimme keskustelemaan pelin sisällään pitämästä mytologiasta, symbolismista sekä muista aspekteista, ja samalla pohtimaan, mikä tekee pelistä niin vaikuttavan. Myös arvuuttelemme, miksi peli jäi ilmestyessään muiden pelien varjoon, vaikka nauttii silti kulttimaineesta ja on palkittu ilmestymisvuotenaan parhaana videopelinä. Olemme kaikki pelin faneja, jotka ovat perehtyneen niin itse peliin, sen sisällään pitämään mytologiaan kuin Japanin populaarikulttuuriinkin pintaa syvemmältä. Haluamme tässä keskustelupiirissä keskustella luennon ohella, miksi tämä nostalginen sarja jaksaa vielä herättää monissa innostusta sekä kerätä ympärilleen uutta pelaajakuntaa vuosien jälkeen aina uudestaan ja uudestaan.
Kerromme myös Okamin halusta nousta pinnalle uudella julkaisulla ps4 konsolille ja sen mainoksista joiden tarkoitus on nostaa Okami kultista kohti mainetta jota se todella ansaitsee.

Okami,Susi joka pelasti maailman.
Capcomin ja Clover studion unohdettu pelihelmi.
Ohjelmamme käsittelee miksi peli jäi muiden varjoon vaikka onkin palkittu parhaana pelinä ja tunnettu kulttimaineeltaan.
Olemme perehtyneet pintaa syvemmälle pelin mytologiasta ja sen salaisuuksista miten rikkaat hahmot ovat saaneet alkunsa.
Mikä tekeekään tästä pelistä sen oikeasti ajattoman klassikon jota konsolista toiselle sitä ei voi mitenkään tuhota.
Tule paikalle ja tutustu kanssamme Okamiin!

The Legend of Zelda - Aloittelijan opas

Olet ehkä kuullut puhuttavan The Legend of Zelda peleistä, Mahdollisesti jopa kokeillutkin niitä. Mutta et ole oikein varma mistä osasta sinun kannattaisi aloittaa? Tai ehket ole syttynyt juuri siitä kokeilemastasi osasta. Tässä ohjelmassa pyrimme löytämään sinulle sopivan pelin jolla tutustua tähän hienoon videopelisarjaan. Ohjelma on ensisijaisesti niille, jotka haluavat ottaa sen ratkaisevan askeleen lähteä kokeilemaan, mutta kaikki ovat toki tervetulleita.

Helppo animevisailu

Animeaiheisessa tietokilpailussa tapellaan aikaa vastaan kisakumppaneiden kanssa ja pohditaan vastausvaihtoehtojen avulla muun muassa hauskoja nippelitietoja animehahmoista ja -sarjoista! Mukaan mahtuu rajallinen määrä 1-4 hengen joukkueita, joten ennakkoilmoittaudu nopsaan lähettämällä sähköpostia osoitteesseen brovvnies(at)gmail.com. Visa on hauska ja leikkimielinen sekä nimensä mukaan helppo, joten osallistumista ei tarvitse jännittää! Katsojiksi mahtuu ilman ennakkoilmoittautumista. Tervetuloa!

Kunniavierasohjelma: Hato Moa & Damurushi

Nimikirjoitustilaisuus

Sunnuntai 13:30

Sunnuntai 14:00

Sunnuntai 14:30

Sunnuntai 15:00

K-Pop Random Play Dance

Muun muassa K-Con Suomesta tuttu K-Pop Random Play Dance järjestetään tänä vuonna myös Yukiconissa. Tervetuloa tanssimaan lempi K-Pop biisejäsi tai tule vain katsomaan. Kaikki ovat tervetulleita, iästä ja taidoista riippumatta.

Otaku? Vanhemmat? Mitä teen!?

Mitä teen, kun anime, manga ja videopelit vievät elämäni!? Entä miten kerron vanhemmilleni uudesta harrastuksestani? Miten voi käy, kun vanhempani haluavat tutustua uuteen harrastukseeni perin pohjin!? Vinkkejä ja oma tarina, miten paljastaa tämä kaikki? Ja kuinka otakuna oleminen on vaikuttanut elämäni!

Cosplay ja fanius

Cosplay on harrastus, joka perustuu joksikin hahmoksi tai henkilöksi pukeutumiseen. Cosplayn pariin ja kunkin puvun valintaan voi päätyä mitä erilaisimpia reittejä, mutta yksi suurimmista myötävaikuttajista on fanius lähdeteosta tai hahmoa kohtaan. Tällä luennolla tarkastelemmekin cosplayta ja sen suhdetta faniuteen. Miten harrastajat määrittelevät cosplayn? Millainen rooli faniudella on heidän harrastuksessaan? Mihin cosplay asettuu faniteorioiden maailmassa? Muun muassa näitä kysymyksiä pohdimme cosplayhin keskittyvän etnografisen fanitutkimuksen pohjalta.

Dota 2 - "Peli joka tekee muista peleistä tarpeettomia"

Dota 2 on julkaisustaan lähtien roikkunut Steamin pelilistan kärjessä, eikä syyttä. Tästä huolimatta peli saa kuitenkin usein osakseen kovasanaista kritiikkiä, joskus jopa henkilöiltä jotka eivät ole sitä koskaan pelanneet! Luennolla tutustumme tarkemmin Dotan sekä MOBA-pelien historiaan ja pohdimme syitä Dotan suurelle suosiolle. Lisäksi vertaamme Dotaa muutamaan muuhun saman genren peliin, verraten niiden ominaisuuksia ja niiden vaikutusta pelikokemukseen. Luennon lopussa meillä on (toivottavasti) tarjolla vastaus kysymyksistä suurimpaan: onko Dota 2 todella paras videopeli ikinä? Mukaan suolaantumaan ovat tervetulleita MOBA-pelien veteraanit, mutta emme kuitenkaan kehota uusia pelaajia poistamaan itseään luentosalista.

PS: Ohjelmaan ei kannata suhtautua liian vakavasti.

STAND UP -CONEDIAA!

Haluatko nauraa enemmän kuin ensimmäiselle cossillesi? Tunnetko sisäistä poltetta komediaan conipäivän keskelle? Mikäli vastasit jompaan kumpaan 'Kyllä', niin tervetuloa stand up -keikalleni kuuntelemaan juttua niin humoristisen huonoista cosseista, kuin conittamisen ruusuista ja risuista. Tule ihmeessä nauramaan, jakamaan myötähäpeää kanssakatsojien kanssa ja nauttimaan rentomielisestä stand up -show:sta!

Sunnuntai 15:30

Sunnuntai 16:00

Unreality: betwiXt

Tässä kuorossa ei yksi todellisuus riitä mihinkään. Pää pilvissä, toinen jalka keltatiilitiellä

ja toinen haudassa; tähdet silmissä intergalaktisella sotalaivalla, vuoren uumenissa

sortuvilla portailla, luudan varrella kieppumassa loputtomassa kaninkolossa, irti ajasta,

tukevasti maailmojen välissä.

Kappalelista: http://yukicon.fi/ohjelma/unreality-kuoro/

Sunnuntai 16:30

Sunnuntai 17:00

Päättäjäiset

Tarkemmat tiedot julkaistaan lähempänä tapahtumaa.

Sunnuntai 17:30

Sunnuntai 18:00