• Anime/manga
  • Cosplay
  • Muu
  • Pelit

Ohjelmakartta

207 208 209 205 Iso sali
10:00
10:30 Avajaiset
11:00 Ihana, kamala Love Live! Photoshootista päivystykseen: kuinka selvitä cosplaystä hengissä Kuinka mokata conireissu - Conikirjan kultaiset säännöt Worblatyöpaja
11:30
12:00 Jätti-Twister
12:30 "Tän piti olla hauska deittipeli" - Mystic Messenger; ei niin iloinen kuin kuvittelit Kun Hahmot Eivät Selviä
13:00 Love Live! School Idol Knowledge - Love Live! Tietovisa Cardfight!! Vanguard ja Mahjong Super Smash Bros Wii U -turnaus
13:30
14:00 Final Fantasy XV: 10 years of waiting Supersankarit yhteiskunnassa -Tiger & Bunny vs. Boku no Hero Academia StarStable Online - pelkkää yhdessäpelaamisen riemua?
14:30
15:00 Esiintymisen kammo! Kun addiktio iskee - Mikä videopeleissä koukuttaa? Helppo animevisa
15:30
16:00
16:30 Ei luettavaa? Kokeile näitä! COSPLAYERS - STAND UP! Pokemon Nuzlocken ihana kamala maailma
17:00
17:30 Hatoful Boyfriend: Puluromantiikkaa ja maailmanlopun maisemia Until Dawn valintojen viidakossa Megaman animaation muodossa AMV-kisa
18:00
18:30 Kuinka selviytyä sohjosta?
19:00
19:30 Spyron paluu! Hallittu kaaos - cosplayesitysten 101 Sirkkeli, polttouuni ja senpai Kauhupeli-ilta Let's Play: P.T
20:00
20:30
21:00
21:30
22:00
09:00
09:30
10:00 Peli loppui, loppuuko elämä? YukiKahoot Pokémon fuusio- piirustuspaja Project Diva -turnaus
10:30 Ruudun hakkauksen 101: Idoli Rytmipelit
11:00 Jätti-Twister
11:30 Silent Theory Everything wrong with Yuri!!! on Ice
12:00 The Underground Rainbow: Inclusivety in Undertale Cardfight!! Vanguard ja Mahjong AMV-Show
12:30
13:00 Kuva-ammunnan hakuammuntaa Kuka on syyllinen? Murhat ja mysteerit peligenrenä Pokémon Championturnaus
13:30
14:00 Kaappicosplayn salat Keitä ne on ne sankarit? One Punch Manin ja Mod Psycho 100:n sankarihahmot
14:30
15:00 Battle Royalen Äpärälapset Cosplaykisat
15:30
16:00 Aliens vs. Predator - Selviytymistaistelu
16:30
17:00 Päättäjäiset
17:30
18:00

Tarkemmat ohjelmatiedot

Saturday 10:30

Avajaiset

Tervetuloa Yukiconin selviytymispelien avajaisiin! Mystinen pelinvetäjä on ottanut ohjat omiin käsiinsä ja aikoo käynnistää kaikkien aikojen Survival Gamesin kaikkien pelaajien kesken. Onnistuuko pieni karvainen ystävämme turvaamaan kävijöiden selustan pelin kulun ajaksi? Tule ottamaan selvää!

Saturday 11:00

Worblatyöpaja

Haluatko tutustua worblan käyttöön ja tietää lisää tästä mystisestä copslaymateriaalista? Tule kokeilemaan materiaalia ja opettelemaan perusasioita worblasta. Mukaan mahtuu 15 ensimmäistä ja lisäpaikkoja voi käydä kysymässä pajan aikana. Materiaalimaksu on 5 euroa ja se maksetaan suoraan pajalle - varaathan mukaan tasarahan.

Ihana, kamala Love Live!

Love Live! School Idol Festival -rytmipeli on saavuttanut suuren suosion sekä Japanissa, että muualla maailmassa. Peliin liittyen on tuotettu useita albumeita sekä tv- ja mangasarja. Mutta onko peli itsessään kaiken hypen ja suosion arvoinen? Tule kuuntelemaan kun peliohjelmointia ja -suunnittelua opiskeleva Love Live! fani lähtee purkamaan peliä osiin, ja pohtimaan syitä sen suosion takana. Onko peli oikeasti hyvä, ja kenen näkökulmasta? Mitkä ovat sen vahvuudet ja heikkoudet pelisuunnittelujan näkökulmasta? Ohjelma sopii sekä sarjan faneille, ja niille, joita yksinkertaisesti kiinnostaa tuote Love Live! -hypen takana.

Photoshootista päivystykseen: kuinka selvitä cosplaystä hengissä

Ensimmäisenä esimerkkinä vaarallisista harrastuksista ei ehkä mieleen tule cosplay, mutta yleisimmät vammat huomioon ottaen ei sitä voi täysin harmittomaksikaan kutsua. Kun conipäivän saldoon kuuluu myyntipöytälootin lisäksi nestehukka, orastava migreeni ja maailmanlopun hiertymät, on harrastusta vaikeaa pitää täysin hauskana ja vaarattomana. Miten siis välttää itsensä telominen ja pitää rauhassa hauskaa, ehkä samalla parantaen itse cossiakin?

Luennolla käsittelemme yleisimpiä cosplaysta aiheutuvia vammoja, niiden syitä, seurauksia ja ehkäisyä, mm. bindauksen, piilareiden, maalien, asujen sekä riittämättömän unen ja ruuan saralta.

Kuinka mokata conireissu - Conikirjan kultaiset säännöt

"Tällä kertaa saan asuni valmiiksi, pakkaan ajoissa ja olen reippaana conipaikalla."

Vaikka mantran toistaa aina uudelleen, niin tuntuu siltä, että lähes aina jokin reissussa tökkii ja lopuksi iskee se surullisenkuuluisa conikrapula. Näin monta vuotta tapahtumia kierrelleinä olemme keränneet muutamia vinkkejä, jotka kannattaa pitää mielessä reissua suunnitellessa ja toteuttaessa. Tule kuuntelemaan neuvot ja jakamaan myös omasi. Selviydytään yhdessä!

Saturday 12:00

Jätti-Twister

Jätti-Twister on nimensä mukaisesti jättiläiskokoinen klassikkopeli Twister. Tule mukaan virkistävään ja nostalgiseen hullutteluun muiden conikäviöiden seurassa. Jätti-Twister sopii erityisesti conittajille, jotka kaipaavat vaihtoehtoista ohjelmaa leikkimielisen kisailun muodossa. Hauskaksi leikiksi naamioitu liikunta tekee myös terää jokaiselle selkänsä majoituksessa jumittaneelle! Peli on jatkuvaa ja alustalle voi liittyä heti kun tilaa vain riittää. Tervetuloa!

Saturday 12:30

"Tän piti olla hauska deittipeli" - Mystic Messenger; ei niin iloinen kuin kuvittelit

Vuonna 2016 julkaistu otome-peli Mystic Messenger nousi valtavaan suosioon niin Suomessa kuin muuallakin Euroopassa sen englanninkielisen version julkaisun jälkeen. Onko pelissä tarkoituksena vain iskeä neljää jätkää, joilla kaikilla on ongelmana sinkkuus? Voiko olla, että pelissä on jotakin mitä et ole aiemmin huomannut? Tällä luennolla syvennytään hahmoihin, heidän tarinoihinsa sekä siihen. miten tästä kaikesta saa yhtenäisen toimivan juonen.
Varoitus! Sisältää spoilereita! Luentoa ei suositella vasta pelin aloittaneille.

Kun Hahmot Eivät Selviä

Yukiconin selviytymisteeman kunniaksi tällä luennolla käsitellään niitä tapauksia, kun hahmot eivät selviä koettelemuksista. Hahmokuolemat voidaan luokitella erilaisiin arkkityyppeihin, jotka pohjustuvat siihen, millaisesta tarinan uhrista on kyse ja mitä tarinankerronnallista tavoitetta hahmon kuolema palvelee. Esimerkiksi Attack on Titan -sarjan hahmokuolemat palvelevat aivan eri tavoitteita kuin Cedricin kuolema Harry Potterissa. Näitä samoja arkkityyppejä esiintyy niin elokuvissa, kirjoissa, sarjakuvissa, animessa kuin videopeleissäkin, ja luennolla myös käsitellään sitä, miten videopelien rooli selviytymisen ja kuoleman näyttämönä on näistä muista median muodoista poikkeava.

Saturday 13:00

Cardfight!! Vanguard ja Mahjong

Tule pelaamaan Cardfight!! Vanguardia ja Mahjongia! Opetamme aloittelijoita tapahtuman ajan ja kokeneemmille on varattuna pöytiä ja peliseuraa.

Love Live! School Idol Knowledge - Love Live! Tietovisa

Hieman kovemman luokan faneille tarkoitettu tietovisa iki-ihanista idoleistamme μ's:ista: 3-9 henkilön ryhmissä toimivassa visassa luvassa mahtavia palkintoja! Jos idolitietoutta löytyy, osallistu ihmeessä!

Super Smash Bros Wii U -turnaus

Turnaukseen ilmoittautuminen päättyy klo. 12.30. Ilmoittautuminen tapahtuu pelihuoneessa turnauspöydältä. Lisätietoa löytyy Pelihuone ja peliturnaukset sivulta.

Saturday 14:00

Final Fantasy XV: 10 years of waiting

Final Fantasy XV was first announced by Square Enix in 2006 as a part of Fabula Nova Crystallis Final Fantasy XIII project. Since then the game's development has changed throughout the years and the release date has been postponed numerous times. In this lecture we take a look at how different aspects of the game have changed, talk about the game itself, as well as the movie Kingsglaive, and perhaps find an answer to the two most important questions: was all the waiting worth it and what is the future of Final Fantasy games?

Supersankarit yhteiskunnassa -Tiger & Bunny vs. Boku no Hero Academia

Klassikkosarja Tiger & Bunny sekä uusi suosikiki Boku no Hero Academia kertovat molemmat supersankareista, mutta eri näkökulmista -toisessa ollaan koulussa, ja toisessa taas jo työelämässä. Supersankarit on yhdistetty osaksi reaalimaailmaa saumattomasti, melkeinpä niin saumattomasti että voisi ajatella molempien sarjojen tapahtuvan samassa todellisuudessa! Luennolla käsitellään näitä kahtaa sarjaa ja tapaa, jolla niiden supersankarit toimivat osana yhteiskuntaa.

StarStable Online - pelkkää yhdessäpelaamisen riemua?

Starshine Legacy- ja Star Stable- peleille jatkoa oleva StarStable Online yhdistää näiden pelien ominaisuuksien lisäksi myös pelaajia ympäri Eurooppaa. Vaan onko yhdessäpelaaminen aina vain onnea ja auvoa? Mitä tapahtuu mahdollisten ristiriitojen sattuessa? Entäpä miten esimerkiksi grafiikkaa on muutettu alkuperäisiin disc-peleihin nähden? Luento perehtyy sekä pelin kompastuskiviin että onnistumisen huippuhetkiin, ja myös interaktiivisuutta yleisön kanssa olisi luvassa!

Luento on tarkoitettu kaikille aiheesta kiinnostuneille, mutta mahdollisesti myös lieviä spoilereita on luvassa - varauduthan niihin!

Saturday 15:00

Esiintymisen kammo!

Jännitätkö esiintymistä? Tuntuuko, että aina kun olet yleisön edessä pääsi tyhjenee tai ääni pettää? Entä jos mokaat kesken cosplaykisan ja kaikki nauravat? Lavakammo on monelle varmasti tuttu jollain tapaa tai lavalla jäätyminen kesken kaiken. Ohjelmassa pureudumme juuri näihin aiheisiin ja miten löytää pelastuskeino esiintymisen ongelmiin. Tule kuuntelemaan ja jakamaan oma tarinasi esiintymisen kammottavuudesta. Ehkä löydät niksin tai pari auttamaan lavakammon nujertamiseen erilaisten coping-mekanismien joukosta.

Kun addiktio iskee - Mikä videopeleissä koukuttaa?

Videopelejä on montaa sorttia ja pelaajia ja pelityylejä enemmän. Siksi voikin tuntua mahdottomalta uskoa että tällä kaikella voisi olla jotain yhteistä. Videopelien, ja pelaamisen yleensäkkin, maailma on laaja ja eikä se ole aina selkeä kokeneimmillekkaan pelaajille. Minkälaisesta pelistä kannattaisi aloittaa? Onko oikeaa tapaa pelata videopelejä? Voiko kuka vaan pelata? Tämän ohjelman tarkoituksena on tarjota vastauksia ja selkeyttä näihin, ja muihinkin peliaiheisiin kysymyksiin nostalgisointia unohtamatta. Sillä kukapa voisi unohtaa sen ensimmäisen pelin joka sai sinut hurmaantumaan peleistä täysin.

Helppo animevisa

Ovatko yleistietosi heikolla pohjalla, mutta muistat tasan tarkkaan kuinka monta kertaa Mirai valittaa Kyoukai no Kanatassa jonkun olevan epämiellyttävää? Osaatko luetella unissasikin Haikyuun hahmojen pelaajanumeroita? Helpossa animevisassa pääset osoittamaan taitosi ja kisailemaan vertaistesi kanssa. Arkailla ei tarvitse, sillä visa sopii erinomaisesti myös niille, joilla on muutakin elämää animen katsomisen lisäksi. Tervetuloa mukaan leikkimieliseen kisaan yksin tai pienessä ryhmässä!

Saturday 16:30

Ei luettavaa? Kokeile näitä!

Oletko käynyt läpi kaikki sarjat, jota kaverit ovat suositelleet eikä lisää kuulu? Siinä tapauksessa tämä on sinulle juuri oikea luento! Tule kuulemaan sarjoista, jotka ovat Suomessa vähemmäntunnettuja, mutta ehdottomasti tutustumisen arvoisia. Esiteltävät sarjat on valittu conin teemaa silmällä pitäen, joten erityisesti selviytymis-seikkailuista pitävien kannattaa saapua paikalle. Sarjoista käydään läpi juonta ja alkuasetelmaa, joten suurempia juonipaljastuksiakaan ei tarvitse pelätä.

COSPLAYERS - STAND UP!

Cosplay-harrastus on cossaajille paljon muutakin kuin vain pukujentekoa. Se voi olla neuroottista suunnittelua, spämmitwiittailua, in progress-kuvia, cossiryhmien haalintaa, arvokisaamista, epätoivoisia selittelyjä vanhemmille ja hyvä syy syy hamstrata coneista tonneittain worblaa. Vaan miten harrastus taipuukaan stand-upiksi? Tule kuulemaan kaappicosseissa rypevän luennonpitäjän vitsitykitystä mm. cosplay-kisaamisesta, tyhmimmistä syistä cossata, vanhempien murahteluista ja odottamattomista rahalovista lompakossa!

Pokemon Nuzlocken ihana kamala maailma

Oletko pohtinut, mitä Nuzlocket ovat, muttet ole jaksanut googlettaa? Tai tiedätkö jo, ja haluaisit itse kokeilla, muttet oikein tiedä mistä tai miten aloittaa? Vai oletko jopa aloittanut ja nyt haluaisit tietää, miten parhaiten jakaa kokemuksesi maailmalle? Luennolla käydään läpi Nuzlockejen lyhyt historia ja sen sääntöjen yleisimpiä sovelluksia. Lisäksi keskustelemme erilaisista tavoista luoda tarina Nuzlocken ympärille ja niiden hyvistä ja huonoista puolista.

Saturday 17:30

Hatoful Boyfriend: Puluromantiikkaa ja maailmanlopun maisemia

PigeoNation Inc.:n vuonna 2011 julkaisema otome game/visual novel ja sen jatko-osa ovat valloittaneet monien sydämen erityisesti vuoden 2014 HD-uudelleenjulkaisun ansiosta. ”Lol, jotain puluja”, sanovat kyynikot, mutta mikä sai yhden heistä toteamaan Hatofulin olevan yksi kaikkien aikojen peleistä? Voiko puluromanssista selvitä hengissä (ja järjissään)? Miksi Anghel on paras poika? Näihin ja moniin muihin kysymyksiin etsitään vastauksia luennollamme. Ohjelma sisältää enemmän juonipaljastuksia kuin torilla on romantisoitavia puluja, mutta sopii myös untuvikoille, jotka eivät pelkää laajentaa kokemusmaailmaansa.

Until Dawn valintojen viidakossa

Suuren kohun herättänyt Until Dawn suurennuslasin alla. Tutkimme hahmojen merkitystä, valintojen määrää, kauhuelementtien tarjontaa. Mikä tekee tästä pelistä niin suositun? Tuoko tämä peli jotain uutta kauhupelien genreen? Ohjelma sopii niille jotka eivät aiheesta mitään tiedä ja niille jotka tietävät. Sisältää pieniä juonipaljastuksia,yllätys!

Megaman animaation muodossa

Sininen pommittaja Megaman on ollut jo jonkun aikaa Capcomin unohtama. 2017 hän palaa TV-sarjan kera. Tämä ei ole kuitenkaan ensimmäinen kerta. Minkälainen Megamiehen animaatio-ura on ollut ennen tätä? Ampuiko Megaman Marioa kopioiden hänen animaatiovoiman? Tule katsomaan, miten Megaman on taistellut robotteja, viruksia ja alieneita vastaan eri sarjoissaan.

AMV-kisa

Yukiconin AMV-kilpailussa palkitaan jälleen parhaat videot. Vaikean esikarsinnan jälkeen finaaliin selvinneet videot pyörivät näytöksessä kaikessa loistossaan. Tule katsomaan mikä video on Yuki-kunin suosikki ja kuka pääsi läpi AMV-vastaavan haasteesta. Tuomarit palkitsevat kilpailussa 4 videota mutta myös Sinä pääset vaikuttamaan äänestämällä omaa suosikkiasi! Ohjelma saattaa sisältää nopeasti vaihtuvia kuvia tai vilkkua valoja.

Huom! Ohjelma saattaa sisältää voimakasta kuvastoa. Ikäsuositus 15+

Saturday 18:30

Kuinka selviytyä sohjosta?

Onko shoujosta tullut sinullekin yhtenäistä puuroa, etkä enää tunne erottavasi sarjoja toisistaan niiden toistuvien piirteiden takia? Vai oletko kenties uudempi harrastaja, joka on ehtinyt vasta raapaista shoujoarkistojen pintaa, ja haluaisit saada lisää hyviä suosituksia? Tervetuloa seuraamaan humoristista katsausta shoujon, eli tytöille suunnatun mangan ja animen, eri alalajeista ja niiden arkkityypeistä. Samalla tutustutaan muutamiin sarjoihin jotka käyttävät shoujon kliseisiä piirteitä edukseen tai ovat muuten vaan kerrassaan mainioita. Luvassa on siis turhanpäiväistä luokittelua, perinteisille juonimalleille naureskelua ja vinkkejä siihen, miten kahlata tiensä sohjomeren läpi.

Saturday 19:30

Spyron paluu!

Spyro on Insomniac Gamesin vuonna 1998 aloittama pelisarja, johon monella pelaajalla on nostalgian sävyttämä tunneside. Sarjalle nimensä antanut pieni, violetti lohikäärme on kokenut monia jännittäviä seikkailuja, joita tarkastelemme niin pelievoluution kuin lorenkin näkökulmasta. Mukana tarkastelussa ovat alkuperäinen Spyro-sarja, sekä The Legend of Spyro-pelit. Tule mukaan muistelemaan menneitä ja nappaamaan nekin munavarkaat, jotka jäivät lapsuuden raivonpuuskissa vapaiksi. Nää-nä-nä-nää-nää!

Hallittu kaaos - cosplayesitysten 101

Koreografia on valmis! Suunnitelmat kusivat, mutta shown pitää jatkua! Musiikki käy, toimintaa! Millaista on etenkin ryhmäcosplayesitysten suunnittelu ja mitä sellaisen työstäminen pitää sisällään? Tule kuuntelemaan, kun cosplayryhmä Rintamasuunta kertoo esitysten tekemisestä omien kokemuksiensa kautta ja varoittaa kommelluksista, joita matkan varrella voi sattua.

Sirkkeli, polttouuni ja senpai

Yandere simulator on vuonna 2014 aluille pistetty peli jota lähti kehittämään amerikkalainen mies yksin. Peli kertoo japanilaisesta koulutytöstä joka on valmis puolustamaan rakkauden kohdettaan muilta naisilta hinnalla millä hyvänsä. Nyt peli on saavuttanut kanavalla yli miljoona tilaajaa, useita vapaaehtoisia tekijöitä ja kasvavan suosion. Mikä tekee pelistä niin suositun? Mistä se on lähtenyt liikkeelle ja mitä voimme odottaa tulevaisuudelta? Onko pelin voima sen humoristiset piirteet vai voiko Yandere simulaattorista koskaan tulla vakavasti otettavaa murha-peliä? Teroita saksesi ja tule kuuntelemaan yhden lupaavimman pelin kehityksestä. Mutta muista varoa, ettei senpai näe sinua. Spoilerivaroitus.

Huom! Ohjelma saattaa sisältää voimakasta kuvastoa. Ikäsuositus 15+

Kauhupeli-ilta Let's Play: P.T

Ahdistus. Pelko. Pimeys. Välkkyvät kattovalot. Vihaiset aaveet. Kylmät väreet selkärangassasi. Hengitys korviesi juurilla. Kuulostavatko nämä sinun jutuiltasi? Haluatko vihdoin valloittaa pelkosi? Nautitko ahdistuksen tuomasta tunteesta? Vai haluatko vain nähdä kun ystäväsi (ja juontajat) tärisevät pelosta? Tuo siis itsesi, ystäväsi, pahimmat vihamiehesi (ja/tai nallekarhusi) paikalle nauttimaan pimeyden tuomasta ilosta (lue: kauhusta). Ohjelmaa ei suositella herkimmille. Epilepsiavaroitus.

Sunday 10:00

Pokémon fuusio- piirustuspaja

Minkälainen monsteri tai söpöliini syntyykään kun yhdistetään Pikachu ja Mudkip? Tule piirtämään kanssamme Pokémon fuusioita. Me toimitamme kuvat ja osallistujien tehtävänä on ideoida mikä näköinen monsteri niistä syntyisi. Paja sopii kaiken ikäisille ja tasoisille piirtäjille.

Peli loppui, loppuuko elämä?

Mikä on se tyhjä tunne rinnassa Mass Effect 3:n lopun jälkeen? Mitä tapahtui Joelille ja Ellielle lopputekstien rullattua ruudulta? Miksi suolavettä valuu silmistä yhä edelleen Chloe Pricen vuoksi? Miksi videopelin loppuminen saattaa tuntua yhtä pahalta kuin parisuhteen loppuminen, ja mitä sen hyväksi voi tehdä? Paneelissa puimme videopelien aiheuttamia sydänsuruja ja keinoja selviytyä niistä, pohdimme peleihin muodostettuja tunnesiteitä sekä spekuloimme useiden suosittujen videopelien loppujen jälkeisiä tapahtumia humoristisella otteella. Ohjelma ei ole millään muotoa spoilerivapaa!

YukiKahoot

Visatuttaako kesken conin? Ei hätää! YukiKahoot on älypuhelimen avulla pelattava tietovisapeli, jossa kysymykset näytetään valkokankaalta ja osallistujat vastaavat animeaiheisiin kysymyksiin puhelimensa avulla. Tavoitteena on siis valita kännykän näytöltä mahdollisimman nopeasti oikea vaihtoehto. Luvassa on kysymyksiä erilaisista animeen liittyvistä kategorioista ja parhaat pelaajat palkitaan! Tarvitset mukaasi siis älypuhelimen tai tabletin, jossa toimii netti sekä tietenki talviset kisafiilikset! Mukaan mahtuu n. 40 kisaajaa.

Project Diva -turnaus

Turnaukseen ilmoittautuminen alkaa lauantaina ja päättyy sunnuntaina kello 9.30. Ilmoittautuminen tapahtuu pelihuoneessa turnauspöydältä. Lisätietoa löytyy Pelihuone ja peliturnaukset sivulta.

Sunday 10:30

Ruudun hakkauksen 101: Idoli Rytmipelit

Luennolla käymme läpi aasialaisia rytmipelejä, joissa yhdistyvät ruudun hakkaus ja idolit. Mistä, miten ja miksi, me vastaamme näihin kysymyksiin katsomalla Google Playta syvemmälle.

Sunday 11:00

Jätti-Twister

Jätti-Twister on nimensä mukaisesti jättiläiskokoinen klassikkopeli Twister. Tule mukaan virkistävään ja nostalgiseen hullutteluun muiden conikäviöiden seurassa. Jätti-Twister sopii erityisesti conittajille, jotka kaipaavat vaihtoehtoista ohjelmaa leikkimielisen kisailun muodossa. Hauskaksi leikiksi naamioitu liikunta tekee myös terää jokaiselle selkänsä majoituksessa jumittaneelle! Peli on jatkuvaa ja alustalle voi liittyä heti kun tilaa vain riittää. Tervetuloa!

Sunday 11:30

Silent Theory

Vaikka Silent Hill 2 pelin julkaisusta on 15 vuotta ei sen ahdistava ja masentava tarina jätä silti rauhaan. Tällä luennolla mietimme Jamesin matkan syvempää tarkoitusta Silent Hill:in kaupunkiin samalla käyden läpi eri teorioita pelin ja sen moniin teemoihin ja hahmoihin liittyen.
Luento on suunnattu jo pelin pelanneille eli spoilereita joka kulman takana.

Huom! Ohjelma saattaa sisältää voimakasta kuvastoa. Ikäsuositus 15+

Everything wrong with Yuri!!! on Ice

Luulitko oppineesi taitoluistelun salat animea katsomalla? Piditkö Yuri!!! on Icen tarjoamaa kuvaa lajista realistisena? No, onhan se sitäkin (aina välillä). Ohjelmassa käymme läpi teknisen puolen lisäksi myös luistelun kirjoittamattomia sääntöjä ja sitä kuinka ne sarjassa loistavat poissaolollaan.
Ohjelmaa pitämässä kaksi taitoluistelijaa, joista toisella on lisäksi valmentaja- ja koreografikoulutus.

Sunday 12:00

Cardfight!! Vanguard ja Mahjong

Tule pelaamaan Cardfight!! Vanguardia ja Mahjongia! Opetamme aloittelijoita tapahtuman ajan ja kokeneemmille on varattuna pöytiä ja peliseuraa.

The Underground Rainbow: Inclusivety in Undertale

The characters in Undertale are undoubtedly colourful. But how do the characters represent the variety of "human" live? The program presents notable examples of LGBTQI representation found in the game. The program will also discuss how the game succeeds in this representation. Includes spoilers.

AMV-Show

Ensimmäistä kertaa Yukiconissa AMV-show! Etukäteen valitut videot esitetään AMV-show’ssa editoijien mahdollisten kommenttien kera. AMV-show'ssa ei ole erillistä palkintojen jakoa, mutta yleisö saa äänestää suosikkiaan. Ohjelma saattaa sisältää nopeasti vaihtuvia kuvia tai vilkkua valoja.

Sunday 13:00

Kuva-ammunnan hakuammuntaa

Kauhistuttaako ajatus photoshootista? Etkö tiedä, mitä ottaa mukaan? Ei hätää - luennollani avaan teille photoshoottausta. Nostelen esiin pointteja, joita olisin halunnut pienenä aloittelevana kuvaajana kuulla, eli asioita, jotka kannattaa ottaa huomioon shootin aikana sekä sen jälkeen. Sivuan myös esimerkiksi mallin ohjastusta, ja sitä jälkikäteen seuraavaa edittiurakkaa, joka tuppaa paisumaan liian isoksi. Vaikka käsittelen aihetta kuvaajan näkökulmasta, voi luento olla hyödyksi ihan jokaiselle photoshootin osanottajalle, erityisesti aloitteleville sellaisille.

Kuka on syyllinen? Murhat ja mysteerit peligenrenä

Agatha Christien Hercule Poirot ja Arthur Conan Doylen Sherlock Holmes lienevät tuttuja kaikille, mutta kirjallisuuden klassikkogenrenä tunnetut mysteeritarinat ovat vasta vuosituhannen vaihteessa löytäneet tiensä pelien maailmaan. Luennolla käsitellään salapoliisigenren historiaa, nykyhetkeä sekä tutustutaan genren pelien tunnuspiirteisiin ja yhtäläisyyksiin Ace Attorney- ja Dangan Ronpa-pelisarjoja esimerkkeinä käyttäen.

Pokémon Championturnaus

Kokeneet ja voitonnälkäiset pokémon kouluttajat ottavat toisistaan mittaa Championturnauksessa 3DS:n peleillä. Ilmoittautuminen sunnuntaina klo. 12.00 mennessä. Ohjelma aukeaa yleisölle 13:30

Sunday 14:00

Kaappicosplayn salat

Eikö sinulla ole rahaa, resursseja tai mahdollisuutta tehdä cosplay pukujasi itse tai tilata netistä? Siinä tapauksessa kaappicosplay on hyvä vaihtoehto! Luennolla kerromme kuinka voit toteuttaa cosplay pukuja ilman että sinun tarvitsee itse ommella niitä alusta asti itse tai tilata netistä.

Keitä ne on ne sankarit? One Punch Manin ja Mod Psycho 100:n sankarihahmot

One Punch Man ja Mob Psycho 100 ovat ONE:n suurta suosiota saavuttaneet sarjat. Tällä luennolla keskitytään erityisesti vertailemaan näiden kahden sarjan sankarihahmojen yhtäläisyyksiä ja eroavaisuuksia. Luennolla pohditaan myös yleisesti sitä, mikä oikein tekee sankarista sankarin? Onko sankariutta vastustajien voittaminen vai jalot aatteet?

Sunday 15:00

Battle Royalen Äpärälapset

Muistat Deadman Wonderlandin, Mirai Nikkin, Zero Escapen varmaan sekä Nälkäpelin ja Doubtin harmaan, mutta nimet nää, mikä hitto niitä yhdistää?

Battle Royalen saapumisen jälkeen on viihdeteollisuudessa tullut esille toinen toistaan räikeämpiä selviytymiskamppailusarjojen kopioita toinen toistaan omalaatuisemmilla konsepteilla, joita voidaan kutsua “Battle Royalen Äpärälapsiksi”. Tällä humoristisella luennolla käsitellään muutamia genrensä edustajia sekä sitä, mikä niistä oikein tekee Battle Royalen äpärälapsia. Luvassa siis aimo annos spoilereita, väkivaltaa ja mustaa huumoria.

Huom! Ohjelma sisältää kuvamateriaalia, joka saattaa järkyttää. Ikäsuositus 15+

Cosplaykisat

Pääsalin lavalla nähdään kolmessa kategoriassa tyrmäävää pukuloistoa, joka huipentaa koko sunnuntain! Tule seuraamaan Hall Cosplay, Ryhmäcosplay ja Photoshoot -kilpailuja ja ihastu kilpailijoiden esitellessä luomuksiaan.

Sunday 16:00

Aliens vs. Predator - Selviytymistaistelu

Avaruushirviöt Alien ja Predator ottivat ensimmäistä kertaa yhteen 90-luvun alussa julkaistussa sarjakuvassa. Tämän jälkeen taistelu on jatkunut sekä valkokankaalla että videopeleissä. Luennolla käsitellään kolmea tunnetuinta AvP-peliä: vuonna 1999 ilmestynyttä klassikkoa ja sille 2001 julkaistua jatko-osaa, sekä vuoden 2010 mustaa lammasta. Mikä teki kahdesta alkuperäisestä pelistä onnistuneita ja miksei kolmikon tuorein tapaus yltänyt edeltäjiensä tasolle? Näihin kysymyksiin lähdetään etsimään vastauksia kahden pitkäaikaisen AvP-fanin toimesta.
Luento sopii sekä vanhoille faneille että uusille tuttavuuksille.
Luento sisältää lapsille sopimatonta materiaalia ja vahvoja mielipiteitä.

Sunday 17:00

Päättäjäiset

On tullut aika palauttaa pelit ruotuun ja saattaa tyrannia perikatoon. Seuraa Pyryä tapahtuman päättäjäishuipentumaan ja syökse diktaattori vallasta sinisen jääkarhun kanssa. Pelien lopputulos riippuu nyt sinusta!