Women of the World -festivaali  Tampere-talo 11.–12.3.2017

WOW — Women of the World sai alkunsa Lontoon Southbank Centrestä vuonna 2011. Silloin vietettiin kansainvälisen naistenpäivän 100-vuotisjuhlaa. Tähän päivään mennessä WOW on kasvanut globaaliksi ilmiöksi. Viidelle eri maanosalle laajentunut verkosto sisältää jo 15 eri festivaalia, tavoittaen jo noin miljoonan ihmisen yleisön. Ja nyt WOW saapuu Suomeen 2016-2017!

Jokainen WOW-tapahtuma on osa kansainvälistä verkostoa. Samanaikaisesti kaikki festivaalit muodostavat kuitenkin myös oman, ainutlaatuisen kokonaisuutensa: WOW lähtee aina liikkeelle paikallisten naisten ajatuksista, jotta se voisi heijastaa juuri heidän ääniään. Siksi kunkin festivaalin sisältö ideoidaan ja kehitetään ruohonjuuritasolla Think In -keskustelujen kautta.

Think Init, jotka muodostavat olennaisen osan WOWn henkeä, kokoavat ihmisiä yhteen suunnittelemaan festivaalia. Naiset newyorkilaisista Australian aboriginaaleihin, egyptiläisiin ja somalialaisiin, ovat kerääntyneet pöytien ääreen keskustelemaan avoimesti — ideoimaan sitä, mihin WOW voisi keskittyä juuri heidän maissaan. Nyt yhteinen ideointiprosessi on käynnissä myös Suomessa.

Think In -suunnittelutapahtumien jälkeen WOW huipentuu lopulta itse festivaaliin. Se syventyy rohkeasti niin vakaviin kuin hysteerisen hauskoihin teemoihin, mutta ennen kaikkea WOW juhlii naisia, tyttöjä ja tasa-arvoisuutta. Festivaalin ohjelma koostuu keskusteluista, debateista, konserteista, workshopeista, esityksistä, pikamentoroinneista — ja monesta muusta. Keskustelimme WOWssa sitten sosiaalisesta oikeudenmukaisuudesta, miesten roolista tasa-arvoisessa yhteiskunnassa, pakolaiskriisistä tai Beyoncésta, jokaisen WOWn tapahtuman tavoitteena on ruokkia kävijöiden mielikuvitusta, vastata heidän tiedonjanoonsa ja inspiroida kohti uusia ideoita.

WOW Finland nostaa esille niitä esteitä, joiden vuoksi naiset eivät vielä pääse tavoittamaan kaikkea, mitä oikeasti voisivat. Samalla se juhlii tasa-arvoisuutta, jossa on Suomessa edistytty jo pitkälle.

Tulevan vuoden aikana Women of the World Finland käynnistyy Think In -tapahtumien kautta eri puolella Suomea ja huipentuu festivaaliin Tampere-talolla maaliskuussa 2017. WOW on kaikille naisille — ja kaikille, jotka tuntevat naisen. Lähde mukaan kokemaan, kuulemaan, nauttimaan, keskustelemaan ja keksimään uutta.

Go to event home page…

Programme

The programme schedule for this event has been published

View programme schedule


Feedback privacy policy…