Tarkemmat ohjelmatiedot

Saturday 10:00

Taidekuja

Tylyconin taidekujalta voitte löytää fanitaidetta, omaperäistä taidonnäytettä suoraan taiteilijoilta itseltään. Tervetuloa tutustumaan tarjontaan!
Taidekuja on auki yleisölle tapahtuman aikana klo 10.00 - 16.00, ja se sijaitsee Häivytyskaapissa.

Avajaiset

Saturday 11:00

Astrologian ABC fanille

Miltä näyttää öinen taivas lumotun koulun ja sen oppilaiden yllä?
Nyt sinulla on ainutlaatuinen mahdollisuus selvittää, kuka tai ketkä suosikkihahmosi ovat kanssasi samaa astrologista merkkiä. Oletko tulinen leijona, kuten Harry vai kenties haaveileva vesimies, kuten Luna?
Tällä luennolla tutustumme pintaraapaisuna astrologian saloihin näin fanin näkökulmasta.
Vaikuttaako oppilaan horoskooppi siihen, mihin tupaan hän päätyy? Kuinka yhteensopivilta näyttävät rakastavaisten parien tähtikartat? Onko kyseessä vain sattuma?
Pitäkää sulkakynistänne kiinni sillä tarjolla on paljon tietoa ja vähän huumoria.

Finfanfun.fi-miitti

Finfanfun.fi on Harry Potter fanfictioniin keskittynyt foorumi. Foorumilta löytyy toki myös paljon muuta! Nyt finiläisten on mahdollisuus tavata toisiaan kasvokkain tai vielä foorumille rekisteröitymättömien tulla tutustumaan hauskoihin finiläisiin ja fanfictioniin! Paikan päällä juttelua kirjoittamisesta, lukemisesta ja yleistä höpötystä kirjoittajamielisten kesken!

Kuvauspiste

Kuvauta itsesi Tylyconin omalla kuvauspisteellä Malmitalon toisessa kerroksessa. Olit sitten pukeutunut velhoksi, noidaksi, kotitontuksi, ihmeotukseksi tai jästiksi, olet tervetullut kuvauspisteelle. Vapaa pääsy.

Kunniavierasohjelma

Tylyconin kunniavieraaksi ilmiintyy Harry Potter -kirjojen suomentaja Jaana Kapari-Jatta.

klo 11:00-11:45
Jaana Kapari-Jatan haastattelu (vain rannekkeella)

Yleisöllä on myös mahdollisuus esittää kysymyksiä.

klo 12:15-12:45
Nimikirjoitustilaisuus (avoin kaikille)

Se oikea Tylypahkan tupasi

Tupasi on perheesi - mutta mihin tupaan oikeasti kuulut? Oletko viitannut lapasella hapan ilme naamallasi, kun Pottermore ei lajitellutkaan sinua oikeaan Tylypahkan tupaan vielä viidennelläkään kerralla? Oletko miettinyt, onko yhteen tupaan kuuluminen edes mahdollinen konsepti? Tämä ohjelma etsii vastauksia tupaongelmaan elävästä elämästä ja tuo uutta näkökulmaa Rowlingin kynänjäljen suhteesta reaalimaailmaan.

Käsittelemme aihetta muun muassa psykologi Carl G. Jungin inspiroiman Myer-Briggsin tyyppi-indikaattorin avulla ja etsimme yllättävää katsontakantaa vuosituhansia vanhasta intiaanien luonnonuskon filosofiasta.

V.I.P tietovisa

Se perinteinen Harry Potter -tietovisa.
Osallistu leikkimieliseen kilpailuun ja testaa miten hyvin olet lukenut Harry Potter -kirjat läpi.
Tietovisa on kaikille avoin.

Saturday 12:00

Arkielämä Tylypahkassa

Oletko miettinyt minkälaista Tylypahkalaisen oppilaan elämä tarkalleen ottaen on? Millainen oppilaiden arki on ja miten lukuvuodet eroavat toisistaan? Entä miten tupasi vaikuttaa eloosi Tylypahkassa? Näihin kysymyksiin voit saada vastaukset, ja tulla jopa osallistumaan asiasta käytävään keskusteluun. Olit sitten kovakin tietäjä tai täydellinen keltanokka, olet tervetullut!

Tekstipohjaiset roolipelit -miitti

Mitä taikuudella voi tehdä, jos saa vaikuttaa itse Potter-maailman juoneen ja hahmoihin? Miitissä pohditaan, miltä Potter-maailma näyttää kirjoittavan roolipelaajan silmin. Miitti on avoin kaikille riippumatta roolipelin muodosta (foorumi, chat, tarina), ja mukaan voivat tulla sekä virtuaalitylypahkojen että muiden Potter-pelien edustajat. Myös harrastuksen aloittamisesta kiinnostuneet ovat tervetulleita.

Jästihuispaus kautta aikojen

Velhojen innoittamana myös jästit ovat innostuneet pelaamaan huispausta: Taikavoimien puutteessa lentämistä korvaavat jalkalihakset ja sieppiä tennispallo sukassa! Ohjelmassa esitellään jästihuispauksen sääntöjä, historiaa ja nykytilannetta ympäri maailman.

Saturday 13:00

Kotitontut - orjia vai vapaaehtoisia?

Kotitontut Dobbya ja Oljoa lukuunottamatta on unohdettu elokuvista tyystin. Ne uurastavat Tylypahkassa ja velhokodeissa yötä päivää. Melkein jokaisella puhdasverisellä velhoperheellä on oma kotitonttu kodinhengettärenä. Kirjoissa nämä tekevät mielellään työtään ja kauhistelevat ajatusta, ettei heillä olisi ketään määräämässä. Onko tämä orjuuttamista vai työskentelevätkö kotitontut vapaaehtoisina? Luennolla perehdytään tarkemmin tonttujen työolosuhteisiin ja työmotivaatioon.

Tylypahkan ylpeys! -liveroolipeli

Juonellinen kuvaus: “On viimeinen päivä koulussa ennen lukuvuoden loppua 2017 ja paras tupa on voittamassa tietenkin tupamestaruuden. Tilanne on tasainen. Siksi osa oppilaista on alkanutkin kerätä tuhannen vimmalla oman tupansa lumotun jättitiimalasin voittopotista uupuvia pisteitä. Samalla Korpinkynsi joutuu tiukentamaan otetta vaihdellen koko vuoden hallitsemastaan paikasta. Tänään ei suo olla tuhma, tai valvojaoppilaat poistavat tupasi pisteitä ja suututat toverisi… Se on ainakin varmaa, että kiinni ei kannata jäädä! ”

Tule lajitelluksi Tylypahkan tupaan ja kerää tupapisteitä tupasi kunnian nimeen. Oletko kuullut larppauksesta eli liveroolipelaamisesta, mutta et ole koskaan päässyt kokeilemaan? Potter-kirjoja tai elokuvia tunteville on nyt mahdollisuus solahtaa harrastuksen ääreen Tylyconin tapahtuma-alueella tavallisten kävijöiden seassa.

Huomaathan, että larppiin on sitova ilmoittautuminen ja se menee osittain muun ohjelman kanssa päällekkäin. Ilmoittautuminen hoituu ensisijaisesti etukäteen täyttämällä lomakkeen osoitteesta https://goo.gl/forms/jziyCR4BYdub7sGV2 31.3. mennessä. Larppiin osallistuminen vaatii sopivan leikkimielen lisäksi sääntöihin perehtymistä, jotka lähetetään meiliin ennen tapahtumaa. Kaikki pelaajahahmot ovat originaalihahmoja, eli eivät tunnettuja Potter-kirjasarjasta. Osallistujat max 24kpl, kaikki oppilashahmoja. Ei osallistumisikärajaa. Ei vaadi tapahtumaranneketta.

S.U.P.E.R Tietovisa

Oletko lukenut Harry Potter -kirjat niin monta kertaa läpi että muistat ne ulkoa? Uskotko osaavasi pienimmätkin yksityiskohdat?
Vai haluatko vain tulla vilkaisemaan mitä kaikkea tietoa kirjojen kätköistä löytyikään?

Tule haastamaan itsesi, ja löydä samalla syy lukea kirjat läpi vielä kerran.

Harry Potter ja latina

Harry Pottereissa vilisee latinaa ja se kytketään usein taikuuteen. Miten Rowling on hyödyntänyt latinaa etenkin loitsuissa ja mitä nämä loitsut tarkoittavat? Miten Rowling on muokannut latinan kieltä omaan käyttöönsä? Lisäksi ovatko Harry Potterin loitsut tyypillisiä loitsuja? FM Tuuli Helminen on latinisti ja on erikoistunut taikuuden historiaan.

Saturday 14:00

Tuhat taikayrttiä ja -sientä

Yrttitiedon oppitunti! Ohjelma sukeltaa yrttitiedon maailmaan pintaa syvemmälle yhdessä yleisön kanssa. Mikä kasvi antoi kidukset? Miten alruunaa pitää käsitellä? Mitä kasveja voi syödä ja mitä käyttää taikajuomissa? Onko yrttitieto tärkeä pääaine vai hyödyllinen tuki muiden aineiden ohessa? Tule ja ota selvää, äläkä unohda tuoda omia mielipiteitäsi mukanasi!

Kirottu lapsi näyttelijän näkökulmasta

Voisiko kirottu lapsi näytelmän tehdä suomessa? Oliko käsikirjoitus hyvä? Millainen visuaalinen kuva käsikirjoituksesta tuli teatteri harrastelijalle? Näyttelijä Pekka Iivonen kertoo oman näkemyksensä miten toteuttaisi käsikirjoituksen lavalle ja kertoo millaista osaamista se vaatisi lavastuksen, rekvisiitan ja valaistuksen puolesta.

Saturday 15:00

Harry Potter ja lainsäätäjät

Mitä J.K.R. on kertonut lakien valmistelusta? Eikö ministeriön hierarkia ole täysin selvä? Entä millainen on tuo oikeudellinen järjestelmä, jonka kanssa Harrylla oli ongelmia? Tule kuulemaan tietoisku lain kiemuroista, ministeriöstä ja siitä kuinka fanit ovat aihetta tulkinneet. Vaikka esitys on suomeksi, termit käydään läpi myös englanniksi.

Unreality -konsertti

Unreality on Helsinkiläinen helmikuussa 2014 perustettu harrastelijamuusikoista koostuva sekakuoro, jonka ohjelmistona on pääasiassa anime-, peli- ja elokuvamusiikkia. Kuoro on nuoresta iästään huolimatta esiintynyt täysille saleille muun muassa Traconissa 2014-2016, Ropeconissa 2015 ja Desucon Frostbiteissä 2016 ja 2017. Kuoroa voi seurata osoitteissa http://facebook.com/unrealitykuoro, https://twitter.com/unrealitykuoro, https://www.instagram.com/unrealitykuoro/
ja youtubesta hakemalla Unreality-kuoro.

Potterversumi Fandomin Mukaan

Rowling on rakentanut Harry Potterin maailman perusteellisesti, mutta aivan kaikki totisena totena otetut faktat eivät olekaan Rowlingin luomaa kaanonia. Kirjojen julkaisu tapahtui pitkin kokonaista vuosikymmentä, joten fanit ovat ehtineet saamaan paljon omia ideoitaan velhomaailman toiminnasta, ja monet näistä ideoista ovat vakiintuneet fandomissa ilman kanonisuuden statusta. Tällä luennolla käydään läpi sitä, miten ja mistä tämä faniversio velhomaailmasta on vuosien varrella koostunut. Luento on suositeltu etenkin ficci-ihmisille.

Saturday 16:00

Päättäjäiset