Ohjelmakartan ulkopuolinen ohjelma

Saturday 11:00

Tsubakikou Club – Animelodies

Tsubakikou Club saapuu jälleen viihdyttämään conikävijöitä anime opening, ending ja insert kappaleilla, originaalikielellä laulettuna! Luvassa on lentopalloa, taikatyttöjä, alkemiaa, merirosvoja ja paljon muuta! Nähdään ulkolavalla!

Saturday 13:00

Tanssiryhmä Dre4m'minutes (Dre4mi)

Tanssiryhmä Dre4m'minutes esittää kuusi monipuolista tanssia K-pop kappaleiden tahtiin! Luvassa on niin nopeampia kuin hitaampiakin esityksiä. Tule mukaan, jos ei seuraamaan esitystä niin ainakin kuuntelemaan hyvää musiikkia! Esitystä pääsee seuraamaan myös ilman lippua Puistolavalla.

Saturday 16:00

MUUMIMETALLIA

Koe televisiosta näkemäsi muumien instrumentaalin taustamusiikin eeppisen hevimetallinen muuntautuminen japanilaisen Sumio Shiratorin mestariteoksista!
Luvassa eeppistä tykitystä, möröllisen synkeitä tunnelmia, hullunkurista rallatusta ja surullista vuodatusta, aivan laidasta laitaan ja kenties jotain muutakin spesiaalia..

Lavalla nähdään ainakin eräs Tolkuton kitarasooloilija ja voi olla että nähdään myös vaeltamassa mystinen "Hevimuikkunen"...

Näihin sovituksiin voit tutustua myös YouTuben Tolkutonta-kanavalta tai hakemalla "muumimetallia".

Saturday 17:00

Taking the Graveyard!In EnglishSuositeltu

Ingress mission for Enlightened
Come join Tracon's roleplaying Guest of Honor playing Ingress. Mission departs from Tampere-hall's main steps – all frogs welcome! We might be leary of smurfs..

Saturday 19:00

Polygon Black – Video Game Metal

Polygon Black on helsinkiläinen viiden hengen yhtye, joka sovittaa videopelimusiikkia rock- ja metalligenreen. Yhtye perustettiin syksyllä 2014. Ohjelmistoon kuuluu mättöä sekä moshausta, ja esitystä täydentää visuaalinen show, joka vie katsojat nostalgisoimaan videopelien historiaa.

Sunday 15:00

Tracon Dance Medley 2.0

Tracon Dance Medley tulee taas! Viime Traconissakin nähty tanssiryhmien yhteisspektaakkeli palaa Sorsapuiston lavalle entistä suurempana ja vauhdikkaampana. Luvassa on enemmän ryhmiä, enemmän genrejä ja enemmän upeutta kun lavan valtaavat Hitode☆Army, BLUFF, Lure, TanPARA, .ZERO ja PUREmode! Esitystämme pääsee seuraamaan myös ilman Traconin lippua.

Pöytäpeli: Kaiku käytävillä

Kadonnut risteilyalus ilmestyy sumuisena aamuna horisonttiin ja rannikkovartiosto lähtee selvittämään tilannetta. Rähjäinen laiva lipuu hiljaa avomerellä eikä synkissä ikkunoissa näy elonmerkkejä. Sotkuinen kansi tummine läikkineen saa kokeneenkin merimiehen niskakarvat pystyyn. Radiokutsuihin ei tule vastausta, jolloin ryhmä lähetetään helikopterilla alukselle. Saappaat kolahtavat kannelle ja kopteri kaartaa kauemmaksi, joten on aika selvittää mitä risteilyllä tapahtui.

Pelin kesto 4 tuntia. 2-5 pelaajaa, valmiit hahmot.

Starbacon Ry pöytäpelistriimi

Paikallinen peleihin, tapahtumiin ja livelähetyksiin erikoistunut StarbaCon ry esittelee analogisen pelaamisen toimijoita.

Pöytäpeli: Pathfinder Society

Kevyitä roolipelejä, joissa roolipelataan tiennäyttäjiä, seikkailija-arkeologeja, noin neljä tuntia kestävissä skenaarioissa. Skenaariot sisältävät tyypillisesti roolipelaamista, taistelua ja tutkimista. Aloittajaystävällistä, Pathfinder ja D&D -sääntötuntemus auttaa, muttei ole pakollista. Tarjolla valmishahmoja tasoilla 1, 4 ja 7. Autamme myös oman hahmon tekemisessä.

Lisäksi tarjolla Pathfinder Questeja, noin 30-60 minuuttisia seikkailuita, joissa saa hyvän käsityksen pelimaailmasta ja tiennäyttäjien järjestöstä.

Pöytäpeli: Where Is Margesh Blackblood?

Kun ryhmänne palaa sotapalveluksesta kotikyläänsä, huomaatte pian, että Margesh Mustavereksi itseään kutsuva rosvopäällikkö on terrorisoinut aluetta. Hän on lahjonut muutamat kylän vartijoista omalle puolelleen. Vanha sheriffi ei enää tiedä mitä tehdä. Kylä on koonnut kasaan rahaa, minkä maksaisi mielellään sodasta palaaville, jos he hoitaisivat ongelman...

Where is Margesh Blackblood? on tutkimista, roolipelaamista ja hutkimista sisältävä skenu, minkä vedän erittäin yksinkertaisella Dungeons & Dragonsiin pohjautuvalla The Black Hack säännöillä.

Jos rohkeat veteraanit selvittämät tämän seikkailun nopeasti, lähistöltä on vielä löytynyt vanhan unohdetun jumalan temppeli, ahneuden temppeli. Margesh joukkoineen on rällännyt kaupungin rahoja, ehkä tuolta löytyisi aarteita korvaamaan menetyksiä...

Pöytäpeli: Cyberpunk 203X

Ydinsodassa tuhoutunut maailma on osittain uudelleenrakennettu. Onnekkaat eloonjääneet menettivät elämänsä sisällön sodassa, joka tuhosi 90 prosenttia maailman infrastruktuurista. Nyt heidän on rakennettava itselleen uusi elämä tässä vaarallisessa ympäristössä, jonka täyttää säteily, uudenlaiset jengit ja ihmisten työpaikkoja pitävät robotit.

Pöytäpeli: Marvel Super Heroes: Smoke and Mirrors

Miksi New Yorkin keskusta on sankan sumupilven peitossa? Ja mistä kaikki nämä superrikolliset ovat pöllähtäneet paikalle? Entä liittyvätkö toisella puolen kaupunkia roihuavat tulipalot jotenkin asiaan? Liity Kapteeni Amerikan, Hämähäkkimiehen ja muiden Marvel-sankarien seuraan ratkomaan näitä arvoituksia roolipelipöydän ääressä.

Pöytäpeli: Ship Escape

Aivopähkinöitä, tiimityötä, kestävyyttä – Tätä tarjoaa leikkimielinen Zero Escape -henkinen peliohjelma, jossa tehtävänäsi on ratkaista annetun aikarajan sisällä pino tehtäviä, joiden taso vaihtelee helposta haastavaan. Jotta pelistä saadaan mielenkiintoinen, tulee sinun suorittaa tehtävät yhdessä tuntemattomien tiimikavereidesi kanssa ilman internettiä. Yhdeksän osallistujaa otetaan mukaan peliin.

Alkuasetelma:
“Kuvittele olevasi tuntemattoman risteilyaluksen viimeisellä matkalla, jossa kaikki on aluksi erittäin ihanaa ja kliseisen rauhallista menoa kunnes kesken matkan sattuu jotain perin kummallista: Kaksi miehistön jäsentä päättävät pistää viimeiseen matkaan mukaan hieman jännitystä: He ovat kaapanneet laivan miehistön, tukkineet laivan vedenpoistoputket tappiin saakka sekä virittäneet pommin laivan kellarikerrokseen, jonne yhdeksän epäonnekkaan panttivangin joukko on joutunut. Tehtävänänne on purkaa tämä pommi annetussa ajassa tiimityön avulla tai muuten laivassa poksahtaa. Muistakaa myös, että koska laivan vedenpoistoputket on tukittu, kellarikerros täyttyy hiljalleen vedellä painaen laivaa meren syvyyksiin.”

Pöytäpeli: Ruusulaakso

Romanttinen murhamysteeri 1-4 pelaajalle eristyneessä laaksossa, löyhästi määrittelemättömässä historiallisessa ajassa ja paikassa (kuten sadut yleensäkin). Sisältää myös lievästi yliluonnollisia elementtejä. Eristyneessä vuorilaaksossa on tapahtunut murha ja raiskaus, mutta mikään ei ole niin kuin päältäpäin näyttäisi. Tarina on sovitettu versio Ryūnosuke Akutagawan novellista "Lehdossa".

Ei sääntöjä, ultrakevyt hahmonluonti, pääpaino tarinankerronnassa.

Pöytäpeli: Metsän Sydän

Joukko Vaeltajia on matkalla pitkän taipaleen jälkeen kaupunkiin viettämään Kevään Kukkien juhlaa, mutta asiat mutkistuvat hieman heidän saadessaan kuulla kaupungin olevan hädän partaalla. Suuret metsän pedot ovat varastaneet karjaa ja hyökänneet ihmisten kimppuun jo monen viikon ajan ja kaupungin johto ei tiedä mitä asialle olisi tehtävissä. Onnistuvatko Vaeltajat ratkaisemaan tilanteen?

Ryuutama on Studio Ghibli-henkinen japanilainen fantasiaroolipeli luonnosta ja matkustamisesta, missä pelaajat pääsevät vaikuttamaan suoraan sekä omiin hahmoihinsa, että tarinan sisältöön ja maailmaan. Se on mielenkiintoinen sekoitus niin länsimaisia kuin japanilaisiakin elementtejä, ja soveltuu loistavasti sekä aloittelijoille, että kokeneemmille pelaajille, jotka haluavat kokeilla jotain uutta.

Pelin kesto n. 4 tuntia, 3-5 pelaajalle.

Pöytäpeli: Oli synkkä ja myrskyinen yö...

Vankkureilla matkustaminen ei ole mitään herkkua hyvänkään sään aikana Sylvanian metsissä, mutta myrskyn yllättäessä on hyvä löytää jotain sateensuojaa. Onneksi läheisen kallion laella näkyy kartano josta kajastaa kutsuvaa valoa...

Wanhojen kauhuelokuvien inspiroimaa mysteeriä Warhammer Fantasy RPG:n säännöillä. Pelin kesto noin 3-4 tuntia, pelaajien määrä 3-5.

Pöytäpeli: Unohtuneet

Tasaisesti piippaava ääni tikittää sydämesi sykkeen tahdissa. Herätessäsi silmiisi sattuu ja sinulta kestää tovi tottuessasi huoneen hämäryyteen. Pian huomaat, ettet ole yksin, mutta et tunnista heitä. Miettiessäsi, missä olet ja keitä muut ovat, yksi kysymys nousee esiin ylitse muiden: kuka minä olen?

Savage Worlds -sääntösysteemillä pelattava kauhumysteeri paneutuu syvälle mielen syövereihin. Pelaajien tehtävänä on selvittää, mitä heille on tapahtunut ja keitä he ovat. Pelin kesto on noin 4-6 tuntia. Valmiit hahmot, 3-5 pelaajaa.

Pöytäpeli: Viisikko ja majakan arvoitus

Viisikko (Pauli, Leo, Dick, Anne ja Tim) on jälleen koossa kesälomalla. Illan eväsretkellä Pauli huomaa majakalla outoa liikettä, ja lapset pääsevät uusiin seikkailuihin.
Pelaajia: 3-5, viides saa pelata koiraa. Käytössä mahdollisesti jokin kevyt systeemi, mutta välttämättä ei. Peli on hahmovetoista seikkailua. Kieli suomi. Sopii aloittelijoille. Kesto 3-4 h.
Huom. Omat eväät mukaan yhteiseen eväskoriin!!

Ropesisäänheitto ja Peliä pyynnöstä

Tule tutustumaan roolipelaamiseen lyhyiden (15+ minuuttia) esittelypelien avulla, tai vietä luppohetki lyhyen roolipelin parissa, vaikka et aloittelija olisikaan! Opastamme kiinnostuneita myös pitempien pelien ääreen.

FÆK @ Tracon Live

Alternative Metal -bändi FÆK valtaa viime vuoden tapaan Traconin Live-lavan. Luvassa on energinen noin 45 minuutin setti modernia rokkia ja metallia. Tervetuloa kuuntelemaan!

Artemis-avaruussimulaatio

Terran Stellar Navy tarvitsee riveihinsä uusia avaruuskadetteja. Onko sinusta taistelemaan ihmiskunnan vapauden puolesta? Kerää miehistösi ja tule näyttämään mihin te pystytte!

Artemis-avaruussimulaatio on interaktiivinen tietokone roolipeli, jossa kapteeni ja hänen viisi upseeriaan pääsevät suorittamaan tehtävän joka kestää noin tunnin. Jokaisella upseerilla on oma, tärkeä roolinsa aluksessa, kuten esimerkiksi aseupseeri sekä alusta ohjaava pilotti.
Peli vaatii kohtuullisen hyvän englannin taidon, mutta ei aiempaa pelikokemusta. Artemis on aloittelija ystävällinen jokaiselle, joka on valmis kokeilemaan jotakin uutta. Pelin aikana paikalla on Artemis-oppaita valmiina avustamaan sinua.

Tule paikalle enintään kuuden ihmisen ryhmässä tai yksin ja ilmoittaudu mukaan. Terran Stellar Navy tarvitsee sinua!

Kpop goes Romeo vs. Julia

Tässä ohjelmassa katsojat tempaistaan Kpop-tanssin ohella mukaan mielenkiintoiseen vastakkainasetteluun! Tanssiryhmä Osiris Dance Crew esittää näyttelyn ohella tragikoomisen battle-henkisen show'n, jossa "tyttöjen porukka" tanssii hiphop-tyylisiä poikagroupien tansseja ja "poikien porukka" seksikkäitä tyttöryhmien tansseja.

Weiβ Schwarz -demopiste

Weiẞ Schwarz on Bushiroadin julkaisema keräilykorttipeli, jossa lukuisat eri japanilaiset anime- ja pelisarjojen hahmot taistelevat keskenään. Pisteellemme voit tulla tutustumaan peliin, kokeilemaan aloistuspakkoja tai omienkin korttien löytyessä pelaamaan muita vastaan. Pisteen työntekijöiltä saa myös opastusta ja peliseuraa sekä muuta hyödyllistä tietoa pelistä pyydettäessä. Pisteen järjestää Weiẞ Schwarz Suomi .

Aikidonäytös

Jedibalettia vai nivelten kuritusta? Aikido on budolaji, jonka ydin on hyökkäyksen torjuminen vastustajaa vahingoittamatta. Lajin juuret ovat samuraiden taistelutaidossa, ja se pitää sisällään niin heittoja, lukkoja kuin aseiden käsittelyäkin. Tampereen Aikidoseura Nozomi tuo tänäkin vuonna taitonsa näytille Traconiin. Ei-niin-perinteinen aikidonäytös esittelee lajia vaikuttavan tekemisen ja tarinan voimin. Tule katsomaan miten viemme toisiltamme – ja ehkä myös Sinulta – jalat alta.

Taiji-näytös

Jumittaako selkä? Kiristääkö olkapäitä? Kiinnostaako oppia hidastamaan kiireisein elämän keskellä vai kaipaako vedentaitamisesi vielä vähän harjoitusta? Tule katsomaan ja kokeilemaan Yang-tyylin Taijita! Yang-tyylin perus ominaisuuksia ovat hidas, tasainen, rento, jatkuva liike mahdollisimman vähän ponnistellen. Taijin liikkeet eivät myöskään sisällä tärähtäviä liikkeitä joita on monissa muissa lajeissa. Taiji on vahvasti esillä populäärikulttuurissa, erilaisista elokuvista (Man of Tai Chi, Tai Chi 0, Crouching Tiger, Hidden Dragon), Video peleissä (Kenshi Mortal Kombat -sarjasta, Leifang Dead or Alive -sarjasta) ja ehkä kaikkein tunnetuimmin Avatar: The Last Airbender ja Legend of Korra sarjan Waterbending pohjautuu suoraan Yang-tyylin taijihin. Näytöksessä esitellään lajia ja siihen kuuluvia liikesarjoja ja tekniikoita jonka jälkeen yleisö pääsee osallistumaan ja kokeilemaan millaista on harjoitella taijita.

Blooming Red

Catchy video game hard rock with a metal sheen & punk edge!

Feedback privacy policy…