• Anime ja manga
  • Cosplay
  • Kunniavieras
  • Muu ohjelma
  • Paja

Nekocon 2023 la 15.7.

Konserttisali Kamarimusiikkisali Auditorio Tanssisali Luokka 205 Luokka 210 Luokka 214 Pelipiste (Lumit)
10:00
10:30 Avajaiset
11:00 Nostalgiatonta nostalgiaa Cosplay mafia
11:30 Sunset Idols: Cheering for YOU!☆ - 7th Live Karaoke (la) Beyblade-miitti
12:00 AMV-kilpailu Japanin historia animessa Superlatauksen teemahuone (la) Cosplayimpro-paja Keräilykorttipeliturnaus: Magic the Gathering (Modern-formaatti)
12:30
13:00 Animekimara
13:30 Animea suomidubilla - Teidän Vuoro!
14:00 Kunniavierasohjelma: Namin juttutuokio Viuhkapaja (la)
14:30
15:00
15:30 Cosplaykilpailut (lauantai) Phileas Fogg kohti Jules Verne-versumia
16:00 Revontulet at 25:00 - Muistojen Melodia
16:30 "Minä tapan sinut!" — Toksinen maskuliinisuus Hopeanuolessa
17:00
17:30
18:00
18:30

Nekocon 2023 su 16.7.

Konserttisali Kamarimusiikkisali Auditorio Tanssisali Luokka 205 Luokka 210 Luokka 214 Pelipiste (Lumit)
10:00
10:30 Katso Sarjaa Nimeltä Gundam
11:00 Cosplaydeitti Karaoke (su) Viuhkapaja (su)
11:30 Tolkuton plays MUUMIMETALLIA (feat. Hevimuikkunen) Kautta mahtavan Raan, karkotan sinut Varjojen Maailmaan! – Yu-Gi-Oh! ja Egyptin mytologia
12:00 Kunniavierasohjelma: Dubbaamisen nostalgiaa Seppo Pääkkösen seurassa Superlatauksen teemahuone (su) Taistelupeliturnaus: Blazblue Central Fiction
12:30 Ostocossin parantelun alkeet
13:00
13:30 Aasialaisia kauhutarinoita Muumimetallia-fanitapaaminen
14:00 Bardic Inspiration: Videopelimusiikkikonsertti - Nekocon Edition
14:30 Cosplaykilpailut (sunnuntai) Kestävän cosplayn ABC
15:00
15:30
16:00 Päättäjäiset
16:30
17:00

Tarkemmat ohjelmatiedot

Saturday 10:30

Avajaiset

Nekoconin avajaiset pitävät sisällään nostalgiahulabalot, Andromed@n galaktisen mahtavia tanssiaskelia ja ehkä vähän myös kissankorvia. Näiden lisäksi on videoyhteyksien välityksellä luvassa taattua viihdettä Värisuoralta!

Saturday 11:00

Nostalgiatonta nostalgiaa

Ohjelmassa katsastetaan viimeisen parin vuosikymmenen aikaisia teoksia, joilla on vahva sidos kuluttajansa nostalgiaan. Käsittelyssä ovat niin modernit uudelleenlämmittelyt kuin jatko-osatkin sarjoille, peleille ja elokuville, sekä syitä miksi nämä nostalgiset teokset ovat yhä läsnä. Lisäksi käsitellään, kuinka voimme tuntea nostalgiaa jotain sarjaa, musiikkia tms. kohtaan, vaikkemme olisi tätä koskaan kohdanneet aiemmin. Osansa saa myös kulttuurillisesti jaettu nostalgia, jossa esim. suomalainen katsoja voi tuntea suurta nostalgiaa sarjaa Pokka Pitää kohtaan ja jakaa näitä tuntemuksia brittiläisen kanssa, vaikka ympäristö ja konteksti, missä sarjaa on katsottu, eroavat toisistaan.

Cosplay mafia

Tule pelaamaan erä tai pari mafia-peliä eläytyen cosplayhahmoosi.

Saturday 11:30

Sunset Idols: Cheering for YOU!☆ - 7th Live

Tervetuloa katsomaan Sunset Idolsin ihka uutta ja ehkä isointa live-esitystä Nekoconin lavalle! Luvassa on paratiisimaisen hyvää menoa livenä sekä uusia yllätyksiä! Kuka venyy eniten, Nico, Eli vai Kotori? Muistuttaako Kotorin ja Umin rakkaus todella liljoja, vai eroavatko heidän tiensä? Kaikista tärkeintä meille olisi kuitenkin löytää suurin aarre salistamme: yleisön hymyt!~☆

Karaoke (la)

Con-päivään kuuluu ehdottomasti karaoke. Valitse suosikkibiisisi laulettavaksi yksin tai kaverien kanssa ja anna äänesi kaikua.

Beyblade-miitti

Beyblade-miitti toivottaa tervetulleiksi kaikki hyrräuniversumin fanit! Olit sitten uusi fani tai nostalgian kaipuussa, pelaaja, keräilijä tai cosplayaaja, voit saapua miittiin tapaamaan muita kanssaharrastajia ja keskustella siitä, mitä tämä jo yli 20 vuotta vanha sarjakokonaisuus sinulle merkitsee.

Saturday 12:00

Japanin historia animessa

Japanilaisten suhtautuminen omaan historiaansa on vapaa ja luova, eikä ole yllätys, että aihetta käsittelevien animeiden keskuudesta löytyy niin totisia kuin hauskojakin. Paneelissa käydään läpi Japanin historian kaudet ja niiden erilaiset kuvaukset animessa.

AMV-kilpailu

AMV-kilpailussa valkokankaan valtaavat suuret tunteet ja tiukka toiminta. Tule katsomaan taidokasta editointia ja jännittämään, mitkä videot yltävät palkinnoille!
Huom! Tarvitset paikkalipun, joita jaetaan ilmaiseksi Kompassissa la klo 10:00–12:15.

Cosplayimpro-paja

Tule näyttelemään lyhyissä kohtauksissa cosplayhahmossasi. Teemme muutamia improvisaatioharjoitteita, ja näyttelemme pienissä ryhmissä lyhyet esitykset jostakin arjen tilanteesta.

Keräilykorttipeliturnaus: Magic the Gathering (Modern-formaatti)

Ovatko hermosi terästä? Onko kehosi valmis? Ja tärkeimpänä: oletko valmis pitämään hauskaa MTG Modernin maailmassa? Tarjolla olisi kesän makeinta taistelua, jossa pelivälineinä toimivat keräilykortit. Tule ja tuo kuumin pakkasi tai kaverilta lainattu pakka, sillä tämän turnauksen sinä haluat kokea livenä. Ennakkoilmoittautuminen pelipisteellä. Ilmoittautumisaika: klo 11:30–11:59.

Superlatauksen teemahuone (la)

Tervetuloa Superlatauksen Digimon-teemahuoneeseen! Meillä voit con-päivän lomassa osallistua erilaisiin superhauskoihin aktiviteetteihin. Teemahuoneeseen on järjestetty erilaisia ja vaihtuvia yhteisleikkejä sekä -pelejä. Tarkemman aikataulun ohjelmastamme löydät huoneen ovesta sekä Instagramista @superlataus! Kaikki con-kävijät ovat tervetulleita tutustumaan teemahuoneeseemme, vaikka Digimon ei olisikaan ennestään tuttu. Superlataus on Digimon Adventure -sarjaan pohjautuva faninäytelmätuotanto.

Saturday 13:00

Animekimara

Jokaiselta varmasti löytyy yksi mieleenpainuva kappale animen parista. Mutta oletko koskaan miettinyt, miltä ne kuulostaisivat sovitettuna vain pianolle ja laululle? Tämä show on omistettu juuri teille, jotka haluavat uppoutua musiikin maailmaan con-päivän kiireessä, kuitenkin teemassa pysyen. Rojahda siis penkkiin kuuntelemaan, ja me hoidamme loput.

Saturday 13:30

Animea suomidubilla - Teidän Vuoro!

Oletko koskaan miettinyt, miltä animedubbien pitäisi kuulostaa suomeksi? Oletko pohtinut, että SINÄ voisit tuottaa animeen kelvon dubbauksen? Silloin tämä hullunkurinen työpaja on juuri sinua varten! Dubbausluennolta tuttu Lune on palannut ja tarvitsee kipeästi con-kansan apua; eräs ilkeä korporaatio on uhannut pitää häntä panttivankinaan, kunnes hän lyö pöytään maailman parhaan suomidubbauksen. Tässä osittain työpajan ja teatterin välimaastossa olevassa ohjelmanumerossa voit päästää äänesi äärirajoilleen ja dubata animen sankareita, pahiksia ja söpöjä sivurooleja, tai vain tulla katsomaan, kun kanssa-conittajat tekevät niin! Auttakaa Lune vapaaksi, ja dubatkaa henkenne edestä!

Saturday 14:00

Kunniavierasohjelma: Namin juttutuokio

Tervetuloa kuuntelemaan tubettaja ja striimaaja Namikon kunniavierasohjelmaa. Vapaamuotoisen haastattelun aikana Namiko kertoo ammatistaan ja muista arjen askarruksista. Aihealuetta ei ole rajattu, ja ohjelman lopulla yleisöllä on mahdollisuus esittää Namikolle kysymyksiä esimerkiksi hänen vapaa-ajan harrastuksistaan. Ohjelman lopuksi on myös mahdollista saada Namikolta nimmari ja yhteiskuva muistoksi.

Viuhkapaja (la)

Kenelläpä ei olisi conissa aina liian kuuma?! Tule askartelemaan itsellesi uniikki, perinteisen japanilaisen mallinen viuhka. Työpaja sopii kaikenikäisille askartelijoille. Viuhkan tekemiseen menee noin 10–15 minuuttia. Työpajamaksu 2 € maksetaan käteisellä työpajan pitäjälle.

Saturday 15:30

Phileas Fogg kohti Jules Verne-versumia

Suomessa suosittu animeversio Jules Vernen tarinasta "Matka maailman ympäri 80 päivässä" on monille tuttu. Tämä sarja sai jatkoa lähettäen Foggin matkalle maan keskipisteeseen sekä kapteeni Nemon matkaan. Vaikka ensimmäinen sarja onkin laadukas, samaa ei voi sanoa jatkosarjoista tai yhdenkään kauden leikatuista elokuvaversioista. Mikä näissä meni vikaan, selviää tässä ohjelmassa.

Cosplaykilpailut (lauantai)

Lauantain cosplaykilpailuihin kuuluvat perinteinen cosplaypukukilpailu aloittelijoiden ja kokeneiden kategorioissa, sekä photoshoot-kilpailun classic-kategoria. Väliaikashow’sta vastaa tanssiryhmä Andromed@. Tervetuloa ihailemaan pukuloistoa, upeita valokuvia ja säkenöiviä idoleja!
Huom! Tarvitset paikkalipun, joita jaetaan ilmaiseksi Kompassissa la klo 12:00–15:30.

Saturday 16:00

Revontulet at 25:00 - Muistojen Melodia

Tyhjässä sekaissa raottuu ovi menneisyyden mysteereihin… Revontulten 25-ji, Nightcord de. rohkenee ottaa ensiaskeleensa sirpaleisten muistojen polulla, määränpäänään toiveiden täyttämä tulevaisuus. Tien päällä Nightcord ja virtuaalilaulajat tuovat livemusiikin Nekoconiin paljastaakseen menneisyyden salaisuudet ja päästäkseen eteenpäin matkallaan.

Saturday 16:30

"Minä tapan sinut!" — Toksinen maskuliinisuus Hopeanuolessa

"Nuo koirat eivät pelkää mitään, siksi ne ovat niin pelkäämättömiä!" Kutitteleeko tämä lausahdus aivonystyröitäsi? Tule mukaan perehtymään Yoshihiro Takahashin Ginga Nagareboshi Gin -animesarjan, tutummin Hopeanuolen maailmaan. Monille ysärilapsille tämä sarja aiheutti varmasti painajaisia, mutta antoi myös OIKEAA miehen mallia. Tarkastelemme esimerkkien avulla animesarjan luomaa maskuliinisuuden kuvaa, joka on paikoitellen varsin toksinen.

Sunday 10:30

Katso Sarjaa Nimeltä Gundam

Ohjelma on esittely Japanin suurimpaan sci-fi-metasarjaan, Gundamiin. Käymme läpi Gundamin vaiheita vuosien varrelta ja sen merkitystä animen kulttuurissa. Ohjelma on suunnattu enemmän heille, jotka haluaisivat aloittaa tai katsoa jotain Gundam-sarjaa, ja vastaamme myös kysymykseen "Mitä on Gundam?".

Sunday 11:00

Cosplaydeitti

Cosplaydeitti on leikkimielinen seuranhakuohjelma, jossa osallistujat esittävät cossaamiaan hahmoja ja etsivät hahmoille seuraa. Ohjelma voidaan kuvata ja julkaista myöhemmin YouTubessa. Suosittelemme osallistujan olevan vähintään 12-vuotias, mutta mikään ei estä nuorempia osallistumasta. Ohjelmaan on ennakkoilmoittautuminen Google Forms -lomakkeella, mutta yleisöstä voi päästä vielä mukaan. Ohjelmaan voi ilmoittautua tällä lomakkeella: https://forms.gle/en8Vg52ViXzUL3V99

Karaoke (su)

Con-päivään kuuluu ehdottomasti karaoke. Valitse suosikkibiisisi laulettavaksi yksin tai kaverien kanssa, ja anna äänesi kaikua.

Viuhkapaja (su)

Kenelläpä ei olisi conissa aina liian kuuma?! Tule askartelemaan itsellesi uniikki, perinteisen japanilaisen mallinen viuhka. Työpaja sopii kaikenikäisille askartelijoille. Viuhkan tekemiseen menee noin 10–15 minuuttia. Työpajamaksu 2 € maksetaan käteisellä työpajan pitäjälle.

Sunday 11:30

Kautta mahtavan Raan, karkotan sinut Varjojen Maailmaan! – Yu-Gi-Oh! ja Egyptin mytologia

Muinaista Egyptiä on kuvattu animessa kautta aikain, mutta erityisen muistettavan siitä on tehnyt Yu-Gi-Oh!, jossa päähenkilö ja hänessä asuva faraon henki kohtaavat jatkuvasti menneisyyden mytologisia hahmoja. Luennolla tarkastellaan Duel Monsters -animessa nähtäviä muinaisen Egyptin viittauksia ja verrataan, kuinka paikkansapitäviä jumalkortit ja muut ovat egyptiläisiin juuriinsa. Tule kuuntelemaan, kun itse farao valistaa con-kansaa!

Tolkuton plays MUUMIMETALLIA (feat. Hevimuikkunen)

Kuule, näe ja koe Sumio Shiratorin Muumeista tutut taustamusiikit mielettömän eeppisinä metallisovituksina. Mahtavan metallisia riffejä, tolkuttoman viilattuja melodioita ja hillitön tunteiden vuoristorata, jonka vauhtia ohjaa kitarallaan showmestari Tolkuton. Lavalle saadaan lisäksi Hevimuikkunen komppaamaan esitystä koreografiallaan ja vekkuleiden viritelmiensä avulla, jos vain suinkin pysyy tässä tahdissa mukana. Nämä sankarit tekevät yhteistyötä, sillä he tietävät, että jokin hyytävä lähestyy... Tämä SHOW on pakko nähdä!
Huom! Tarvitset paikkalipun, joita jaetaan ilmaiseksi Kompassissa su klo 10:00–11:00.

Sunday 12:00

Kunniavierasohjelma: Dubbaamisen nostalgiaa Seppo Pääkkösen seurassa

Tule kuuntelemaan, kun dubbaajaveteraani Seppo Pääkkönen kertoo urastaan ja muistelee ikonisia roolejaan. Haastatteluohjelmassa käydään läpi, mitä kaikkea dubbaamisen entinen maailma sisälsi ja miten hän pääsi isoihin rooleihin. Nopeimmat pääsevät esittämään ohjelman lopulla vapaavalintaisia kysymyksiä Sepolle, joihin hän vastailee parhaansa mukaan. Ohjelman lopuksi Seppo jakaa nimmareita ja hänen kanssaan on mahdollisuus ottaa kuva muistoksi.

Taistelupeliturnaus: Blazblue Central Fiction

BlazBlue: Central Fiction -taistelupeliturnauksessa pääset antamaan virtuaalista selkäsaunaa kanssakävijöille ja kilpailet samalla palkinnoista. Turnaus järjestetään PlayStation-konsoleilla, ja osallistumaan pystyt myös omaa PS3-/PS4-yhteensopivaa ohjaintasi käyttäen. Kilpailu tapahtuu "double elimination" -formaatilla, eli kaikki pääsevät pelaamaan vähintään kaksi ottelua. Ennakkoilmoittautuminen pelipisteellä. Ilmoittautumisaika on klo 11:30–11:59.

Superlatauksen teemahuone (su)

Tervetuloa Superlatauksen Digimon-teemahuoneeseen! Meillä voit con-päivän lomassa osallistua erilaisiin superhauskoihin aktiviteetteihin. Teemahuoneeseen on järjestetty erilaisia ja vaihtuvia yhteisleikkejä sekä -pelejä. Tarkemman aikataulun ohjelmastamme löydät huoneen ovesta sekä Instagramista @superlataus! Kaikki con-kävijät ovat tervetulleita tutustumaan teemahuoneeseemme, vaikka Digimon ei olisikaan ennestään tuttu. Superlataus on Digimon Adventure -sarjaan pohjautuva faninäytelmätuotanto.

Sunday 12:30

Ostocossin parantelun alkeet

Istuuko valmiina ostamasi cosplayasu huonosti tai onko se vaikea pukea päälle? Olisiko myös puvun yksityiskohdissa parantamisen varaa? Tällä luennolla käymme esimerkkipukujen avulla läpi ostocossien yleisimpiä ongelmia ja sitä, kuinka ne voi korjata. Pohdimme myös, miten tavalliset kengät voi saada sopimaan paremmin yhteen puvun kanssa.

Sunday 13:30

Aasialaisia kauhutarinoita

Tiedätkö, mikä sinua väijyy yössä? Entä haluaisitko tietää? Luvassa on tarinoita, jotka nostavat ihon kananlihalle kansainvälisellä tasolla!

Muumimetallia-fanitapaaminen

Tule tapaamaan Muumimetallia-konsertista tutut Tolkuton ja Hevimuikkunen. He jakavat nimmareita, ja faneilla on myös mahdollisuus ottaa yhteiskuva muistoksi.

Sunday 14:00

Bardic Inspiration: Videopelimusiikkikonsertti - Nekocon Edition

Tule kokemaan videopelimusiikin klassikoita ja uutuuksia. Musiikkia Final Fantasy, Monster Hunter, Devil May Cry -pelisarjoista, ja muista tunnetuista ja rakastetuista peleistä, jotka vievät sinut maagiseen seikkailumaailmaan.

Esiintyjät:
Anna Hetkinen (Anna Adamopoulou): Sopraano
Anna Dzharatova: Pianisti

Sunday 14:30

Kestävän cosplayn ABC

Vaateteollisuudesta tuttu termi 'fast fashion' eli suomalaisittain pikamuoti on alkanut saamaan jalansijaa myös cosplay-skenessä. Yhä useammasta paikasta saa pukuja halvalla ja helposti. Mutta mikä on halvan hinnan ja helppouden lopullinen hinta? Mitä on kestävyys? Kuinka sen voi huomioida omassa harrastuksessa? Ohjelma käsittelee cosplayn pikamuodistumiseen liittyviä teemoja ja jakaa myös vinkkejä siitä, kuinka omasta harrastuksestaan voi tehdä kestävämmän ilman, että menettää yöuniaan tai että budjetti sinkoaa taivaisiin. Tiedossa on siis samaan aikaan tietoa, mutta myös rentoa keskustelua kestävyyden teemoista oman rakkaan harrastuksen parissa. Olit sitten ihan vasta-alkaja tai jo kokeneempi cosplay-konkari, olet tervetullut keskustelemaan ja vaikka jakamaan omia vinkkejäsi kestävämpää cosplayta varten.

Cosplaykilpailut (sunnuntai)

Sunnuntain cosplaykilpailuihin kuuluvat paripukukilpailu, kokeneet ensikertalaiset sekä photoshoot-kilpailun technical-kategoria. Väliaikashow’sta vastaa tanssiryhmä Sunset Idols. Tervetuloa ihailemaan pukuloistoa, upeita valokuvia ja säkenöiviä idoleja!
Huom! Tarvitset paikkalipun, joita jaetaan ilmaiseksi Kompassissa su klo 11:00–14:30.

Sunday 16:00

Päättäjäiset

Onko koskaan liian vanha Naruto-juoksemaan sydämensä kyllyydestä? Sen näet Nekoconin päättäjäisissä, minkä lisäksi luvassa on muitakin hurjuuksia ❤️ Tulethan hyvästelemään kanssamme vuoden kissamaisimman conin vuoden 2023 osalta!