Tarkemmat ohjelmatiedot

Saturday 10:00

Pelipisteet (klo 10-23)

Koe pelaamisen eri muodot sukeltamalla pelien maailmaan Kulttuuriareena 44:lle!
Paikalta löydät kaikenlaisten pelilaitteiden ja lautapelien lisäksi niin paikallisia peliharrastajien ja -kehittäjien yhteisöjä, kuin Pokemon GO -miittiäkin! Pelitilat ovat avoinna ikärajattomien iltabileiden päättymiseen saakka.

Pelipiste klo.10-23
Rakennuksen täydeltä erilaisia pelejä: Löytyy retroja ja uusimpia pelikonsoleita, klassikoita ja moderneja lautapelejä, sekä pöytätilaa keräilykorttipelejä pelaaville! Joten tervetuloa pelailemaan yksin taikka kaverien kanssa!
Vaihtoehtona bilettämiselle, olemme auki myös ikärajattomien iltabileiden ajan.

Beyblade -pelipiste ja turnaus klo.10-18
Oletko koskaan miettinyt mitenkä fyysiset Beyblade-taisteluhyrrät toimivat pelinä? Tule ottamaan siitä selvää tässä ohjatulla ja aloittelijaystävällisellä pelipisteellä! Myös kokeneet pelaajat ovat tervetulleita pelailemaan! Aloittelijaystävällinen turnaus aloitetaan lauantaina klo.17 ja mukaan mahtuu 10 paikan päällä ilmoittautuvaa pelaajaa. Turnaus käydään moderneilla hyrrillä osarajoitettuna Metal Fusion -turnauksena. Turnauksen parhaat palkitaan!

IGDA Kuopio Hub - Kuopion pelikehittäjät klo.10-23
Oletko kiinnostunut pelien kehittämisestä ja haluaisit tutustua samanhenkisiin ihmisiin? Olit joko ammattilainen taikka harrastaja, tule selvittämään minkälaista toimintaa pelikehittäjille Kuopiosta löytyy!

Savon Diginatiivit ry klo.10-23
Tule tutustumaan Diginatiivien toimintaan ja tiloille Kulttuuriareenalle. Luvassa kaikenlaisesta pelaamisesta 3D-tulostamiseen!

Counter-Strike: Global Offensive - 1v1 turnaus klo.10-23
Luuletko omaavasi tarkan hiirikäden? Tule haastamaan Diginatiivien edustaja CS:GO:ssa 1 vastaan 1 -matsiin ja todista taitosi! Kaikkien matsiin haastaneiden kesken arvotaan palkintoja.

FinnRuns ry klo.10-23
Mitä speedrun -pelaaminen tarkalleen on? Alan harrastajat FinnRunsilta esittelevät termin meille omalla FinnRuns Summer 2022 -tapahtumallaan! Tule Kulttuuriareena 44:n kisakatsomoon seuraamaan tapahtuman striimiä ja ottamaan mestareilta oppeja. Tapahtumaa voit seurata myös: twitch.tv/finnruns

Kuopion Roolipelaajat ry klo. 12-18
KuRo esittelee salat pöytäroolipelien maailmaan!

Pokemon GO -miitti klo.15-17
Kaikille avoin Pokemon GO -miitti, johon Diginatiivit tarjoaa luret. Paikan päällä tarjolla kahvia, mehua ja makkaraa käteistä rahaa vastaan.HUOM! Miitti tapahtuu Kulttuuriareena 44:n pihalla ja eikä osallistumiseen tarvitse tapahtumaranneketta!

Saturday 10:30

Avajaiset

Saturday 11:30

Sitä hyvää waifua: MiHoYon luomat naisrepresentaatiot

Genshin Impact ja Honkai Impact 3rd ovat saman pelifirman kaksi gachapeliä, jotka havittelevat luottokortteja muun muassa söpöjen tytyjen voimin. Kuinka nämä pelit vertautuvat toisiinsa naishahmojensa puolesta, onko toinen toista siveellisempi ja onko moisella edes mitään väliä? Tervetuloa kuuntelemaan vannoutuneen waifukeräilijän pohdintoja siitä, ovatko nämä MiHoYon luomat tylleröt pelkkiä halityynyjä vaiko (paljasta) pintaa syvempiä hahmoja.

Saturday 12:00

Yhden retropelistriimaajan alkutarina: Mitä ensimmäisen vuoden aikana on opittu?

Mitä retropelistriimaaminen on? Kuinka sellainen tapahtuu Twitchissä? Mitä kannattaa huomioida kun striimaat pelejä? Onko tämä edes järkevä harrastus? Näihin ja muihin kysymyksiin vastaan tällä luennolla. Tämä on yhden retropelistriimaajan tarina hänen ensimmäisestä vuodestaan tämän harrastuksen parissa. Striimit löydät osoitteesta www.twitch.tv/tzibu

Saturday 13:00

Videopelien sukupuutto

Aika kultaa muistoja ja aina silloin tällöin tulee fiilis pelata uusiksi vanhoja klassikoita.
Mutta onko se niin helppoa? Teknologia vanhentuu, laitteet kuluvat, pelit katoavat tietämättömiin.
Emulaation avulla on pystytty tarjoamaan mahdollisuus pelata suhteellisen helposti.
Mutta miten on virallisen tarjonnan laita? Tulisiko meidän tukea sitä, senkin uhalla että omistaisimme tuotteen vain siihen asti kunnes töpseli nykäistään firman toimesta seinästä.
Tässä ohjelmassa käsittelemme miten jotkin pelit vain menetetään eikä emulointikaan aina kykene niitä pelastamaan.

Saikin ja Kaidoun täysin normaali ryhmätyöesitelmä

Oletko koskaan pitänyt luokan edessä esitystä, jonka ajattelit olevan universumin huonoin? Ei hätää, ei se ollut! Nyt nimittäin luokan eteen astuvat Saiki K. -sarjan Saiki ja Kaidou, jotka ovat joutuneet tekemään yhteisen ryhmätyön. Jos kaipaat päivän naurut, olet todella tervetullut seuraamaan, kun esitelmä kahvihyytelöstä eskaloituu aivan muuksi. Ohjelma sisältää kevyitä spoilereita.

Saturday 14:00

Miksi One Piece?

Oletko ajatellut tutustua japanilaisten rakastamaan One Piece -sarjaan, mutta jostain syystä et ole vielä onnistunut? Tässä paneelissa kerrotaan, miksi kannattaa, ja käydään läpi yleisimmät vasta-argumentit.

Saturday 14:30

Animea suomidubilla - Uhka vai Mahdollisuus?

Tällä humoristisella luennolla käsitellään animen harvojen suomidubbausten historiaa, spekuloidaan miltä kuuluisimmat animesta ja japanilaisista peleistä tutut sitaatit saattaisivat kuulostaa suomen kielellä ja ketkä suomalaiset starat antaisivat äänensä animesankareille ja pahiksille. Luennon lopuksi halukkaat pääsevät kokeilemaan animekohtausten dubbausta itse. Huutonaurua luvassa!

Pokémon Pro Talk

Pokémonin kilpailullinen pelaaminen on harvemmalle peruspelejä pelanneelle tuttua, mutta se on monipuolinen ja taitoa vaativa laji. Luennolla käymme läpi kuinka pokémonit koulitaan kilpailulliseen tiimiin sopivaksi ja millaisia erilaisia arkkityyppejä turnauksissa voi kohdata.

Saturday 15:00

Cosplay-kilpailut (la)

Saturday 15:30

Samurait animessa

Samurait ovat olennainen osa Japanin historiasta ja kulttuurista, ja heihin törmätään tietysti myös animeteollisuudessa. Oletko kuitenkin tiennyt, että samuraisarjoja pystyy löytämään aivan eri genreistä? Tule kuuntelemaan muun muassa mechaa vastaan taistelevista samuraista, joskin paneelissa kerrotaan myös täysin Japaniin historiaan sidoksissa olevista sotureista.

Sunday 10:30

Kenkien valmistus

Ohjelmassa esitellään kenkien valmistus ja rakenne sekä annetaan vinkkejä siihen mistä hankkia tarvittavat työkalut ja materiaalit.

Let's Unite!

Pokémon Unite on moba ilmaispeli Nintendo Switchille ja kännykälle, jota on ladattu jo yli 10 miljoonaa kertaa. Peli kasvaa nopeasti ja siitä järjestetään monia turnauksia ympäri maailmaa.

Mistä pelissä on kyse ja kuinka sitä pelataan? Mikä on paras pokémon aloittelijalle ja mikä pro valinta? Luennon jälkeen ohjattua pelailua kaikkien halukkaiden kanssa!

Minustako taidekujalainen?

Oletko aina haaveillut taidekujalla myymisestä, mutta et tiedä mistä aloittaa? Nekoconin taidekujavastaava antaa vinkkejä tuotteiden ideoimiseen, toteuttamiseen ja taidekujalle hakemiseen aloitteleville taidekujalaisille tai kujailusta vasta haaveileville taiteilijoille.

Sunday 11:00

AMV-kisa

Sunday 12:00

Kenkien muokkaus cosplayasuun

Ohjelma on jatkoa "Kenkien valmistus"-luennolle. Tässä osassa käydään läpi erilaisia tapoja muokata olemassa olevista kengistä kengät cosplay-asuun.

Sunday 13:00

Itasha - Weeb-autojen sekalainen seurakunta

Oletko kiinnostunut autoista tai muista kulkuneuvoista, SEKÄ animesta tai muusta weeb-kulttuurista, esimerkiksi vtubereista? Silloin tämä ohjelma on juuri sinulle. Luennon teemana käsitellään Japanista lähtöisin olevaa itasha-kulttuuria, yleistä tietoa ja historiaa niistä, suunnitteluprosessia sekä käytännön toteutusta.

Irtoripset, kamerat ja saumavarat -- My Dress-Up Darling cosplayharrastuksen kuvaajana

My Dress-Up Darling (Sono Bisque Doll wa Koi wo suru) kuvaa nuorten cosplayharrastajien elämää ja pukuilua Japanissa. 15 vuoden ajan cosplayta harrastanut sarjan fani päätti ottaa selvää, miten sarjan kuvaus cosplayharrastuksesta osuu yksiin oikean maailman cossaamisen kanssa. Luento ei sisällä suuria spoilereita juonesta, mutta käsittelee osia niin animesta kuin mangastakin, joten juonen yksityiskohdilta ei voi täysin välttyä.

Sunday 14:00

One Piecen sykähdyttävimmät hetket

Supersuosittu merirosvoseikkailu on ihastuttanut fanejaan jo 1000 animejakson sekä 100 manga pokkarin verran. Matkan varrelle on ehtinyt tapahtunut jos jonkinlaisia kommelluksia ja tavattu uusia hahmoja. Tervetuloa luonnolle mukaan sukeltamaan sarjan sykähdyttävimpiin hetkiin. Käyn läpi sarjan muistettavampia sekä tunteellisimpia hetkiä ja pohditaan hieman minkälainen merkitys näillä oli sarjalle ja sen hahmoille.

Sunday 14:30

Cosplay-kilpailut (su)

Sunday 16:00

Päättäjäiset