Tarkemmat ohjelmatiedot

Saturday 10:30

Avajaiset

-

Saturday 11:00

NordicMuse - All Stars ūüĆü

Love Live! -kappaleet ovat ilahduttaneet yleisöä jo yli vuosikymmenen. Humoristinen ja pirteä, pohjoisen oma, NordicMuse astuu lavalle jälleen kerran esittämään näitä rakastettuja kappaleita.

NordicMuse on oululainen LoveLive! -sketsi- ja tanssicoverryhmä, joka on kiertänyt esiintymässä ympäri Suomen coneja.

Tule todistamaan, kun lavan täyttää Villit tähdet ja säkenöivä idolienergia! Ota siis valotikkusi ja liity mukaan fiilistelemään kappaleita NordicMusen seurassa!

Matchabrownie-työpaja (non-stop)

Opi leipomaan herkullisia matchanmakuisia brownieita! Pajaan osallistuminen maksaa 3‚ā¨, ja sill√§ saat browniereseptin, leipomisvinkkej√§ ja tietenkin sy√∂d√§ itse koristelemasi brownien!

Maksu käteisellä tai pankkikortilla
Brownie on vähälaktoosinen, mutta sisältää munaa ja gluteenia.
Ohjelman järjestää Oulun Cosplay ry

Puujalka animet 3.0

Puujalka-animet on leikkimielinen visailuohjelma, missä kisaajat pääsevät arvailemaan tuoreiden ja klassisten animesarjojen nimiä, jotka ovat menneen suomenkielisen käännöskukkaslaitteemme läpi. Voit tulla ohjelmaan joko yleisöksi tai kisamaan palkinnoista. Kaikki halukkaat kisailijat pääsevät mukaan tähän ohjelmaan.

Saturday 12:00

Studio Ghibli -konsertti: Henkien kätkemästä Liikkuvaan linnaan

"Nokiapulaiset" ovat kahden viulistin ja yhden pianistin trio, jotka esittävät Joe Hisaishin säveltämiä kappaleita rakastetuista Studio Ghiblin animaatioelokuvista. Kappaleita kuullaan mm. elokuvista Naapurini Totoro, Kikin Lähettipalvelu, Henkien Kätkemä ja Liikkuva Linna. Konsertin kappaleet ovat Yukari Kunishiman sovituksia nuottikirjasta "Studio Ghibli Duo Selection" (2022).

Tervetuloa pienelle matkalle Studio Ghiblin fantastisiin maailmoihin tunteellisten sävelten kautta!

Kaisla Yli-Antola, viulu
Heidi Vehkala, viulu
Mia Liukka, piano

AquaShine! trio: lily white Show

AquaShine!-tanssiryhmästä ennestään tutut kasvot ottavat uutta tuulta siipiensä alle, ja esiintyvät nyt lily white -subunittina! Tervetuloa katsomaan & kannustamaan kun valkeiden liljojen trio koristaa Matsuconin lauantaita intohimoisella romantiikallaan. Ota mukaan myös valotikkusi, väreinä tällä kertaa sininen, liila ja keltainen!

Kadonneiden röyhelöiden metsästys

Lolita on japanilaista katumuotia, joka saa vaikutteita sekä rokokoosta että viktoriaanisesta vaatetuksesta. Mutta mistä sitä saa hankittua?

Luennolla käydään läpi erilaisia paikkoja ja tapoja hankkia joko se ihan ensimmäinen lolita-mekko tai jatkoa orastavalle kokoelmalle.

Saturday 13:00

DB/DBZ/DBGT:n englanninkieliset dubit

Dragonball saavutti jo 80-luvulla suuren suosion Japanissa ja se ei tahtonut koskaan loppua. Sarjaa sittemmin käännettiin useille kielille mutta englanninkielisiä dubbeja on ilmestyi useita. Luento keskittyy siihen miten nämä dubbaukset eroavat toisistaan sekä miksi näin tehtiin. Sarjoista on olemassa sekä leikkaamaton englanninkielinen versio että leikattu ja tunnelma on jokaisessa omanlaisensa.

Mion -konsertti

MION on japanilainen laulaja-lauluntekijä, joka työskentelee tällä hetkellä Isossa-Britanniassa Global Talent Visalla. MION on kotoisin Nagoyasta, Aichista ja on toiminut ammattimaisesti laulaja-lauluntekijänä yli 10 vuoden ajan Japanissa. Hän voitti Outstanding Performance Award -palkinnon YAMAHAn Music Revolution -kilpailussa 16-vuotiaana, mikä auttoi aloittamaan hänen ammattiuransa.

Esitys sisältäisi sekoituksen hänen omaa alkuperäistä musiikkia ja covereita suosituista animekappaleista. Hänen säveltävät musiikin genrejä ovat J-Pop, J-Rock ja balladi.

Saturday 14:00

Cossaajan poseeraus- ja esiintymistyöpaja

Cosplay-kuvaukset tulossa, mutta kameran eteen meneminen jännittää? Minne kädet kannattaisi laittaa ja miten tuoda hahmo esiin kuvissa ja lavalla?

Burleskitaiteilija ja cossaaja Morticia Le Fay antaa työpajassa vinkkejä oman kehon hahmottamiseen, perusposeerausten löytämiseen sekä kamera- ja/tai esiintymisjännityksen hallintaan. Lisäksi harjoitellaan hahmossa poseeraamista ja esiintymistä sekä asun yksityiskohtien esittelyä. Työpajassa käsitellään sekä lavatyöskentelyä että valokuvissa olemista, painotus osallistujien toiveiden mukaan. Pajassa liikutaan, mutta hiki ei pitäisi tulla.

Työpaja pidettiin myös Matsuconissa 2022.

Lyhyt opas teehen 3.0

Millaista teetä Japanissa juodaan ja miten sitä valmistetaan oikein?
Teeharrastaja johdattaa lyhyesti tämän kiehtovan juoman maailmaan. Luvassa myös vinkkejä teen ja makean yhdistelyyn.

Saturday 15:00

Vaihtoehtomuodista ammatti

Haaveiletko oman alternative vaatemerkin perustamista? Oletko kiinnostunut lolitamuodista?
Tällä luennolla jo 14 vuotta lolitamuotia valmistanut kunniavieraamme Cloudberry Lady kertoo, millaista on työskennellä vaihtoehtomuotisuunnittelijana, miten merkki on vuosien varrella kehittynyt ja antaa vinkkejä siihen, mitä kannattaa huomioida omaa merkkiä perustaessa.

Saturday 16:00

Cosplay-paraati ja Photoshoot-kilpailu

Matsuconin Cosplay-paraati ja Photoshoot-kilpailu starttaavat juhlasalissa! Väliaikaesityksen tarjoaa Oulun Cosplay ry.

Sunday 11:00

Cosplaydeitti

Cosplaydeitti on leikkimielinen seuranhakuohjelma, jossa osallistujat esitt√§v√§t cossaamiaan hahmoja ja etsiv√§t hahmoille seuraa. Ohjelma voidaan kuvata ja julkaista my√∂hemmin YouTubessa. Suosittelemme osallistujan olevan v√§hint√§√§n 12-vuotias, mutta mik√§√§n ei est√§ nuorempia osallistumasta. Ohjelmaan on ennakkoilmoittautuminen‚ÄČGoogle‚ÄČForms -lomakkeella, mutta yleis√∂st√§ voi p√§√§st√§ viel√§ mukaan.

Matchabrownie-työpaja (non-stop)

Opi leipomaan herkullisia matchanmakuisia brownieita! Pajaan osallistuminen maksaa 3‚ā¨, ja sill√§ saat browniereseptin, leipomisvinkkej√§ ja tietenkin sy√∂d√§ itse koristelemasi brownien!

Maksu käteisellä tai pankkikortilla
Brownie on vähälaktoosinen, mutta sisältää munaa ja gluteenia.
Ohjelman järjestää Oulun Cosplay ry

Japanilaista zen-taidetta . . . animessa?

Tällä luennolla tutustutaan lyhyesti muutamiin japanilaisiin zen-taiteisiin, tarkastellemme mistä näiden taiteiden juuret ovat peräisin ja kuinka merkityksellistä zen-taide on japanilaiselle kulttuurille. Sen lisäksi tiirailemme, onko olemassa animesarjoja, joissa perehdytään teemallisesti vain johonkin tai useampaan zen-taiteen osa-alueeseen ja miten.

Sunday 12:00

Genshin Impact - Kiss, Marry, Abyss

Genshin Impactin hahmoista voi olla montaa mieltä, ja tässä "Kiss, Marry, Kill" -peliin perustuvassa ohjelmassa pääset jakamaan omia mietteitäsi lempihahmoistasi. Jo aiemmassa conissa hyväksi havaittu peliformaatti palaa jälleen, totta kai Genshin-twistillä maustettuna! Ohjelma on suunnattu kaikille Genshinistä kiinnostuneille ja ikäsuositus on +13.

Haiku-paja

5-7-5. Tämän ovat koulussa runouden oppitunneilla kuulleet monet, jotka tutustuvat ensimmäistä kertaa japanilaiseen runouteen. Tule mukaan kirjoittamaan ja luomaan haiku-runoja, minkä voit taiteilla paperille itse ja saada sen muistona mukaasi. Pajaan ei ole osallistumismaksua.

Sunday 13:00

Cloudberry Lady muotinäytös

Tässä muotinäytöksessä kunniavieraamme Cloudberry Lady esittelee talven mallistoaan. Tule katsomaan miten upeaa Suomessa valmistettu lolitamuoti on!

Sunday 14:00

Röyhelöitä ja krinoliineja - viktoriaaninen aika elää lolitassa

Lolita on 1970-luvulla kehittynyt japanilainen katumuotityyli, joka ottaa vaikutteita historiasta. Tällä luennolla selvitetään, millä tavalla viktoriaaninen aika näkyy lolitassa. Tervetuloa aikamatkalle muodin historiaan!

Mion -Konsertti

MION on japanilainen laulaja-lauluntekijä, joka työskentelee tällä hetkellä Isossa-Britanniassa Global Talent Visalla. MION on kotoisin Nagoyasta, Aichista ja on toiminut ammattimaisesti laulaja-lauluntekijänä yli 10 vuoden ajan Japanissa. Hän voitti Outstanding Performance Award -palkinnon YAMAHAn Music Revolution -kilpailussa 16-vuotiaana, mikä auttoi aloittamaan hänen ammattiuransa.

Esitys sisältäisi sekoituksen hänen omaa alkuperäistä musiikkia ja covereita suosituista animekappaleista. Hänen säveltävät musiikin genrejä ovat J-Pop, J-Rock ja balladi.

Cosplay mafia

Tule pelaamaan erä tai pari mafia peliä eläytyen omaan hahmoosi

Sunday 15:00

SuBLime - haastattelu

SuBLime on tunnetun painotalon Viz Media:n osasto. Se muodostettiin yhteistyössä japanilaisen BL- ja yaoi-kustantajan Libren ja sen emoyhtiön Animaten kanssa, jotta SuBLime voisi julkaista englanninkielisiä BL- ja yaoi-mangoja maailmanlaajuisille painetuille ja digitaalisille markkinoille.

SuBLimen Q & A:ssa olemme saaneet SuBLimen päätoimittaja Jennifer LeBlanc vastaamaan meitä mietityttäviin kysymyksiin ennakkoon sovitussa videohaastattelussa. Tervetuloa tutustumaan SuBLimen maailmaan!

Haastattelun ikäsuositus on K-16

Kauhu anime-sarjojen löytötavaralaatikko

Etsitkö itsellesi sopivaa kauhu animea katsottavaksi? Onko hakusessa kauhua höystettynä huumorilla, kunnon sydämmentykytyksillä vai kaipaatko vain viihdyttäviä arkipäivän tarinoita tuttujen hirviöiden tai japanilaisten yokaitten näkökannasta? Silloin tulit oikealle luennolle!

Tällä luennolla esitellään eri ikäisille sopivia kauhu anime-sarjoja, joista jokainen voi napata kiinnostavimmat vinkit itselleen. Esittelyt alkavat aivan nuorimmille katsojille sopivista sarjoista ja vähitellen siirrymme kauhukäyrässämme pelottavimpiin ja ikäsuosituksiltaan korkeampiin sarjoihin.

Sunday 15:30

Fatui Mondstadissa

Tule pelaamaan erä tai pari genshin teemaista mafia peliä

Sunday 16:00

Johdatus Baraan (Encore!)

Kaipaatko homopornoosi astetta miehekkäämpää mieskuvaa? Tervetuloa tutustumaan japanilaiseen bara/geimanga-sarjakuvagenreen! Esittelemme genren historian, tärkeimmät piirteet ja suosittelemme ehkä jopa muutamaa teosta. Luennolla on ikäraja K-18, joten henkkarit mukaan. (Kyseessä on yleisön pyynnöstä uudelleen esitettävä versio Kummaconissa 2018 pidetystä luennosta.)

MatsuDance - soolo tanssikilpailu

MatsuDance on rento matalan kynnyksen tanssikilpailu. Kisaan voi osallistua millä tahansa aasialaiseen musiikkiin tehdyllä koreografialla! Pyrimme saamaan osallistujia mahdollisimman monesta genrestä. Voit siis hakea esiintymään idolitanssilla, K-popilla, C-popilla, J-popilla tai vaikkapa Cosplay-asussa anime tunnarilla. Yhden esityksen pituus on maksimissaan 1min 30sec.

Kilpailun tarkoitus on tarjota esiintymistilaisuus kaikille tanssityylistä ja -taidosta riippumatta. Tanssitaidon sekä lavakarisman lisäksi arvostamme luovuutta. Emme siis vaadi alkuperäisen koreografian tarkkaa noudattamista vaan olemme kiinnostuneita näkemään erilaisia artistisia toteutuksia. Tärkeintä on että viihdyt lavalla ja saat yleisön viihtymään esityksesi aikana!

Tarkemmat hakuohjeet ja säännöt julkaistaan lähempänä tapahtumaa.

Sunday 17:00

Päättäjäiset

-