Tarkemmat ohjelmatiedot

Saturday 11:30

Avajaiset

Hyvän mielen työpaja conikansalle

Tule hakemaan hyvää mieltä itselle ja levittämään sitä myös muulle conikansalle! Pilke silmäkulmassa ja pienellä otakuhuumorilla höystetty taidelähtöinen ja toiminnallinen työpaja, jossa pääset kokeilemaan erilaisia mukavia ja helppoja tehtäviä ja puuhia, joilla voit samalla myös vahvistaa oman mielesi hyvinvointia. Tuunaa esimerkiksi postikortti itsellesi tai kaverille, taittele origameja, kirjoittele haavehaikuja, työstä omaa voimavaratimanttiasi - ja paljon muuta otakun mieltä kutkuttavaa! Mistä ihmeestä on kyse? Kannattaa piipahtaa paikan päällä katsastamassa ja ottamassa selvää, miten kunnon otaku voi pitää myös mielensä hyvinvoinnista huolta! Paja on pop-up-tyylinen, eli voit tulla ja mennä vapaasti oman coniaikataulusi mukaan.

Tervetuloa pistäytymään!

Työpajan järjestää Hyvän mielen talon Mielipaletti-toiminta. Hyvän mielen talo on oululainen mielen hyvinvointia tukeva järjestö kaiken ikäisille. Pajan vetäjä on itse myös pitkän linjan japanilaisen populaarikulttuurin harrastaja

Saturday 12:00

Tiedätkö ne kaikki? Anime tunnari Kahoot!

Oletko anime fani monen vuoden takaa vai tuore tapaus? Haluatko näyttää taitosi tunnarien avulla? Jos vastasit kyllä tämä ohjelma on juuri sinulle! Kahoot visassa arvaat tunnarin ja kilpailet voitosta!

Lyhyt opas teehen

Millaista teetä Japanissa juodaan ja miten sitä valmistetaan oikein?
Teeharrastaja johdattaa lyhyesti tämän kiehtovan juoman maailmaan.

Saturday 13:00

Valitut Lapset -näytelmä

Valitut lapset – Digimonnäytelmä on tribuuttiteos tänä vuonna 20 vuotta täyttävälle Digimon Adventure -sarjalle. Näytelmä perustuu animaatiosarjan 13 ensimmäistä jaksoa kattavaan Devimon-arkkiin. Tervetuloa seuraamaan unohtumatonta näytelmää!
Ohjelmaan on paikkaliput.

Saturday 13:30

K-POP Randon Play Dance

Kyseessä on lähinnä eteläkorealaiseen ja myös japanilaiseen musiikkiin liittyvä, lukuisista coneista tuttu Random Play Dance -peli. Pelissä soitetaan niin sanotusti ”randomilla” pätkiä kappaleista ja mikäli pelaaja osaa kappaleeseen kuuluvan tanssin, täytyy hänen tanssia se. Tavanomaisten k-pop-biisien täyttämän pelin seassa on yllätyksiä!

Saturday 14:00

Unelmamekko kangaskaupasta - opas lolitamuodin luomiseen

Luomisen tuska on kauhea, ompelukone pölyttyy nurkassa ja inspiskansio pursuilee liitoksistaan. Haluaisit aloittaa ompeluharrastuksen mutta et tiedä mistä aloittaa. Kiinnostaako lolita-muoti? Haluatko oppia tekemään luomuksia, joiden rinnalla kalliit brändimekot kalpenevat? Haluatko tietää mistä lolitamerkit hankkivat upeat pitsit? Mistä kaavat ja mistä kankaat?
Tämä luento on juuri sinulle!

Luennolla sukellamme käsitöiden maailman lolita-muodin inspiroimana. Käsintehdyllä lolitamuodilla on pitkät perinteet Suomessa ja haluamme jakaa parhaat vinkkimme nyt kaikille. Kuinka leveä on mekon helma? Paljon pitsiä on tarpeeksi, onko rusetteja koskaan liikaa, paljonko kangasta pitää ostaa? voiko mummon verhoista ommella mekon?

Opit muokkaamaan peruskaavoista kaavat lolitavaatteisiin ja asusteisiin. Kerromme mistä löydät laadukkaimmat kankaat ja kauneimmat pitsit. mitkä ovat parhaat nettikaupat tarvikkeiden tilaamiseen. Luvassa paljon informaatiota, inspiraatiota ja vinkkejä käsityöalan ammattilaisilta.

Nita ”Shadow” Saarenpää on vaatetusalan ammattilainen, joka on ommellut yli 20 vuotta. Lolitamuotia hän on harrastanut kuusi vuotta ja ompelee lähes kaikki lolitavaatteensa sekä asusteensa itse.

Saturday 16:30

Krokii-piirrustuspaja

Haluatko piirtää elävää mallia ? Tai posettaa eeppisesti? Nyt molempiin on mahdollisuus, sillä krokiissa piirretään lyhyissä intervalleissa hauskaa pitäen. Mukaan tarvitset hyvää tuulta, paja tarjoaa kyniä ja (halpaa) paperia.

Saturday 17:00

Cosplaykilpailut

Cosplay-poseerauskilpailu, Hall Cosplay ja Photoshoot-kilpailu

Sata vuotta Japania Suomessa

Vuonna 2019 tulee täyteen sata vuotta Suomen ja Japanin välisten suhteiden solmimisesta. Luennolla keskitytään käsittelemään maiden kulttuurivaihtoa, valtioiden yhteistä historiaa ja pohditaan, miksi japanilaiset ja suomalaiset oikeastaan pitävät toisistaan.

Sunday 11:00

WCS-kisakatsomo

World Cosplay Summit on Japanissa järjestettävä cosplayn MM-kilpailu, missä yli 30:n maan edustajat kisaavat voitosta. Kilpailu televisioidaan internetitse NicoNico TV:n kautta, mitä seuraa vuosittain kymmenet tuhannet fanit ympärimaailmaa. Cosplayesityksien lisäksi WCS-kilpailuissa esiintyy kilpailun väliaikoina tunnettuja japanilaisia artisteja sekä performanssiryhmiä. Tänä vuonna Suomea edustavat oululaiset Fukka ja Rorune.

World Cosplay Summit-kisakatsomossa pääseet tutustumaan kilpailuun ja katsomaan, millaisia esityksiä kansainvälisellä rintamalla on tarjolla. Katsomossa on tarjolla pientä purtavaa ja juotavaa, oheisohjelmaa esim. Cosplay-bingo sekä veikkausnurkka voittaja maasta ja keskustelua yleisesti cosplaysta. Tule siis mukaan kannustamaan Suomi voittoon ja nauttimaan seurasta!

Sunday 11:30

Lip sync - taisto

Oletko kävelevä jukeboxi, joka hoilaa kaikkien biisien mukana? Haluaisitko esiintyä lavalla, mutta selvitä siitä rasittamatta omaa ääntäsi? Sepä hyvä! Tule Lipsync -taistoon!

Lip sync - taisto on leikkimielinen ohjelmanumero, jossa asenne ratkaisee! Laulaminen jää taustanauhan huoleksi ja sinä pääset vetämään muikean lavashown hahmona tai omana itsenäsi. Osallistua voi yksin tai kaverin kanssa.
Lip sync -taistossa jokaisella kierroksella kaksi esitystä kamppailee toisiaan vastaan valitsemillaan kappaleilla ja yleisö päättää kierroksen voittajan. Eikä mikään show ole show ilman yleisöä, joten mikäli oma esiintyminen ei inspaa, olet tervetullut myös nauttimaan muiden esityksistä!

Ohjelmaan on ennakkoilmoittautuminen.

Toven taival muumikirjojen taustalla

Tove Janssonin Muumikirjat ovat valloittaneet vuosikymmenien ajan monia lukijoita. Mutta millaiset Janssonin oman elämän tapahtumat tai tosielämän henkilöt ovat toimineet inspiraationa näille klassikkoteoksille? Tällä luennolla tutustumme osaan Muumikirjoista Toven oman elämän ja kokemusten peilikuvina - tule luennolle kuulemaan vaikkapa siitä, mitä symboliikkaa Pyrstötähti-romaanin tapahtumiin kätkeytyy!

Sunday 12:00

Nörttiniskan nitistys -paja

Ikä ei tule yksin - ei ainakaan conittajan elämässä. Ompelukoneen edessä kyhjöttäminen yömyöhään jättää jälkensä, puhumattakaan tuntien animemaratoneista.

Tässä pajassa käymme läpi coneissa ja cossatessa ilmeneviä yleisiä virheasentoja sekä ratkaisuja lihasjumien helpottamiseen. Tule mukaan saadaksesi toiminnallista tekemistä puheohjelmien sekaan!

Osallistuminen on helpointa vaatteissa,
joissa pystyy liikkumaan vapaasti, mutta ohjelmaa voi tulla toki seuraamaan ilman osallistumista, jos cossi ei kevyeen jumppaan sovellu. Meikkien leviämistä ei tarvitse pelätä - pajassa ei tule hiki vaikka laitetaankin veri kiertämään.

Sunday 13:30

My Hero Academia -paneeli!

My Hero Academia paneelissa katsojat voivat kysyä tietyltä My Hero Academia hahmolta kysymyksiä!

Kuolemattomuus animessa

Luennon keskipisteenä on keinot, joilla hahmot eri animesarjoista ovat tavalla tai toisella saavuttaneet kuolemattomuuden. Miten kuolemattomuus on mahdollista saavuttaa? Tapahtuuko se tieteellisesti vai yliluonnollisesti? Ohjelmassa ei esitellä epäkuolleita, aaveita tai enkeleitä, vaan syvennytään animen kuolemattomuusmyytteihin. Miten hahmon on mahdollista selvitä varmalta kuolemalta, elää ikuisesti tai tulla aikanaan takaisin? Miksi he eivät potkaise tyhjää, vaikka heitä kuinka iskisi tai miten he jaksavat ikuisesti?

Sunday 14:00

FFFight

FFFight on raakaa voimaa, huumoria ja magiaa pursuava ohjelma, jossa kuka vain voi osallistua taistoon vihollisia tai ystäviään vastaan. Ennakkoilmoittautua voi instagrammimme kautta ( @teamyliysitonnia ) tai paikan päällä. Oletko valmis?

Näin tehtiin Valitut lapset - Digimon-näytelmä

Valitut lapset -näytelmä sai ensi-iltansa Mikkelin Teatterissa toukokuussa 2019 ja on sen jälkeen kiertänyt Suomen con-lavoja kesän ajan. Ennen ensi-iltaa näytelmän työryhmä on paiskinut töitä jo kolmen vuoden ajan. Mitä kaikkea tähän työhön on kuulunut ja millaista näytelmää on ollut työstää? Tule kuuntelemaan ja kysymään millainen matka ensi-iltaan ja myös Matsuconin lavalle on ollut tuotantotiimiläisten kertomana. Mukana tarinoimassa ydintiimiläinen ja ohjaaja Iina Karasti, Piyomonin näyttelijä ja käsikirjoitustiimiläinen Siina Kaakinen, Orgamonin näyttelijä ja taistelutiimiläinen Eetu ”Eddie Enigma” Hietakangas, puvustus- ja käsikirjoitustiimiläinen ja päälavaninja Sini Hyyryläinen sekä toinen Palmonin näyttelijöistä ja avustaja Kikka Kida.

Sunday 15:00

Mangakan arjen kulisseissa

Onko mangakan ura sarjakuvataiteilijan ihanteellinen tilaisuus toteuttaa itseään ja paistatella parrasvaloissa, vai onko hän vain osa kapitalistista koneistoa? Odottaessasi malttamattomasti jatkoa lempi mangallesi, oletko koskaan pohtinut kuinka paljon työtä sisältyy yhden julkaisun taakse? Käymme läpi millaista mangataiteilijan arki todellisuudessa on ja millaisia odotuksia lukijat, sekä kustantamo luovat mangakan taiteenvapaudelle.

Sunday 15:30

Piirretään chibejä! Työpaja aloittelijoille

Oletko kyllästynyt ikuiseen paasaukseen realistisista mittasuhteista? Eikö kuviksenopesi arvosta taiteen tuulahduksia idästä? Kuuletko aina päivittelyä "miksi sun piirustuksella on noin isot silmät?", kun sinä TIEDÄT, että sinulla on kyky piirtää ne vielä isommaksi?
Ei huolta!
Tällä piirtopajalla pääset oppimaan juuri sitä mikä sinua eniten kiinnostaa! Piirrämme chibejä niin suurilla silmillä, että bambikin kadehtii, pyöreitä poskia kuin pehmein mochi, ja ennen kaikkea, kuinka tyylitellä upean hahmosi kroppa tähän päähän sopivaksi.

Sunday 16:30

Animekaraoken SM-kilpailut

Animekaraoken toisessa suomenmestaruuskilpailussa lauletaan animessa esiintyneitä tunnusmusiikkeja ennakkoon annetulta kappalelistalta. Voittajan valitsee musiikin harrastajista koostuva tuomaristo.
Kilpailuun voi ilmoittautua ennakkoon karaokehuoneessa, sunnuntaihin kello 14 mennessä.

Animen hukatut helmet

Etkö löydä mitään uutta katsottavaa tulevista animesarjoista? Mitä jos tutustuisit johonkin vanhempaan klassikko teokseen? Animen hukatuissa helmissä tutustutaan erilaisiin anime elokuviin ja sarjoihin, jotka raivasivat tien nykypäivän animeteollisuudelle ja ovat työnsä jälkeen jääneet joko uudempien sarjojen varjoon tai aliarvostetuiksi luomuksiksi.

Sunday 17:30

Päättäjäiset