• Asiallinen ohjelma
  • Asiaton ohjelma
  • Jatkuva ohjelma
  • Miitti
  • Muu ohjelma
  • Peliohjelma
  • Työpaja

Ohjelmakartta

Auditorio Pääsali Työpajahuone G-rakennus Karaokehuone Tanssipelihuone
10:00 Avajaiset Kawaplay Karaoke Tanssipelit
10:30
11:00 Animen tuottamisen ongelmallisuus Huilutrio Käsinukketyöpaja
11:30
12:00 Love Live! School Idol Project Yllätysohjelma
12:30
13:00 Impromanga FULL COMBO – katsaus rytmipelien maailmaan
13:30
14:00 Dramaattinen manga
14:30
15:00 Historia ja Moraalifilosofia: esittelyssä Starship Troopers Cosplay-kilpailu
15:30
16:00 Hirviöiden kuninkaan ytimessä
16:30
17:00 Animevisa Cosplay-deitti
17:30
18:00 Iltabileet
18:30
19:30
20:30
10:00 Luento "Ne vaikeat osat cosseissa" Kawaplay Karaoke Tanssipelit
10:30 Kendon lajinäytös
11:00 Tunnarivisa
11:30
12:00 PÖYTÄLAATIKOISTA MARKKINOINTIMAAKARIKSI Jojo-pose työpaja
12:30
13:00 Piirtämisen pattitilanteet
13:30
14:00 WORBLAA BLAA BLAA Vedetään animesta Luovuuden herättely
14:30
15:00 Sega – pelijätin nousu ja mahalasku
15:30
16:00 Päättäjäiset
16:30
17:00
17:30
18:00

Tarkemmat ohjelmatiedot

Saturday 10:00

Avajaiset

Kawaconin avajaiset avaavat mitä kaikkea tulevalta coniviikonlopulta voi odottaa.

Kawaplay

Kawaplay on Kawaconin peliohjelmaa tarjoava puolisko. Muusta ohjelmasta kivenheiton päässä G-rakennuksessa löytää valtavan tarjonnan lautapelejä, korttipelejä, videopelejä, roolipelejä, ja kaikenlaista muuta tämän johdonmukaisen teeman mukaista tekemistä. Paikalla on myös erityiset Touhou- ja Pokemon-huoneet!

Auki lauantaina 10-20 ja sunnuntaina 10-16.

Karaoke

Soiko lempianimetunnarisi päässä? Tervetuloa laulamaan se ääneen Kawaconin karaokehuoneeseen! Haasta vaikka kaverisi mukaan. Karaokehuone sijaitsee E-rakennuksen toisessa kerroksessa ja on auki lauantaina 10-17 ja sunnuntaina 10-15.

Tanssipelit

Tanssipelit pyörivät koko conin ajan. Lisäksi tanssipelihuoneessa toimii yllätysohjelmana silmälasereilla taistelevien rottien peli.

Saturday 11:00

Animen tuottamisen ongelmallisuus

Miksi kaikki anime perustuu mangaan tai ranobeen? Mikseivät kaikki piirretyt näytä yhtä hyvältä kuin One Punch Man? Onko vika rahan ja ideoiden puutteessa vai jossain merkityksellisemmässä. Katsojan näkökulmasta animen saatavuus on parantunut merkittävästi 2000-luvun kuluessa, mutta tekijöiden näkökulmasta sen tekeminen ei ole juuri helpottunut. Luennolla pohditaan animen tuottamisen ongelmia ja mikä vaikutus niillä on.

Huilutrio

Studio Ghiblin ja Disneyn säveliä kahdella huilulla.

Käsinukketyöpaja

Käsinukketyöpajassa pääset luomaan oman upean nukkesi tai vaikkapa animehahmosi valmiista materiaaleista. Paja on vapaa. Voit tulla ja tehdä taideteoksesi halusi mukaan. Laita luovat taitosi ja aivosolusi käyttöön ja tee ikimuistoinen sukkanukkesi kankaiden, nappien, lankojen ja muun aputarpeiston pohjalta. Tarjolla on hienoja esimerkkejä ja ohjeita luovaan toimintaan. Nukkesi saat mukaasi tai jättää muiden ihailtavaksi. Tule mukaan luomaan uutta ja upeaa!

Saturday 12:00

Love Live! School Idol Project

Värikkäät idolityttöcossaajat ja maanisesti puhelimen ruutua tökkivät SIF-pelaajat ovat varmasti monille tuttu näky, mutta mitä kaikkea Love Live! School Idol Project todellisuudessa pitää sisällään? Se selviää tällä luennolla, jossa käsitellään ilmiötä monipuolisesti ja käydään läpi sen eri osa-alueita. Niin miten sitä SIFfiä pelataan? Kuka on ärsyttävin tyty? Kannattaako animet katsoa? Mistä tässä kaikessa on kysymys? Näihin, ja moniin muihin kysymyksiin saat vastauksen tällä luennolla. Pohjatietoja aiheesta ei tarvitse olla, mutta aiheeseen jo enemmänkin tutustuneet voivat löytää luennolta mielenkiintoista sisältöä. Kuten kuka olikaan se paras tyttö, ja miksi soloyolo on syntiä!

Yllätysohjelma

Haluaisitko tutustua conissa uusiin ihmisiin? Tykkäätkö leikkimielisestä kisailusta? Ja mikä tärkeintä, oletko valmis pitämään hauskaa?

Jos vastasit edes yhteen kysymykseen kyllä, tämä ohjelma on sinulle! Yllätysohjelma sisältää ryhmäleikkeja ja pieniä kisoja joiden avulla voi helposti tehdä tuttavuutta uusien ihmisten kanssa. Ryhmää sinulla ei tarvitse olla kun tulet paikalle, ne muodostetaan paikan päällä. Mukaan otetaan ensimmäiset 20. henkeä, mutta ohjelmaa saa tulla katsomaan sivusta!

Saturday 13:00

Impromanga

Impromanga on porukalla improvisoitua sarjakuvantekoa. Kuinka sitä tehdään? Konkarit Kapu Matilainen ja Katja Häyrinen äänessä.

FULL COMBO – katsaus rytmipelien maailmaan

Tunnet varmaan Project DiVAn ja Dance Dance Revolutionin, mutta miltä kuulostavat esimerkiksi Groove Coaster, MaiMai tai Synchronica? Luennolla esitellään sekä suosittuja että tuntemattomampia rytmipelejä Japanista, aina konsolipeleistä arcadeen. Tervetuloa tutustumaan ja jakamaan myös omia kokemuksia!

Saturday 14:00

Dramaattinen manga

Mangan lukeminen on tunteita nostattavaa puuhaa ja nyt on homma viety astetta dramaattisemmaksi. Tervetuloa seuraamaan Santeri Hämäläisen matkaa lentopallokentällä. Kuinka Santerin käy kun vastustaja on kuin suuren suuri muuri, jonka ylitys vaikuttaa mahdottomalta? Mangaa teille lukee neljä "ääninäyttelijää", joista kukaan ei oikeasti osaa pelata lentopalloa.

Saturday 15:00

Historia ja Moraalifilosofia: esittelyssä Starship Troopers

Robert Heinleinin Starship Troopers on scifikirjallisuuden klassikko. Paul Verhoevenin elokuvan lisäksi siitä on tehty myös anime. Millainen on tämä 80-luvulla Bandain ja Sunrisen tekemä 6-osainen OVA? Tuleeko Johnny Ricosta kansalainen ja saadaanko Klendathu lopulta valloitettua? Ovatko kirja ja anime ollenkaan sukua toisilleen?

Cosplay-kilpailu

Tervetuloa seuraamaan Kawaconin cosplay-kilpailua! Kisassa palkitaan sekä tuomarien että yleisön suosikit, näin sinullakin on mahdollisuus vaikuttaa kisan voittajiin.

Saturday 16:00

Hirviöiden kuninkaan ytimessä

Tässä ohjelmassa käyn läpi Godzilla -elokuvien roolia niin symbolisena tekijänä aikansa kuvastajana 50-luvulta lähtien nykypäivään. Yksittäisiä elokuvia ei käydä läpi, vaan niiden käyttämät tematiikat niin ydinvoiman osasta sodankäynnissä kuin tiedemiesten vastuusta uusien voimien valjastamisessa. Käsittelyn alla on myös Godzillan roolin muuttumisesta vuosien varrella.

Saturday 17:00

Animevisa

Tule mukaan testaamaan tietosi tässä rennossa tietovisassa, jossa pisteitä satelee pelkästään sarjan tunnistamisesta. Kuinka hyvin tunnistat hahmot? Entä onko nippelitiedot hallussa? Tule testaamaan tietämyksesi ja päihitä muut kilpailijat. 1-3 hengen joukkueet, voittajalle luvassa palkinto.

Cosplay-deitti

Tunnetko olosi yksinäiseksi? Etkö ole löytänyt vielä sitä oikeaa? Kaipaatko seuraa yksinäisiin kesä-iltoihin? Jos vastasit yllä oleviin kysymyksiin ”kyllä”, olet henkilö jota etsimme! Ilmoittaudu siis mukaan tai tule katsomaan, kuinka yksinäiset sudet kamppailevat tosirakkaudestaan viimeiseen kysymykseen asti. Kuka voittaa elämänsä rakkauden? Kuka joutuu lähtemään kotiin tyhjin käsin ja särkynein sydämin? Tule seuraamaan tätä eeppistä rakkauden taistoa! Cosplay-deittiin voi ilmoittautua etukäteen tai paikan päällä, jos vapaita paikkoja vielä on. Ilmoittautuminen tulee lähettää osoitteeseen hansvili.93@hotmail.com. Viestin otsikoksi pitää laittaa ”kawaconin cosplay-deitti ” ja ilmoittaa nämä tiedot:
Hahmon nimi:
Sarja (Sarjakuva, animaatio, peli tai sarja, lähdemaasta riippumatta):
Oma ikä (mieluiten yli 12):
Toivottu kierros (Shojo-ai, Shonen-ai, hetero):
Haetko kysyjäksi vai vastaajaksi?
Hahmon kuvaus kolmella sanalla

Saturday 18:00

Iltabileet

Iltabileissä kuullaan klubisoundeja japanista, kahden DJ:iin voimilla. Musiikista vastaavat Kensokyrö Heavy Industries ja Whistlejacket. Ohjelmassa biisejä sekä rauhallisempaan oleskeluun kuin hurjaan bilettämiseenkin.

Sunday 10:00

Luento "Ne vaikeat osat cosseissa"

"Iso proppi, paljon yksityiskohtia. Materiaaleja joita en ole ennen käyttänyt, tekniikka jota en ole ennen kokeillut. Peruukin muokkaus, kengille tarvitaan bootcoverit, cossissa on myös isot siivet. Mä en saa tätä ikinä valmiiksi!" Kuulostiko tutulta? Ei hätää, avunhuutonne on kuultu ja niihin on vastattu: "Ne vaikeat osat cosseissa"-luento sisältää humoristisella tavalla ison kasan tietoa, niin propeista ja cossien osista, kuin yksityiskohdista ja erikoisista materiaaleistakin. Luovalla hulluudella ja periksiantamattomalla ongelmanratkaisukyvyllä varustettu, kuuden vuoden cosplaykokemuksella myllertävä Hapsu kertoo omien kokemusten, kokeilujen ja kommellusten tuloksiin perustuen omat tippinsä ja tricksinsä."

Kawaplay

Kawaplay jatkaa toimintaa sunnuntaina conin loppuun saakka. Tervetuloa pelaamaan vanhoja suosikkejasi, tai kokeilemaan jotain aivan uutta!

Auki sunnuntaina 10-16.

Karaoke

Sunnuntain karaoke laulattaa coniväkeä animemusiikilla klo 10-15.

Tanssipelit

Sunnuntain tanssipelit pyörivät koko conin ajan.

Sunday 10:30

Kendon lajinäytös

Joensuun kendoseura Kawakenkai esittelee harrastustoimintaansa kendon lajinäytösellä. Kaikille japanilaisesta perinteisestä miekkailusta kiinnostuneille. Joensuun kendoseuran löydät myös osoitteesta: http://kawakenkai.org/.

Sunday 11:00

Tunnarivisa

Tule testaamaan tietosi animetunnareiden parissa. Kuinka hyvin tunnet kappaleet? Kuinka hyvin tunnistat sarjat? Tunnarivisa uudenlaisella twistillä, jotta meno olisi rattoisaa~! Tämä visa on myös oiva tapa tutustua uusiin anime sarjoihin. 1-3 hengen tiimit, voittajalle luvassa palkinto.

Sunday 12:00

PÖYTÄLAATIKOISTA MARKKINOINTIMAAKARIKSI

Katsaus sarjakuva-albumin markkinoinnin salattuihin totuuksiin. Luennoitsijana toimii Joensuun Sarjakuvaseuran pitkäaikainen puheenjohtaja/päätoimittaja Jokke Saharinen (sarjakuvasankari, -piirtäjä, -kriitikko ja -opettaja).

Jojo-pose työpaja

Viime vuosina pinnalle noussut 80-luvulta asti kulttisuosiota saavuttanut manga ja anime Jojo's Bizarre Adventure on helposti seurattavien juonenkäänteiden ja eri kulttuurien tarkan kuvastamisen lisäksi tullut tunnetuksi omituisista ja lähes fäbylööseistä asennoista, joissa piirtäjä on hahmojansa kuvastanut. Myöhemmät adaptaatiot kuten tuore anime ovat uskollisesti toistaneet nämä oikut, josta on muodostunut sarjan jäljittelemättömän omaleimainen tyyli.

Tässä ohjelmassa asiaan perehtynyt fani käy ensin hieman läpi ilmiön taustoja, jonka jälkeen harjoitellaan yhdessä muutamaa tunnetuimpaa poseerausta! Suunnattu faneille, mutta monen muun Jojo-ilmiön tavoin voi olla parhaimmillaan, jos ei tiedä yhtään mistä on kyse.

Sunday 13:00

Piirtämisen pattitilanteet

Etkö saa siirrettyä mielessäsi olevaa mestariteosta paperille vaikka haluaisit? Tuntuuko piirtämisen aloittaminen ylipääsemättömän vaikealta? Jos vastasit kyllä, niin tämä luento on suunnattu juuri sinulle! Luennolla puhutaan artblockiksi kutsutun kansantaudin ehkäisemisestä ja parantamisesta. Ohjelma on suunnattu piirtämisen harrastajille, mutta sisältöä voidaan soveltaa myös muihin taidemuotoihin.

Sunday 14:00

WORBLAA BLAA BLAA

Kälinää Worblasta cosplay-materiaalina sekä katselmus led-valoihin cosplay-asuissa.

Vedetään animesta

Tervetuloa pitämään meidän riisipalkalla työskentelevien juontajien kanssa hauskaa improten animen tahtiin tässä suoraan Animeconista varastetussa ja Vedetään Hatusta -ohjelmaa parodioivassa synnin keskittymässä a.k.a asiattomassa Vedetään Animesta -täytösohjelmassa!

Luovuuden herättely

Tässä työpajassa päästetään luovuus valloilleen ryhmässä hyödyntäen erilaisia taiteen lajeja. Omien piirrosten ja kirjoitusten tekeminen paikan päällä on myös sallittu.

Sunday 15:00

Sega – pelijätin nousu ja mahalasku

Nintendon tarinan, vaiheet kuin pelisarjat tuntee jo moni, vaan mikä olikaan sen 80-90-lukujen pahimman kilpailijan Segan laita? Mitä kaikkea muuta onnistunutta kuin vähemmän onnistunutta Sonic-sarjan, räväkkien mainoksien kuin surullisenkuuluisien Sega CD:n ja 32X:n takaa löytyykään? Tähän rennonotteiseen luentoon ei tarvitse tulla naama liian kurtussa, sillä ohjelmanumerosta vastaa omalla rempseällä tyylillään paikallinen Sega-pelien harrastaja, teatteriesiintyjä kuin youtubeakviitivi Sego Ede (Eetu Ihalainen).

Sunday 16:00

Päättäjäiset

Kaikki hyvä päättyy aikanaan. Kawaconin päättäjäisissä jaetaan palkintoja, kiitetään kaikkia ja ehkäpä sanotaan muutama sana tulevasta.