Desuconin maskotti Desu-kun on alansa kiistaton huippu, kaikkien aikojen suosituin conimaskotti. Mutta miten käy, kun Desu-kun tempautuu maailmaan, jossa maskottikuninkuudesta ei ole apua?
Cossaajien vertaistukiryhmä: Tule juttelemaan kokemuksistasi cosplayn parissa, kertomaan ja kuulemaan vinkkejä miten harrastuksen kanssa pääsee eteenpäin. Pajaan voi tulla mukaan missä vaiheessa vain.
Animaatiossa voidaan tehdä visuaalisella puolella vaikka mitä, eivätkä sitä sido samat säännöt kuin esimerkiksi live action -elokuvia. Tästä huolimatta animessa törmää monenlaisiin kuvakerrontaratkaisuihin, jotka ovat tuttuja jälkimmäisestä. Kohtauksen rakentavat kuvakulmat, rajaukset sekä liikkeen mukanaan tuomat ”kamera-ajot” ovat niin immersoivia, että katsojan on helppo unohtaa, ettei mitään kameraa oikeasti edes ole. Luennolla tutkimme sitä, millaisista elementeistä kohtaukset ruuduillamme koostuvat ja miten näiden elementtien järjestys ja suhde toisiinsa vaikuttavat animaation viestiin, tunnelmaan sekä hahmonrakennukseen. <3
Mitä tapahtuu, kun animen päätarina ei juurikaan etene? Luento paneutuu Natsume Yuujinchoun tapaan esittää yksittäisiä tarinoita toinen toisensa jälkeen. Millaisen katselukokemuksen lyhyemmät tarinat luovat, mitä ne tarjoavat ja mitä rajoitteita tällainen rakenne tuo mukanaan?
Yokait ovat keskuudessamme jälleen, ja heitä on myös enemmän! Ilkeät kitsunet ovat kironneet rakkaan kylämme, ja tuoneet mukanaan muita ilkikurisia tovereitaan! Aikasi on kyläläisenä kantaa kortesi kekoon, jotta saamme viheliäiset pahantekijät ajettua pois! Metsästäjä teroittakoon nuolensa, noita sekoittakoon rohtonsa ja pikkutyttö tirkiskelköön yokaiden puuhia, kun ne punovat öisin juoniaan! Liity siis joukkoomme pelaamaan vanhan tutun ja suositun Werewolf-pelin re-skinnattua versiota! Peliin mahtuu noin 20 henkeä per kierros.
Nani!? Voiko Suomessa tienata cosplayharrastuksella? Millaista promootiotyö on käytännössä ja mitä se vaatii tekijältään? Paneelissa vuodesta 2017 cosplay-promootiota keikkatyönä tehneet kertovat työnkuvastaan ja jakavat vinkkejä omien kokemustensa kautta. Tervetuloa kuuntelemaan ja esittämään kysymyksiä!
Monet muistavat Fruits Basketin, tuon leppoisan 2000-luvun animen, joka alkoi haleista ja päättyi sellaiseen. Mutta päättyikö...?
Ei. Kyseessä oli adaptaatio vielä keskeneräisestä Natsuki Takayan kynäilemästä mangasta, joka herttaisista sävyistään huolimatta paljasti tarinan edetessä, että kaikki ei todellakaan ole sitä miltä vaikuttaa. Pinnan alla ei kiillä vaan sieltä tursuaa tummaa, tummaa verta suoraan betoniin. Uuden animeadaptaation kynnyksellä tervetuloa luennolleni kuuntelemaan kuinka mangan juoni meni, kuka kuoli, minkä vuoksi ja kenellä on pahimmat traumat. Luento sisältää spoilereita ja tuskaa, mutta myös huumoria, joten toivottavasti edes yleisö säästyy itkunsekaiselta romahdukselta, joilta Takaya ei hahmojaan säästä.
Onigiri on suosittu riisistä tehty välipala, joka vilahtaa tuon tuosta myös animessa. Nyt voit oppia tekemään onigireja itse! Pajassa valmistetaan yhdessä erilaisia täytteitä ja furikake-maustesekoitusta, minkä jälkeen osallistujat saavat tehdä itselleen mieluisia onigireja. Lopuksi onigirit tietysti syödään teen ja jutustelun lomassa. Materiaalimaksu on 5 euroa, ota mukaan tasaraha tai MobilePay. Mukaan mahtuu 15 osallistujaa. Työpajaan on ennakkoilmoittautuminen infossa. Emme suosittele osallistumista työpajaan, jos olet allerginen kalalle tai seesaminsiemenille.
Jäikö joku Pop Team Epic -läppä hämäräksi? Ongelma ratkeaa nyt, sillä ohjelmassa avaamme kaikki talven 2018 memeettisen kusoanimen omituiset ja järjettömät sketsit! Ja siinä se. Siis oikeasti, luvassa on pelkkä lista Pop Team Epic -vitsien selityksiä. Tällä mennään! #popdesu
Japanilainen eroottinen materiaali tarjoaa fetissejä joka lähtöön. Onko länsimaisella pornolla ollut koskaan yhtä laajaa kattausta seksuaalisia intressejä ja miksi? Luennossa perehdytään systemaattiseen fetissien luokitteluun, tarkastellaan, kuinka positiivisessa tai negatiivisessa valossa parafiliat hentaissa (sekä anime että manga) esitetään, ja minkälaiset kulttuurilliset piirteet ja historian oikut ovat johtaneet japanilaisen ja länsimaisen materiaalin erilaisuuteen.
Esityksessä näytetään opetustarkoituksessa välttämättäkin eksplisiittistä kuvamateriaalia, mutta sillä ei retostella. Kaikki mahdollinen on lähteistetty. Tervetuloa oppimaan ja keskustelemaan, olit sitten vanilja tai kaiken kokenut kinky.
Onko köyden käsittely jo vähän tuttua? Tai kiinnostanut pidemmän aikaa, mutta et ole löytänyt harjoitteluun paria? Tässä pajassa harjoittelemme itsesidonnan perusteita ja miten shibariin tutustumisen voi aloittaa. Mukaan et tarvitse edes omia köysiä, mutta toivoisimme kykenevien tuovan omansa, sillä tarjolla on rajatusti lainaköysiä. Pajaan tulee ennakkoilmoittautua Desuconin verkossa. Vesipullo ja liikkeen mahdollistava vaatetus ovat vahvasti suositeltuja.
Ilmoittautuminen: https://desucon.fi/desucon2019/s/itsesidonta-desucon2019/
Aikaisten lintujen aamunavaus on täällä taas, jo neljättä kertaa! Tule lukemaan mangaa, pelaamaan pelejä tai vaikka taittelemaan origami tai pari. Paikalle voi tulla silloin kun itselle parhaiten sopii, yksin tai kaverien kanssa, ja yksin liikkeellä olevillekin löytyy halutessa peli- tai juttuseuraa.
Workshopissa perehdytään cosplayvalokuvauksen kehittämiseen kuvaajan näkökulmasta sekä mallin työskentelyn osalta. Annetaan vinkkejä mallina kasvamiseen, sekä löydetään uusia vihjeitä yhdessä katsojien kanssa. Edetään pienin, mutta varmoin askelin kohti niitä mielenkiintoisia kuvia, joita esimerkiksi Desuconin studiolla otetaan, sekä nähdään häivähdys niistä huikeista kuvista, joita sosiaalisen median kautta saamme ihailla. Mukana katsojien kehityksessä on niin cosplayvalokuvauksen harrastajia kuin ammattikuvaajia että malleja. Toivotamme osallistujille antoisaa matkaa!
Kuulostaako shounen-protagonistien isien esimerkki jotenkin oudolta? Onko isähahmo vain laiskan käsikirjoittajan deus ex machina, vai onko heistä oikeasti merkitystä hahmonkehityksen kannalta? Tule kuuntelemaan, kuinka ohjelmassa käsitellään shounenin isien enemmän tai vähemmän traumatisoivaa vaikutusta hahmojen kasvuun esimerkkien kautta.
Mitä on perinteinen japanilainen musiikki ja mikä on sen rooli nyky-Japanissa? Millaisia soittimia siinä käytetään ja miksi? Luento johdattelee anime-esimerkkien kautta perinteisen japanilaisen musiikin saloihin esittelemällä sen tärkeimpiä tyyppejä ja soittimia sekä niiden yli tuhatvuotista roolia Japanin kulttuurihistoriassa.
Kuten kaikki tietävät, anime on vain ja ainoastaan väkivaltaa ja seksiä - ja tällä luennolla ei puhuta seksistä, paitsi jos siihen liittyy väkivalta.
Miten väkivalta on kuvattu animessa? Miksi animessa on väkivaltaa? Miksi väkivaltainen anime kiinnostaa - vai kiinnostaako?
Vastakkain kolisevia miekkoja, räjähtäviä päitä ja tietysti Goblin Slayer -gate. Ne ovat täällä kaikki.
Tervetuloa työpajaan tekemään valikoimasta monenmoisia materiaaleja itsellesi uutta cossia tai proppia, pehmolelua tai vaikka vain askartelemaan! Myös cosplaypukusi korjaus onnistuu täällä. Pajamaksu 3€. Welcome to workshop with collection of different materials to make yourself new cosplay or prop, plushie or just do crafts! You can also fix your cosplay here. Workshop fee 3€.
Tule askartelemaan itsellesi oma kukkahiuspinni tai rintaneula!
Tsumami zaiku on perinteinen japanilainen käsityötekniikka, jossa neliskanttisista kangaspaloista taitellaan kolmiulotteisia terälehtiä, joista sitten kootaan kokonaisia kukkia. Nykypäivänä tsumami kanzasheja eli tsumami-hiuskoristeita voi nähdä osana maikojen eli geishaoppilaiden asukokonaisuutta.
Materiaalimaksun 3 euroa voit maksaa joko käteisellä (mieluusti tasaraha) tai MobilePaylla. Pajaan mahtuu 10 osallistujaa, ennakkoilmoittautuminen. Ilmoittautuminen: https://desucon.fi/desucon2019/s/tsumami-desucon2019/
Japani on jokaisen animeharrastajan ostosparatiisi, mutta nimettömillä kaduilla betoniviidakossa suunnistaminen ei ole aivan helppoa. Mistä löytyvät My Hero Academia -figuurit, Pokemon-pehmolelut, ikemen-kuvilla varustetut fanituotteet sekä BL-sarjakuvat? Tällä luennolla käydään läpi Japaniin matkustamiseen liittyviä käytännön asioita sekä tehdään virtuaalinen kierros Tokion animekauppoihin - myös niihin vähemmän tunnettuihin. Piipahdamme myös cosplayliikkeissä ja teemakahviloissa. Painopiste on nuorille naisille suunnatussa tarjonnassa, mutta luennolle ovat kaikki lämpimästi tervetulleita! Luento sopii etenkin ensimmäistä Japanin matkaa suunnitteleville sekä Akihabaran tarjontaan pettyneille.
Animen äänimaailma ei olisi mitään ilman musiikkia, mutta kuka sitä tekee ja miten? Muusikkokunniavieraat Tamiya Terashima ja Kanae Nozawa kertovat musiikin säveltämisestä ja soittamisesta sekä työstään animen parissa.
Koetko syvää intohimoa ja rakkautta pieniä, ja vähän isompiakin, nukkeystäviämme kohtaan? Onko kirjahyllysi täynnä ihania figuureja klassikkoromaanien sijaan? Palatko halusta jakaa tuntemuksiasi ja kokemuksiasi myös muille sielunsiskoille ja -veljille? Jos vastauksesi on kyllä, tai olet muuten vain utelias sielu jonka mielenkiinto juuri heräsi, niin tervetuloa rohkeasti mukaan! Ja ei hätää! Paikalle voi saapua myös ilman "harrastusvälineitä", jos conimatkalaukku pullottaa jo cossin propeista ja ostoksetkin pitäisi mahduttaa johonkin conin päätteeksi. Tervetuloa!
Kaikki, jotka haluavat oppia lukemaan japania ovat jossain vaiheessa ison haasteen edessä: kanjimerkkejä pitäisi oppia, ja niitä pitäisi oppia monta sataa. Tällä luennolla pohditaan erityisesti hyvän opiskelujärjestyksen merkitystä kanjien oppimiselle, ja esitellään ihkauusi opiskelujärjestys, joka on luotu algoritmisesti. Tule siis kuulemaan, miksi tietokone tekee puhujan mielestä paremman järjestyksen kuin ihminen. Luento sopii kaikille riippumatta siitä, kuinka tuttua japanin kieli tai sen kirjoitusjärjestelmä ennalta ovat. Luento perustuu puhujan gradutyön tuloksiin.
Yukito Kishiron Battle Angel Alita (Gunnm) -manga on yksi parhaita kyberpunk-teoksia. Vuosikausen odotuksen jälkeen tänä vuonna valmistunut Hollywood-elokuva nosti sen jälleen ajankohtaiseksi, vaikka Cameronin ja Rodriguezin versio olikin vain pintaraapaisu Alitan rujoon maailmaan, jossa henki on halpaa, liha heikkoa ja kybertaistelut parasta massaviihdettä. Groteskien kyborgien ja veristen taistelukuvausten taustalla kulkee kuitenkin syvällisempääkin pohdintaa ihmisyyden olemuksesta, sielusta ja ruumista sekä ihmiskunnan kohtalosta. Luennolla tarkastellaan teoksen kyberpunk-teemoja useasta eri kulmasta, Motorballia unohtamatta!
Desuconin cosplaykisassa ratkaistaan voittaja syksyksi Lontoon EuroCosplay-kilpailun finaaliin! Luvassa myös Hall Cosplay -kilpailu ja esityskilpailu!.Tule katsomaan showta ja tiukkaa kilpailua. Paikkalippuja cosplaykisaan voi varata Desuconin nettisivujen kautta kisapäivänä klo 10 alkaen.
Otome-peleistä puhutaan toisinaan termillä ”deittisimulaattori”, jolloin kuulijalle voi tulla romanttinen ja söpö mielikuva pelien sisällöstä. Otome-peligenreen mahtuu kuitenkin myös synkemmän teeman pelejä, joissa romantiikalle ei ole aina sijaa. Luennolla käsittelemme näitä pelejä, joissa lopussa ei ratsastetakaan auringonlaskuun unelmien prinssin kanssa, vaan itsensä voi löytää kahlittuna pimeyteen. Pohdimme myös, miksi synkät pelit voivat kiehtoa pelaajaansa. Ohjelma sisältää juonipaljastuksia.
Gendo on tunnetusti yksiä animen huonoimpia isähahmoja, mutta keitä muita vanhempia Evangelion esittelee? Mitkä heidän roolinsa ovat? Miten vaikea lapsuus vaikuttaa myöhempään elämään? Evangelionissa on useita hahmoja jolta löytyy liuta ongelmia, ja luennolla syvennytään niiden aiheuttajiin. Tutkitaan myös lapsenkasvatuksen merkitystä ja kuvausta Evangelionissa, perehdytään perherooleihin ja keskitytään erityisesti ihmisen psyykkeeseen.
Keskustelupiiri animemusiikkivideoiden harrastajille ja ystäville. Olet lämpimästi tervetullut mukaan keskustelemaan Suomen AMV-kilpailuista, niiden järjestelyistä ja käytännöistä, hyvistä sekä huonoista puolista. Keskustelupiiri on avoin kaikille aiheesta kiinnostuneille, eikä piiriin ole ennakkoilmoittautumista. Ohjelman järjestää AMV.fi. Tervetuloa!
Satoru Nodan vuodesta 2014 jatkunut manga Golden Kamuy ja sen vuonna 2018 päivänvalon saanut animesovitus kertoo sekalaisesta sakista miehiä (ja muutamia naisia), joka etsii ainu-kansan tarunhohtoista kulta-aarretta Hokkaidon jylhissä maisemissa. Aarteenetsinnän lomassa sarja avaa hahmokaartinsa persoonallisuuksia ja kohtaloita, joista avautuu monitahoinen näkökulma miehiin ja maskuliinisuuteen suurten historiallisten muutosten aallokossa. Tässä ohjelmassa kaksi intohimoista Golden Kamuyn ystävää porautuu sarjan moniulotteiseen mieskuvaan ja kutsuu kaikki miesten ystävät matkalle miehuuden ytimeen.
Muinaisista Desuconeista tuttu paneeli tekee paluun uusin voimin! Monipuolisen maun harrastajajoukko vinkkaa vähemmän tunnettuja, mutta hyväksi havaittuja sarjoja. Emme syrji mitään genreä tai kohderyhmää, jokaiselle jotain -periaatteella. Tule siis poimimaan vinkit conin jälkeiseen animenkatselumaniaan.
Oletko aktiivinen kausianimeiden seuraaja, vai kaipaatko vinkkejä ja pientä avausta siihen minkälainen anime sattuisi maistumaan juuri sinulle tuoreimmasta valikoimasta? Tulkaa kanssani keskustelemaan kevään animetarjonnasta! Käydään läpi fiiliksiä satunnaisista sarjoista, suositellaan toisillemme sarjoja jotka vaikuttavat mielenkiintoisilta ja sosialisoidaan yleisesti hyvän aiheen parissa! Täältä voit löytää jalokiviä sekä sarjojen että uusien tuttavien muodossa!
Kirjasto on kaikkea muuta kuin pelkkä tausta tapahtumille. Se tarjoaa tavan esitellä hahmoja, luoda tunnelmaa ja rakentaa maailmaa. Tiedonhallinnan ammattilainen ja lukutoukka erittelee luennolla animen tapoja käyttää kirjastoa osana tarinankerrontaa ja kuvailee, millaisia kirjoista kiinnostuneet animehahmot oikein ovat. Onko animekirjastonhoitajilla arkkityyppejä? Millaisia ovat kirjastossa viihtyvät hahmot? Miten kartanon mahtipontinen kirjasto eroaa lukion kirjastosta?
Luento keskittyy pohdiskelemaan miten Monogatari-sarja käyttää hyväkseen niin visuaalisia kuin teemallisia vertauskuvia kerronassaan. Kuinka hahmojen mielenmaisemaa heijastellaan ja tulevaa ennakoidaan? Sekä vain fiilistelemään mitä kaikkea on mahtunut sarjan lukuisiin tarinoihin.
Kaipaatko lisää jännitystä coniisi? Tule lauantai-illan hämärtyessä Koivu-saliin kuuntelemaan japanilaisia kauhutarinoita ja kokemaan puistatuksen hetkiä. Kerrottavat tarinat ovat Desuconissa ennen kuulemattomia ja tarinakattaukseen kuuluu niin klassisia kummitustarinoita kuin moderneja urbaaneja legendoja. Ohjelma järjestetään kaksi kertaa, ensimmäinen klo 20 ja toinen klo 21, ja mukaan mahtuu 10 osallistujaa per kerta. Ohjelmaan ennakkoilmoittaudutaan tapahtuman infopisteessä.
Prince of Tennis -manga on jatkunut jo 20 vuotta - huolimatta siitä, että se rikkoi harkitsemattomasti niin urheilumangan tropeja kuin käsikirjoittamisen sääntöjä. Muihin sarjoihin vertaamalla otamme selvää, millaisin tavoin Prinssi löi kapuloita omiin rattaisiinsa ja miten hän siitä huolimatta selvisi voittajaksi.
Pojatkin tykkäävät romanssihömpästä! Luennolla paneudutaan esimerkkien kautta pojille suunnattuihin romanssisarjoihin ja pohditaan, miten ne eroavat tytöille suunnatuista vastaavista sisältönsä, sävynsä ja tyylinsä puolesta. Miksi nimenomaan pojille suunnattujen sarjojen draamakäänteet lähtentelevät niin usein junaturmaa? Miten tekijät löytävät samalla aallonpituudelle pöhköjen poikien tunteiden kanssa ja miten se näkyy kuvakerronnassa asti?
Tervetuloa testaamaan tietämystänne visamme kiperissä kysymyksissä!
Osallistuminen tapahtuu 1-3 henkilön ryhmissä ja kisa käydään perinteisesti kynällä ja paperilla. Monipuolisista lähdemateriaaleista peräisin olevat kysymykset voivat olla haastavia taitotasosta riippuen!
Kuinka printit ja kuviot voidaan toteuttaa cosplay-asuihin? Oletko koskaan katsonut hahmon asua ja kaikkia niitä kukkakuvioita, neljään suuntaan jatkuvia geometrisia kuviointeja ja monivärisiä printtejä? Entä mihin materiaaliin sopivat kangasmaalit, reaktiivivärit, vinyyli, tai pitääkö ottaa neula ja lanka käteen ja opetella kirjomaan?
Pajassa keskustellaan erilaisista kankaan muokkaus tekniikoista ja jaetaan vinkkejä ja oppeja toisillemme.
Pajan aikana tutustutaan muutamiin huivityyleihin, joita muslimit käyttävät ja perehdytään hieman, mitä huivityylit kertovat tai ovat kertomatta kantajastaan. Pajan aikana näytän niin styroksipäähän kuin itselleni pukien, kuinka huivi puetaan. Halutessasi voit kokeilla itse huivin pukemista ja lopuksi luonnostellaan toistemme "huivipäitä" paperille. Tule tutustumaan huivikulttuuriin pintaa syvemmältä ja viihtymään!
Ilmoittautuminen: https://desucon.fi/desucon2019/s/paahuivipaja-desucon2019/
Japanilaiseen kulttuuriin mahtuu uskontoa ja mystiikkaa, joista anime- ja mangateollisuus on ammentanut inspiraatiota vuosikymmeniä. Yksi käytetyimmistä hahmotyypeistä on tietynlainen papitar, jonka tehtävä on hoitaa ja/tai suojella temppeliä. Mistä papittaret juontavat juurensa, miten heidät kuvataan, mikä on heidän roolinsa tarinankerronnassa ja miten tämä rooli on vuosien varrella muuttunut? Muun muassa näihin kysymyksiin yritämme löytää vastauksia ja lisäksi pohdimme erilaisten alakäsitteiden, kuten miko ja onmyoji, suhdetta toisiinsa.
AMV-kilpailussa palkitaan jälleen videoita laidasta laitaan! Kilpailun aikana yleisö pääsee äänestämään omaa suosikkiaan, ja kilpailu järjestetään yhteistyössä AMV.fi kanssa. Ohjelma saattaa sisältää nopeasti vaihtuvia kuvia ja vilkkuvia valoja.
Äidin rakkaus on suunnaton ja kaiken kestävä, hän aina tukee ja suojelee. Vai onko kuitenkaan näin? Luennolla tutkimme minkälaisia äitejä animen ja mangan maailmasta löytyy, mitkä ovat heidän roolinsa ja minkälaista kuvaa ne tuottavat naisista ja perheinstituutiosta. Keskiössä on legendaarinen Hagio Moto ja hänen sarjansa, joka on vaikuttanut muun muassa shojo-genren kehittymiseen 70-luvulta eteenpäin.
Käsikirjoittajien ja animaattoreiden työnjäljen näkevät kaikki, mutta mikä on tuottajan rooli animeteollisuudessa? Desuconin kunniavieras Naokado Fujiyama kertoo työstään animen tuotantoportaassa ja pian alkavasta Vinland Saga -animesta.
Etkö malta odottaa El-Melloi Case Filesin animesovitusta? Tahdotko jakaa uusimmat rollisi ja teoriasi Grand Orderista? Haluatko muita kohtalontovereita jotka kaipaavat Tsukihime-remakea? Tämä keskustelupiiri on juuri sinulle! Piiriin ei ole ennakkoilmoittautumista, voit hyppää mukaan ja pois milloin vain aikataulusi sallivat. Piirissä tullaan käsittelemään spoilereita, mutta osallistujien Type Moon-tuntemus pyritään ottamaan huomioon.
Tervetuloa tutustumaan Worblaan! Pajassa käydään läpi materiaalin ominaisuuksia ja työstämistekniikoita. Paja on tarkoitettu aloittelijoille. Pajaan ilmoittaudutaan Ompelimo Teran pisteellä tapahtuman myyntipöytäsalissa, mukaan mahtuvat ensimmäiset 12 osallistujaa.
Taishokausi (1912 - 1925) on yksi Japanin historian mielenkiintoisimmista ajanjaksoista. Taisho-kaudella syntyneet vaikutteet näkyvät vahvasti myös animen estetiikassa, visuaaleissa, teemoissa ja hahmokäsittelyssä. Luento käsittelee taisho-kautta (ja vähän myös meiji-kautta) osana Japanin ja maailman historiaa, ja esittelee ajankuvaa sellaisten mukavien animesarjojen kuin Meiji Tokyo Renka, Gosick ja Otome Youkai Zakuro kautta - unohtamatta tietenkään ihania moderneja haikara-neitoja.
Kunniavieraat Tamiya Terashima, Kanae Nozawa ja Shuuhei Yabuta jakavat nimikirjoituksia kävijöille.
Miten selittäisit kaverille ”Roy Mustangin”, ”taikakoulun” tai ”shinigamin” mainitsematta sanaa itseään? Tule pelaamaan animeteemaista sanaselityspeliä yksin tai kaverin kanssa. Selitettäväksi pääsevät niin sarjat ja hahmot kuin piirretyistä tutut tropeet ja paikatkin. Keskitymme laajasti tunnettuihin teoksiin, ja pelistä saa eniten irti peruslaajalla anime- ja mangasivistyksellä. Paikalle voi saapua myös seuraamaan peliä vierestä.
Popkulttuuri vilisee mechoja. Laitteilla kukistetaan jättimäisiä hirviöitä ja taistellaan vieraiden valtojen sotarobotteja vastaan. Millainen on mechojen asema tosielämässä? Luennolla syvennymme oikean elämän mechojen historiaan, nykytilanteeseen ja tulevaisuuteen. Luennolla kuulet esteistä, joiden vuoksi mechoja ei aivan heti näe massatuotannossa, näet klippejä näiden teräshirviöiden kaksintaisteluista ja historiallisista mecharävellyksistä. Samalla vastataan kysymykseen: mihin mechoja edes tarvitaan?
Japanilla on historiansa vuoksi ristiriitainen suhtautuminen maanpuolustukseen ja omiin asevoimiinsa. Ohjelmassa kerrotaan kolmen mangan avulla nyky-Japanin asevoimien miehistö- ja upseerikoulutuksesta sekä aluekiistan kärjistyessä kuvitteellisesta kriisiajan tilanteesta. Tule kuulemaan tiivis paketti Itä-Aasian turvallisuuspolitiikasta tai vertailemaan inttimuistojasi japanilaisen mosurin arkeen.
Maailma pitää pelastaa, tai ainakin Desucon sulkea. Tule näkemään ja kuulemaan myös ensi vuoden kuvioista!