• Esitys
  • Jatkuva ohjelma
  • Osallistava ohjelma
  • Työpaja

Ohjelmakartta

Tapiola-sali Kuutio Heikki (kirjasto) Paja (kirjasto) Honka (kirjasto)
10:00
10:30 Polaroid-piste
11:00 Kirjaston Non-Stop-työpajat Hiljainen tila
11:30
12:00
12:30
13:00 COSVISION IDOL SHOWPaikkaliput
13:30
14:00 Aloittamista vaille valmis: kuinka cosplay-esityksiä suunnitellaan
14:30
15:00 Liqe Show - Cossiseikkailu
15:30 SAKSET, KANGAS, SAUMURI - turnaus Rizzformers
16:00
16:30 Cosplayn SM-kilpailut, Cosvision Star Cosplay & Vuoden Cosplay-kuvaPaikkaliput Kuution ilta-photoshootit
17:00
17:30
18:00

Tarkemmat ohjelmatiedot

Saturday 10:30

Polaroid-piste

Polaroid-kuvia otetaan kolmannen kerroksen valokuvaus-seinällä kello 10.30-14.30. Polaroidit ovat maksuttomia - voit ottaa yhden kuvan yksin ja toisen kaverin kanssa!

Huomioithan että jos filmit loppuvat päivän aikana, loppuja kuvausaikoja ei luonnollisesti toteuteta

Saturday 11:00

Hiljainen tila

Hiljainen tila on tarkoitettu nimensä mukaisesti hiljaiseksi, rauhalliseksi tilaksi poissa tapahtuman vilskeestä.
Annathan muille rauhaa ja tilaa huoneessa - mikäli tulet tilaan katsomaan esimerkiksi videoita tai kuuntelemaan musiikkia/podcasteja yms., mukana on oltava kuulokkeet. Annetaan kaikille mahdollisuus rauhoittua <3

Kirjaston Non-Stop-työpajat

Päästä luovuutesi valloilleen!

Tutustu Pajan laitteisiin ja mahdollisuuksiin: voit tuunata itsellesi kangaskassin vinyylileikkurilla tai tehdä vaikkapa amuletin 3D-tulostimella. Pajassa myös saumuri ja ompelukone odottavat ompelijoita.

Tapaammehan Tapiolan kirjastolla 😊

Saturday 13:00

COSVISION IDOL SHOWPaikkaliput

Ensimmäistä kertaa Cosvisionissa tarjoillaan idolihuumaa kokopitkän show'n verran! Idolishow tuo lavalle kolme upeaa tanssiryhmää: cure 🌈 idols, Sensation Rush ja Nordic Muse. Voit tutustua kaikkiin ryhmiin tarkemmin Cosvisionin nettisivuilla.

Huomioithan, että kaikki esitykset sisältävät kovia ääniä ja vilkkuvia valoja. Valotikkujen käyttö yleisössä on sallittu!

Ovet saliin aukeavat klo 13, shown aloitus 13:15! Noudathan paikkalippusi IDOL SHOW'n tapahtuman infosta :)

Saturday 14:00

Aloittamista vaille valmis: kuinka cosplay-esityksiä suunnitellaan

Eihän se skitti ole kuin parin minuutin lavapyörähdys! Paitsi että on se, ja esityksiä varten tehtävään taustatyöhön saa helposti uppoamaan päivän jos toisenkin. Tällä luennolla esitellään muutamia tapoja selvitä mm. käsikirjoituksen, ohjauksen, lavastuksen ja valojen suunnittelemisesta ja toteuttamisesta.

Saturday 15:00

Liqe Show - Cossiseikkailu

Traconissa debyyttinsä tehnyt koko kansan jesteri Liqe järjestää ensimmäisen pitkän näytöksensä! Hieman omalaatuinen ex-lastenmaskotti haluasi kovasti tehdä tapahtumassa vaikutuksen upealla asulla, mutta voi jehna, eihän Liqe tiedä miltei mitään cosplaysta! Nyt hän tarvitseekin yleisön apua päättämään, mistä mediasta hänen ensimmäinen asunsa tulisi olla. Mukana on kaikille tuttuja klassikoita, mutta tapa jolla niihin sukelletaan saattaa olla yllättävän... Kirjaimellinen.

Hyppää mukaan värikkääseen ja huumorintäyteiseen seikkailuun! Jos koet olevasi vielä itsekin uusi cosplayn maailmassa, niin ei huolta: tiedät todennäköisesti enemmän kuin tämä kyseinen pelle

Ovet show'hun aukeavat 10 minuuttia ennen näytöstä, showtime 15:15!

Saturday 15:30

Rizzformers

Rizz. Tämä mystinen voima, jota harva osaa käyttää. Entä jos Transformerit ottaisivat mittaa kellä on parhain rizz? Tule ottamaan selvää!

SAKSET, KANGAS, SAUMURI - turnaus

Cosvisionissa nähdään tänä vuonna uusi, melkoisen eeppinen cosplay-mittelö! Sakset, kangas, saumuri-turnaus pohjaa kaikille tuttuun Kivi, sakset, paperi-peliin. Turnauksessa kisataan alkukarsinta, semifinaali ja finaali - kisa on yksilökisa johon voi ilmoittautua joko paikan päällä tai ennakkoon. Yhteensä mukaan mahtuu enintään kahdeksan jännityksen-nälkäistä kisaajaa - tunnelmasta saadaan mitä parhain, jos osallistut kisaan cosplay-asussa!

Kisaan voit ilmoittautua ennakkoon joko sähköpostitse info@cosvision.fi tai conin infopisteellä conipäivänä klo 14:30 mennessä.

Ilmoittautumisen yhteydessä, kerrothan seuraavat tiedot:

- Kisaajan nimi, nick ja hahmo jota cossaat + mahdollinen lähdeteos. Turnaukseen ovat tervetulleita myös omat designit ja hahmot 
- Lyhyt esittely (tällä sinut kutsutaan "areenalle")
- Turnauksessa on mahdollisuus myös pieneen haastatteluun ennen peliä. Ilmoitathan, sopiiko tämä sinulle

Get ready to rumble!

Saturday 16:30

Kuution ilta-photoshootit

Ilta-aikaan kolmannen kerroksen Kuutio muuttuu kuvausvalojen valtakunnaksi! Tilan suuret lasi-ikkunat valaistaan led-valoilla ja sinulla on mahdollisuus saada 20min kuvausaika kokeneen valokuvaajan kanssa. Kuvauksia pyritään suorittamaan samassa tilassa kaksi samaan aikaan, jotta aikoja riittää mahdollisimman monelle. Paikat jaetaan tapahtuman aikana walk-in tyyliin.

Cosplayn SM-kilpailut, Cosvision Star Cosplay & Vuoden Cosplay-kuvaPaikkaliput

Tule seuraamaan vuoden näyttävimpiä kilpailuja! Cosvisionin cosplaykilpailussa palkitaan Cosplayn suomenmestari 2023, Vuoden Cosplay-kuva sekä Cosvision Star Cosplay-kilpailun voittajat.

Cosplaykilpailuissa nähdään myös vuoden 2021-CMV-voittajan, T&T Productions'n tuore CMV ja menevä väliaikashow Oulun Cosplay ry:ltä!

Ohjelmaan pääsee paikkalipulla (näiden jako infosta tapahtumapäivänä). Huomioithan, että ohjelmanumero sisältää vilkkuvia valoja ja kovia ääniä.