Tarkemmat ohjelmatiedot

Saturday 10:00

Aamukahvit

Saturday 10:30

Suuri ikärajakeskustelu

Desucon Frostbite avasi ovensa tänä vuonna vain täysi-ikäisille. Tätä ja muita eri ikärajoin varustettuja tapahtumia sekä niiden seurauksia ruoditaan Concon-kävijöiden voimin. Keskustelun alustaa Jussi "niidel" Kari ja moderoi Santtu "Japsu" Pajukanta.

Saturday 11:30

Tallentamisen sudenkuopat

Tapahtuman markkinointi

Teitkö maailman parhaan tapahtuman, mutta siellä ei ollut ketään? Vika saattoi olla markkinoinnissa. Tällä luennolla kerrotaan markkinoinnista, kerrotaan miten sitä pitäisi ja ei pitäisi toteuttaa ja kommentoidaan erilaisten tapahtumien markkinointeja. Millaisia mittareita analysointiin on ja eroaako vapaaehtoistapahtumien markkinointi oikeasti yritysmarkkinoinnista? Täällä se selviää.

Saturday 12:30

Lounas

Saturday 14:00

Traconin tapahtumanhallintajärjestelmä Kompassi – Sinunkin tapahtumasi hyödynnettävissä

Kompassi (aka Turska aka ConDB) on Traconin tapahtumanhallintajärjestelmä, joka tarjoaa mm. lippukaupan verkkomaksuilla ja e-lipuilla, työvoimanhallinnan sekä ohjelmakartan. Kompassi on avoimen lähdekoodin sovellus, joka on sinunkin tapahtumasi hyödynnettävissä joko Traconin hostaamana tai omalle palvelimellesi asennettuna. Tällä luennolla Japsu myy Kompassin sinulle, näyttää mitä sillä voi tehdä sekä nyhtää sinusta irti palautetta ja tapahtumasi tarpeita tulevaa kehitystä varten.

Conin oikeaoppinen purku

Saturday 14:30

HypeCon – miten kaupungin osallisuus näkyy harrastajalle

HypeCon on kaupungin Nuorisopalveluiden järjestämä tapahtuma, joka toteutetaan yhdessä nuorten kanssa. Miten kaupungin osallisuus näkyy nuoren, eli harrastajan silmin? Voiko kaupunki luoda uskottavan tapahtuman? Onko järkeä luoda tapahtuma yhdessä julkisen sektorin kanssa, mitä hyötyjä ja haittoja siinä on? Näihin kysymyksiin on tarkoitus vastata 30minuutin aikana, jossa puhujina toimivat HypeConia järjestämässä olevat nuoret harrastajat.

Saturday 15:00

Desuconin tekniikkatiimi – miksi se toimii?

Worldcon Helsinkiin 2017: Mikä, miten ja miksi ihmeessä?

Helsinkiin ollaan hommaamassa Worldconia, maailman scificonia. Mitä se
tarkoittaa, miten se tehdään ja miksi tähän tarvitaan apua vähän
kaikilta? Toisin sanoen, lyhyt katsaus maailmanvalloitukseen.

Saturday 15:30

Tapahtuman organisaatio -paneeli

Hommien sujumiseksi ja ristiriitojen ratkaisemiseksi toivotaan usein organisaatiouudistusta tai vähintäänkin muutoksia nykyiseen. Onko olemassa Täydellistä Organisaatiota, joka toimii jokaisella tapahtumalla vai pitäisikö organisaatio pistää täysin uusiksi vuosittain uusien kasvojen tullessa mukaan? Mukana troll keskustelemassa eri tapahtumissa pitkään olleita järjestäjiä.

Saturday 16:30

Loppusanat ja saunalle