• Anime ja manga
  • Cosplay
  • Kunniavieras
  • Miitti
  • Muu ohjelma
  • Osallistuva ohjelma
  • Paja

Pääohjelmatilat

Konserttisali Kamarimusiikkisali Auditorio Jousisto Luokka 210 Luokka 214
09:30
10:00
10:30 Avajaiset
11:00 Animesta länteen Jäykkiä robotteja ja spandexpukuja – Sentaisarjojen neljä vuosikymmentä Millä tuota japania voisi oppia? Susi joukossamme Sugoi Trainingu
11:30 FFFight
12:00 Cosplaykisaamisen 101 Leikkituokio
13:00 Movies Everybody Disagrees with You On Teiniangstia ja treenausta: Free!, kohdeyleisö ja kuvankieli urheiluanimessa Animebiisivisa Suomi tarvitsee lisää AMV-tekijöitä Assassin's Creed -miitti
14:00 Paras itsesi löytyy pelin sisältä Death parade
15:00 Yksilökisa Muumimetallia II Olipa kerran mummo ja ukko... Sadut animessa ja mangassa Millaista olisi olla animehahmo – voiko se edes olla mahdollista? Fan fiction -kirjoittamisen työpaja 1.0
16:00 Hiekkakentän hiomaton timantti – Ace of Diamond
17:00 Homosaatio on jo täällä Suomen urheilukansa ja Japani
18:00 Animekonsertti
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
10:00 TGWTG Q&A Nintendosta mangaksi Rajaviivan molemmin puolin – Japanin jumalat Noragamissa Yli kymmenen vuotta tenniskokemusta – Prince of Tennis Opi mittaamaan kaverisi
11:00 Vedenpintaa syvemmälle – katsaus Free!:n hahmoihin
12:00 AMV-kilpailu Vedetään animesta Ei niin Eeppistä kuin luulisi Karate – bankaita ja bunkaita animessa ja arjessa Ultimate sport competition 9000
13:00 Mangavisa
14:00 Kuroko no Basuke – Koripalloa ja sirkustemppuja sateenkaaren väreissä Näinkin voi cossata?! Doug Walkerin nimikirjoitustenjakotilaisuus Fan fiction -kirjoittamisen työpaja 2.0 Speedopaja
15:00 Esitys- ja CMV-kisa Open mic -burgerointi
16:00 OC – Oma hahmoni Metallia lännestä itään: Metalocalypse ja Detroit Metal City HEART:NARUTO – Mitä ninjavuodet ovat meille opettaneet Tissiperseposet ja muut mahdottomuudet
17:00 Päättäjäiset

Tarkemmat ohjelmatiedot

Saturday 10:30

Avajaiset

Paikoillenne... Valmiit... Animecon 2015 alkaa nyt! Tule avajaisiin kuuntelemaan, mitä conviikonlopussa on luvassa.

Lisäksi avajaisissa BLUFFin kortit tulevat pelaamaan otome deittipeliä. Näistä butlereista löytyy jokaiselle lemppari. Pidätkö komeista prinsseistä? Seuraa pataa! Vai onko pahat pojat enempi sinun makuusi? Seuraa ristiä! Koetko hassut nörtit omaksi jutuksesi? Seuraa herttaa! Vai kenties saako kissapojat sydämmesi sykkimään? Seuraa silloin ruutua!

Saturday 11:00

Jäykkiä robotteja ja spandexpukuja – Sentaisarjojen neljä vuosikymmentä

Meille tutut Power Rangersit kulkevat Japanissa nimellä “Super Sentai” ja tämän franchisen sarjoja on tullut jo yhteensä neljänkymmenen vuoden ajan. Käsittelemme tällä luennolla kyseisen franchisen kiehtovuutta, oheistuotteita sekä sen vaikutusta muuhun mediaan. Tule mukaan sentaisarjojen kiehtovaan maailmaan! Twitterissä voit kommentoida ja antaa palautetta hashtagilla #AconSentai.

Millä tuota japania voisi oppia?

Kiinnostaako japanin kielen opiskelu, muttei oikein tiedä mistä aloittaa? Oletko joskus alkanut opettelemaan kieltä, mutta opiskelu on tyssännyt nopeasti ja unohtunut? Mitä mangaa tai muuta materiaalia kannattaa lukea opiskelun ohessa ja mistä niitä saa? Luennolla ei opeteta japania, vaan tarkoituksena on esittää keinoja, miten päästä opiskelussa alkuun tai jatkaa siitä, mihin on jäänyt. Esittelyssä myös erilaisia sovelluksia, pelejä ja muuta materiaalia, joihin kannattaa tutustua.

Ohjelmanpitäjä ei ole kielen ammattilainen, vaikka ensimmäinen kielikurssi tuli käytyä jo 12-vuotiaana, vaan on joutunut taistelemaan jaksamisen ja resurssien kanssa.

Animesta länteen

Oletko nähnyt Totoron paistettuna kalkkunana? Tai Jake the Dogin kantamassa Cloudin miekkaa? Tai kuinka dating sim herää henkiin Disneyn sarjassa? Animen vaikutus näkyy yhä useammassa länsimaalaisessa animaatiossa. Kirjoittajat, ohjaajat ja muut sarjojen luojat ovat kasvaneet animen parissa ja tämä vaikuttaa heidän työhönsä. Me viemme teidät hämärien animeviittausten äärelle sekä näytämme, kuinka itä ja länsi kohtaavat animaatiossa.

Susi joukossamme

Sudet ovat ennen häirinneet vain etelän jäniskansojen elämää, mutta kun täysin normaalin yön jälkeen kylästä löydetään eräs asukas raadeltuna, ei ole syytä epäilyksille. Huhut etelän kansoja kiertäneestä susilaumasta osoittautuvat todeksi ja on alettava miettimään, miten joukkoon soluttautuneet sudet löydettäisiin ennen kuin on myöhäistä. Löydätkö sinä sudet vai oletko itse susi? Tämä selviää pelin aikana, kun pelaajat yrittävät selvittää, kuka oikeastaan on kukakin laumassa ja onko joku valehdellut todellisen olemuksensa.

Peli perustuu Ihmissusi-roolipeliin ja Rabbit Doubt -mangaan. Pelejä on kaksi, ne kestävät noin 40 minuuttia ja molempiin mahtuu noin 10-12 pelaajaa.

Sugoi Trainingu

Matalan kynnyksen urheilusessio animemusiikin tahtiin. Hiki saattaa kuitenkin tulla! Mukaan tarvitset rennot vaatteet.

Saturday 11:30

FFFight

FFFollowers tuo Final Fantasy Fightin taas Animeconiin ja viihdyttää teitä perinteikkäässä vuoropohjaisessa taistelunäytöksessä, johon sinullakin on mahdollisuus osallistua! Ennakkoilmoittautumalla saat itsellesi varmistettua paikan ohjelmanumeroon.

Jos into lavalle tulee vasta paikan päällä niin tuttuun tapaan poimimme yleisön joukosta taistelijoita lavalle näyttämään taitonsa. Ilmoittautuminen aukeaa 22.6.2015 ja kestää 9.7.2015 asti. Ilmoittautumiset lähetetään osoitteeseen ff.followers@gmail.com. Ilmoita viestissäsi nimesi, ikäsi, sähköpostisi, puhelinnumerosi, hahmosi, iskusi sekä muut toiveet (esimerkiksi musiikki). Katsojille jaetaan paikkalippuja lippupisteestä Infon läheltä.

Saturday 12:00

Cosplaykisaamisen 101

Mikä avuksi, kun nätissä puvussa coneilu ei yksistään riitä? Entä kun sielusi janoaa päästä lavalle ja sisäsaumasi tuomareiden syyniin? Tule mukaan selvittämään millaista cosplaykisaaminen on! Luennolla pyritään käymään tiiviin kattavasti läpi kaikki cosplaykisaamisen kiemurat kuten erilaiset kisamuodot, ilmoittautumiskäytänteet ja vinkit lavajännityksen karistamiseen.

Leikkituokio

Vieläkö on conkaveri hakusessa? Tule tutustumaan uusiin ihmisiin ja pitämään hauskaa seuraleikkien ja pelien merkeissä! Cookies guaranteed!

Saturday 13:00

Animebiisivisa

Tunnistatko animesarjojen biisit jo alkusoinnuista? Eikö mikään theme tai opening ole sinulle vieras? Tule testaamaan itseäsi animebiisivisaan! Tehtävänäsi on tunnistaa 20 kappaletta: onko kyseessä theme/OP/ED, mistä sarjasta kappale on sekä tietenkin biisin nimi. Mukaan mahtuu 50 osallistujaa, parhain palkitaan!

Suomi tarvitsee lisää AMV-tekijöitä

Onko Suomen animeyhteisössä liian vähän AMV-videoiden tekijöitä? Ovatko Suomen AMV-kisat ja -videot nannaa vai kurasaapastasoa? Tule mukaan keskustelemaan Suomen tämänhetkisestä AMV-tasosta ja burnaamaan muista mehukkaista aiheeseen liittyvistä asioista. Paneelissa burgeroimassa Korppari, Eloveena sekä Se Velho.

Teiniangstia ja treenausta: Free!, kohdeyleisö ja kuvankieli urheiluanimessa

"Free! ei ole urheilusarja" – tätä kärjistystä olen käyttänyt usein kuvaamaan KyoAnin uintijonneanimen suhdetta itse urheiluanimegenreen. Mutta pitääkö tämä sittenkään täysin paikkaansa? Miksi Free!:ssä nähtävät urheiluanimekliseet tuntuvat samanaikaisesti tutuilta ja vierailta? Tällä luennolla avataan vertailun ja analyysin kautta kohdeyleisön merkitystä tarinankerronnalle, genrekliseille sekä vähän sille fujoshibaittauksellekin. Varoitus: sisältää laadutonta videomateriaalia aina pingiksestä polkupyöräilyyn sekä ripauksen vieläkin laaduttomampaa huumoria.

Movies Everybody Disagrees with You On

Have you ever had that movie you love but everyone else hates, or that movie you hate but everyone else loves? Well now's your chance to make your voice heard! Join Doug Walker in discussing what and why certain films get more attention than others should, and see if your movie is celebrated or despised as much as you think!

Assassin's Creed -miitti

Miitti huppupäisten assassiinien ystäville! Assassin's Creed -faneilun lisäksi miitissä on mahdollista myös pelata AC-henkistä Monopolya sekä jutella tulevasta fanileffasta, johon värvätään lisäksi henkilöstöä. Tervetuloa kaikki joita kiinnostaa itse pelisarja tai faniprojektiin osallistuminen!

Saturday 14:00

Paras itsesi löytyy pelin sisältä

Animessa hahmojen siirtäminen pelimaailmaan on tehokas tapa tuoda esille päähenkilöiden piilevät kyvyt. Miten päähahmot selviävät uuden ympäristön luomista haasteista ja mitä lisämahdollisuuksia uusi maailma antaa? Onko vieras maailma todellisen maailman kaltainen vai antaako se viimein henkilöiden olla paras mahdollinen versio itsestään? Esityksessä tarkastellaan Log Horizonin Shiroen ajatusmaailman aukeamista ja ihaillaan, kuinka hahmot ylittävät omat rajansa Sword Art Onlinessa. Samalla pohditaan Welcome to the NHK:n tapaan, mitä vaaroja pelimaailma tuo.

Death parade

"After death, humans are either sent to the void or reincarnated. But for some, at the instant of their death, they arrive at Quindecim, a bar attended by the mysterious white-haired Decim. He challenges them to the Death Game, wherein they wager their lives and reveal their true natures."

Kuoleman jälkeen ihmissielu lähetetään joko kadotukseen tai jälleensyntymään. Mutta joillekin ei ole määrätty paikkaa, jolloin he päätyvätkin Kuopion Musiikkikeskukselle tietämättä, miten he ovat joutuneet sinne ja muistinsa menettäneinä. Heitä vastassa on mysteerinen mustahiuksinen tyyppi. Hän haastaa heidät kuolemapeliin, jossa punnitaan heidän syntinsä ja oikea luontonsa. Kuka joutuu kadotukseen? Kuka syntyy uudelleen? Tämä on Death Parade.

Ohjelmaan voi ennakkoilmoittautua sähköpostitse death.paradesa@gmail.com 3.7.2015 mennessä, kerro nimesi ja puhelinnumerosi. Mikäli vapaita paikkoja jää, voit tulla mukaan myös paikan päällä saapumalla ohjelman infotilaisuuteen.

Saturday 15:00

Olipa kerran mummo ja ukko... Sadut animessa ja mangassa

Muistat Tuhkimon, Persikkapojan, Prinsessa Kaguyan varmaan...? Kautta aikojen ovat ihmiset lukeneet, kuunnelleet ja sepittäneet satuja niin Aasiassa, Euroopassa kuin muuallakin maailmassa. Erilaiset sadut ovat vaikuttaneet myös animeen ja mangaan, aivan ensimmäisistä sarjoista alkaen. Miten meille tutut sadut on kuvattu animestudioiden ja mangapiirtäjien käsissä? Minkälaisia ovat japanilaiset kansansadut? Suorien adaptaatioiden ja lapsille suunnattujen piirrettyjen lisäksi perinteisten satujen elementtejä löytyy monista muistakin sarjoista, yllättävistäkin paikoista. Tervetuloa, kaikki tarinannälkäiset!

Millaista olisi olla animehahmo – voiko se edes olla mahdollista?

Oletko koskaan halunnut olla animehahmo? Yhtä venyvä kuin Luffy One Piece:ssa, kykenevä räjäyttämään planeettoja ki-energialla kuten Goku Dragonballissa, yhtä mahtava opettaja kuin Onizuka GTO:ssa tai himourheilija Eye Shield 21:n Shin Seijūrōn tavoin?
Tässä ohjelmassa käydään läpi animehahmona olemisen hyviä ja huonoja puolia ja paneudutaan perimmäisiin kysymyksiin: voiko jokainen meistä olla animehahmo? Mikä meitä estäisi olemasta kuin animehahmo?

Tule kuuntelemaan ja puhumaan animehahmona elämisestä! Tule nauramaan ja itkemään, ohjelmassa ei huumoria eikä draamaa säästellä!

Muumimetallia II

Muumia ja metallia? Ai musiikkiako? Kyllä! Kyseessä todellakin televisiomuumien soundtrackin ja hevimetallin risteymä, jo toista kertaa Animeconissa lähes yksinoikeudella! Ekstrapitkällä setillä!

Luvassa Sumio Shiratorin muumitaustamusiikkien parhaimmistoa uudelleensovitettuna erään mystisen etäisesti Taikuria muistuttavan pitkätukan "livenä" esittämänä. Kyseisiä covereita löytyy kuunneltavissa muutamia myös YouTubesta!

Viime vuodesta poikettakoon ainakin uusilla biiseillä, kehittyneillä saundeilla ja soittotaidoilla! Kenties jotain spesiaalia luvassa!

Yksilökisa

Cosplayn yksilökisa järjestetään Animeconissa lauantaina. Kisassa ei ole erikseen jakoa aloittelijoiden ja kokeneiden ryhmiin, vaan kisaajat on jaettu Easy-, Medium- ja Hard-kategorioihin asun ja siihen kuuluvien proppien, peruukin, maskeerauksen ym. haastavuuden mukaan. Cosplayasun on täytynyt olla pääosin itse tehty ja pääpaino arvostelussa on asukokonaisuuden toteutuksella. Cosplayattavan hahmon tulee olla esiintynyt animessa tai mangassa.

Katsojille paikkalippuja jaetaan lippupisteestä tapahtuman aikana.

Fan fiction -kirjoittamisen työpaja 1.0

Junnaako juonenkuljetus? Eikö tarinassasi tapahdu tarpeeksi? Ohjaavassa fan fiction -kirjoittamisen haasteisiin, tavallisimpiin ongelmiin ja kompastuskiviin pureutuvassa työpajassa saat rakentavaa palautetta omasta tekstistäsi ja pääset keskustelemaan siitä, miten parhaiten kehittää itseäsi kirjoittajana. Palautteenanto toteutetaan ryhmässä keskustellen ja osallistuja saa ohjaajan kommentit sähköpostiinsa tapahtuman jälkeen. Työpaja starttaa miniluennolla, jossa tarkastellaan fan fictionin juonenkehitykseen, tyyliin ja kerrontaan liittyviä haasteita. Tämän jälkeen luvassa on kirjoitusharjoituksia, joista annetaan palautetta.

Pajan työkielet ovat suomi ja englanti. Paja sopii sekä aloitteleville kirjoittajille että edistyneemmille harrastajille. Maksimiosallistujamäärä 15. Ennakkoilmoittautumiset osoitteeseen istoleyourcheesecake@gmail.com; paikalle voi saapua myös ilman ennakkoilmoittautumista.

Saturday 16:00

Hiekkakentän hiomaton timantti – Ace of Diamond

Perinteisen pesäpallosarja Ace of Diamondin todellista potentiaalia ei paljasteta katsojalle heti kättelyssä. Mitä tämä urheilugenren edustaja sitten pitääkään sisällään ja miksi sitä ylipäätään kannattaa katsoa alkujaksoja pidemmälle? Luennolla tutustutaan Ace of Diamondiin pintapuolisesti, pohditaan sen syvällisempiä teemoja sekä myös murretaan muutamia myyttejä ja ennakkokäsityksiä sarjasta. Ohjelma ei sisällä merkittäviä juonipaljastuksia, joten sekä ensikertalaiset että kokeneemmatkin konkarit ovat tervetulleita.

Saturday 17:00

Suomen urheilukansa ja Japani

Urheiluanime ja -manga, tuo monipuolisuuden kehto, on tuonut meille painia, uimapoikia, nyrkkeilyä, moottoriurheilua ja paljon muuta. Tällä luennolla puhutaan Suomen lempiurheilulajeista ja Japanin yhteensattumista. Tule mukaan tutustumaan uusiin ja vanhoihin sarjoihin, joista Suomi voi urheilukansana olla ylpeä.

Homosaatio on jo täällä

Miksi jenkkiläisellä homopornolla maustetut MAD-videot löivät läpi NicoNicoDougassa? Onko Kuso-Ge pelit nimensä mukaisesti 'paskoja pelejä' ja minkä vuoksi Nippon Computer Systems sulloi omiinsa runsaasti miehistä lihaskauneutta? Tule kohtaamaan karu totuus homosaatiosta ja sen antimista yhteiskunnalle. Jos nimesi on Päivi Räsänen, älä tule katsomaan tätä ohjelmaa. Ohjelma on K16.

Saturday 18:00

Animekonsertti

Tänäkin vuonna Animeconissa kuullaan Kuopion kaupunginorkesterin esittämä korvia hivelevä animemusiikkikonsertti. Jo neljättä vuotta järjestettävä konsertti on saavuttanut suuren suosion animen ystävien keskuudessa. Konsertti on loppuunmyyty!

Sunday 10:00

Rajaviivan molemmin puolin – Japanin jumalat Noragamissa

Noragamin kakkostuotantokauden varmistumisen kunniaksi valmistelimme monipuolisen katsauksen Noragamin maailmaan! Perehdymme mm. Japanin jumaltaruihin ja uskomuksiin sekä siihen, miten ne on esitetty sarjassa. Luvassa syvällistä analyysiä, hahmojen välisiä suhteita sekä huumoria Noragami-tyyliin! Kuuntelemaan ovat tervetulleita kaikki Yaton seuraajat sekä Japanin perinteistä kiinnostuneet! Huom.! Luento sisältää mangan spoilereita.

Yli kymmenen vuotta tenniskokemusta – Prince of Tennis

Takeshi Konomin vuonna 1999 alkunsa saanut mangasarja Prince of Tennis on yksi pitkäikäisimmistä urheilusarjoista, joiden tie jatkuu vielä tänäkin päivänä. Prince of Tennis, tuttavallisemmin Tenipuri, on tuottanut reilussa 10 vuodessa lukuisia animejaksoja, erikoisjulkaisuja, elokuvia sekä runsaasti erilaisia oheistuotteita. Luennolla syvennytään käymään läpi sarjan tapahtumien ja laajan hahmokaartin lisäksi myös syitä sille, miksi ja miten Tenipuri saa pidettyä katsojansa niin tiukasti otteessaan vuodesta toiseen.

Nintendosta mangaksi

Monista Nintendon sankareista on tehty mangaa ja muutamasta jopa animea. Saammekin siis naureskella näiden sovitusten ansiosta konekiväärillä varustetusta Kirbystä ja prinsessaksi pukeutuneesta Luigista sekä muista hassutuksista unohtamatta tietenkään Kid Icarusta, Pokemonia ja Linkin seikkailuita.

TGWTG Q&A

Have some aching questions for the near sighted one himself? Well now's your chance to ask! Join Doug Walker as he answers all the questions you have about his characters, the website, or Channel Awesome!

Opi mittaamaan kaverisi

Harrastatko cosplaytä? Tiesitkö, että itsestään on mahdotonta saada tarkkoja mittoja? Tahtoisitko standarditarkat mitat itsestäsi ja oppia samalla mittaamaan kaverisi? Opetamme kädestä pitäen ottamaan mittoja eikä se ei todellakaan ole sitä, mitä luulit sen olevan. Mittaustuokiossa tarvitset tiukahkot, mutta kevyet vaatteet. Neuvomme sinua mittaamaan oikein ammatillisesta näkökulmasta, millin tarkkuudella.

Sunday 11:00

Vedenpintaa syvemmälle – katsaus Free!:n hahmoihin

Onko Harulla ikuinen murrosikä päällä? Entä miksi Rinillä on pakottava tarve voittaa Haru? Ja miksi Sousuke lopetti uimisen? Tällä Free!-luennolla syvennytään tarkemmin hahmoihin ja heidän tunteisiinsa. Käymme ensimmäisen ja toisen kauden murrosiän kiukuttelut ja tunnepurkaukset läpi eri hahmojen merkeissä. Huom.! Sisältää spoilereita ja huonoa huumoria.

Sunday 12:00

Ei niin Eeppistä kuin luulisi

Lassi "Kitsune" Väänänen, Juhani "Anti-Paavi" Kaakinen ja Teme "Perkele" Ekman
yhdistävät voimansa syventyen pelaamiseen ja pelaajan olemisen päräyttävään
maailmaan. Mutta miten käy kun tosimaailman pelaaminen kohtaa anime- ja mangasarjojen ultraglamoorisen fiilistelyn? Tule todistamaan, kuinka Trinity Kopla luo disillutiivisen katsauksen pelaamisen realiteetteihin. Ohjelma on K15.

Karate – bankaita ja bunkaita animessa ja arjessa

Okinawan saarella syntyneestä lajista on kehittynyt hyvin suosittu budolaji Japanissa ja muualla ympäri maailmaa. Karaten kauneus ja voima näkyy myös valkokankaalla ja mangapokkareiden sivuilla. Mutta kulkevatko anime ja arki käsi kädessä? Mitä karatesarjoja löydetään? Onko karaten historia oikeasti sitä, mitä olet kuullut? Miten karatea tulkitaan? Rasittavatko nämä kysymykset? Näihin ja muihin kysymyksiin pyrimme löytämään vastaukset tämän luennon jämäkästä, huumorilla maustetusta tietopaketista. Lisäksi keskustellaan hieman kamppailulajeista yleisesti. Kaikki karatekat, kendokat, painijat, nyrkkeilijät ja muut vääntäjät ovat tervetulleita!

Vedetään animesta

Minkälainen on maailman huonoin ompelija? Entä kuka pääsee kysymyksillä pisimmälle, kun pitäisi löytää conien myyntipöytä? Tai jos minä olen Naruto, niin sinä olet? Vedetään animesta heittää improleikkeihin aivan oman käänteensä kun aiheena ovat cosplay, anime ja ne perusnörttijutut. Tule katsomaan, osallistumaan tai ihan vain nauramaan itsesi kipeäksi.

AMV-kilpailu

2015-vuoden neljännessä AMV-kilpailussa tuomarit palkitsevat 3 videota, jonka lisäksi annetaan 5 kunniamainintaa. Tule katsomaan finaaliin päässeet videot ja äänestämään omaa suosikkiasi!

Ultimate sport competition 9000

Megaturbo action-packed super nice kilpailu leikkimielisille kävijöille! Luvassa mitä mielenkiintoisempia lajeja kuten brofist-face-off ja Get naked b*tch! Tule mukaan kaverisi kanssa, parhaat palkitaan! Osallistuminen pareina.

Sunday 13:00

Mangavisa

Uskotko tunnistavasi mangakan hänen piirtotyylinsä perusteella? Osaatko tunnistaa ja nimetä hahmoja eri genreistä? Jos vastauksesi on kyllä, osallistu mangatietovisaan, yksin tai kaverin kanssa. Visa aloitetaan joukkuekilpailuna, mutta lopulta on vain yksi voittaja. Jos kiinnostuit, ilmoittaudu ennakkoon osoitteeseen katariina.makinen@hotmail.com. Osallistujien määrä on rajoitettu; paikat menevät nopeimmille. Mikäli tilaa on vielä, voit tulla mukaan myös paikan päällä.

Sunday 14:00

Näinkin voi cossata?!

Oletko kyllästynyt ompelemaan cossisi? Eikö tavanomaisen hahmon cossaaminen innosta? Vai haetko muuten vain uutta näkökulmaa harrastukseesi? Tässä on sinun luentosi: luennolla puhutaan oman cossaamisen nostamisesta uudelle tasolle luovin ideoin, toteutusmenetelmin, näppärin keinoin ja ennen kaikkea tavoitteena on inspiroida cosplayharrastajia tai siitä kiinnostuneita kokeilemaan jotain uutta. Kaikki aiheesta kiinnostuneet ovat tervetulleita kuuntelemaan luentoa astetta kummallisemmasta cosplaysta.

Doug Walkerin nimikirjoitustenjakotilaisuus

Tule hakemaan itsellesi kunniavieraamme nimikirjoitus muistoksi tapahtumasta. Tilaisuuteen ei ole ennakkoilmoittaumista, jonottamaan voi saapua 15 minuuttia ennen tilaisuuden alkua. Noudata jonottaessa järjestyksenvalvojien ohjeilta äläkä tuki kulkureittejä.

Kuroko no Basuke – Koripalloa ja sirkustemppuja sateenkaaren väreissä

Kuinka paljon voi saada irti koripallomangasta, jonka tekijä ei sarjaa aloittaessaan kunnolla tuntenut koko pelin sääntöjä? Paljonkin, sillä hahmojen lähes yliluonnollisten koripallokykyjen ja shounensarjoille tyypillisen ”parannetaan maailmaa voittamalla” -asenteen alta paljastuu yllättävän koskettava kasvutarina. Ohjelmassa pureudutaan sarjan ytimeen sen anime- ja mangatoteutuksia vertailemalla, kauhistellaan sitä, miten ilkeitä lukiolaiset voivat oikeastaan olla ja lopulta suunnataan katseet kohti tulevaa. Niin, ja tietysti kiistellään siitä, kuka nyt oikeasti on paras koripalloilija.

Fan fiction -kirjoittamisen työpaja 2.0

Level up! Sunnuntain työpajassa lähestytään fan fiction -kirjoittamista ja tekstintuottoa yleensäkin ohjauskeskeisemmästä näkökulmasta. Tarkoituksena on jalostaa osallistujan valmista ideaa eteenpäin, hioa tekstiä ja perehtyä syvällisesti kirjoittajan oman ilmaisutyylin kehittämiseen. Palautteenanto tapahtuu henkilökohtaisesti ohjaajan kanssa. Osallistuja voi työstää omaa tarinaideaansa tai vaihtoehtoisesti ohjaaja voi antaa kirjoitustehtävän. Ei luentoa. Työpajan tavoitteena on syventää osallistujan käsitystä omasta kirjoitustyylistään, vahvuuksistaan ja kehittämisalueistaan sekä pohtia valmiin tarinan juonen toimivuutta.

Pajan työkielet ovat suomi ja englanti. Paja on suunnattu ennen kaikkea kehittymään pyrkiville kirjoittajille ja lauantain pajaan osallistuneille aloittelijoille. Pajan aikana voi työstää halutessaan myös originaalia tekstiä, mutta fokus on fan fiction -tekstin tuotossa. Maksimiosallistujamäärä 10. Ennakkoilmoittautumiset osoitteeseen istoleyourcheesecake@gmail.com; paikalle voi saapua myös ilman ennakkoilmoittautumista.

Speedopaja

Ahdistaako hiostava helle? Haluaisitko vilvoitella pulahtamalla vilpoiseen Kallaveteen, mutta uikkarit jäi kotiin? Tule humoristiselle speedopajalle tekemään itsellesi, kaverillesi tai vaikka alpakallesi uimapöksyt!

Sunday 15:00

Open mic -burgerointi

Oletko aina halunnut pitää oman ohjelmasi conissa tai muuten vain haluaisit jakaa teoriaasi animen saloista, mutta syystä tai toisesta et ole saanut sitä koskaan aikaiseksi? Nyt sinulla on mahdollisuus tulla burgeroimaan lyhyesti valitsemastasi aiheesta. Jos yleisön edessä puhuminen jännittää liikaa, niin aina voit tulla kuuntelemaan mitä muilla on sanottavana. Varaa oma puheenvuorosi ennakkoon infosta tai sähköpostilla osoitteesta r3bootyourmind@gmail.com. Jos aikaa jää, niin mikki kiertää vapaasti.

Esitys- ja CMV-kisa

Sunnuntaina on luvassa cosplayn esityskisa, jossa pääpaino on nimensä mukaisesti esityksellä. Esityskisan cosplaypukujen ei tarvitse olla omatekoisia. Samalla Animeconissa on lisäksi luvassa vielä CMV- eli cosplaymusiikkivideokilpailu, johon voi osallistua millä tahansa itse kuvaamallaan ja leikkaamallaan cosplayvideolla tai cosplayta sisältävällä convideolla, jota ei ole aikaisemmin julkaistu. Katsojille paikkalippuja jaetaan lippupisteestä tapahtuman aikana.

Sunday 16:00

Metallia lännestä itään: Metalocalypse ja Detroit Metal City

Katsaus kahteen fiktiiviseen metallibändiin ja niihin liittyviin sarjoihin. Mitä Dethklok ja DMC kertovat japanilaisesta ja amerikkalaisesta metallikulttuurista? Ohjelma saattaa sisältää gorea, seksivitsejä ja muuta ”metallia”. Ohjelma on K16.

OC – Oma hahmoni

Omia hahmoja eli OC:ita käytetään monilla alueilla. Niitä voidaan käyttää mm. larppiin ja erilaisiin roolipeleihin. Hahmot voidaan luoda johonkin valmiiseen maailmaan Harry Potterista Tokyo Ghouliin. Hahmoille voidaan luoda myös kokonaan uusi maailma. Tervetuloa luennolleni tarkastelemaan oc-hahmoja kaikista näkökulmista.

HEART:NARUTO – Mitä ninjavuodet ovat meille opettaneet

Naruto on tullut tiensä päähän. Tässä keskustelussa tarkastelemme mansikkamehun ääressä Naruton maailmassa nähtyä ja koettua syrjäytymistä, eriarvoisuutta sekä kiusaamista, mutta myös inhimillisyyttä, hahmojen kasvutarinoita ja rohkeita tekoja, ja yhdistämme niitä omiin kokemuksiimme. Käymme yhdessä läpi sarjan nostalgisimpia, karvoja nostattavimpia, sydäntä lämmittävimpiä ja rikkovimpia hetkiä ja tapahtumia sekä pohdimme mitä Naruton tarina on loppujen lopuksi meille opettanut. Mikä Narutossa on niin hienoa ja puoleensavetävää? Keskustelijoita max. 12, kuuntelijoita saa olla niin paljon kuin tilaan mahtuu. Ohjelmaan voi ennakkoilmoittautua infossa ja mikäli tilaa jää, mukaan mahtuu myös ilman ilmoittaumista.

Tissiperseposet ja muut mahdottomuudet

Tervetuloa krokiipiirrospajaan! Monet sarjakuvat ovat tunnettuja mahdottomasta anatomiasta. Näytämme teille miten oikeast ihmiset vääntyvät (tai eivät väänny). Voit tulla myös malliksi kokeilemaan mahdottomia asentoja.

Sunday 17:00

Päättäjäiset

Miltä nyt tuntuu? Kuka voitti? Entä doping? Kaar vas päät pat rais vas kuut? Päättäjäisissä palkitaan voittajia ja fiilistellään kulunutta viikonloppua.

Päättäjäisissä mukana myös tanssiryhmä BLUFF, joka on osallisena salapoliisimysteeri -pelissä. Bluffin butlerit ja meidot tulevat siivoamaan conin pois. Kesken siivouksen tapahtuukin jotain yllättävää! Kuka onkaan syyllinen?! Se selviää päättäjäisissä.