Tarkemmat ohjelmatiedot

Saturday 11:00

AvajaisetInternational

Opening ceremony of Aicon.

Saturday 11:30

Pottakampauksia ja virttyneitä t-paitoja – pieni katsaus j-indieen

Japanilainen kitaraindie on laaja käsite, joka kattaa monenlaisia bändejä. Sen suosio on pikkuhiljaa noussut myös länsimaissa visual kei -kiinnostuksen laskun myötä. Tällä aloittelijaystävällisellä luennolla kerrotaan genren historiasta ja nykytilasta, esitellään sen tyypillisimpiä piirteitä sekä annetaan esimerkkejä siitä, miten genreen tutustuminen on helpointa aloittaa.

60 miljoonaa näyttökertaa

Musiikkivideot ovat yksi suurimmista huomiota herättävistä osista Etelä-Korean populaarimusiikissa. Yhtiöt panostavat videoihin suuria summia ja näyttökerroilla on merkitystä palkintojen voittamisessa ja suosion mittaamisessa. Onko niillä kuitenkaan suurempaa merkitystä yhteiskunnan kannalta? Entä minkä tyyliset videot ovat olleet suosittuja eri aikakausina? Tämä ohjelma tonkii esille kaiken oleellisen ja ei niin oleellisen kpopin musiikkivideoista.

Saturday 12:00

Parapara-tanssitunti

Parapara on japanista peräisin oleva, käden liikkeisiin keskittyvä tanssilaji, jossa tärkeintä on hauskanpito. Opetamme oppitunnin aikana kaksi helppoa parapara-koreografiaa. Koreografiat käydään hitaasti läpi liike liikkeeltä, joten työpaja soveltuu kaikille, myös niille, jotka eivät ole paraparaa ennen tanssineet. Tervetuloa tanssimaan!

Welcome to Harajuku! muotinäytösPaikkaliputInternational

Welcome to Harajuku! tuo Harajukun väriloiston nyt Aiconin lavalle! Tulemme muotinäytöksemme aikana esittelemään laidasta laitaan Suomessa esiintyviä japanilaisia katutyylejä. Toivotamme sinut tervetulleeksi seuraamaan muotinäytöstämme!

Saturday 13:00

City popin ja Shibuya-kein tematiikka

Japanin autostereoissa 80-luvulla soinut aurinkoinen city pop ja 90-luvun trenditietoinen ja eklektinen Shibuya-kei kuulostavat täysin erilaisilta, mutta musiikkityyleillä on paljon yhteistä: molempien genrejen kuvakieli ja ilmaisu hakee inspiraatiota luksuselämästä ja kaukomaista. Voimakkaat teemat näkyvät ja kuuluvat artistien musiikissa, kuvissa ja imagossa. Genrejen keskiössä paistatteleva ylellisen elämän tavoittelu nousee itse musiikkiakin tärkeämmäksi. Luennolla tutustutaan näihin länsimaissa melko vähän tunnettuihin musiikkityyleihin, niiden historiaan ja esteettisiin samankaltaisuuksiin.

K-Pop Dance Workshop

Suomen K-Pop World Festival edustajatiimi vuodelta 2014, High Definition, tulee opettamaan kuumimpia k-pop hittejä. Sopii niin aloittelijoille kuin konkareillekin.

Ohjelmaan on ennakko-ilmoittautuminen, joka alkaa infolla lauantaina kello 10:30. Workshoppiin mahtuu 15 osallistujaa.

Saturday 14:00

Dempagumi.inc World Wide Offkai in Finland

8.10. on kansainvälinen Dempan päivä, joten sen kunniaksi ympäri maailman Dempagumifanit järjestävät samanaikaisesti miitin. Luvassa rentoa keskustelua, ihmisiin tutustumista ja kenties mukaan saattaa lähteä fanikrääsää?

Saturday 14:30

K-Pop World Festival: Kulissien takana

Miten KWF:ään oikeasti pääsee? Miten siihen valmistaudutaan? Mitä tapahtuu, kun Koreaan vihdoin oikeasti saapuu? Onko matka oikeasti taianomainen vai jotain aivan muuta? Tule seuraamaan Suomen ensimmäisen edustajatiimin, High Definitionin matkaa ja kuulemaan kuumimmat juorut ja tarinat kulissien takaa. Ohjelman aikana vastataan yleisön kysymyksiin – nyt on tilaisuus vapauttaa uteliaisuutesi!

Saturday 15:00

Feministinen katsaus suosittuihin k-draamoihin

Korealaiset tv-draamat ovat erittäin suosittuja Aasiassa ja ovat levinneet myös länsimaihin, jopa Netflixiin. K-draamat kuitenkin eroavat länsimaalaisista tv-sarjoista esimerkiksi siinä, miten naista kohdellaan ja mitä häneltä odotetaan. K-draamaa paljon nähneelle on helppo olla huomaamatta suosikkisarjojensa negatiivisia puolia, mutta ensikertalaiselle se voi olla kulttuurishokki. Länsimaalainen feministi säpsähtää k-draama-kliseitä, esimerkiksi kun mies tarttuu naista ranteesta tai vaanii tätä rakkauden nimissä. Ovatko k-draamat vain sovinistisia? Voiko feministi katsoa k-draamaa? Voisivatko k-draamat olla myös feministisiä? Aihetta pohditaan suosittujen k-draamojen (mm. The Heirs) kautta.

GMNI ShowcaseInternationalPaikkaliput

Showcase tulee korostamaan vahvemmin perinteisen konsertin lisäksi fanien ja artistin välistä kommunikointia. Jos sinulla on pyyntöjä, kysymyksiä tai viestiä, jonka haluat lähettää GMNIlle, voit jättää sen paperilla infotiskille. Viestit luetaan showcasen aikana. Infotiskiltä löytyy kaikki tarvikkeet, et tarvitse omiasi.

Saturday 16:00

Yasutaka Nakata – japanilaisen elektropopin ihmemies

CAPSULEn 19 vuotta sitten perustaneesta Yasutaka Nakatasta on tullut vuosien saatossa yksi Japanin tunnetuimmista elektronisen musiikin tekijöistä. Tuottaja, säveltäjä, sanoittaja ja DJ on luonut lukuisia menestyneitä kappaleita ja albumeita nostaen elektropopin listojen kärkeen. Luennolla tutustutaan tarkemmin Nakatan uraan sekä yhtyeisiin ja artisteihin, joille hän on tuottanut musiikkia (mm. Perfume, Kyary Pamyu Pamyu, MEG). Selvitämme myös, miten Nakata työstää kappaleitaan ja minkälainen persoonallisuus DJ-mikserin ja aurinkolasien takaa paljastuu.

Saturday 16:30

J-rock ja K-pop – Ystäviä vai vihollisia

J-rock ja K-pop ovat suosittuja musiikkigenrejä, jotka ilahduttavat fanejaan usein uudella materiaalilla, uusilla yhtyeillä sekä maailmankiertueilla. Mutta mitä tapahtuukaan, kun näiden kahden genren fanikannat kohtaavat? Teroittakaa kyntenne ja ottakaa kiinni penkeistänne, kun käymme läpi tätä ikuista kysymystä siitä, voivatko J-rockin ja K-popin fanit tulla toimeen keskenään vai onko se vain kaukainen haave?

Karaoke

Saturday 17:30

Tsubakikou ClubPaikkaliputInternational

Traconista tuttu Tsubakikou Club saapuu Aiconiin esittämään setin animebiisejä originaalikielellä! Lisäksi mukaan mahtuu vähän k-poppiakin!

Saturday 18:00

Luodinkestävät partiopojat

Oletko uusi yhden Korean suosituimmista kpop-ryhmistä, BTS'n maailmaan? Vai oletko jo fani, mutta olisi mukava tulla muistelemaan mistä kaikki alkoi? Kummassakin tapauksessa tervetuloa kuuntelemaan tietopläjäystä Bangtanista sekä pohtimaan yhdessä uusimpien musiikkivideoiden kertoman tarinan eli The Most Beautiful Moment In Life -saagan teorioita.

Saturday 19:00

Pitsiä ja erotiikkaa

Japanilainen katutyyli lolita on tunnettu näyttävistä mekoistaan ja lukuisista alatyyleistään. Yksi näistä on erotic lolita, lyhyemmin ero lolita, jonka moni vaikuttaa tietävän, mutta johon vain harva todella pukeutuu. Ohjelmassa pureudutaan paremmin ero lolitaan, sen ongelmiin lolitan alatyylinä, sen saamaan vähäiseen suosioon sekä mahdollisiin syihin, miksi eroottisuutta lolitassa monesti paheksutaan avoimesti.

Sunday 10:00

Karaoke

Sunday 10:30

Laula, tanssi, tuhoa! Ladybabyn lyhyt historia

Ladybaby on riemunkirjava trio, joka koostuu kahdesta teini-ikäisestä japanilaistytöstä ja parrakkaasta, mekkoihin pukeutuvasta australialaisesta showpainijamiehestä. Ryhmän musiikkityyli yhdistelee j-popin iloisuutta, death metalin asennetta ja höpsöjä lyriikoita, ja heidän ensimmäisestä singlestään, Nippon Manjusta, tuli valtava nettihitti. Tule kuuntelemaan miten kaikki sai alkunsa, mitä kaikkea on tapahtunut matkan varrella ja mitä ryhmälle tätä nykyä kuuluu! #Ladybabyluento

Hello! Projectin uusi aalto

Vuonna 2011 idoliproduktio Hello! Project koki ensimmäisen osan nuorennusleikkauksesta, jonka jälkeen jäsenten keski-ikä on laskenut laskemistaan jäsenmäärän kasvaessa. Miltä Hello! Project näyttää ja kuulostaa nykyään, mitä kaikkea on ”platinum eran” jälkeen tapahtunut – ja mitä voi tulevaisuudelta odottaa? Luennolla esitellään ryhmät, hieman 2010-luvun historiaa ja mitä seuraavina vuosina on odotettavissa. Luento sopii erityisesti uusille tai vuosien jälkeen Hello! Projectin pariin palaaville faneille.

Sunday 11:30

Teknoa Nipponiksi- musakorneri

Läpileikkaus japanilaisen elektronisen Doujin-musiikin tyylisuunnista ja nykytilanteesta. Luvassa taustatietoa, musiikkinäytteitä laidasta laitaan sekä vinkkejä uusien artistien löytämiseen. Rento musiikkipotpuri sunnuntain startiksi.

Aasialainen katumuoti länsimaisessa mediassa

Tervetuloa kuulemaan, kuinka länsimainen valtavirtamedia suhtautuu aasialaiseen katumuotiin ja miten se mediassa näkyy. Luennolla näytetään konkreettisia esimerkkejä sekä hyvästä että huonosta ääripäästä. Kuulijoiden omista kokemuksista kuullaan myös mielellään.

Sunday 12:30

Kuvankauniit kimonot

Tahdotko tietää lisää kimonoista? Oletko kenties aina halunnut hankkia oman kimonon, muttet tiedä mistä aloittaa? Tahdotko oppia koristelemaan kimonosi näyttävämmin? Tällä luennolla tutustumme tarkemmin muodikkaisiin nuorten kimonoihin ja tutkimme, mistä osista ne koostuvat. Pureudumme kimono-asukokonaisuuden koordinointiin gyaru-muodin näkökulmasta. Lisäksi käymme läpi kimonon ja yukatan pukemista sekä pukemiseen vaadittavia tarvikkeita. Luennolla saat myös paljon vinkkejä oman kimonon ostamiseen.

TanssikisaPaikkaliputInternational

Aicon tuo Verkatehtaan lavalle covertanssikilpailun, jossa kisaajat tulkitsevat lempikoreografioitaan. / Aicon's Cover Dance Competition brings you your favourite East Asian dance choreographies. Come and expreience it!

Sunday 14:00

Tyttörakkautta, salaliittoteorioita, sensuuria ja...?

Kpop- ja jpop-skenejä ovat vuosien varrella vavisuttaneet monenlaiset skandaalit. Luennollamme käymme läpi kohua aiheuttaneita konsepteja ja musiikkivideoita, niin liian seksikkäitä kuin liian häiritseviäkin. Varsinkin Etelä-Koreassa monet kappaleet jäävät esittämättä sensuurin vuoksi. Käsittelemme enimmäkseen Etelä-Koreaa kuohuttaneita aiheita, mutta poikkeamme myös Japanin puolella.

Sunday 15:00

PäättäjäisetInternational

Closing ceremony of Aicon.