Tarkemmat ohjelmatiedot

Saturday 10:00

Artemis - Spaceship Bridge Simulator

Oletko koskaan tahtonut päästä komentamaan omaa tähtialustasi? Ovatko kapteenit Kirk/Picard/Adama mielestäsi ihan nössöjä, ja Kobayashi Marui -skenaario liian helppo? Siinä tapauksessa Tähtilaivasto tarvitsee juuri SINUA! Artemis on puoliksi tietokonepeli, puoliksi leikkimielinen larppi. Pelit pyörivät conissa tunnin välein ja jokaiseen peliin mahtuu neljästä kuuteen pelaajaa. Tule yksin tai pienessä porukassa! Ilmoittautumiset etukäteen Artemisluokan oven listaan.

Karaoke

"Soiko lempianimesi tunnusmusiikki päässäsi ja tahdot laulaa sitä ääneen? Tule Kawaconin karaokehuoneeseen! Monipuoliselta listalta löytyy varmasti kaikille jotakin joten rohkeasti vain laulamaan yksin tai nappaa vaikka kaveri mukaan. Karaokehuone on auki lauantaina 10-18 ja sunnuntaina 10-15. Tervetuloa laulamaan!"

Pokemonhuone

Pokemonaiheista jatkuvaa ohjelmaa, sekä Team Aqua 3DS-pelihaaste.

Piirrustuspaja

Oletko mangaa lukiessasi ihastellut tekijän kynänjälkeä ja haaveillut omaavasi samanlaiset taidot? Nyt on tilaisuutesi tulla harjoittelemaan piirtotaitojasi! Tule ottamaan mallia manganpiirtämisen opaskirjoista tai päästä luovuutesi valloilleen ja loihdi juuri sellaisia teoksia kuin haluat. Tervetuloa!

Mangakirjasto

Rentoudu hetki conivilskeen keskellä ja tule nauttimaan mangakirjaston kattavasta pokkaritarjonnasta. Istu siis alas ja uppoudu hetkeksi mangapokkareiden maailmaan!

Saturday 10:30

Avajaiset

Juhlalliset avajaiset.

Saturday 11:00

Pullip - tuo suuripäinen söpöstelijä

Pullip, tuo pelottavan isopäinen nukke, joita coneissakin toisinaan näkyy, on valloittanut monen nukkeharrastajan sydämen. Mutta mikä Pullip oikeastaan on? Mitä sillä tehdään? Miten Pullip eroaa jostakin toisesta markkinoilla olevasta nukketyypistä? Kuka nukkeja harrastaa? Mistä nukkeja saa, ja mitä ne maksavat? Näihin ja moniin muihin kysymyksiin saat vastauksen tällä luenolla, joka käsittelee Pullip-nukkeperhettä sekä nukkeharrastusta erityisesti Pullippien kautta. Aikaisempia pohjatietoja nukeista ei tarvitse olla, vaan luento on erittäin aloittelijaystävällinen. Jos olet harkinnut nukkeharrastuksen aloittamista tai sinulla on kysymyksiä siihen liittyen, olet erittäin tervetullut luennolle! Luennolla sivutaan muita nukketyyppejä vain viitteellisesti.

K-POP miitti

Annyeong Haseyo! Tule fiilistelemään hyvää musiikkia ja juttelemaan kaikesta korealaiseen kulttuuriin liittyvästä. Luvassa myös tietovisa aiheeseen liittyen, joten nappaa kaverisi ja tule pitämään hauskaa!

Kaikkien suosikki: TWISTER!!

Leikkimielisessä Twister- peliturnauksessa yhdistyy hauskanpito sekä pieni venyttelytuokio. Twister soveltuu kaikille, tule kokeilemaan ja haasta muut pelikumppanisi!

Saturday 12:00

Pelimusiikkipianokonsertti

Kawaconissa järjestetään kaksi pianokonserttia. Lauantain konsertin ohjelma keskittyy energiseen pelimusiikkiin. Erityisenä painopisteenä ovat Final Fantasy-pelisarjan musiikki.
Esiintyjä on 14 vuotta pianoa soittanut harrastaja.

Fandomelokuva, näytös I

Fandomelokuvassa tunnetuimpien fandomien hahmot yhdistävät voimansa taistellakseen maailmaansa uhkaavaa vihollista vastaan – tai ainakin yrittävät. Kyseessä on löyhästi The Avengers -elokuvaan perustuva multifandomfanielokuva. Fandomelokuvassa esiintyy hahmoja muun muassa Supernaturalista, Sherlockista, Harry Potterista, Doctor Whosta sekä lukuisista muista suosituista fandomeista.

Toinen näytös lauantaina klo 18 ja kolmas sunnuntaina klo 13.

Saturday 13:00

Napakymppi

Saatetaan mysteerihenkilöt x & y yhteen helposti tai ei niin helposti. Yritetään tutkia rakkauden kiemurat mahdollisimman nopeasti ja tehokkaasti huumoria säästelemättä.

RWBY – Animen jalanjäljissä

Vuoden 2012 marraskuussa sai maailma ensimmäistä kertaa nähdä animaatiopätkän mekaanista viikatetta heiluttavasta punahuppuisesta tytöstä. Videon taustalla oli nuori animaattori nimeltä Monty Oum, joka oli aikaisemmin työskennellyt mm. videopelien ja fanianimaatioiden parissa. Tästä alkaa tarina Rooster Teeth Animationista, animaatiostudiosta, joka nousi pienestä amatööriryhmästä maailmanmaineeseen ja voitti yleisönsä sydämet sarjalla, jonka nimi oli tasan neljän kirjaimen mittainen. Tällä luennolla perehdymme RWBY:n sekä RT Animationin taustoihin, työntekoprosessiin ja elämään sarjan ja sen fanien parissa. Sisältää kuivia huumoriyrityksiä ja toimii myös loistavana ensiesittelynä sarjaa aiemmin tuntemattomille!

Saturday 14:00

Bujinkan budō taijutsu - lajinäytös

Bujinkan Shinden Dojo Joensuu tarjoaa teille pienen maistiaisen lajimme repertuaarista lajinäytöksen muodossa!

Bujinkan budō taijutsu - lyhyesti vain bujinkan - on japanilainen taistelulaji, jonka juuret ovat yhdeksässä vanhassa japanilaisessa taistelukoulussa. Lajissa opetellaan aseetonta taistelua ja erilaisten aseitten käyttöä. Aseeton harjoittelu sisältää laajan skaalan lyönti-, potku-, heitto-, kaato-, lukko-, kuristus-, vapautumis- ja aseistariisuntatekniikoita. Aseellisessa harjoittelussa puolestaam opettelemme mm. katanalla, bōlla, shurikeneilla sekä erinäisillä ketjuaseilla suoritettavat tekniikoita.

Pitkin tapahtumaa yhdistyksellämme on oma infopöytä, jossa ahkerat treenaajamme kertovat lajista ja seuran toiminnasta enemmän. Tule katsomaan ja kyselemään!

Saturday 15:00

Cosplaykilpailu

Tule seuraamaan pukukilpailua sekä Hall Cosplay -näytöstä! Hall Cosplay -kisaajat bongataan conipaikalta ennen kilpailua, joten jos mielit kisaan mukaan, ole puku päällä conipaikalla aamulla. Hall Cosplayssa voittajan päättävät muut conikävijät, joten muistahan äänestää suosikkiasi ennen conin loppua.

Saturday 17:00

Akateeminen scifianimen avaruusaluksien voimanlähteiden realistisuuden arviointipaneeli

Aaaargh! Kaikki fysiikan lait on rikottu. Avaruudessa lenteleminen näyttää animessa helpolta kuin heinänteko. Vaan onko todellisen maailman avaruusmatkustuksella ja animella mitään tekemistä toistensa kanssa? Tule kuulemaan arvovaltaisten asiantuntijoiden paneelin keskustelua niin kovasta kuin vähän pehmeämmästäkin scifistä.

Oho! Minne kuva meni?

Olet juuri haukkaamassa mehukasta kuuden lihan pizzaa conin käytävällä. Rankan päivän jälkeen otat rennosti ja riisut hiukan armoriasi. Kaikki on niin hyvin ettet edes huomaa sinuun kohdistuvaa salamavaloa. Conin jälkeen selaatkin sosiaalista mediaa ja yllätyksenä löydät itsesi sieltä. Asusi on vinksin vonksin ja suusi on yhtä auki kuin virtahevolla. Et muista kenenkään kysynneen lupaa tähän kuvaan ja alatkin miettimään miksi näin kävi? Olisiko asian voinut estää? Voiko asiaa edes estää? Keskustelemme tällä luennolla siitä sekä monesta muusta valokuvaustilanteesta, joita moni on saattanut kohdata. Käymme sekä cossaajan, että valokuvaajan puolta asiasta.

Saturday 18:00

Iltabileet

Kawaconin iltabileissä conikansa pääsee päästämään ulos loputkin energiastaan elektronisen sykkeen tahtiin. Musiikillisesta valikoimasta vastaavat DJ:iit Hydraulic Snake ja Kensukuro Heavy Industries. Visuaalisen tykityksen tarjoaa conin oman AV-vastaavan kokeellinen laitteisto. Ohjelma sisältää kovaa ääntä ja vilkkuvia valoja.

Fandomelokuva, näytös II

Fandomelokuvan toinen näytös.

Muut näytökset lauantaina klo 12 ja sunnuntaina klo 13.

Sunday 10:00

Sunnuntain Artemis

Artemis seilaa tuntemattomia korpimaita myös sunnuntaina

Rentouttava pianokonsertti

Sunnuntain pianokonsertti keskittyy rentouttavampaan musiikkiin. Erityisesti kuulemme yksityisen säveltäjän Isaac Shepardin kappaleita. Lisäksi ohjelma sisältää muutamia kappaleita pelimusiikin maailmasta, sekä animaatiosarjoista.

Karaoke

Karaoke on auki myös sunnuntaina.

Pokemonhuone

Pokemonhuone on auki myös sunnuntaina

Piirrustuspaja

Piirrustuspaja on auki myös sunnuntaina.

Mangakirjasto

Mangakirjasto on auki myös sunnuntaina. Tervetuloa!

Sunday 11:00

FFFight!

Kunugigaokan 3E-luokan oppilaat Nagisa ja Kaede etsivät joukkoihinsa mahtavia taistelijoita päihittääkseen irvokkaan lonkerohirviö Koro-sensein. Jos koet olevasi sopiva kandidaatti tiimiimme, tule näyttämään kykysi rekrytointitilaisuuteemme Kawaconin FFFightissa! Voit ilmoittautua ennakkoon sähköpostitse milja.toivanen@gmail.com tai tapahtuman infopisteellä paikan päällä.

Itämainen vastaan länsimainen sarjakuva -keskustelupiiri

Anime is not cartoon, vai mites se olikaan? Itämaisen ja länsimaisen sarjakuvan sekä animaation suhde saattaa olla välillä hieman tulenarka. Tämä keskutelupiiri on suunnattu teille kaikille, jotka olette valmiina jakamaan aiheesta omia mielipiteitänne, ja jotka olette valmiita kohtaamaan myös toisten mielipiteet! Keskustelupiirin puheenjohtajana toimii sekä länsimaista, että itämaista sarjakuvaa kymmenisen vuotta harrastanut wannabe-veteraani.

Sunday 12:00

Tanoshii Mūmin Ikka: Bōken Nikki, hahmot rikki

Muumilaakson tarinoiden (Tanoshii Mūmin Ikka) tarinakaava päättyy tyylikkäästi jaksoon 76. Niisku saa lentohärvelinsä valmiiksi, Aliisa lähtee Noitavuorelle ja Muumipeikko painuu talviunille hyvästellessä Nuuskamuikkusen. Suomessa sarja ei valitettavasti pääty tähän ja 25 seuraavaa jaksoa (TMI: Bōken Nikki) sijoittuu aivan toisenlaiseen Muumilaaksoon. Suurin osa katsojista jättävät nämä viimeiset jaksot katsomatta. Mutta miksi?

Tällä viime vuoden Animeconissa esitetyn luennon päivitetyllä pikauusinnalla pureudutaan näihin viimeisiin muumijaksoihin ja katsotaan, miten tämä sarja pilaa Muumilaakson tarinoiden hahmokaartia lähestulkoon tunnistamattomaksi.

Vedetään animusta

Onko vedetään hatusta-ohjelma tuttu? Tule mukaan osallistumaan hassuihin sketcheihin ja improvisaatiopeleihin animutyyliin!
Ohjelma sisältää muun muassa mauttomia iskurepliikkejä, epäpäteviä tulkkeja sekä levottomia käsiä, eikä se sovellu herkästi suolautuville yksilöille.

Sunday 13:00

Animetietovisa

Mikä on Hinata Shouyon pelinumero sarjassa Haikyuu? Entä mikä animestudio animoi Trigun-sarjan? Tule testaamaan tietämyksesi erilaisista animeista kautta aikojen tässä leikkimielisessä tietovisassa, joka saattaa sisältää yllätyksiä! Voit osallistua visaan yksin yleisöstä käsin tai taistella voitosta joukkueena lavalla. Mukaan mahtuu kolme joukkuetta, joissa saa olla enintään viisi henkilöä. Joukkueiden tulee ennakkoilmoittautua infopisteelle hyvissä ajoin ennen ohjelman alkua.

Fandomelokuva, näytös III

Fandomelokuvan kolmas näytös.

Muut näytökset lauantaina klo 12 ja klo 18.

Sunday 15:00

Toinen maailmansota animen taustalla

Toisen maailmansodan häviö muutti Japania monilla elämän ja yhteiskunnan osa-alueilla peruuttamattomasti. Tällä luennolla tarkastellaan, miten toinen maailmansota on vaikuttanut japanilaiseen tarinankerrontaan ja sotakuvaukseen animessa. Ohjelmassa pääpaino annetaan sille, miten japanilainen yhteiskunta muistaa ja mieltää toisen maailmansodan ja miten anime-mediamuotona heijastaa tätä suurempaa ilmiötä. Luennolla ei keskitytä yksittäisiin teoksiin, joten niiden tunteminen itsessään ei ole tarpeellista, mutta juonipaljastuksia ikivanhoista avaruussarjoista voi esiintyä.

Sunday 16:00

Päättäjäiset

Kaikki hyvä loppuu aikanaan. Päättäjäisissä muistellaan haikeasti mennyttä coniviikonloppua. Palkintoja jaetaan kisoissa ja arvonnoissa voittaneille.