Tarkemmat ohjelmatiedot

Saturday 10:00

Avajaiset

Kawaconin järjestäjien tervehdys conikansalle, muutama teaseri tulevasta ohjelmasta ja tiukkaa infoa itse tapahtumasta.

Karaoke, Tanssipelit

Päästä sisäinen esiintyjäsi valloilleen ja tule karaokeen laulamaan lempibiisejäsi yksin tai ystäväsi kanssa! Karaokesta löydät anime-ja pelimusiikkia laidasta laitaan ja jonkin verran myös englannin-, korean- ja suomenkielisiä kappaleita.

Jos laulaessa ei meinaa tulla hiki niin koitappa tassipelejä. Poltat huomaamatta parit kalorit.

Lautapelivuokraamo, Pöytäropeja, videopeli- ja Pokemonhuone

"Nopea erä Carcassonnea tai koko päivän kestävä lautapelimaraton?
Kawaplayn lautapelivuokraamossa on runsas valikoima lautapelejä vapaasti lainattavissa.
Pelejä löytyy helpoista klassikkopeleistä vaativiin harrastajapeleihin.
Tervetuloa pelaamaan lautapelejä hyvässä hengessä yksin tai porukalla, peliseuraa löytyy varmasti."

Saturday 11:00

Mieshahmojen kuvaus shoujosarjoissa

Shoujosarja ilman bishounea, joka saa päähenkilön sydämen pamppailemaan terävällä katseellaan tai röyhkeällä virneellään olisi kuin kesä ilman Kawaconia. Luennolla tarkastellaan näiden hurmurien syvintä olemusta. Onko hahmoilla keskenään yhteisiä piirteitä, jotka toistuvat sarjasta toiseen? Pyörivätkö samanlaiset hahmot sarjasta toiseen? Luennoitsija saattaa jopa villiintyä kertomaan miksi nämä hahmot ovat sellaisia kuin ovat.

Cosplay-impro

Cosplay-improssa cossaajat saavat näyteltäväkseen yllättäviä tilanteita. Tervetuloa seuraamaan ja osallistumaan!

Saturday 12:00

Ihanan kamalaa maanviljelyä – Harvest Moon-pelisarjan DS-sukupolvi

​Kevätmyrsky tappoi turnipsi-istutuksesi, viisi kanaa sairastuu samaan aikaan, tuleva aviopuolisosi kiukuttelee mustasukkaisuuksissaan ja pelibugit ovat pääsemässä voitolle kahdenvälisessä taistelussa. Kuulostaako tutulta? Tervetuloa Harvest Moon-maanviljelypelisarjan DS-sukupolven pariin! Luennolla käydään läpi kaikki Nintendo DS-pelikonsolille julkaissut Harvest Moon-pelit ja pohditaan, mikä peleissä ärsyttää ja mikä toisaalta saa jatkamaan maanviljelyä vielä monen (peli)vuoden jälkeen. Etukäteistietoa pelisarjasta ei välttämättä tarvitse olla, mutta luennon jälkeen saatat löytää itsesi itkemässä romahtaneen kanalasi perään DS-konsolisi ruudun äärellä.

Saturday 13:00

Darren Shan – kirjasta mangaksi

Darren Shanin saga alkoi noin 15 vuotta sitten nuorten kirjasarjana ja nyt suositusta sarjasta tehty manga on löydettävissä jopa markettien hyllyiltä suomeksi. Mikä tekee tästä sarjasta niin suositun, että siitä on päädytty tekemään mangaa? Kuinka uskollinen manga on alkuperäisteokselle ja millaisen vastaanoton se sai fanien keskuudessa? Varoitus: Luvassa mahdollisia juonipaljastuksia, luennoitsijan henkilökohtaisia mielipiteitä ja leffaversion lyttäämistä."

Cosplaynäytös: Jumalten Mittelö

Ota loistelias pukusi mukaan ja tule mittelöimään sillä ja jumalallisilla taidoillasi Kawaconin moniulotteiseen Cosplaynäytökseen. Näytöksen hostaa jumalallisilla voimillaan TEAM Tompan väki.

Saturday 15:00

Legend Of Galactic Heroes – paras scifianime ikinä

On yleisesti tunnistettu totuus, että Logh on paras scifianime ikinä. Mutta mikä oikein tekee sarjasta paremman kuin muista scifiaiheisista animesarjoista? Luennolla paneudutaan vertailemaan tätä suurenmoista sarjaa muihin eeppisiin scifisaagoihin, kuten Gundamiin.

TEAM Tomppa FFFight: Jumalten kaarti

Jumalallisen TEAM Tompan rinnalle on saatu valittua uljaat apujumalat. Nyt sinun, mahtava soturi, on aika nostaa aseesi olallesi ja tulla taistelemaan paikastasi jumalalliseen kaartiimme. Ole valmis, sillä luvassa on eeppinen ja huumorin täytteinen näytös.

Saturday 16:00

Karismaattiset pyövelit

Pohdintaa oman käden oikeudesta animessa ja mangassa. Käymme läpi erilaisia henkilöhahmoja joiden persoonassa tämä piirre ilmenee vahvasti ja vaihtelevin tavoin. Mietimme, miksi jotkut tykkäävät näistä oman oikeutensa airuista. Onko pohjalla jokin suurempi juttu, jota media ja viihdeteollisuus ruokkivat huomaamattamme?

Saturday 17:00

Tuhoa Turha Tuote

Suurhuutokauppa, josta voit ostaa kenties juuri sen puuttuvan osan kokoelmaasi tai TUHOTTAVAKSI milloin milläkin tuhon välikappaleella. Pyöveli hoitaa tuhon mutta sinulla on valta päättää esineen kohtalosta.

Tule ja Huuda!

Saturday 18:00

Henkien kätkemä!

Elokuvateatteri Tapio esittää 2.salissa illan teemaelokuvan Henkien kätkemä kello 19:00.
Liput 7,5€

Sunday 10:00

Chobits vs. Doll

Chobits on monelle tuttu sarja ja viaton Chi on valloittanut monien sydämet. Harvempi tuntee kuitenkaan Mitsukazu Miharan tekemää mangaa Doll, mikä käsittelee Chobitsin kaltaisia androideja, mutta hyvin feministisestä näkökulmasta kyllästettynä miesvihalla. Luennossa vertailemme näitä hyvin erilaista, mutta pohjaltaan samanlaista sarjaa.

Karaoke, Tanssipelit

Päästä sisäinen esiintyjäsi valloilleen ja tule karaokeen laulamaan lempibiisejäsi yksin tai ystäväsi kanssa! Karaokesta löydät anime-ja pelimusiikkia laidasta laitaan ja jonkin verran myös englannin-, korean- ja suomenkielisiä kappaleita.

Jos laulaessa ei meinaa tulla hiki niin koitappa tassipelejä. Poltat huomaamatta parit kalorit.

Lautapelivuokraamo, Pöytäropeja, videopeli- ja Pokemonhuone

"Nopea erä Carcassonnea tai koko päivän kestävä lautapelimaraton?
Kawaplayn lautapelivuokraamossa on runsas valikoima lautapelejä vapaasti lainattavissa.
Pelejä löytyy helpoista klassikkopeleistä vaativiin harrastajapeleihin.
Tervetuloa pelaamaan lautapelejä hyvässä hengessä yksin tai porukalla, peliseuraa löytyy varmasti."

Cosplay-shakki

"Jo monen vuoden ajan ovat hyvistelevä ja pahisteleva maa olleet sodassa keskenään. Viimeisenä oljenkortena selvittää riidat ja lopettaa sota on päätetty ottaa yhteen taistelukentän sijaan jalossa lajissa, nimittäin shakissa. Kumman puolen sinä valitset tässä eeppisessä taistossa, jossa mielet ja mielekkäät kohtaavat toisensa viimestä kertaa selvittääkseen maailman kohtalon!"

Cosplayshakki on velhonshakin tapaan toimiva peli, jossa cosplayhahmot toimivat shakkinappuloina kahden pelaajan pelatessa shakkia. Hahmot toimivat pelaajien liikuttamina ja saavat suorittaa erikoisiskuja nappuloiden syönnin tapahtuessa. Mustat shakkinappulat edustavat pahiksia ja valkoiset nappulat hyviksiä. Liity mahtavaan nappuloiden liigaan joko seuraamaan tapahtumia tai osaksi peliä!

Sunday 11:00

Deittisimupelit

Luennolla käsitellään otome -pelejä, (kirjaimellisesti ”neitopeli") jotka ovat naispelaajille suunnattuja romanttisesti sävyttyneitä videopelejä. Yksi päätehtävistä peleissä on, juonen päämäärän lisäksi, kehittää romanttinen suhde pelaajan ja hänen valitsemansa mieshahmon välille. Luennoitsija
puhelee otome -peleistä yleisesti ja kertoo peleistä, joihin on törmännyt. Keskusteluun saa ottaa osaa!

Sunday 12:00

Täydellistä animea etsimässä

Mikä tekee animesta hyvän? Onko se animaatio, osaavat ääninäyttelijät sekä hyvä musiikki vai jotain aivan muuta? Mikä taas murskaa animen lyttyyn, onko se liian pitkälle jatkettu juoni vai huono animaatio? Mikä taas on fandomeiden vaikutus eri animesarjoihin? Tule pohtimaan näitä asioita kuva & selitys -painotteiselle luennolle, joka sisältää valitusta ja pari fanservahtavaa kuvaa.

Cosplay-deitti

Oletko yksinäinen sinkku ja kaipaat seuraa conin ajaksi? Jos vastaus on kyllä, niin on sinun aika ilmoittautua Kawaconin Cosplay deittiin!

Sunday 13:00

Jenovan Todistajat – Syvempi katsaus Final Fantasy 7:n maailmaan

Oletko ihastunut Final Fantasy 7:aan, sen maailmaan ja hahmoihin? Tiesitkö, että pelin spin-offit eivät rajoitu Advent Children-elokuvaan? Tervetuloa luennolle, jolla kolme panelistia jotka tietävät kaiken Final Fantasy 7:sta, sen hahmoista ja maailmasta, paljastavat ja analysoivat kaiken kaikesta! Luento sisältää, vähemmän yllättäen, juonipaljastuksia.

Sunday 14:00

MangaLympialaiset

Kawaconin mangaharrastajien urheilukisat tulevat taas! Tänä vuonna atleettiset joukkueet kilpailevat viidessä jännittävässä ja yllätyksellisessä lajissa, joita yhdistää manga. Dopingin käyttö on sallittua ja suositeltavaa, maksimaalisen suorituksen ja jännityksen takaamiseksi

Nappaa siis mukaan 3.hengen tiimi ja ilmoittaudu info pisteellä!

Sunday 16:00

Päättäjäiset