Tarkemmat ohjelmatiedot

Saturday 10:30

Muotinäytös

.

Saturday 11:00

Shoppailuvinkit Japaniin

Japanista löytyy niin valtava määrä vaatekauppoja, että siinähän menee ihan pää pyörälle! Mistä kannattaa lähteä etsimään lolita-mekkoja, onko Harajuku jo ihan kuollut, ja mistä löytää parhaimmat tarjoukset? Tule kuuntelemaan, kun useaan otteeseen Japanissa matkailleet Essi ja Selma kertovat parhaat shoppailuvinkkinsä myös pienemmän budjetin matkaajille.

Kutsuvierasohjelma: pΔrallel – Youtube-videoista Japaniin idoleiksi

Mitä kaikkea idolin työ sisältää? Miten kaksi suomalaista päätyivät samaan ryhmään suositun Dempagumi.incin Pinkyn kanssa? Näihin ja muihin kysymyksiin vastaavat pΔrallelin Petra ja Noora.

Random Play Dance

Supersuositussa Random Play Dancessa pääset tanssimaan tunnettujen kpop-hittien tahtiin! Aktiviteetin tarkoituksena on pitää hauskaa, eikä tansseja tarvitse osata ulkoa ennalta.

Saturday 12:30

Viihteen varjolla - kuuluisuuden pimeä puoli

Arkipäivä aasialaisessa musiikkibisneksessä on kauniista ulkokuorestaan huolimatta harvoin ruusuilla tanssimista. Luennolla keskustelemme Japanin ja Korean viihdebisnesten varjopuolista, aina artistien henkisen ja fyysisen hyvinvoinnin nykytilanteesta sasaeng-kulttuuriin ja muihin faniuden hankalampiin ilmentymiin. Puhumme myös laajamittaisemmista ongelmista, kuten skandaaleista, hyväksikäytöstä ja korruptiosta.

Yukatan Maailma

Mikä yukata oikein on ja minkälainen on sen alkuperä? Ohjelmassa tutustutaan yukatan käytön vaiheisiin eri aikakausilla ja miltä se näyttää nyt. Käymme myös läpi yukataan pukeutumisen perusteita ja vinkkejä onnistuneeseen asukokonaisuuteen. Sopii kaikille aiheesta kiinnostuneille!

Kutsuvierasohjelma: NamikoLinx Q&A

Ohjelmassaan Tubettaja NamikoLinx vastaa yleisön kysymyksiin, ja ohjelman loppupuolella Meet&Greet-osuudessa voit esimerkiksi ottaa yhteiskuvan ja jutella hetken vapaasti Namikon kanssa!
”Kenenkään ei tarvitse edustaa pelkästään yhtä tyyliä, eikä tyylillesi tarvitse olla nimeä! Sun tyyli on just se mistä sä tykkäät ja missä sulle tulee hyvä olla! Tule mukaan, en pure :+1:” –Namiko

Saturday 13:30

Harrastuksena tanssicoverointi: Odottemita!

Tanssicoverointia kutsutaan japanissa nimellä "odottemita". Suomessa on viime vuosina eletty odottemitan kulta-aikaa, mutta kyseinen tanssiharrastus on silti usealle yhä mysteeri. Luento avaa katsojalle mitä odottemita on, mitä tanssityylejä sen alle lukeutuu, miten odottemitaa voi harrastaa ja miten se eroaa esimerkiksi paraparasta.

Kun K-Beautylle sieluni möin

Etelä-Korea, tuo Sheet maskien ja BB-voiteen synnyinmaa, on kosmetiikallaan ja ihonhoitotuotteillaan onnistunut vain parissa hassussa vuodessa raivaamaan tiensä yhä useamman länsimaalaisenkin kuluttajan rutiineihin. Mitä tarkoittavat viraali-ilmiöt 10-vaiheinen ihonhoitorutiini, "7 Skin Method" tai "lasi-iho"? Miten päästä alkuun omalla matkalla kohti K-Beautyn addiktoivaa maailmaa?

Saturday 14:30

Kohti Keikkalavoja - Keikoilla Käyminen Suomessa ja Japanissa

Onko sinulla kiikarissa kiinnostava keikka, mutta et ole koskaan käynyt sellaisella? Entä oletko keikoilla käymisen veteraani ja tiedät kaiken mitä voi vaan tietää keikkakulttuurista, ja vähän enemmänkin? Mikäli vastasit kyllä jompaan kumpaan, tai olet jotakin siltä väliltä, tämä ohjelma on juuri sinulle! Keskustelemme Japanilaisten bändien keikkakulttuurista maailmalla ja Suomessa, sekä pohdimme eroja Suomen ja Japanin välillä. Ja mikä tärkeintä, jaamme selviytymisvinkkejä siihen,mitä ekalla keikalla kannattaa muistaa ja ottaa huomioon. Täältä saat siis hyvät eväät keikalle osallistumiseen, sekä kokeneemmat saavat tietty jakaa viisauttaan aiheen tiimoilta.

Fairy kei ja sen alalajit

Tervetuloa kuuntelemaan luentoa söpöistä vaatteista! Fairy kei on japanilainen, pastellinvärinen katumuoti, jota ympäröi melkoinen label -viidakko. Askarruttaako, mitä eroa on Yume kawaiilla ja Yami kawaiilla? Ovatko Party kei ja Cult party kei sama asia? Kaikkiin näihin hienon hienoihin eroihin pureudumme tällä luennolla, jossa pääpainonamme on Fairy kei -estetiikka ja pastellisävyihin pukeutuminen 2010 -luvulla. Puhun luennolla omasta kokemuksestani. Jos söpöt vaatteet ja pastellivärit kiinnostavat, tule ihmeessä kuuntelemaan! ♡

Odottemita-tanssipaja: Yritetään tanssia!

Haluaisitko kokeilla odottemitaa? Vai oletko kenties konkari, joka tarvitsee päivittäisen tanssiannoksensa? Oli miten tahansa, jos haluat pitää hetken hauskaa tanssien, odottemita-paja on sinua varten!
Tanssipajassa opetellaan rauhalliseen tahtiin yksi odottemita-koreografia ja paja soveltuu kaikille, ensikertalaisista konkareihin. Tervetuloa tanssimaan!

Saturday 15:30

K-pop coveroinnin SM-kilpailut

.

Bifauxnenin lyhyt oppimäärä- Finale

Jo vuodesta 1914 lähtien Takarazuka Revue -teatteri on lumonnut katsojia elämää suuremmalla draamalla ja upeilla tuotannoilla. Mutta mikä on tämä länsimaissa suhteellisen tuntematon, mutta Japanissa lähes fanaattisen ihailijakunnan luonut teatteri? Tule ja tutusta Takarazukan lahjakkaisiin esiintyjiin, säihkyviin asuihin ja sukupuolella leikittelyyn teatterin pitkäaikaisen seuraajan johdolla.

C-pop – mikä mättää?

Aasialaisen kulttuurin ystävät keskittyvät yleensä fanittamaan lähinnä Japanista tai Koreasta tulevaa mediaa. Valtava naapurimaa Kiina sen sijaan jää valitettavan usein huomiotta. Miksi välillä tuntuu, ettei koko maasta oikein löydy siistejä bändejä tai idoleita? Miksi joidenkin mielestä kiinalainen musiikki kuulostaa muuhun pop-musiikkiin verrattuna hyvin erilaiselta? Luennolla perehdytään idän jätin musiikkimaailmaan ja selvitetään, miksi Kiinan musiikkiskenen seuraaminen ei ole länsimaissa kovin suosittua.

MIITTI: Vocaloid -miitti

Vocaloid-miitissä pääset kuulemaan ja keskustelemaan vocaloideista sekä niiden ympärille järjestetyistä konserteista. Vocaloidit ovat iso hitti Japanissa ja nyt ne ovat rantautumassa Eurooppaan kolmen konsertin voimin. Tule rohkeasti juttelemaan miitin järjestäjille. Miitti on avoin kaikille.

Saturday 16:30

Vocaloid: miten se toimii

Kaikille tuttujen Vocaloidien kauniiden pintojen alla pyörii valtava määrä teknologiaa. Miten Mikun ääni syntyy? Entä visuaalinen puoli? Kuinka live show toteutuu? Vastaukset näihin kysymyksiin ja paljon muuta selviää tässä ohjelmassa!

Kuinka selättää negatiivinen huomio j-muodissa

J-muotiharrastaja saa usein osakseen paljon huomiota, joka ei valitettavasti ole aina positiivista tai edes neutraalia. Luennolla käydään läpi keinoja käsitellä niin arkiset kuin vähän erikoisemmatkin tilanteet, sekä pureudutaan yhteisön sisäisiin ongelmiin. Etenkin ehkä harrastuksen aloittamista arasteleville on tarjolla vinkkejä ja rutkasti positiivista kannustusta. Sopii myös niille, joita askarruttaa, kuinka lähestyä j-muotiharrastajaa kohteliaasti.

MIITTI: Lolita-miitti

Tervetuloa lolita-miittiin teen, herkkujen ja kauniiden mekkojen merkeissä!
Miitti on kaikille avoin ja sinne ovat tervetulleita niin lolitat kuin tyylistä lisää tietoa kaipaavat. Miitissä pääset tutustumaan toisiin lolita-muodin harrastajiin sekä kysellä tyylistä ja harrastuksesta miitin vetäjiltä Tuulialta, Hannalta ja Haidolta, jotka toimivat Hellocon ry:ssä (https://hellocon.fi/) järjestämässä erilaisia lolita-tapahtumia.